CZECHY: Eurovision Song CZ 2019
+10
Skrzeczek
iguś
Aleks
Fenistil
Liver
Yngwie / admin
Sebek
Dastame
KarolStark
Łosoś
14 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: CZECHY: Eurovision Song CZ 2019
Wto 22 Sty - 21:45
Wydaje mi się, że losy tych preselekcji są już raczej przesądzone i jeśli ktoś zagrozi "True Colors", to będę mocno zaskoczony. Dla mnie ta piosenka jest całkowicie neutralna i nawet do miana Guncikowej 2.0 jej sporo brakuje, no ale jakiejś większej konkurencji brak. Od biedy niech będzie.
Wyjątkiem jest "Space Sushi", które w ostatnim czasie bardzo mocno u mnie zyskało i umocniło się na prowadzeniu w rankingu. Choć świetne zwrotki są znacznie lepsze od refrenu, to do niego też ostatecznie się przekonałem, a pomógł w tym sympatyczny i chwytający uwagę teledysk (oczywiście nie ten od smartfonów). Oprócz zaciekłych hejterów piosenka ma też swoich zwolenników, ale raczej jest ich za mało, żeby realnie powalczyć. A szkoda, bo na scenie w Tel Avivie mogłoby powstać coś bardzo ciekawego.
Wyjątkiem jest "Space Sushi", które w ostatnim czasie bardzo mocno u mnie zyskało i umocniło się na prowadzeniu w rankingu. Choć świetne zwrotki są znacznie lepsze od refrenu, to do niego też ostatecznie się przekonałem, a pomógł w tym sympatyczny i chwytający uwagę teledysk (oczywiście nie ten od smartfonów). Oprócz zaciekłych hejterów piosenka ma też swoich zwolenników, ale raczej jest ich za mało, żeby realnie powalczyć. A szkoda, bo na scenie w Tel Avivie mogłoby powstać coś bardzo ciekawego.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Wto 22 Sty - 22:39
No akurat True Colors do Gucikovej według mnie daleko. Mimo to i tak powinno jechać według mnie. Nic innego w tych preselekcjach nie widzę, a nawet przegrywają u mnie z Łotewskimi gdzie mam Caurosle i mimo wszystko Edgarsa który jest taki 5.5/10. Czeska piosenka w miarę, ale widziałem że cisną po niej chyba najbardziej ze wszystkich xD
True Colors wyżej niż 20 i tak nie będzie.
True Colors wyżej niż 20 i tak nie będzie.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Czw 24 Sty - 22:33
Przyznano kolejne dwunastki:
ZIBBZ - True Colors
Ira Losco - Friend of A Friend
Elina Nechayeva - Friend of A Friend (żenada, elinka straciła gust chb :'()
AWS - Give Me A Hint
Na ten moment: (6/10)
3x Barbara Mochowa
2x Lake Malawi
1x Andrea Hola
https://www.facebook.com/ESCCzechRepublic/
ZIBBZ - True Colors
Ira Losco - Friend of A Friend
Elina Nechayeva - Friend of A Friend (żenada, elinka straciła gust chb :'()
AWS - Give Me A Hint
Na ten moment: (6/10)
3x Barbara Mochowa
2x Lake Malawi
1x Andrea Hola
https://www.facebook.com/ESCCzechRepublic/
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Nie 10 Lut - 21:12
Było średnio, ale bez tragedii :P pomysł na teledyski kręcone telefonem wyszedł dziwnie; tym bardziej bez możliwości obejrzenia livów... Choć tu na przykład pani Barbora całkiem dobrze poradziła sobie z zadaniem. Preselekcje bez niczego ponad poziom, ale za to z kilkoma całkiem niezłymi utworami - wspomniane True Colors, Friend Of A Friend czy nieco kontrowersyjne Space Sushi to według mnie przystępne kompozycje, które mimo widocznego braku profesjonalizmu, mają w sobie coś ciekawego 8) Internauci tak narzekają na Czechy w tym roku... ale w sumie czym byłyby ubiegłoroczne eliminacje bez Mikolasa?
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: