AUSTRIA: DJ LUM!X feat. Pia Maria (Halo)
+3
Drover
Szymek79
Poland
7 posters
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji austriackiej?
AUSTRIA: DJ LUM!X feat. Pia Maria (Halo)
Pią 12 Lis - 21:10
[postbg=https://i.servimg.com/u/f51/19/62/66/77/bckgrd10.jpg]
Halo! taki tytuł będzie nosił utwór z którym Austria zaprezentuje się podczas Eurowizji 2022 w Turynie. Na scenie wystąpi austriacki producent muzyczny DJ LUM!X z gościnnym głosem, pochodzącej z Tyrolu Pia Marii.
LUM!X to austriacki DJ i producent. Luca Michlmayr, lepiej znany jako LUM!X, to jedna z najszybciej wschodzących gwiazd europejskiej muzyki tanecznej i elektronicznej. Z ponad pół miliarda odsłuchaniami w internecie, multi-platynowy producent szybko stał się jednym z najbardziej streamingowanych artystów w ostatnim czasie. Jego najbardziej udanym do tej pory utworem był remix piosenki "Monster", wydany w 2019 roku pokrył się potrójną platyną i siedmiokrotnie złotem. Z DJ LUM!X'em współpracuje Gabry Ponte, włoski DJ i producent, który zyskał rozgłos jako członek legendarnej włoskiej grupy tanecznej Eiffel 65 znanej z hitu "Blue (Da Be Dee)". Jego drugi singiel "The Passenger" również osiągnął sukcesy na rynku, licząc ponad 70 milionów streamów które wciąż przybywają. LUM!X, stając się jednym z najbardziej rozchwytywanych producentów EDM w Europie, stał się tym samym jednym z najlepszych austriackich produktów eksportowych w dziedzinie muzyki ostatnich lat.
DJ LUM!X feat. PIA MARIA - HALO
- DJ LUM!X feat. PIA MARIA - HALO:
Let me be your halo (Halo)
'Cause we've been through hell and back and out in one night
'Cause Heaven can't wait for us to finish the fight
And I'm stronger than angels
I'm feeling so danger
And I will bring dark to the light
'Cause we've been through hell and back and out in one ni-ight
I think I had the right idea
Beautiful, something to feel
For a hundred years (Oh, no, no, no, no)
We're gonna be written among the stars
Posin' so we're hustlin' young queens
We can be CEO
Yeah, you already know
Yeah, we can be the boss
Fly higher than the gods
We're not under control
And no, no, not anymore
If you feel me, then put your hands up
And I'm stronger than angels, I'm feeling so danger
La-la-la-la-love
La-la-la-la-la-love
La-la-la-la-la-love
La-la-la-la-la-love
Don't need no
La-la-la-la-love
La-la-la-la-la-love
La-la-la-la-la-love
La-la-la-la-la-love
And I'm stronger than angels, I'm feeling so danger
Re: AUSTRIA: DJ LUM!X feat. Pia Maria (Halo)
Pią 12 Lis - 21:18
Austria wybierze w tym roku wewnętrznie, telewizja ORF bierze pod uwagę cztery piosenki:
Elektroniczny duet, który oryginalnie pochodzi z Tyrolu, jednak obecnie mieszka w Wiedniu. Utwór posiada "charakterystyczne brzmienie".
Charyzmatyczna kobieta w piosence, która stanowi "kombinację electro swingu i EDM"
Artyści pochodzący ze Styrii (południowo-wschodnia Austria) w bardzo przyjemnym popowym utworze, jednak nie typowo radiowym, bardziej w stylu funky.
Młody DJ i producent muzyczny z kobietą jako wokalistką - jeden z najbardziej znanych austriackich DJ-ów z 80 mln obserwujących na Spotify i 180 mln łącznych wyświetleń na YouTube.
Elektroniczny duet, który oryginalnie pochodzi z Tyrolu, jednak obecnie mieszka w Wiedniu. Utwór posiada "charakterystyczne brzmienie".
Charyzmatyczna kobieta w piosence, która stanowi "kombinację electro swingu i EDM"
Artyści pochodzący ze Styrii (południowo-wschodnia Austria) w bardzo przyjemnym popowym utworze, jednak nie typowo radiowym, bardziej w stylu funky.
Młody DJ i producent muzyczny z kobietą jako wokalistką - jeden z najbardziej znanych austriackich DJ-ów z 80 mln obserwujących na Spotify i 180 mln łącznych wyświetleń na YouTube.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Czw 27 Sty - 19:51
Tajemnicza w tym roku Austria zawęziła grono potencjalnych reprezentantów do dwóch, jak donosi prasa:
DJ LUM!X, znany z hitu "Monster" (-który de facto jest remixem), co nie zmienia faktu, że jest jednym z najbardziej słuchanych artystów w Austrii, którego utwory osiągnęły ponad miliard streamów.
Duet Anger, pochodzący z włoskiego Południowego Tyrolu, duet tworzą Julian Angerer i Nora Pider. Obecnie mieszkają w Wiedniu.
prawdopodobnie ORF podejmie ostateczną decyzję w przyszłym tygodniu. Dyrektor programowa Stefanie Groiss-Horowitz i jej zespół wybiorą reprezentanta, który będzie reprezentował kraj w pierwszym półfinale 10 maja 2022 r. w Turynie.
DJ LUM!X, znany z hitu "Monster" (-który de facto jest remixem), co nie zmienia faktu, że jest jednym z najbardziej słuchanych artystów w Austrii, którego utwory osiągnęły ponad miliard streamów.
Duet Anger, pochodzący z włoskiego Południowego Tyrolu, duet tworzą Julian Angerer i Nora Pider. Obecnie mieszkają w Wiedniu.
prawdopodobnie ORF podejmie ostateczną decyzję w przyszłym tygodniu. Dyrektor programowa Stefanie Groiss-Horowitz i jej zespół wybiorą reprezentanta, który będzie reprezentował kraj w pierwszym półfinale 10 maja 2022 r. w Turynie.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon 7 Lut - 20:27
https://www.krone.at/2622596
Wedle informacji z tego portalu reprezentantami Austrii będą DJ LUM!X czyli Luca Michlmayr, 19 letni znany DJ, wraz z wokalistką Pią Marią. Utwór ma mieć tytuł "Halo". @Yngwie wyżej w poście wspominał, że był to jeden z dwóch rozważanych wyborów
Wedle informacji z tego portalu reprezentantami Austrii będą DJ LUM!X czyli Luca Michlmayr, 19 letni znany DJ, wraz z wokalistką Pią Marią. Utwór ma mieć tytuł "Halo". @Yngwie wyżej w poście wspominał, że był to jeden z dwóch rozważanych wyborów
Pon 7 Lut - 20:39
marjuz napisał:https://www.krone.at/2622596
Oficjalny komunikat jutro i bardzo się zawiodę jeśli to będzie prawda, jakoś EDM nie sprawdza się na Eurowizji. Liczę bardzo na ten duet bo wydaje się interesujący.
marjuz lubi ten post
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Czw 10 Mar - 18:40
Wyciekła Austria:
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pią 11 Mar - 8:58
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Pią 11 Mar - 13:59
Czy to tylko moje wrażenie, czy to brzmi strasznie outdated? Jeszcze jakiś występ ze skrzydłami typu TIX "Fallen Angel" i nagroda Barbary Dex gwarantowana.
marjuz, vestmann and Łosoś lubią ten post
KarolStark and Batiooo nie lubią tego postu
Sob 12 Mar - 8:17
Tak tego typu piosenki biły rekordy popularności w połowie lat 2000 z Arminem van Buurenem na czele. To nie znaczy, że austriacka propozycja jest jakaś zła, produkcja wygląda profesjonalnie, ładny teledysk i ciekawy jestem głosu Pia Marii na żywo bo Lukas Meijer też brzmiał świetnie w teledysku. Ogólnie jest to dość prosty track, zapada w pamięć głównie przez chwytliwy refren - nie wiem dla mnie odbiór takich utworów przez widzów zawsze stanowi zagadkę, no może tu być potężny flop jak i bardzo dobry wynik. Coś więcej okaże się dopiero po pierwszych próbach w Turynie.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Sob 12 Mar - 9:46
Nie uważam, że to jest złe takie akurat na środek stawki w tym roku. Na początku jak przesłuchałem pełną wersje to nawet mi się podobało, bo gdy wcześnie wyciekło 30sec moje oczekiwania były żadne, ale z każdym kolejnym odsłuchem mnie nudzi to coraz bardziej. Skończy podobnie jak gromek pewnie 5/10
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Nie 20 Mar - 18:59
mercator napisał:O rany :affraid: :affraid: :affraid: , ale koszmar. Tego nie idzie wysłuchać do końca. Jakby wsadzili za takie piosenki na 5 lat do więzienia, to świat byłby piękniejszy :twisted: . Znając jednak eurowizję, znajdzie się pewnie jury z jakiegoś kraju, które przyzna punkty tej piosence ...
^
Taaak, tego mi brakowało na Eurowizji. Tandeta w tym roku ma dość nieoczywiste odcienie, ale tego typu disco syf jak z Eski nie był chyba jeszcze przerabiany. Trudno mi sobie wyobrazić by to dobrze wyglądało i brzmiało na żywo. Takie Slomo, Llalame czy inne fuegobopy naprawdę można analizować i są jakkolwiek złożone, a słuchanie tego to jak włożyć mikser do uszu. Wynik z 2018 pociesza mnie, że może jury i to uprdll, też nie ma diaspory. Ale ostatni numer startowy czeka jak malowany. 0/12
Podnieta wokół tej piosenki udowadnia mi, że fanki nie mają zboczenia tylko na fuegopopy, tylko po prostu w uszach.
Dawid and Luna lubią ten post
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Pon 21 Mar - 23:51
Tak to hejtowałem, a kurczę samo się do mnie przyczepiło. Brzmi to outdated (w końcu to EDM), ale wpada w ucho i potem sobie nucisz ten refren. xd Takie guilty pleasure. Ale też taneczne piosenki w tym roku to katastrofa (nie znoszę Llemame, Sekret, Give That Wolf a Banana...), więc może dzięki temu trochę to doceniłem.
Fenistil lubi ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sob 2 Kwi - 1:22
Tak jak piszecie, brzmi to jak jakiś losowy kawałek z Eski. Tyle że refren jest całkiem chwytliwy, energia dobra i nawet to lubię; nie mam zamiaru na siłę udawać, że jest inaczej. Na żywo może być bardzo różnie, z lekkim wskazaniem na flop.
Pozwolenia na tym forum: