Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019 Empty MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019

Wto 22 Sty - 0:05
MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019 Moldova-O-melodie-pentru-Europa-new-logo-1

Mołdawski nadawca TRM udostępnił dziś listę 28 piosenek, które 2 lutego przystąpią do etapu przesłuchań. Zostaną wtedy ocenione jedynie przez jury, choć całość będzie transmitowana przez telewizję na żywo. Ogółem zgłoszono 30 piosenek, jednak jedna została zdyskwalifikowana przez niedopełnienie wymogów formalnych, a druga ze względu na mowę nienawiści w tekście.

Ala Zasmenco - Emergency
   Anna Odobescu – Stay
   Tinna Gi – Virus
   Siaj – Olimp
   Gheorghe Feghiu – Laura
   Iana Ghurba – What if we were
   Irina Tarasiuc & Lume – Ca Adriano Celentano
   Chirill Palic – I want you to know
   Pelageya Stefoglo – Mi amor
   Vera Turcanu – Cold
   Iurie Sadovnic & Legenda – Robin Hood
   Viorela – Light up the night
   Viorela – Beggin
   Alex Bognibov – Love me like my daughter
   Diana Brescan – Lies
   Sasha Letty – Bananas
   Iulia Cazaceno – Soulmates
   Elena Croitor – Te voi canta mereu
   Che MD – Sub Pamant
   Che MD – Yarmarokul Bufonilor
   Alister Mars – High
   Aurel Chirtoaca – La cinema
   Maxim Zavidia – I will not surrender
   Limonique – GravitTy
   Coral Reef – Self-destruction
   Marcela Scripcaru – Meteor
   Anna Cucerenco – Do you see me?
   Marina Cudalb – Insieme

Półfinał odbędzie się 2 marca, natomiast finał narodowy dzień później, 3 marca.

Ostatnio zmieniony przez Fenistil dnia Czw 31 Sty - 14:54, w całości zmieniany 2 razy
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019 Empty Re: MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019

Wto 22 Sty - 3:15
Jak ktoś będzie miał tego songa z mową nienawiści to poproszę xD
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019 Empty Re: MOŁDAWIA: O melodie pentru Europa 2019

Wto 22 Sty - 17:26
Wszystkie piosenki dostępne są tutaj: (LINK)

Dastame napisał:Jak ktoś będzie miał tego songa z mową nienawiści to poproszę xD

Miłego słuchania Szeroki uśmiech
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Wto 22 Sty - 17:49
Łosoś napisał:Wszystkie piosenki dostępne są tutaj: (LINK)

Dastame napisał:Jak ktoś będzie miał tego songa z mową nienawiści to poproszę xD

Miłego słuchania Szeroki uśmiech

Ja w to nie wierze <33333333333333333333333333333333333333333 :twisted:

Chyba przesłuchałem wszystko i jestem pozytywnie zaskoczony. Brescan Diana - Lies to dla mnie faworyt. Piosenka ma w sobie coś magicznego, a Diana świetnie śpiewa na żywo. Oprócz tego mamy kilka spoko piosenek jak Cold czy Stay, ale mimo wszystko jest to półka niżej niż ta pierwsza. Głos Moraru również przypadł mi do gustu. Mam wrażenie że skoro to Moldova to ogromne szanse ma Irina Tarasiuc & Lume – Ca Adriano Celentano takie gupkowato pozytywne jak oni lubią.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Czw 31 Sty - 21:54
Słuchałem dziś mołdawskich piosenek i bardzo po nich słychać, że to losowa zbieranina, na której nie dokonano jeszcze zupełnie żadnej selekcji. W całej stawce były tylko dwie piosenki, w czasie słuchania których nie nachodziła mnie chęć szybkiego przewinięcia dalej. Pierwsza z nich to  Chirill Palic – "I want you to know", które jest takie neutralne i w miarę przyjemnie sobie płynie. Druga to "Stay" od Anny Odobescu, które jest skrajnie typową mocną balladą, ale przynajmniej dobrze wyprodukowaną i zaśpiewaną.

Jeśli Mołdawia chciałaby natomiast pójść drogą dwóch poprzednich lat, to w tych rytmach kandydat jest tylko jeden: Irina Tarasiuc & Lume – Ca Adriano Celentano. Na tle preselekcji taki wybór też byłby całkiem niezły.

Szkoda, że piosenka o szatanie została odrzucona, bo w tak słabych preselekcjach na pewno miałbym ją w ścisłej czołówce. Nie rozumiem za to co w takim razie robi w konkursie "Love me like my daughter", którego angielski tekst jest akurat bez wątpienia mocno niepokojący.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Sob 2 Lut - 18:14
FINALIŚCI:

Anna Odobescu - Stay
Aurel Chirtoacă - La cinema
Tinna Gi - Virus
Diana Brescan - Lies
Siaj - Olimp
Limonique - GravitTy
Maxim Zavidia - I will not surrender
Marcela Scripcaru - Meteor
Che MD ft. Elizaveta Ivasiuk - Sub Pămînt
Vera Ţurcanu - Cold

Tym samym tak jak w zeszłym roku odbędzie się tylko finał.
Wasil2
Wasil2
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 39

Sob 15 Cze - 18:31
o boze ale masakra tam byla
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: