HISZPANIA: Operación Triunfo 2019
Czw Paź 04, 2018 5:01 pm
Hiszpańska telewizja (RTVE) po raz kolejny postanowiła wykorzystać znany na całym świecie format reality show Operación Triunfo - OT (w Polsce znany jako Fabryka Gwiazd).
Przebieg wyboru hiszpańskiego reprezentanta do Eurowizji jak zawsze jest bardzo złożony i będzie składać się kolejno z wyboru piosenki oraz artysty:
1. 10 utworów wyłonionych przez telewizję w drodze otwartych zgłoszeń
2. 10 utworów wyłonionych przez telewizję w drodze zgłoszeń od zaproszonych przez RTVE uznanych kompozytorów
3. W sumie 20 utworów zostanie nagranych przez uczestników OT i zostanie podanych ocenie przez internautów na stronie RTVE.es
4. 3 najlepszych utworów z głosowania internetowego trafi bezpośrednio do finału
5. pozostałe 7 utworów, które zaprezentują się w finale zostanie wybranych przez panel ekspertów.
W OT udział bierze 16 uczestników, głosowaniem w finale będzie 100% televoting.
Ważniejsze daty:
1-30 Listopada 2018 (otwarte zgłoszenia)
Buena suerte!
1-30 Listopada 2018 (otwarte zgłoszenia)
Buena suerte!
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: HISZPANIA: Operación Triunfo 2019
Sob Gru 22, 2018 2:03 am
20 grudnia zostały opublikowane jednominutowe fragmenty wszystkich 17 piosenek -> [KLIK]. Z opisu na stronie wynika, że po założeniu konta można także raz dziennie oddać głos na swoje 3 ulubione utwory. Termin: do 2 stycznia.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sob Gru 22, 2018 2:16 am
Po tych minutach dla mnie Noelia, ale poczekam na pełne wersje.
Dla mnie spoko poziom preselekcji
Dla mnie spoko poziom preselekcji
- Klan :
Pią Gru 28, 2018 2:38 pm
Oswoiłem się trochę bardziej z tymi fragmentami przez ostatnie dni i ogólnie jest naprawdę nieźle. Jest tu kilka fajnych, żywych kawałków latino, a reszta stawki też jest dobrym uzupełnieniem. Nie ma tu chyba piosenki, której bym szczerze nie lubił.
Niestety nie widzę tutaj jednak utworu, któremu mógłbym zaciekle kibicować na ESC. Najbliższa tego jest Alba Reche i jej "¿Qué será luego?", ze względu na jej wyśmienity głos i specyficzny, "płynący" rytm piosenki.
Mam nadzieję, że Famous jako zwycięzca całego OT nie zostanie też automatycznie zwycięzcą gali eurowizyjnej. Jego piosenka nie jest zła, ale to bardzo typowy, nieco nudny rodzaj popu.
Niestety nie widzę tutaj jednak utworu, któremu mógłbym zaciekle kibicować na ESC. Najbliższa tego jest Alba Reche i jej "¿Qué será luego?", ze względu na jej wyśmienity głos i specyficzny, "płynący" rytm piosenki.
Mam nadzieję, że Famous jako zwycięzca całego OT nie zostanie też automatycznie zwycięzcą gali eurowizyjnej. Jego piosenka nie jest zła, ale to bardzo typowy, nieco nudny rodzaj popu.
- Klan :
Czw Sty 03, 2019 2:19 pm
Zakończyło się głosowanie internetowe, wyniki są następujące:
Tym samym poznaliśmy trzy pierwsze piosenki, które zobaczymy na gali eurowizyjnej. Jury wybierze jeszcze siedem utworów z pozostałych czternastu, by utworzyć pełną stawkę finału. Powyższe głosowanie może okazać się jednak całkiem niezłym odzwierciedleniem tego kto ma szansę na końcowe zwycięstwo, jako że wtedy też zadecyduje w 100% publika.
- Maria – Muerdeme
- Noelia – Hoy vuelvo a reir otra vez
- Natalia – La clave
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Famous - No puedo más
- Miki - La venda
- Alba Reche - ¿Qué será luego?
- Marilia - Todo bien
- Marta - Vuelve
- Miki & Natalia - Nadie se salva
- Sabela - Hoy soñaré
- Julia - Qué quieres que haga
- Carlos Right - Se te nota
- Damion - Sale
- Sabela - Dímelo de frente
- Carlos Right - Nunca fui
- Joan Garrido & Marilia - A tu lado
- Miki - El equilibrio
Tym samym poznaliśmy trzy pierwsze piosenki, które zobaczymy na gali eurowizyjnej. Jury wybierze jeszcze siedem utworów z pozostałych czternastu, by utworzyć pełną stawkę finału. Powyższe głosowanie może okazać się jednak całkiem niezłym odzwierciedleniem tego kto ma szansę na końcowe zwycięstwo, jako że wtedy też zadecyduje w 100% publika.
Czw Sty 03, 2019 8:54 pm
wszystkie trzy propozycje wyłonione poprzez internetowe głosowanie są.. okropne.
cała nadzieja w jury.
cała nadzieja w jury.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- Klan :
Pią Sty 04, 2019 2:34 pm
Jury wybrało już siedem pozostałych piosenek finału:
O ile wyniki głosowania internetowego nie były tragiczne, to końcowy wybór jury już bardzo mnie zasmucił. :( Z Albą Reche wiązałem spore nadzieje, jako że całe OT przegrała bardzo nieznacznie, a jej piosenka z dnia na dzień robiła na mnie coraz większe wrażenie i naprawdę chciałem usłyszeć jej głos na żywo przy pełnej wersji.
Z mojego top 5 na podstawie urywków w finale znalazł się tylko Miki i teraz to chyba jemu będę kibicować, choć na razie bez większego przekonania. Trzeba jeszcze poczekać na pełne wersje i występy na żywo, ale pozostaje mi liczyć, że Hiszpania wyśle w tym roku jakiegoś swojskiego, energicznego następnika "Lo malo", bo niczego ciekawszego się już z tych preselekcji nie wyciśnie.
- Famous - No puedo más
- Miki - La venda
- Miki & Natalia - Nadie se salva
- Julia - Que quieres que haga
- Sabela – Hoy soñaré
- Marilia - Todo bien
- Carlos - Se te nota
O ile wyniki głosowania internetowego nie były tragiczne, to końcowy wybór jury już bardzo mnie zasmucił. :( Z Albą Reche wiązałem spore nadzieje, jako że całe OT przegrała bardzo nieznacznie, a jej piosenka z dnia na dzień robiła na mnie coraz większe wrażenie i naprawdę chciałem usłyszeć jej głos na żywo przy pełnej wersji.
Z mojego top 5 na podstawie urywków w finale znalazł się tylko Miki i teraz to chyba jemu będę kibicować, choć na razie bez większego przekonania. Trzeba jeszcze poczekać na pełne wersje i występy na żywo, ale pozostaje mi liczyć, że Hiszpania wyśle w tym roku jakiegoś swojskiego, energicznego następnika "Lo malo", bo niczego ciekawszego się już z tych preselekcji nie wyciśnie.
- Klan :
Pią Sty 11, 2019 11:18 pm
Wiadomo już, że Gala Eurowizyjna odbędzie się w niedzielę 20 stycznia. Zwycięzca zostanie wyłoniony w 100% głosami widzów, a tymczasem w czwartek 17 stycznia o 15:00 mają zostać upublicznione pełne wersje wszystkich 10 konkursowych utworów.
- Klan :
Czw Sty 17, 2019 3:46 pm
Pełne wersje wszystkich piosenek są już dostępne -> [KLIK]. Niestety zostały one najwyraźniej lekko przearanżowane i praktycznie wszędzie gdzie wychwytuję jakieś różnice, jest to zmiana na gorsze. Do tego z jakiegoś powodu dostępne audio jest słabej jakości. Chyba dopiero na żywo będzie można w pełni te utwory ocenić.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie Sty 20, 2019 8:04 pm
Kolejność występów:
1. Marilia - Todo bien
2. Sabela - Hoy soñaré
3. Famous - No puedo más
4. Natalia - La clave
5. Julia - Que quieres que haga
6. Miki - La venda
7. Noelia - Hoy vuelvo a reir otra vez
8. Carlos - Se te nota
9. Miki y Natalia - Nadie se salva
10. María - Muerdeme
1. Marilia - Todo bien
2. Sabela - Hoy soñaré
3. Famous - No puedo más
4. Natalia - La clave
5. Julia - Que quieres que haga
6. Miki - La venda
7. Noelia - Hoy vuelvo a reir otra vez
8. Carlos - Se te nota
9. Miki y Natalia - Nadie se salva
10. María - Muerdeme
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Pon Sty 21, 2019 12:27 am
OSZUSTWO PODROBIONE GŁOSY
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Pon Sty 21, 2019 1:20 am
Nie sądziłem że mogę zostać takim fanem nieślubnego dziecka Alvaro Solera z członkami Eneju
Fenistil pewnie dumny bo jako jedyny przewidział
Fenistil pewnie dumny bo jako jedyny przewidział
Pozwolenia na tym forum: