Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

CZECHY: Eurovision Song CZ 2019 - Page 2 Empty Re: CZECHY: Eurovision Song CZ 2019

Wto 22 Sty - 21:45
Wydaje mi się, że losy tych preselekcji są już raczej przesądzone i jeśli ktoś zagrozi "True Colors", to będę mocno zaskoczony. Dla mnie ta piosenka jest całkowicie neutralna i nawet do miana Guncikowej 2.0 jej sporo brakuje, no ale jakiejś większej konkurencji brak. Od biedy niech będzie.

Wyjątkiem jest "Space Sushi", które w ostatnim czasie bardzo mocno u mnie zyskało i umocniło się na prowadzeniu w rankingu. Choć świetne zwrotki są znacznie lepsze od refrenu, to do niego też ostatecznie się przekonałem, a pomógł w tym sympatyczny i chwytający uwagę teledysk (oczywiście nie ten od smartfonów). Oprócz zaciekłych hejterów piosenka ma też swoich zwolenników, ale raczej jest ich za mało, żeby realnie powalczyć. A szkoda, bo na scenie w Tel Avivie mogłoby powstać coś bardzo ciekawego.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

CZECHY: Eurovision Song CZ 2019 - Page 2 Empty Re: CZECHY: Eurovision Song CZ 2019

Wto 22 Sty - 22:39
No akurat True Colors do Gucikovej według mnie daleko. Mimo to i tak powinno jechać według mnie. Nic innego w tych preselekcjach nie widzę, a nawet przegrywają u mnie z Łotewskimi gdzie mam Caurosle i mimo wszystko Edgarsa który jest taki 5.5/10. Czeska piosenka w miarę, ale widziałem że cisną po niej chyba najbardziej ze wszystkich xD

True Colors wyżej niż 20 i tak nie będzie.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Czw 24 Sty - 22:33
Przyznano kolejne dwunastki:

:switzerland: ZIBBZ - True Colors
:malta: Ira Losco - Friend of A Friend
:estonia: Elina Nechayeva - Friend of A Friend (żenada, elinka straciła gust chb :'()
:hungary: AWS - Give Me A Hint

Na ten moment: (6/10)

3x Barbara Mochowa
2x Lake Malawi
1x Andrea Hola

https://www.facebook.com/ESCCzechRepublic/
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Nie 10 Lut - 21:12
Było średnio, ale bez tragedii :P pomysł na teledyski kręcone telefonem wyszedł dziwnie; tym bardziej bez możliwości obejrzenia livów... Choć tu na przykład pani Barbora całkiem dobrze poradziła sobie z zadaniem. Preselekcje bez niczego ponad poziom, ale za to z kilkoma całkiem niezłymi utworami - wspomniane True Colors, Friend Of A Friend czy nieco kontrowersyjne Space Sushi to według mnie przystępne kompozycje, które mimo widocznego braku profesjonalizmu, mają w sobie coś ciekawego 8) Internauci tak narzekają na Czechy w tym roku... ale w sumie czym byłyby ubiegłoroczne eliminacje bez Mikolasa?
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: