MALTA: Claudia Faniello - Breathlessly
+13
KarolStark
iguś
Skrzeczek
IgorBielak
yourraxus
Alpaka
mercator
Liver
DanielW
Jasiek
Naar
Yngwie / admin
Aro
17 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznałbyś/przyznałabyś Malcie?
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
MALTA: Claudia Faniello - Breathlessly
Pią 24 Lut - 21:12
Selekcyjnej weterance w końcu udało się triumfować. Claudia Faniello będzie miała zaszczyt reprezentować swój kraj w Kijowie z utworem:
Breathlessly
Live
I walk the street
Leaving footprints in your heart
My feet are worn
But they can handle the cold
I know the game, I take the blame
I wave my white flag unashamed
So here I am, right at your door
Catching my breath before the storm
Breathlessly
I’ll be watching you breathlessly
Knowing there’s a vacancy within your heart
Breathlessly
I’ll be holding you endlessly
Knowing that the storm is just about to die
Climbing over walls that always felt too high
Breathlessly
I’m stepping out
Yet I feel I’m locked inside
I got the will, I learnt the skill
Of a true acrobat for love
Breathlessly
I’ll be watching you breathlessly
Knowing there’s a vacancy within your heart
Breathlessly
I’ll be holding you endlessly
Knowing that the storm is just about to die
Climbing over walls that always felt too high
Breathlessly
Re: MALTA: Claudia Faniello - Breathlessly
Pią 24 Lut - 21:54
jak ja nie trawię tej piosenki.. to jest przykład *jak nie tworzyć ballad* . Z jednej strony śmieszne, że Claudia wygrała maltańskie pre, ale z jedną z najgorszych piosenek
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Pią 24 Lut - 23:40
Mam bardzo mieszane uczucia do tej piosenki... Z jednej strony jest nijaka, ale ma coś w sobie... taki klimat z dawnych bajek Disneya lub komedii romantycznych. Szczególnie refren mi się z tym kojarzy i jakaś nostalgia głęboko siedząca zaczyna się odzywać
Poza tym zawsze można gdybać, że skoro w końcu udało się jej wygrać preselekcje to nigdy więcej się nie zgłosi :P
Poza tym zawsze można gdybać, że skoro w końcu udało się jej wygrać preselekcje to nigdy więcej się nie zgłosi :P
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Pią 24 Lut - 23:50
Cóż, Malta raczej nigdy nie była moim eurowizyjnym ''kraszem'', a zeszłoroczne WoW jak widać było tylko wypadkiem przy pracy. Nudne to i nijakie. Takich piosenek już było miliony, tysiące. Takie pitu-pitu, Claudia raczej Kijowa nie podbije. 3 pkt, bo jednak są gorsze koszmarki w stawce.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Sob 25 Lut - 19:47
No cóż, czekała czekała i się doczekała kobitka fajnie, fajnie ale jak już wygrała to mogła z czymś po pierwsze wyróżniającym się, wychodzącym poza schemat, przeciętność, ale niestety Malta nie potrafi za bardzo pokazać czegoś nowego na Eurowizji (rok temu jedynie było jako tako pod tym względem). Ballada jak ballada, podobnie jak Słowenia czyli dość mocno spóźniona w czasie... Tu jednak jest taki właśnie sentymentalny nastrój, takie szlagierowe klimaty co może sprawić, że lepiej sprawdzi się na Eurowizji. Nawet wpada w ucho, ale z odsłuchania na odsłuchanie traci, każdy to już słyszał, każdy wie czego się spodziewać no a całość jest dość płytka bez jakiejś głębii. :( A owacje to ona dostała niczym jakaś legenda na skalę światową. Daję 4/12 z raczej prawdopodobieństwem spadku niż wzrostu.
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Sob 25 Lut - 22:52
Okej, jest to zwykła ballada, ale jakoś tak przyjemnie mi się jej słucha :P Refren mocno mi się kojarzy z utworem z Pocahontas i szczerze mówiąc oprócz tej części nic z piosenki nie pamiętam Nie śledziłem zbyt dokładnie maltańskich preselekcji, nie wiem więc czy mogli wybrać lepiej (pamiętam, że mieli całkiem przyjemną piosenkę w ichniejszym języku, miło byłoby usłyszeć ją w Kijowie). Nie przewiduję dla Claudii jakiegoś spektakularnego sukcesu na Ukrainie, jednak nie skreślałbym jej tak od razu z grona finalistów.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Nie 26 Lut - 15:10
Zdarzają się Malcie ciekawsze piosenki (jak chociażby ta z 2015), ale akurat w tym przypadku jest to utwór z drugiej grupy - dosyć szablonowy, nudny, nie zapisujący się w pamięci w żaden zjawiskowy sposób. Miło, że Claudii się w końcu udało, jednak powinno się to stać wcześniej z lepszą kompozycją.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie 26 Lut - 20:52
Fajnie że się w końcu Claudii udało wygrać preselekcje, szkoda że zrobiła to z najgorszą piosenką jaką wystawiła do preseleckji...
- AlpakaUżytkownik
- Liczba postów : 112
Pon 27 Lut - 19:32
to jest naprawde okropne
modle sie o 17 miejsce w polfinale
modle sie o 17 miejsce w polfinale
- yourraxusUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 51
Pon 27 Lut - 21:39
Cofamy się o 10 lat wstecz, a może i więcej. :roll: Claudii nie można zarzucić braku talentu, ale ta piosenka po prostu jest nudna. xD 1/12
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Wto 28 Lut - 22:59
Nuda...zzZZzzZZZzzz
Całkiem ok są niektóre momenty, ale całość jest słaba i nijak się ma do świetnej zeszłorocznej propozycji.
Całkiem ok są niektóre momenty, ale całość jest słaba i nijak się ma do świetnej zeszłorocznej propozycji.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Czw 2 Mar - 22:06
Tę piosenkę określiłbym jako porządną balladę. Trochę chwyta za serce, ale jednak czegoś w niej brakuje. Nie zdziwię się jednak, jeśli, pomimo niskich ocen fanów, dostanie się do finału. Mam jakieś takie przeczucie, że może dobrze sobie poradzić. Ma w sobie coś naprawdę miłego, ciepłego i serdecznego.
- GośćGość
Sob 4 Mar - 18:23
Tak jak u Słowenii ale tutaj jest nieco lepiej, nutka klimatu jest wyczuwalna...mmm jurorzy na pewną ją poczują :3 ogólnie słabo.
Daje 4 pkt i to tyle.
Daje 4 pkt i to tyle.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie 5 Mar - 14:56
Nijaka ballada, ale ładna i przynajmniej coś się w niej dzieje pod koniec. Czuć Disneya, pani ma ładny głos, ma moje błogosławieństwo na wyjście z półfinału, jurorzy w tym zapewne pomogą. :P
7/12
7/12
Pon 6 Mar - 23:24
Fuj co to za paszkwil!!!!??? Jak to mogło wygrać?! Przecież to taki smród, że słuchać się nie da... uszy więdną masakra. Jedna z najgorszych piosenek tego roku. Mam nadzieję, że nie wyjdzie z semi.
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: