CYPR: Elena Tsagrinou (El Diablo)
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji cypryjskiej?
CYPR: Elena Tsagrinou (El Diablo)
Cypryjski nadawca publiczny telewizja CyBC ogłosiła, że reprezentantką Cypru na Eurowizji 2021 w Rotterdamie zostanie Elena Tsagrinou w utworze "El Diablo". Ta pochodząca z Aten 26-letnia piosenkarka od dziecka szkoli swój talent muzyczny. W 2009 roku wzięła udział w greckiej edycji Mam Talent. Latem 2013 roku została przesłuchana przez zespół OtherView na stanowisko wokalistki i tym samym podpisała kontrakt z wytwórnią Feelgood Records. 8 stycznia 2014 wydali swój pierwszy utwór zatytułowany „What You Want” z tekstami i muzyką autorstwa Gabrielli Ellis. Wiosną tego samego roku Elena wzięła udział w programie muzycznym „Just The 2 Of Us” (grecka adaptacja programu „Just the Two of Us”) w drużynie trenera Ivana Svitailo. Od tamtego czasu Elena wraz z zespołem brała udział w różnych projektach muzycznych w tym najbardziej znanym MadWalk - The Fashion Music Project.
W połowie 2018 roku po pięciu latach współpracy Tsagrinou ogłosiła swoje odejście z zespołu OtherView, w celu kontynuowania kariery solowej. W lipcu 2018 roku wydała swój pierwszy solowy utwór, zatytułowany „Pame Ap 'Tin Arhi”, który został wydany nieco później w języku angielskim jako „Summer Romance”. Słowa zostały napisane przez Nikosa Moraitisa, a muzykę skomponował dobrze nam znany Dimitris Kontopoulos. Podczas kariery solowej Elena kontynuowała projekty muzyczne oraz koncertowała w ateńskich klubach, wraz z innymi greckimi artystami wzięła udział w kampanii charytatywnej Ark of the World, mającej na celu ochronę samotnych matek z dziećmi, rezultatem tej współpracy był utwór "Ela tin protochronia".
Podczas Konkursu Eurowizji w Rotterdamie Elena Tsagrinou wykona utwór pt. El Diablo
(AUDIO)
- TEKST / Elena Tsagrinou / El Diablo:
- [Intro]
I fell in love, I fell in love
I gave my heart to el diablo, el diablo
I gave it up, I gave it up
Because he tells me I'm his angel, I'm his angel
[Zwrotka 1]
Tonight we're gonna burn in the party
We wild as fire, [?]
Hotter than siracha on our bodies
Ta-Taco tamale, yeah, that's my mood
All this spice, it melts my icy edges
Baby, it's true
Tonight we're gonna burn in the party
It's Heaven and hell with you
[Prerefren]
Mama-mamacita, tell me what to do
Lo-la-lo-la-loca, I'm breaking the rules
[Refren]
I fеll in love, I fell in love
I gavе my heart to el diablo, el diablo
Oh-oh-oh, el diablo, el diablo
[Zwrotka 2]
Tonight we're gonna dance in the moonlight
Dripping my lashes on the floor
Hair flip-flip, made you look twice
Touch me, touch me, mi amor
All this spice, it melts my icy edges
Baby, for sure
Tonight we're gonna dance in the moonlight
And then we're gonna do it some more
[Prerefren]
Mama-mamacita, tell me what to do
Lo-la-lo-la-loca, I'm breaking the rules
[Refren]
Oh-oh-oh, el diablo, el diablo
[Przejście]
I love el diablo
I love el diablo
I love el diablo
[Chorus]
Oh-oh-oh, el diablo, el diablo, oh-oh
[Extro]
I love el diablo
El diablo
Aleks and Wilk lubią ten post
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Re: CYPR: Elena Tsagrinou (El Diablo)
Swoją drogą za konkursową piosenkę Eleny odpowiadają Thomas Stengaard ( Only Teardrops, You Let Me Walk Alone), Laurell Barker ( She Got Me), Jimmy Joker i Oxa - wobec tego jeszcze bardziej intryguje mnie to, co z tego wyjdzie, ale sądząc po tytule - możemy spodziewać się slayu.
Yngwie / admin lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Yngwie / admin lubi ten post
Wilk lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Zauważyli to też songwritterzy, którzy odkryli, że nie trzeba się w ogóle wysilać i da się tworzyć wpadające w ucho fanów piosenki, bez wpadającego w ucho refrenu. Eureka! O ile szwajcarzy w 2019 roku zrobili to w miarę dobrze (choć był to ordynarny plagiat) to różne krajowe preselekcje wypełnione były takimi potworkami jak „Wild”, „Chilli Peper” czy „Cherry Red”. Oczywiście wszystko to takie „ogniowe” „ostre” „dzikie” i niegrzeczne. Tym sposobem twórcy piosenek znaleźli klucz do zrozumienia gustów eurowizyjnych fanek, które okazał się tak nieskomplikowaną konstrukcją i działającą z podobnym brakiem bezkrytycyzmu, jak umysł mapoxa widzący dziada w FiKu.
Tym samym z tych samych powodów dla których niektórzy tu teraz skaczą z radości, mnie krwawi serduszko. Po tegorocznej wpadce czyli wystawieniu reprezentanta z płci gorszego sortu, wracamy do modelu zastosowanego z Tamtą, czyli plagiatujemy to co się sprawdziło. Tytuł się zgadza, imię się zgadza, płeć się zgadza - dla części fanów już to wystarcza by był to ich numer „1” w przyszłym roku. Piosenki jeszcze nie ma, choć nie trudno przewidzieć co się w niej znajdzie. Może w przyszłości songwritterzy dojdą do takiej perfekcji w stosowaniu tej prostej inżynierii społecznej, że i publikacja w ogóle nie będzie potrzebna :P
Yngwie / admin, Dawid, vestmann, Fenistil and Iker lubią ten post
Aro, Aleks, Dastame and Wilk nie lubią tego postu
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
marjuz, Fenistil, Łosoś and Sebek lubią ten post
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Urywek songa - mi osobiście bardzo przypomina "Bad Romance" Lady Gagi z 2008 roku - nie wiem, czy trochę aż nie za mocno. Czekam wobec tego na pełną wersję piosenki, bo naprawdę jestem ciekaw, jak ta inspiracja wyjdzie w pełnym brzmieniu.
EDIT: Pełna wersja: https://panikmusic.gr/eldiablo-kikloforia-video/
Oh jest ogień, jest bop, jest H. O. T. - skrzyżowanie Lady Gagi z Tamtą - uwielbiam takie bosskie połączenia i pomimo absolutnego braku oryginalności, Cypr po rocznej przerwie wraca na lubianą przeze mnie ścieżkę.
Wilk lubi ten post
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Aleks napisał:
Urywek songa - mi osobiście bardzo przypomina "Bad Romance" Lady Gagi z 2008 roku
https://panikmusic.gr/eldiablo-kikloforia-video/
Oj tak, MV również Ctrl+C, Ctrl+V z kilku innych bardzo znanych teledysków, najbardziej przypomina mi chyba Alice Chater - Wonderland.
Reasumując - 0 punktów oryginalności, jest dokładnie to, czego się spodziewałem, liczyłem tylko, że bit będzie wpadać w ucho i że refren dostanie jakikolwiek tekst, w rankingu dam na pewno w górnej połówce bo to w sumie moje klimaty
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Aleks lubi ten post
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Yngwie / admin, Fenistil and Aleks lubią ten post
Dawid nie lubi tego postu
Yngwie napisał:Nie będę chwalił dnia przed zachodem słońca, ale sama piosenkarka jak i tytuł piosenki dają mi takie Fuego vibes, że będę wyczekiwać z ciekawością co tegoroczny Cypr nam tu podsunie. Nie ukrywam, że liczę na porządne umpa-umpa ze śródziemnomorskim temperamentem.
Teraz mogę pochwalić, takiego umpa-umpa potrzebowałem, niech tylko teraz Elena przeniesie to wszystko na scenę, a będę paradoksalnie "wniebowzięty"? 12/12
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Dawid nie lubi tego postu
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Dawid, marjuz, Darka and Sebek lubią ten post
Yngwie / admin, Dastame and Wilk nie lubią tego postu
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Dawid napisał:Kopia teledysku Zary Larsson, kopia stroju Zary Larsson, kopia refrenu Lady Gagi, xnt tekst, przerażające bahory zamiast bridge'a, reklama lakieru do paznokci, reklama head and shoulders, logo wytwórni na środku teledysku, trzeci raz w ciągu czterech lat mniej więcej to samo z Cypru. Dno. Czym jeszcze eurowizyjny świat nas zaskoczy w tym roku.
Tu miał być komentarz ale Dawid powiedział już wszystko co chciałabym napisać. Przyłączam się więc do opinii, że jest to dno
Dawid, marjuz and Sebek lubią ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
marjuz napisał:Po tegorocznej wpadce czyli wystawieniu reprezentanta z płci gorszego sortu, wracamy do modelu zastosowanego z Tamtą, czyli plagiatujemy to co się sprawdziło. Tytuł się zgadza, imię się zgadza, płeć się zgadza - dla części fanów już to wystarcza by był to ich numer „1” w przyszłym roku. Piosenki jeszcze nie ma, choć nie trudno przewidzieć co się w niej znajdzie. Może w przyszłości songwritterzy dojdą do takiej perfekcji w stosowaniu tej prostej inżynierii społecznej, że i publikacja w ogóle nie będzie potrzebna :P
Mimo wszystko spodziewałem się klasycznego utworu bez refrenu. Ale jest jeszcze gorzej. Główną przyczyną masowego występowania bezrefrenowców jest łatwość ich produkcji - zwrotki można skopiować z innych piosenek, a żeby nie było oskarżeń o plagiat (bo trudno wymyślić samemu cokolwiek) to refrenu nie ma i montuje się tam instrumentalną wstawkę. Tutaj twórcy mieli to gdzieś i refren też zerżnęli. Jedyne co nie jest od nikogo skopiowane to reklama szamponu, krzyki nienarodzonych dzieci i reklama lakieru do paznokci. Mimo iż utwór nie jest zbyt ambitny, to dzięki tym elementom słuchanie i oglądanie teledysku to prawdziwe artystyczne przeżycie.
Dawid, vestmann, Sebek and Iker lubią ten post
Dastame nie lubi tego postu
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
7/12
Aleks lubi ten post
|
|