Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down

Ile punktów przyznał(a)byś propozycji niemieckiej?

2 - 22%
0 - 0%
2 - 22%
0 - 0%
1 - 11%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%
4 - 44%
0 - 0%

Wszystkich Głosów: 9

marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

NIEMCY: Jendrik (I Don't Feel Hate)  - Page 2 Empty Re: NIEMCY: Jendrik (I Don't Feel Hate)

Nie Lut 28, 2021 4:38 am
Rzucacie tu swoimi skojarzeniami, to ja dorzucam ws. teledysku. Oto piosenka od Koevary z Izraela, artystkę wystawiłem w rzadkojęzykowej w PDF. Identyczny motyw: kilka osób wybiera się do pralni i w głowie piosenkarza dokonuje pewna alternatywna rzeczywistość, w której pralnia jest centrum spotkania, w tym wspólnego jedzenia przy suto zastawionym stole.

marjuz napisał:Póki co wstrzymam się z ostateczną oceną przed oficjalną premierą, ale moją wrodzona chemiczna aktywność wyczuła spora dawka pierwiastka art (Ar18).

Cd.:

Zgadzam się z @Fenistil że Jendrik budzi naturalną sympatię, która wzmacnia się w momencie gdy pozna się całe tło drogi do reprezentowania Niemiec w tym roku. Oczywiście fanów to guzik obchodzi i mają do tego prawo, w końcu na Eurowizji widzowie też nie będę mieć takiej wiedzy (choć podejrzewam że komentatorzy mogą coś wspomnieć), niemniej jak widzę że chłopak ma prawię połowę łapek w dół pod swoim teledyskiem i piosenką, do którego włożył ogrom pracy, to zaczyna mnie to realnie wkurwiać. Tym bardziej że jestem niemal przekonany, że w tygodniu eurowizyjnym pod występami to ratio będzie znacznie mniejsze i znów okaże się, że zwykli ludzie posiadają średnio więcej klasy i rozumu.

Najśmieszniejsze w samym utworze jest to, że Jendrik w zasadzie przewiduje w nim swoją przyszłość. Jako człowiek musiał mieć do czynienia z hejtem, ale pewnie nie były to skomasowane przypadki; jako artysta amator raczej też nie spotkał się z szeroką krytyką. Cóż, dla Jendrika spełnieniem marzeniem było dostanie się na Eurowizję, no ale po drodze każdy musi się przedrzeć przez magiczną krainę fanów z chatkami ulepionymi z piernika, która nie życzy sobie intruzów.

Zdania o piosence nie zmieniam, uważam za bardzo ciekawą artystycznie i dobrze zbilansowaną. Doceniłem też bardzo ciekawy tekst, nadaje dobry rytm. O kontraście piosenka - instrumental pisałem, zauważalne też są tu zmiany tempa, zwłaszcza podoba mi się ta szybko mówiona zwrotka przed "tap break" czyli krótkim fragmentem choreograficznym. Odczuwam dużą przyjemność z słuchania "I Don't Feel Hate" i do maja raczej mi się nie znudzi bo sporo tu można jeszcze odkrywać. 10/12

Aro, vestmann, Fenistil and CB93 lubią ten post

Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 154

NIEMCY: Jendrik (I Don't Feel Hate)  - Page 2 Empty Re: NIEMCY: Jendrik (I Don't Feel Hate)

Pon Mar 01, 2021 7:31 pm
To jest koszmarne, dziecinne i bardzo irytujące. Daję 2 punkty w sondzie.

Aleks lubi ten post

Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Czw Mar 04, 2021 7:43 pm
Na swój sposób urocza piosenka, fajny tekst, na pewno zwiększy różnorodność w stawce, choć jest dla mnie ciut chaotyczna, taki groch z kapustą xD. Moje odczucie w stosunku do niej „I don’t feel hate”, ale też „I don’t feel love”, choć do tego drugiego bliżej mi. Raczej nie widzę tego utworu wysoko, ale nie wykluczam, że pójście pod prąd opłaci się w tym roku Niemcom, uważam, że można z tego zrobić coś ciekawego w maju.

6/12
Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Wto Mar 09, 2021 9:13 pm
Dla mnie jedyną zaletą tej piosenki i teledysku jest to, że jest "inne". I to by było na tyle. Kiczowate, infantylne i w jakiś sposób irytujące. Może takie miało być, nie wiem, ale kompletnie tego nie kupuję.

Przynajmniej jest szansa, że w tym roku Niemcy raczej nie usłyszą już legendarnego "Germany you received...I'm sorry, 0 points" Lol Chyba?
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Wto Mar 23, 2021 12:19 am
Osłuchałem się juz wystarczająco. Niemcy w tym roku mogły być u mnie nawet w top 10 gdyby nie ten koszmarny moment w pewnym momencie, który pojawia się z dupy dwa czy trzy razy i niszczy mi całą przyjemność słuchania. 6/10 jakby to wywali to pewnie z 9 by było
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik

Wto Mar 23, 2021 3:00 pm
Dastame napisał:Osłuchałem się juz wystarczająco. Niemcy w tym roku mogły być u mnie nawet w top 10 gdyby nie ten koszmarny moment w pewnym momencie, który pojawia się z dupy dwa  czy trzy razy i niszczy mi całą przyjemność słuchania.  6/10 jakby to wywali to pewnie z 9 by było

Chodzi ci o ten szalony drop z instrumentalem? Jeśli chodzi o to, to jest to jedyne co mi się podoba w tym utworze.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Wto Mar 23, 2021 11:33 pm
Iker napisał:
Dastame napisał:Osłuchałem się juz wystarczająco. Niemcy w tym roku mogły być u mnie nawet w top 10 gdyby nie ten koszmarny moment w pewnym momencie, który pojawia się z dupy dwa  czy trzy razy i niszczy mi całą przyjemność słuchania.  6/10 jakby to wywali to pewnie z 9 by było

Chodzi ci o ten szalony drop z instrumentalem? Jeśli chodzi o to, to jest to jedyne co mi się podoba w tym utworze.

ye
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Czw Kwi 01, 2021 8:21 pm
Największe gulity pleasure roku. Ja wiem, że produkcyjnie itd można lepiej, ale z tej piosenki bije pozytywna radość i szaleńśtwo, że nie mogę się oprzeć. Kupuję ten optymistyczny vibe i nieco chaotyczną konstrukcję. A sociale Jendrika to złoto Serce

Iker and CB93 lubią ten post

lepik
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 199

Pią Kwi 02, 2021 1:56 pm
Niesłychanie mi szkoda tego, że nigdy się nie dowiem jak wysoko Europa ceniłaby sobie "Violent Thing". Mój mózg blokuje się na myśli, że Ben mógł być nadzieja na przerwanie serii kompromitujących wyników Niemiec... po chwili oczywiście sobie przypominam, że w międzyczasie nasi zachodni sąsiedzi otarli się o pudło z piosenką, od której szczerze wolałem "I mog di so". 

Wracając jednak do realiów z 2021 - specyficzność "I don't feel hate" to jej dar i przekleństwo. Dar, bo uważam, że to fajne uzupełnienie konkursowej stawki, a ja bym chyba oszalał, gdyby wszystkie kraje powysyłały, dajmy na to, Ben & Tan. Przekleństwo, bo jej quirkness siłą rzeczy nie trafi do każdego i widzę po sobie, że mnie wyłącznie drasnęło. Sympatyczne? Oczywiście. Dobre? Hmmm.... 

Najbardziej mi się podoba z tego wszystkiego cała historia stojąca za Jendrikiem i jego drogą do Rotterdamu - jak szukać materiału na kolejne filmy o Eurowizji to w takich opowieściach.

Aro and Iker lubią ten post

Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik

Sob Kwi 03, 2021 9:19 pm
lepik napisał:Niesłychanie mi szkoda tego, że nigdy się nie dowiem jak wysoko Europa ceniłaby sobie "Violent Thing". Mój mózg blokuje się na myśli, że Ben mógł być nadzieja na przerwanie serii kompromitujących wyników Niemiec... po chwili oczywiście sobie przypominam, że w międzyczasie nasi zachodni sąsiedzi otarli się o pudło z piosenką, od której szczerze wolałem "I mog di so". 

Wracając jednak do realiów z 2021 - specyficzność "I don't feel hate" to jej dar i przekleństwo. Dar, bo uważam, że to fajne uzupełnienie konkursowej stawki, a ja bym chyba oszalał, gdyby wszystkie kraje powysyłały, dajmy na to, Ben & Tan. Przekleństwo, bo jej quirkness siłą rzeczy nie trafi do każdego i widzę po sobie, że mnie wyłącznie drasnęło. Sympatyczne? Oczywiście. Dobre? Hmmm.... 

Najbardziej mi się podoba z tego wszystkiego cała historia stojąca za Jendrikiem i jego drogą do Rotterdamu - jak szukać materiału na kolejne filmy o Eurowizji to w takich opowieściach.
Ja nie lubię tej piosenki, ale wątpię, żeby nie udało się jej zdobyć dużo punktów w teległosowaniu. Też żałuję losu 'Violent Thing' bo to był mój trzeci ulubiony utwór zeszłoroczny, tylko za zgłoszeniami z Azerbejdżanu i Szwajcarii. W tym roku tylko Szwajcaria jest w mojej pierwszej 10-ce.
Traveler
Traveler
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 146

Pią Kwi 23, 2021 10:02 pm
Przyjemny, pozytywny i zdecydowanie zapamiętywalny utwór. Uważam, że również bardzo potrzebny w eurowizyjnej stawce. Jest wesoło, jest radośnie, znajdziemy w nim przesłanie - wszystko to opakowane lekkim szaleństwem i ja pozwolę mu się ponieść.

Fenistil and Iker lubią ten post

CB93
CB93
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 291

Nie Maj 30, 2021 10:56 am
Nie kumam trochę tak niskiego wyniku Jendrika. Szkoda, mój fav w tym roku.

Fenistil lubi ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: