Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

POLSKA: RAFAŁ (The Ride)

+18
Fenistil
Aro
Łosoś
Iker
Poland
Charmoiselle
mercator
Daniell
kavinsky
Aleks
Szymek79
Darka
lepik
marjuz
Morison
Liver
IgorBielak
Wilk
22 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś propozycji polskiej?

1 - 6%
0 - 0%
1 - 6%
2 - 13%
2 - 13%
1 - 6%
2 - 13%
2 - 13%
1 - 6%
4 - 24%

Wszystkich Głosów: 16

Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

POLSKA: RAFAŁ (The Ride) - Page 3 Empty Re: POLSKA: RAFAŁ (The Ride)

Nie 14 Mar - 1:00

.....................................

POLSKA: RAFAŁ (The Ride) - Page 3 Laura-poldvere-laura

Liver and Fenistil lubią ten post

Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 818

Nie 14 Mar - 8:00
Gdyby ktoś szukał demo w wykonaniu Clary to zgrałem je tutaj: https://we.tl/t-HneCtTayGK?src=dnl
Tutaj z kolei podobny przypadek z 2006 roku w postaci demo ówczesnej polskiej propozycji: https://we.tl/t-lnohOGtTYC?src=dnl
Swoją drogą rozbawił mnie jeden z portali plotkarskich który twierdzi że za wyborem Rafała stoi... żona Kurskiego: https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,26878899,eurowizja-2021-wiemy-dlaczego-jedzie-rafal-brzozowski-jest.html
Czego to się nie zrobi by się przebić Uśmiech

Iker lubi ten post

Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Nie 14 Mar - 8:33
Polacy uwielbiają narzekać, to jest nasz sport narodowy, jakby wprowadzić taką dyscyplinę na Olimpiadzie to co 4 lata wracalibyśmy ze złotem - narzekanie i wieczne malkontenctwo, to jest to! Przyznam szczerze, że jakbym miał wybór pomiędzy Empires a The Ride to wybrałbym zdecydowanie The Ride, bo bardziej mi się podoba. Zresztą będę tu konsekwentny bo w SzNS kibicowałem Albertowi  i "Lucy", ale skoro wygrała kolejna nudna ballada to się lubiło i szukało pozytywów w tym co jest.

I nie zachowujemy się jakby Alicja w zeszłym roku była jakąś kandydatką do zwycięstwa, raczej nikt za bardzo nie zajmował się polską piosenką, była ciężka w odbiorze i znów ta pompatyczność i festiwalowość, której nie trawię. Dziewczyna ma 18 lat i całe życie przed sobą, nie raz jeszcze może stawać do walki o wyjazd na Eurowizję. Nie podobało mi się jej "oświadczenie" nie wiem co przez to chciała osiągnąć, zachowanie jej siostry też trochę dziwne, za duże parcie na szkło, trochę przykro. Przy tym TVP nie złamała żadnego regulaminu, mieli prawo wybrać nowego reprezentanta, tak jak w Niemczech (Ben Dolic 2020) czy na Cyprze (Sandro 2020) - w przypadku których nie zaobserwowałem żadnych lamentów i odstawiania szopek, czy robienia z siebie ofiar.

Staram się unikać programów TVP, a ich kanał informacyjny mam zablokowany w dekoderze kontrolą rodzicielską, aby przypadkiem nie włączyć i nie słuchać tej *** propagandy - ale to co ostatnio robią niektórzy przekracza już granice zdrowego rozsądku. W normalnym krajach partie polityczne konkurują na programy wyborcze, ale jeśli takowych nie ma to faktycznie pozostaje walka na polu ideologicznym wciągając do tej walki wszystko co trafi się po drodze i tak wciągnięto tegoroczną Eurowizję. Co ja już nie czytałem o Rafale! ostatnio ktoś z Hiszpanii pisał, że nie lubi Rafała bo czynnie wspiera polski rząd, jest przyjacielem Dudy i Kaczyńskiego i nawołuje do głosowania na *** - chociaż ja nigdy nie słyszałem, aby Rafał wypowiadał się na tematy polityczne, po prostu nigdy. Pracuje w TVP to fakt, ale tam pracują setki ludzi, sami artyści chętnie biorą udział w  produkcjach TVP, jeszcze niedawno Cleo z Roxy latały po scenie na sylwestrze marzeń. A reszta artystów chętnie wyciągnęła ręce po pieniądze z *** ministerstwa kultury,  rozumiem że w takim przypadku $$$ nie śmierdzi - ale też nikt ich nie pomawia o takie czy inne sympatie polityczne.

Nie wiem jak wy, ale ja dobrze pamiętam czasy gdy TVP w ogóle nie zajmowała się Eurowizją, Krajowe Eliminacje to był raczej program walentynkowy i to na bardzo niskim poziomie, sama Eurowizja pojawiała się w przestrzeni publicznej tydzień przed pierwszym półfinałem i to w drodze reklamy telewizyjnej. Jak mówił Wiśniewski polskie delegacje jeździły na Eurowizję tylko po to, aby zwiedzić nowe miejsce, dobrze zjeść i zakropić to i owo alkoholem. W 2010 roku Mroziński musiał zaciągnąć kredyt w banku aby jakoś wyglądać, a przez dwa lata w ogóle nie braliśmy udziału bo nie było pieniędzy, chociaż dużo biedniejsza Ukraina i to pomimo euro 2012 nie miała takiego problemu, w tym czasie TVP również nie transmitowała konkursu a nam pozostawał stream na eurovision . tv bez komentarza. Cieszy mnie więc, odstawiając politykę na bok, że TVP chociaż teraz ma jako takie zainteresowanie konkursem, zakupili piosenkę, zrobili nienajgorszy teledysk, zaangażowali znanego w kraju choreografa, rozdzielili funkcję HoD na tą od ESC i JESC, a i do występu też pewnie dołożą pieniędzy. Ja Rafała nie skreślam i bedę wspierał jako poskiego reprezentanta, a jeśli ktoś chce się bawić w politykę i robić oborę na pół Europy to proszę bardzo, chcoiaż osobiście współczuję takiego infantylnego podejścia.

Autor powyższego posta: Yngwie

Fenistil, Aleks, Iker and Wilk lubią ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Nie 14 Mar - 12:27
Yngwie napisał:Polacy uwielbiają narzekać, to jest nasz sport narodowy
Ja lubie np.

Yngwie napisał:jakbym miał wybór pomiędzy Empires a The Ride to wybrałbym zdecydowanie The Ride
ja Empires

Yngwie napisał:Zresztą będę tu konsekwentny bo w SzNS kibicowałem Albertowi  i "Lucy", ale skoro wygrała kolejna nudna ballada to się lubiło i szukało pozytywów w tym co jest.
Nie widziałem powodów, żeby było inaczej. Młoda, wschodząca dopiero gwiazda i całkiem niebanalna artystka reprezentowała :poland: Polskę.

Yngwie napisał:Przy tym TVP nie złamała żadnego regulaminu, mieli prawo wybrać nowego reprezentanta, tak jak w Niemczech (Ben Dolic 2020) czy na Cyprze (Sandro 2020) - w przypadku których nie zaobserwowałem żadnych lamentów i odstawiania szopek, czy robienia z siebie ofiar.
Zarówno :cyprus: Sandro jak i :germany: Ben Dolić SAMI zrezygnowali ze starań o ESC'21. Szczegółów oczywiście nie znamy, ale takie jest publiczne stanowisko. Przeanalizujmy jeszcze resztę stawki skoro takie mocne słowa tu padły.
:sweden: The Mamas - dostały automatyczne miejsce w preselekcyjnej stawce, dodatkowo de facto uczestniczyły w ESC'19, więc wątpię, aby były czuły się szczególnie pokrzywdzone.
:russia: Little Big - wystąpili jako goście w preselekcjach, wokalista sam powiedział, że zespół przekazuje pałeczkę kolejnym.
:croatia: Damir Kedžo - krótko po dowołaniu ESC'20 powiedział, że zgłosi się tylko jeżeli będzie miał odpowiedni utwór. Z tego co wiem po prostu nie zgłosił chęci udziału.
:estonia: Uku Suviste - początkowo nie planowano go wybrać, ale przynajmniej zapewniono miejsce w preselekcyjnej stawce, więc konflikt został załagodzony.
:iceland: Daði og Gagnamagnið - pierwsze plany mówiły o nowym narodowym finale, Dadi był załamany i dopiero reakcje fanów skłoniły nadawcę do jego ponownego wyboru.
:albania: Arilena Ara - nie wyraziła chęci udziału.
:portugal: Elisa - kilka dni po odwołaniu już była informacja, że Elisa nie będzie reprezentantką. Nie została wybrana wewnętrznie, ale też w ogóle nie zgłosiła swojej piosenki do selekcji. Wystąpiła jako gość, wszyscy zadowoleni.
:france: Tom Leeb - sam zrezygnował.
:italy: Diodato - wiemy jaką historię i znaczenie ma Sanremo. Szkoda artysty, ale nie wiemy czy w ogóle zgłosił swój utwór w tym roku.

Yngwie napisał:w przypadku których nie zaobserwowałem żadnych lamentów i odstawiania szopek, czy robienia z siebie ofiar.

ok, lecimy w inne rejony

:norway: Ulrikke - Pierwsza faktyczna drama, która może nie była specjalnie głośna, ale jednak drobny niesmak pozostał. Ulrikke nie została wybrana wewnętrznie, nie dostała automatycznego miejsca w preselekcjach, a co najgorsze w ogóle nie pojawiła sie w stawce mimo swoich chęci. Wystąpiła przynajmniej jako gość w show, więc chyba mimo wszystko w pokojowym nastroju się to rozwiązało.
:denmark: Ben & Tan - nie zostali wybrani wewnętrznie, nie dostali automatycznie miejsca w selekcjach, nie zostali nawet wybrani do stawki selekcji pomimo zgłoszenia dobrego (w publicznym odbiorze) utworu. Oczywiście, że wybuchła z tego tytułu afera, a na nadawcy psy wieszali nie tylko zagraniczni fani, ale i Duńczycy. Okropne zachowanie, które nie powinno mieć miejsca. Ben i Tan też wyraźnie byli zniesmaczeni, nie zostali nawet zaproszeni w formie gości do finału.

no to uwaga, crème de la crème, co zrobiło szanowne grono TVP??? wybrało każdą możliwie najgorszą ścieżkę poprzedników!
- nie wybrano jej wewnętrznie, nie zrobiono jednoartystowych preselekcji
- zgłosiła swoje utwory, była przez cały rok gotowa do udziału
- TVP zaproponowało jej do zaśpiewania jakąś szmirę z szuflady Rubasznej. Odmówiła, czyli zrobiła to co zrobiłby każdy szanujący się artysta.
- przez 10 miesięcy trzymali dziewczynę w niepewności, na tydzień przed deadlinem ona dalej nie wiedziała czy reprezentuje Polskę!!!
- na koniec bez słowa ją wyrzucili na bruk, wybierając artystę o 10 poziomów wyżej od niej czyli RAFAŁA

Yngwie napisał:Nie podobało mi się jej "oświadczenie" nie wiem co przez to chciała osiągnąć

Powiedzieć, że jej jest przykro, że została tak potraktowana. Mimo to kibicuje RAFAŁowi. Zachowała się najgrzeczniej jak tylko mogła, a dla Ciebie to wciąż za mało...

Yngwie napisał:Staram się unikać programów TVP
Dla tysięcy/milionów Polaków to jest jedyne źródło infomacji o świecie. Nie każdy ma taki komfort.

Yngwie napisał:Co ja już nie czytałem o Rafale!
Wiadomo jaka jest sytuacja polityczna, Rafał na pewno wolałby też w tym nie uczestniczyć. NIEMNIEJ... czy ktokolwiek naprawdę z czystym sumieniem twierdzi, że Rafał został wybrany za zasługi dla muzyki czy inne dokonania artystyczne? Oczywiście, że nie. Został wybrany na ostatnią chwilę, bo TVP znowu się w marcu obudziło, że mamy Eurowizję. Wybrali sobie kolegę, fajnistę.

Yngwie napisał:dobrze pamiętam czasy gdy TVP w ogóle nie zajmowała się Eurowizją
Wygrane w Juniorze trochę ją do tego zmusiły, ale wybranie Rafała na reprezentanta to nie jest żaden krok naprzód.

Yngwie napisał:Jak mówił Wiśniewski (...) zakropić to i owo alkoholem
Nie mieszajmy do tego prywatnych problemów. Może i tak było, ale średnio wiarygodną w tej kwestii osobą jest akurat Michał.
https://www.gala.pl/artykul/michal-wisniewski-o-walce-z-alkoholizmem-jak-konczy-mi-sie-wszywka-to-troche-popije-200421010408
https://zdrowie.radiozet.pl/Psychologia/Nalogi/Michal-Wisniewski-o-uzaleznieniach-alkoholizm-nikotynizm.-NieZLY-Pacjent

Yngwie napisał:zakupili piosenkę
Zdaniem większości słabą/średnią piosenkę. Wpadli na genialny pomysł, aby kolejne gwiazdy śpiewały ten HIT, a jak już każda odmówiła to został im tylko Brzozowski. Totalna ślepota jak u typujących, że Dotter wczoraj wygra. Z takim podejściem na pewno daleko zajedziemy w przyszłości. Nawet już pomijam komu najprawdopodobniej spodobał się ten utwór i tak bezgranicznie go forsował. Wink

Yngwie napisał:zaangażowali znanego w kraju choreografa, rozdzielili funkcję HoD na tą od ESC i JESC, a i do występu też pewnie dołożą pieniędzy
i oby wyszedł z tego najlepszy występ ever. Ten aspekt ocenimy dopiero w maju.

Darka, iguś, Aro, Fenistil and Sebek lubią ten post

Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Nie 14 Mar - 15:48
@Dawid napisał:Ja lubie np.
współczuję

@Dawid napisał:Nie widziałem powodów, żeby było inaczej. Młoda, wschodząca dopiero gwiazda i całkiem niebanalna artystka reprezentowała :poland: Polskę.
Zgadzam się, że Alicja jest świetną piosenkarką z potężnym głosem, ale z takim ciężkim repertuarem trudno mi jest wierzyć w jej sukces w tym kraju - chociaż życzę jak najlepiej. Zresztą swoją kolejną eurowizyjną piosenkę stworzyła w raz z kompozytorem, który tworzył np. przy ostatniej płycie z LemON'em w tym promujący strasznie dołujący singiel "Tu", a o samym zespole od tego czasu zrobiło się cicho.

Dawid napisał::norway: Ulrikke - Pierwsza faktyczna drama....
:denmark: Ben & Tan - nie zostali wybrani wewnętrznie....
No i słusznie zauważyłeś, że nadawcy ci organizowali preselekcje, Ulrikke nie została zaproszona do preselekcji składających się z "pierdyliona" etapów, ile tam było piosenek 25? 30? Ben&Tan zdaniem wielu zgłosili najlepszą piosenkę do swoich preselekcji. TVP postanowiło wybrać wewnętrznie i mieli do tego pełne prawo, widocznie przedstawiona im przez Alicję propozycja nie spotkała się z zachwytem (sam jestem ciekawy tej piosenki) - z relacji wygląda to trochę jako ultimatum albo jadę z tą piosenką albo nie, no i okazało się że podziękowano. Mówi się, że Alicja o niczym nie wiedziała, ale czy żyła w jakiejś próżni? jeszcze w grudniu była w PnŚ, potem brała udział w transmitowanym przez TVP koncercie kolęd - nie widzę tu złej woli telewizji.

@Dawid napisał:Powiedzieć, że jej jest przykro, że została tak potraktowana. Mimo to kibicuje RAFAŁowi. Zachowała się najgrzeczniej jak tylko mogła, a dla Ciebie to wciąż za mało...
Każdy ma swoją opinie, dla mnie to nie tylko wysoka kultura osobista Alicji, ale także zachowanie czysto kurtuazyjne, wątpię w szczerość, raczej wypada w takiej sytuacji życzyć powodzenia.

@Dawid napisał:Wygrane w Juniorze trochę ją do tego zmusiły
Wygrane w juniorze nie spadły z nieba, w tym temacie też zmieniło się podejście TVP i to już było 50% sukcesu.

@Dawid napisał:Zdaniem większości słabą/średnią piosenkę.
zdaniem większości chyba w twojej głowie, spotykam różne opinie pozytywne i negatywnie nie potrafię ocenić czy większość nie lubi tej piosenki, mam wrażenie głównie chodzi tu oto że Rafał to nie Alicja.

@Dawid napisał:i oby wyszedł z tego najlepszy występ ever. Ten aspekt ocenimy dopiero w maju.

nie my nie ocenimy tego aspektu w maju, my w maju ocenimy wszystko. Nie posiadam zdolności paranormalnych, przewidujących przyszłość i nie wiem jak to będzie wyglądać podczas Eurowizji, dlatego nie wieszam psów na Rafale.

Autor powyższego posta: Yngwie

Iker and Wilk lubią ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator

Nie 14 Mar - 16:08
Yngwie napisał:
@Dawid napisał:Zdaniem większości słabą/średnią piosenkę.
zdaniem większości chyba w twojej głowie, spotykam różne opinie pozytywne i negatywnie nie potrafię ocenić czy większość nie lubi tej piosenki (...)

Oczywiście to nie musi się w żaden sposób przekładać na wynik w maju, ale biorąc dotychczasowe reakcje wygląda tak jak poniżej. Zaraz będą wszystkie piosenki więc sondaży i rankingów wysypie jak grzybów po deszczu.

Spoiler:
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator

Nie 14 Mar - 16:28
TVP napisał:Oświadczenie Telewizji Polskiej

Telewizja Polska informuje, że wybór Rafała Brzozowskiego jako reprezentanta Polski na tegoroczny konkurs Eurowizji miał charakter czysto ekspercki i odbywał się wyłącznie w oparciu o ocenę atrakcyjności zgłoszonych utworów. Wybór utworu „The Ride” dokonany został przez zespół ekspertów Agencji Kreacji Rozrywki i Oprawy, którzy oceniali wyłącznie piosenkę, a nie jej wykonawcę. Utwór zgłoszony przez Rafała Brzozowskiego zdobył najwyższą ocenę.

Prezes Jacek Kurski odnosząc się do fake newsa na temat okoliczności wyboru Rafała Brzozowskiego powiedział:

„To kolejne kłamstwo obliczone na hejt wobec Telewizji Polskiej. Reprezentanta Polski wybrano w eksperckiej procedurze wewnętrznej, w oparciu o kryteria merytoryczne, oceniano zgłoszone propozycje piosenek, a nie wykonawców. Moja żona nie zajmuje się sprawami TVP. Obecnie oczekuje przyjścia na świat naszego dziecka i przygotowuje się do macierzyństwa. Rafał Brzozowski nie jest jej ulubionym piosenkarzem.”

News plotek.pl, jakoby o wyborze polskiego reprezentanta decydowała żona Prezesa Jacka Kurskiego jest bezpodstawnym wymysłem, mającym uderzyć w wizerunek Telewizji Polskiej. Wobec redakcji publikujących i powielajacych to kłamstwo, Telewizja Polska i Pani Joanna Kurska wystąpią na drogę sądową.

No teraz myślę, że już nikt nie będzie mieć wątpliwości, że RAFAŁ był najlepszym wyborem Serce (bo inaczej sąd). Jakby ktoś nie wyłapał kłamstwa w tym oświadczeniu to podpowiadam:

Utwór zgłoszony przez Rafała Brzozowskiego zdobył najwyższą ocenę.

Nie Rafał zgłosił utwór tylko dostał zaproszenie do jego wykonania, a prawa do piosenki ma samo TVP.

Więcej:
https://centruminformacji.tvp.pl/52776235/oswiadczenie-telewizji-polskiej
https://allaboutmusic.pl/tvp-wybor-rafala-brzozowskiego-mial-charakter-czysto-ekspercki-utwor-zdobyl-najwyzsza-ocene/
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Nie 14 Mar - 16:52
Niedawno słchałem tego co mówił Rafał Brzozowski w wywiadzie dla "Party" i tak na prawdę ma racje z tej racji że faktycznie nie możemy jechać z "Empires" Alicji Szemplińskiej gdyż regulamin EBU dotyczący Eurowizji mówi że piosenka do tegorocznego nie może być wydana przed 1 września. TVP zatem wybrała wewnętrznie z tej racji że na preselekcje było mało czasu z racji kolejności zajmowania się imprezami oraz reorganizacji polegającej na podziału temu Eurowizji w TVP na dwa zespoły obsługujące osobno ESC i JESC - z czego ten nowy dostała dorosła Eurowizji. Znając życie TVP kupiła utwór i próbowała go zaproponować artystom. Z tego co wiem Alicja też go dostała ale odmówiła forsując w zamian swój utwór który zapewne był balladą. Ruch w moim odczuciu dobry bo patrząc na historię startöw Polski na Eurowizji najwięcej było ballad i folku a taneczne utwory czy wręcz radiówki były rzadko od nas wystawiane.
Poza tym zważywszy na "Jaką to Melodię" mamy tą samą historię co z Magdaleną Tul równo 10 lat temu z tą różnica że tym razem TVP pomaga reprezentantowi (a nie jak za czasów szefowej delegacji Marii Makowskiej robi z Eurowizji wycieczkę turystyczną) i nie wciąga go w kredyty. Oby tym razem nie było usterek z których to słynął nasz półfinał w tamtych latach a Polska nie zaczynała z numerem 01 stawki konkursowej.
Swoją drogą jestem ciekaw czy Rafał powtórzy wyczyn z 2019 roku w postaci 19 miejsca w finale innego prowadzącego teleturniejów a mianowicie Serhata reprezentującego dwukrotnie San Marino na Eurowizji (oraz prowadzącego między innymi lokalną wersje "Va Banque" dla Turcji. Inna sprawa jest taka że prowadzący Eurowizji Junior uczestniczący w dorosłym konkursie zawsze są w finale a nawet jak Poli Genova w 2016 roku są w jego czołowej piątce.

Yngwie / admin and Iker lubią ten post

Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 154

Nie 14 Mar - 17:39
Ta piosenka jest do bólu płaska (refren niemal identyczny jak zwrotki), a wokale Rafała bardzo nieciekawie brzmiące. To nie jest tak, że tylko Polacy narzekają na ten wybór. Na dodatek Brzozowski jest kompletnie pozbawiony charyzmy no i jest pupilkiem TVP (co dokłada wielu osobom negatywnych skojarzeń).
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 154

Nie 14 Mar - 17:48
Yngwie napisał:Polacy uwielbiają narzekać, to jest nasz sport narodowy, jakby wprowadzić taką dyscyplinę na Olimpiadzie to co 4 lata wracalibyśmy ze złotem - narzekanie i wieczne malkontenctwo, to jest to! Przyznam szczerze, że jakbym miał wybór pomiędzy Empires a The Ride to wybrałbym zdecydowanie The Ride, bo bardziej mi się podoba. Zresztą będę tu konsekwentny bo w SzNS kibicowałem Albertowi  i "Lucy", ale skoro wygrała kolejna nudna ballada to się lubiło i szukało pozytywów w tym co jest.

Nie byłem fanem piosenki "Empires", ale "Lucy" z całym szacunkiem do sympatycznego Alberta była totalnym nieporozumieniem i 100% NQ jak dla mnie.
Ta piosenka starała się być chwytliwa, ale dla mnie w ogóle nie była.
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Nie 14 Mar - 20:55
Coś tu się nie zgadza bo ma być też chórek z Clarą na czele.
Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

Nie 14 Mar - 21:04
Tancerze tancerzami ale ja chciałbym widzieć Rafała wjeżdżającego na scenę kabrioletem... albo przynajmniej tą czerwoną Toyotą Aygo z koła fortuny, czegoś takiego jeszcze na Eurovision nie było a co to za problem przy 2 miliardach złociszków hehe

Yngwie / admin, Dawid, Fenistil, Łosoś, Morison and Iker lubią ten post

Daniell
Daniell
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 639

Nie 14 Mar - 21:30
Dzisiaj przypomniałem sobie o takim naszym arcydziele, kocham  POLSKA: RAFAŁ (The Ride) - Page 3 1f60d

Yngwie / admin, Dawid, Daniell and iguś lubią ten post

Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Nie 14 Mar - 22:58
Poland napisał:Coś tu się nie zgadza bo ma być też chórek z Clarą na czele.

A to nie jest tak, że zgodnie z tymi nowymi zasadami chórek będzie nagrany i nieobecny na scenie? Wtedy by się zgadzało.
Swoją drogą chyba wymodliłam, bo się aż prosi, by jednak coś więcej do tej piosenki dodać, szczególnie do refrenu. Jeszcze się pomodlę o jakąś modyfikację końcówki, bo jest bezsensownie urwana Okulary W ogóle może jakiś revamp by się jednak przydał...

Iker lubi ten post

iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

Nie 14 Mar - 23:21
Daniell napisał:Dzisiaj przypomniałem sobie o takim naszym arcydziele, kocham  POLSKA: RAFAŁ (The Ride) - Page 3 1f60d

Ohh, najbardziej niedoceniona propozycja w historii zgłoszeń do KE, Polska i Europa nie były gotowe. Serce ART! Serce SEJ ŁOCZYŁONA SEJ, DU ŁOCZYŁONA DU Serce Serce Serce
still better than rafał jazda

A te chórki nagrywane m.in. przez Clarę to tak jak wyżej wspomniane - chórki z taśmy do zapasowego występu, majowego zapewne też. Na scenie ich nie będzie, będzie 5 tancerzy.

Iker lubi ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: