- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Uznałem, że na edycję o tematyce językowej należy wybrać coś wyjątkowego i dlatego mam przyjemność zaprezentować Wam piosenkę śpiewaną w dwóch dość nietypowych dla naszego konkursu językach: katalońskim oraz suahili. Wszystko za sprawą zespołu Txarango z Barcelony, który jedną ze swoich piosenek do albumu Cor de la Terra (Serce Ziemi) nagrał razem z dzieciakami z ugandyjskiego Chóru Safari. Tytułowym cudownym prezentem (meravellós regal) jest według tego utworu życie - to, które otrzymaliśmy oraz to, którego niezwykła obecność otacza nas wszędzie dookoła w przyrodzie.
Warto napisać jeszcze parę słów na temat Chóru Safari, który jest projektem powstałym z inicjatywy hiszpańskiej fundacji non-profit Nzuri Daima w liczącej 270 dzieci szkole-sierocińcu w Entebbe, w Ugandzie. Celem projektu jest poprawa edukacji i warunków życia tamtejszych sierot, a także wykorzystanie muzyki jako narzędzia do leczenia psychicznych ran z ich trudnej przeszłości, budowania poczucia własnej wartości i jednoczenia się za jej sprawą z całym światem. Polecam rzucić okiem także na poniższe występy live, w wykonaniu dzieciaczków starszych jak i młodszych - aż serce rośnie.
A jeśli ktoś chciałby usłyszeć także moje własne wykonanie tego utworu, to zapraszam do swojego tematu w Karakoze.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Na pewno czuć tutaj olbrzymią dawkę słonecznej, afrykańskiej energii. Nie jest to może rodzaj muzyki, której słucham na co dzień, jednak powiedzmy, że ta propozycja broni się w moich uszach. Na pewno w tym pomaga sprzyjająca aura za oknem I trzeba przyznać, że jest to szalenie odważny i niekonwencjonalny wybór
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Początek brzmi jak soundtrack Króla lwa <3 Na pewno będzie się to wyróżniało na tle reszty. Brakowało takich klimatów w naszym konkursie.
Poprzedniego wyboru nie przebiję, ale podoba mi się bardzo
Poprzedniego wyboru nie przebiję, ale podoba mi się bardzo
- Wasil2Użytkownik
- Liczba postów : 39
Re: HOLANDIA: Txarango feat. Safari Children’s Choir - Meravellós regal
Sob 15 Cze - 18:16
Na pewno oryginalne, ale brzmi tak nw niepoważnie i dziecinnie
Pozwolenia na tym forum: