Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

CZECHY: Eurovision Song CZ 2019 Empty CZECHY: Eurovision Song CZ 2019

Pon Sty 07, 2019 1:38 pm
CZECHY: Eurovision Song CZ 2019 Maxresdefault

Po ogromnym sukcesie, jakim było zajęcie 6 miejsca w Lizbonie przez Mikolasa Josefa,
:czech: czeska telewizja ponownie zarządziła wybór reprezentanta poprzez internetowe preselekcje.
Dzisiaj zostały opublikowane utwory uczestniczące w preselekcjach, z których najlepszy - wybrany przez panel jurorów oraz internautów, pojedzie do :israel: Tel-Avivu.

Zasady są podobne do tych, które panowały w zeszłym roku. Różnice polegają na zwiększeniu ilości uczestników z sześciu do ośmiu, oraz umożliwieniu głosowania na piosenki przez zagranicznych internautów, których głosy będą przeliczone jako jeden głos jury. Do televotingu zaliczać się będą tylko i wyłącznie głosy z Czech. Głosowanie potrwa do 21 stycznia. Głosować można poprzez eurowizyjną aplikacje.

UCZESTNICY:

Andrea Holá - Give Me A Hint
Barbora Mochowa - True Colors
Hana Barbara - Poslední slova tobě
Jakub Ondra - Space Sushi
Jára Vymer - On My Knees
Lake Malawi - Friend of a Friend
Pam Rabbit - Easy To Believe
Tomáš Bocek - Don't Know Why

Wszystkie utwory są dostępne tutaj: PLAYLISTA / SKRÓT

Hodně štěstí!
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

CZECHY: Eurovision Song CZ 2019 Empty Re: CZECHY: Eurovision Song CZ 2019

Pon Sty 07, 2019 3:45 pm
Tylko Barbora Mochowa - True Colors reszta brzmi jak na jedno kopyto.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Pon Sty 07, 2019 6:32 pm
Dramat :o Barbora to jedyny słuszny wybór, ale i tak nie będzie moim faworytem. Słabe preselekcje.
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 710

Pon Sty 07, 2019 7:56 pm
Zgadzam się z poprzednikami - do Tel Awiwu nadaje się jedynie True Colors. Fajne KPowe brzmienie, z dobrym występem i livem może znajdzie się w mojej topce. Wszystko inne to porażka na czele z irytującym Space Sushi.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Pon Sty 07, 2019 9:56 pm
:czech: troszkę masakryczne te czeskie preselekcje, a miały być takie super!  jedynie Hana Barbara - Poslední Slova Tobě jakoś ujdzie w tłumie. wgl co to za pomysł z nagrywaniem tych piosenek smartfonem? gdyby głupota potrafiła latać, to autor tego pomysłu pofrunąłby prosto z Pragi do Tel Awiwu. :roll:
Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

Wto Sty 08, 2019 12:08 pm
Yngwie napisał:a miały być takie super!
Czemu? :P Rok temu z nieba spadł im Mikolas, ale czy wyłączając jego, ktoś miał potencjał by skończyć wysoko na Eurowizji? Czechy to nadal Czechy.

Mogłaby pojechać jedyna czeskojęzyczna piosenka w stawce, choć nie znaczy to, że jakoś szczególnie wybija się na tle stawki.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Wto Sty 08, 2019 3:05 pm
Liver napisał:
Yngwie napisał:a miały być takie super!
Czemu? :P Rok temu z nieba spadł im Mikolas, ale czy wyłączając jego, ktoś miał potencjał by skończyć wysoko na Eurowizji? Czechy to nadal Czechy.

Nie wiem czy ktoś inny miałby potencjał skończyć wysoko, ale i tak jakaś połowa piosenek z tamtych preselekcji była lepsza od wszystkich tegorocznych. Wszystko jest tu tak strasznie przeciętne i do tego z dennym pomysłem na teledyski. Choć "True Colors" rzeczywiście jest trochę inne od reszty, to mnie tego typu brzmienia rzadko porywają i osobiście trzymam kciuki za "Space Sushi". Na razie nie mogę z całym przekonaniem nazwać tego dobrą piosenką, ale jest na swój sposób ciekawa i czymś mnie do siebie przyciąga. No i uwielbiam tę lawinę hejtu ("totální sračka" Szeroki uśmiech ), która się na ten utwór od razu posypała. Szeroki uśmiech
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

Sro Sty 09, 2019 9:20 pm
Uuu… Widzę, że :czech: Czechy bardzo chcą wrócić do nieszczęśliwej dla nich poprzedniej dekady... :(

Wbrew temu co powiedział :czech: Jan Bors, piosenki są bardzo niszowe z żenującym i irytującym "Space Sushi" na czele. :roll: Jedyną piosenką, która w mojej opinii zasługuje na reprezentowanie :czech: Czech jest "True Colors" - piosenka na wysokim poziomie, która swoim klimatem bardzo mnie kupuje. Według mnie, prawdopodobieństwo, że :czech: Czechy zostaną w tym roku w półfinale jest bardzo wysokie - tylko "True Colors" jest w stanie odmienić tą rzeczywistość, która maluje się w ciemnych kolorach.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Pią Sty 11, 2019 9:46 pm
Te preselekcje są... złe. Po prostu. Tragedia, inaczej tego nie nazwę. Najmniejszym złem jest "True Colors", ale i tak utwór ten mi się nie podoba szczególnie.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Sob Sty 12, 2019 1:09 am
Jeśli Jan Bors na serio twierdził, że te preselekcje będą najlepszymi w tym sezonie, to proponuje mu odstawienie towaru. Jednakże, od strony muzycznej, te preselekcje nie są takie złe - ot, całkiem przyjemne, małe preselekcje z dawką muzyki indie oraz nutką lat 90, które w większości można wysłuchać, nie odrażają (no nie wszystkie ofc.)

Niestety pod względem eurowizyjnym, te preselekcje są bardzo słabe, żeby to nie powiedzieć, fatalne. Nie jestem pewien, czy jakikolwiek utwór stąd może przejść do finału, a już na pewno powtórzyć sukces Mikolasa. Kompletnie, nie jestem w stanie wyobrazić sobie większości tych piosenek na scenie. Trochę mi to przypomina sytuację, podobną to naszych zeszłorocznych preselekcji, gdzie też wybór oscylował wokół dwóch max trzech utworów, z czego i tak żaden się znacząco nie wybijał.

Jakbym miał wybrać, to Czesi mają dwa wybory - albo pójść w stronę muzycznej jakości i ogółem wybrać respektowalny utwór czyli "True Colors", albo pójść w kompletne szaleństwo a'la bieda Rybak i liczyć na głosy widzów czyli "Space Sushi." Mówiąc szczerze, zaryzykowałbym wyborem Jakuba, pomimo że ten utwór jest dosyć syfiasty i infantylny, to z całym szacunkiem, pomimo że, piosenka Barbory naprawdę mi się podoba i lubię ją słuchać, to całość krzyczy awans z 9/10 miejsca w półfinale głownie dzięki jury, a potem bomba televotingowa, czyli Guncikova 0 points go to Czech Republic. Zaś jeśli w televoting potrafiły wbić się takie osobistości jak Houdek czy Doredoski to "Space Sushi" nie wydaje się być aż takim tragicznych wyborem - choć mówiąc o głosowaniu widzów, wciąż mówimy o Czechach..

Z utworów preselekcyjnych, najbardziej mi się podobają wspomniany utwór Barbory oraz "Don't Know Why" - miło się go słucha, gitarka gra, ale na scenie tego nie widzę. Całkiem ok jest utwór Pam Rabbit, aczkolwiek ten prędzej nadaje się gdzieś do galerii jako muzyczka w tle niż na Eurowizję. Reszta jest przeciętna, oprócz Lake Malawi, bo to już kompletny syf rodem z filmów dla nastolatek.
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Sob Sty 12, 2019 12:13 pm
Pierwsze preselekcje, które w tym roku przesłuchałem. Wynika to głównie z faktu, że jest tu tylko 8 piosenek :p. Nie specjalnie porywające, połowa piosenek jest mało ciekawa (najsłabszy w stawce Lake Malawi, na który gdzieś już się natknąłem i nie spodziewałem się czegoś tak słabego), jedna to zdecydowanie zbyt duży cringe (Space Sushi, nie widzę, aby ludzie na to głosowali, a jury już w ogóle, nawet zeszłoroczna piosenka Rybaka, którą tak hejtowali niektórzy była dużo lepsza jakościowo i sensowniejsza). Przyznam, że naprawdę spodobała mi się piosenka "Tomasza Boczka". Najwybitniejsze dzieło to nie jest, ale fajnie mi się tego słuchało, utwór mający coś w moim guście i zdecydowanie najbardziej przyciąga moją uwagę. W porządku są także utwory Barbory, Pam Rabbit i jedyna czeskojęzyczna piosenka, choć bez jakiegoś szału. Piosenkom Barbory i Tomasa nie daję duży szans na dobry wynik, wszystkie pozostałe zdają się mieć jeszcze mniejszy potencjał, ale nie skreślam Czech, wszystko się jeszcze może zdarzyć.
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 154

Czw Sty 17, 2019 7:40 pm
Sebek napisał:Zgadzam się z poprzednikami - do Tel Awiwu nadaje się jedynie True Colors. Fajne KPowe brzmienie, z dobrym występem i livem może znajdzie się w mojej topce. Wszystko inne to porażka na czele z irytującym Space Sushi.

Zgadzam się w zupełności. Ten czeski komentarz świetnie oddaje beznadziejność ''Space Sushi''. Nic dodać, nic ująć. Chyba nie wymaga tłumaczenia Szeroki uśmiech

totální sračka... nesmyslnej text a navíc nějaká holčička co neumí sni zpívat...
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Pią Sty 18, 2019 10:04 pm
Trochę zastanawia mnie wasz sceptycyzm w stosunku do True Colors, tym bardziej że bardzo przypomina mi ono typ utworów, który był zauważalny w pewnym internetowym konkursie muzycznym (może ktoś również skojarzy, nw) i z tego co pamiętam końcowe rezultaty nie były złe. Przede wszystkim to nie jest kolejny wtórny eurowizyjny produkt tylko coś w miarę ambitnego i myślę że warto to doceniać. A w moim odczuciu to też po prostu dobra piosenka, podoba mi się zwłaszcza tekst który fajnie harmonizuje się z linią melodyczną. Jeden z lepszych utworów sezonu preselekcyjnego, choć z podobnych klimatów i tak gorsze od łotewskiego "That Night".

Ogólnie sam pomysł i realizacja selekcji w mojej ocenie zasługuje na pochwałę, gorzej może wyszło z realizacją i materiałem ludzkim, natomiast nigdy nie będę narzekał kiedy nadawca chce wysłać na Eurowizję młodego artystę z ciekawą piosenką. Lepsze to na pewno od litewskich tasiemców czy innych rumuńskich śmierdzieli, gdzie gdybym miał zgadywać rok powstania poszczególnych utworów, to dla co drugiego wskazałbym jakiś 2004 rok. Zresztą nie uważam że cała reszta to tragedia do kwadratu, w "Don't Know Why", "On My Knees" i "Easy to Believe" też są fajne fragmenty, z tym że jako całość wygląda to nieco gorzej (może odbiór byłby lepszy gdyby na yt nadawcy opublikowano po prostu teledyski, które przygotowali uczestnicy zamiast tych dziwnych klipów ze skakaniem po kanapie, jedzeniem jajka czy pakowaniem śmieci do worka)

Oczywiście pewnie w Tel Awiwie skończy się pozostaniem w półfinale lub Guncikovą 2.0, ale w zasadzie to guzik mnie to obchodzi, przynajmniej ogólny poziom ESC będzie ciut wyższy.
Insiles
Insiles
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 107

Pią Sty 18, 2019 11:28 pm
Moja topka:
1 - Barbora Mochowa - True Colors - Gdybym nie wiedział kto jest wykonawcą, to pomyślałbym to Lanie Del Rey xD ale mi się podoba (9/10)
2 - Andrea Holá - Give Me A Hint - Ładny refren, podoba mi się to (8/10)
3 - Jara Vymer - On My Knees - Nie wiem czemu tyle łapek w dół, spokojna, dobra piosenka (7/10)
4 - Lake Malawi - Friend Of A Friend - Ten bit to tak jakbym to już kiedyś słuchał. I tak lubię (7/10)
5 - Pam Rabbit - Easy To Believe - Czegoś mi tu brakuje - (6/10)
6 - Tomáš Boček - Don´t Know Why - Zleeeew, było takich utworów dużo - (5/10)
7 - Hana Barbara - Poslední slova tobě - To nie ma ładu i składu, plus za czeski - (3/10)
8. Jakub Ondra - Space Sushi - Czy naprawdę 5 osób pracowało nad tym czymś? Będzie piękne "nul points" w głosowaniu <3 - (0/10)
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Wto Sty 22, 2019 8:31 pm
Mała niespodzianka od czeskiej telewizji - jako że głosowanie widzów się już zakończyło, codziennie będą przedstawiane wyniki głosowania dwóch jurorów (z 10) którzy będą podawać swoją dwunastkę.

Dzisiaj swoje dwunastki podawali :austria: Cesar Sampson oraz :denmark: Rasmussen, obie trafiły do "True Colors"

https://www.facebook.com/ESCCzechRepublic/
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: