Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

FRANCJA: Destination Eurovision 2019 - Page 3 Empty Re: FRANCJA: Destination Eurovision 2019

Nie 20 Sty - 14:41
Seemone musi to wygrać. Dla mnie to kilka półek wyżej niż Roi. Aretki w finale <3
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

FRANCJA: Destination Eurovision 2019 - Page 3 Empty Re: FRANCJA: Destination Eurovision 2019

Nie 20 Sty - 16:16
marjuz napisał:Występy pań Diwo-kogutów poniżej krytyki,

no chb nie

9. Noemie - Ma petite famille: Samej piosenki nie lubię, występ nie był zły, wokalnie było nawet całkiem dobrze, ale wkurzające "yeah" oraz całkowita randomowość tego utworu zabiły możliwości  awansu do finału. Zasłużone last place.

8. Tracy de Sa - Por Aqui: Szkoda Tracy, bo utwór bosski, po premierze prawie cały dzień słuchałem, ale live nie był zbyt dobry.. Do tego jak już wspominano tunel a'la Krajowe Eliminacje, to nie jest dobry wybór na wstęp do występu. Dobrze, że chociaż nie skończyło się zerem od jury.

7. PhilipElise - Madame la paix: Tak jak bardzo lubię ten utwór, to prezentacja była tragiczna. Jakieś skakanie, rozjazd między piosenką a występem, kwiatki, to nie miało prawa przejść dalej.

6. Gabriella - On cherche encore: Bardzo szkoda Gabrielli, bo występ był naprawdę dobrze przygotowany, nieźle wokalnie, do tego skrzypce na żywo i prezentacja pasująca do utworu. O ile jakoś nie mam zastrzeżeń co do widzów, to 14 pkt od jury jest max niedorzeczne. Niezasłużony brak awansu.

5. Ugo - Ce qui ma blesse: Nie wiem co zauroczyło jury w tym występie, bo ani całość nie była porywająca, ani wokal, który można określić co najwyżej średnim. Dobrze że widzowie ubili tą prezentację.

4. Doutson - Sois un bon fils: Uznam, że ten awans to jakiś przypadek  😕

3. The Divaz - La Voix D'Aretha: To było perfekcyjne, I C O N I C. Mówię to max poważnie, wiedziałem że będzie tu bardzo dobry wokal, ale prezentacja była rewelacyjna, zasłużony awans, liczę na top 4 :3

2. Emmanuel Moire - La promesse: Wciąż nie jestem przekonany do utworu, jak na takiego artystę jest on średni. Jednakże nie można powiedzieć, że awans nie zasłużony bo prezentacja była bardzo dobra i max poprawiła całość utworu. Aczkolwiek pierwsze miejsce w tele, to przypadek (ekhm, fanbase)

1. Seemone - Tous les deux: Jako że, kilkanascie godzin po występie wciąż jestem poruszony i słucham cały dzień, stwierdzam, że nic racjonalnego w tym przypadku nie napiszę. Wystarczy - PARIS 2020
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Nie 20 Sty - 17:09
Seemone - Dostojnie, klimatycznie, czyli dokładnie tak jak być powinno. W tym półfinale bezkonkurencyjna, po live'ach mój nr 1 tych pre, ale wciąż uważam, że z Bilalem nie wygra, no chyba, że dostanie 10x12p od jury.
Emmanuel - Piosenka słaba, występ trochę nadrabiał, a to zwycięstwo w tele to chyba tylko ze względu na popularność. Mam nadzieję, "La promesse" nie będzie się liczyło w walce o wyjazd do Tel Avivu.
The Divaz - SLAY!!! Boski, fantastyczny performans, cieszę się, że jest finał. Szeroki uśmiech
Doutson - xD. Taki awans z przypadku, no ale występ był całkiem w porządku, więc niech będzie.
Ugo - Nijaki utwór, słaby wokal, do widzenia.
Gabriella - Jak piosenka mnie wcześniej nie przekonywała, tak live całkowicie to zmienił. Nie mam się do czego przyczepić, bardzo udany występ, szkoda, że zajęła jedynie 6. miejsce, dodatkowy plus za skrzypce.
PhilipElise - Szczerze to tak mnie ten występ znudził, że prawie nic z niego nie pamiętam.
Tracy De Sa - Generalnie występ na plus, ale to był po prostu za silny półfinał, żeby Tracy mogła coś tu ugrać. No i tunel a'la KE nie pomógł. :roll:
Noemie - To samo co w przypadku PhilipElise.

Przed koncertami wydawało się, że pierwszy półfinał będzie dużo lepszy, a tym czasem o wiele ciekawszy i mocniejszy okazał się być drugi.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Nie 20 Sty - 18:27
Łosoś napisał:
marjuz napisał:Występy pań Diwo-kogutów poniżej krytyki,

no chb nie

9. Noemie - Ma petite famille: Samej piosenki nie lubię, występ nie był zły, wokalnie było nawet całkiem dobrze, ale wkurzające "yeah" oraz całkowita randomowość tego utworu zabiły możliwości  awansu do finału. Zasłużone last place.

8. Tracy de Sa - Por Aqui: Szkoda Tracy, bo utwór bosski, po premierze prawie cały dzień słuchałem, ale live nie był zbyt dobry.. Do tego jak już wspominano tunel a'la Krajowe Eliminacje, to nie jest dobry wybór na wstęp do występu. Dobrze, że chociaż nie skończyło się zerem od jury.

7. PhilipElise - Madame la paix: Tak jak bardzo lubię ten utwór, to prezentacja była tragiczna. Jakieś skakanie, rozjazd między piosenką a występem, kwiatki, to nie miało prawa przejść dalej.

6. Gabriella - On cherche encore: Bardzo szkoda Gabrielli, bo występ był naprawdę dobrze przygotowany, nieźle wokalnie, do tego skrzypce na żywo i prezentacja pasująca do utworu. O ile jakoś nie mam zastrzeżeń co do widzów, to 14 pkt od jury jest max niedorzeczne. Niezasłużony brak awansu.

5. Ugo - Ce qui ma blesse: Nie wiem co zauroczyło jury w tym występie, bo ani całość nie była porywająca, ani wokal, który można określić co najwyżej średnim. Dobrze że widzowie ubili tą prezentację.

4. Doutson - Sois un bon fils: Uznam, że ten awans to jakiś przypadek  😕

3. The Divaz - La Voix D'Aretha: To było perfekcyjne, I C O N I C. Mówię to max poważnie, wiedziałem że będzie tu bardzo dobry wokal, ale prezentacja była rewelacyjna, zasłużony awans, liczę na top 4 :3

2. Emmanuel Moire - La promesse: Wciąż nie jestem przekonany do utworu, jak na takiego artystę jest on średni. Jednakże nie można powiedzieć, że awans nie zasłużony bo prezentacja była bardzo dobra i max poprawiła całość utworu. Aczkolwiek pierwsze miejsce w tele, to przypadek (ekhm, fanbase)

1. Seemone - Tous les deux: Jako że, kilkanascie godzin po występie wciąż jestem poruszony i słucham cały dzień, stwierdzam, że nic racjonalnego w tym przypadku nie napiszę. Wystarczy - PARIS 2020

Moje odczucia po wczorajszym półfinale idealnie zgadzają się z tym co napisałeś. Aretki były po prostu epickie, a Seemone to stuprocentowa winnerka i oby Francuzi nie wyskoczyli za tydzień z jakimś głupim pomysłem, żeby do Tel Avivu wysyłać kogokolwiek innego.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Pią 25 Sty - 0:26
Oficjalnie utwór Silvana Areg - "Le petit Nicolas" zmienia swoją nazwę na "Allez leur dire". Zmiana ta jest spowodowana prośbami posiadaczy praw autorskich, by nie ingerować w nazwę książki o tej samej nazwie. (LINK)
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Pią 25 Sty - 17:29
Covery finałowe:

FRANCJA: Destination Eurovision 2019 - Page 3 15484237653156997197
Jaques
Jaques
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 2

Sob 26 Sty - 13:01
Czytam wasze posty od jakiegoś czasu i też jestem zdania, że Seemone musi to wygrać. Francja w końcu miałaby realne szanse na wysokie miejsce w finale, mam nadzieję, że nie zmarnują tego potencjału w osobie Seemone.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Sob 26 Sty - 18:47
Kolejność występów:

1. Chimene Badi - La-haut
2. Silvan Areg - Allez leur dire
3. The Divaz - La Voix d'Aretha
4. Emmanuel Moire - La promesse
5. Aysat - Comme une grande
6. Seemone - Tous les deux
7. Bilal Hassani - Roi
8. Doutson - Sois un bon fils

.....................................

FRANCJA: Destination Eurovision 2019 - Page 3 Laura-poldvere-laura
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Nie 10 Lut - 19:34
Francusi drugi rok z rzędu pokazali, jak przeprowadzić dobre preselekcje. Organizacyjnie ekstra, poziom muzyczny tegorocznych utworów również całkiem całkiem. Pozwoliłem sobie aż obejrzeć finał...  I naprawdę żałuję, że międzynarodowemu jury nie udało się uratować Eurowizji przed Bilalem 😢 Do końca trzymałem kciuki i miałem nadzieję na Seemone, ale cóż - publiczność wybrała jednoznacznie. Oprócz jej najbardziej podeszła do mnie Aysat (żal, że aż tak niedoceniona i przez jury i przez tele ostatecznie) i Silvàn Areg, ale generalnie finał miło się oglądało i tak samo The Divaz i Emmanuela Moire widziałbym jako fajnych reprezentantów.
syguu
syguu
Użytkownik
Użytkownik
Klan : San Remiarz

Liczba postów : 216

Sob 2 Mar - 19:44
Nie słuchałam studyjnych wersji utworów, nie oglądałam półfinałów. Więc oglądałam finał Destination Eurovision jako "niedzielny widz"

Moje pierwsze reakcje na temat utworów:

1. Chimene Badi - La-haut: Na początku Chimene zauroczyła mnie swoim wykonaniem utworu Celine Dion i już wtedy wiedziałam, że będzie dobrze. "Ale to jest fajne - tak napisałam na jednej grupie". Aktualnie tylko tą piosenkę mogę słychać.
2. Silvan Areg - Allez leur dire: To będzie drugi Igit.
3. The Divaz - La Voix d'Aretha: Dobre głosy, dobre wykonanie utworu, ale sama piosenka kiczowata.
4. Emmanuel Moire - La promesse: Po jego wykonaniu "Euphorii" wyciszyłam stream, więc nie słyszałam tego wykonania.
5. Aysat - Comme une grande: Typowa piosenka popowa z poprawnym występem
6. Seemone - Tous les deux: Magia magia i jeszcze raz magia.
7. Bilal Hassani - Roi: To był faworyt? Seemone zjada go na śniadanie. Po ośmiu utworach w ogóle nie pamiętałam "Króla".
8. Doutson - Sois un bon fils- ...

Po finale tak wyglądał mój ranking:

1. Chimene Badi - La-haut
2. Seemone - Tous les deux
3. Silvan Areg - Allez leur dire
4. Aysat - Comme une grande
5. The Divaz - La Voix d'Aretha
6. Bilal Hassani - Roi
7. Doutson - Sois un bon fils
8. Emmanuel Moire - La promesse
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: