Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

HISZPANIA: Victor Balaguer (Llámame) Empty HISZPANIA: Victor Balaguer (Llámame)

Sro 31 Mar - 0:38

Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 40

Uwielbiam konstrukcję tego utworu, szczególnie w wersji z piękną eurowizyjną orkiestrą. Zaczyna się od bardzo spokojnego wprowadzenia zakończonego długą nutą, która to uruchamia całą lawinę instrumentów i tym samym tempo znacząco rośnie. Dzięki temu choć w dalszym ciągu widać w tym wykonaniu emocje i spory dramatyzm, to wszystko staje się dużo lżejsze w odbiorze. Przed finałem mamy jeszcze fantastyczny przerywnik wypełniony po brzegi trąbkami, a utwór ostatecznie kończy się kolejną imponującą dłuuugą nutą.

Przesłanie utworu również jest bardzo ładne, na dodatek śpiewane po hiszpańsku. Victor musiał porzucić swoje marzenia o podbiciu serca pewnej kobiety, ale chce, żeby ona pamiętała, że może zawsze na niego liczyć w życiu. Tak po prostu - jak na szczerego, oddanego przyjaciela, którym przecież dla niej jest.

Bardzo żałuję, że stare forum padło zanim miałem okazję się przekonać, jak ta piosenka sobie poradzi w Lidze Eurowizyjnej, gdzie ją wtedy zgłosiłem. Pewnie byłoby bez rewelacji, ale jestem ciekawy, czy jednak dla kogokolwiek byłaby choć w połowie takim odkryciem, jakim była dla mnie, gdy ją po raz pierwszy usłyszałem.
Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: