WIELKA BRYTANIA: Lucie Jones - Never Give Up on You
+18
Radek
Aro
Skrzeczek
Yngwie / admin
Poduszka
DanielW
Dawid
Łosoś
Szymek79
KarolStark
Drover
Naar
Fenistil
Qweir
IgorBielak
mercator
Defiś
Liver
22 posters
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Jak oceniasz reprezentantkę Wielkiej Brytanii?
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Re: WIELKA BRYTANIA: Lucie Jones - Never Give Up on You
Sob 11 Mar - 21:48
Bardzo sie ciesze, ze dzieki tej wersji duzo osob przekonalo sie do tego utworu. To naprawde dobra piosenka, fenomenalnie zaspiewana. Teledysk tez jest niezly, chociaz dosc zwykly. Wolalbym zeby bylo cos w stylu Czech, ktorych klip jest genialny.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Sob 11 Mar - 22:31
Dla mnie jest jeszcze gorzej XD Nie cierpię tej piosenki, a po tym revampie już całkowicie wszystko mi się nie podoba...
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Sob 11 Mar - 22:32
Dla mnie nie ma zbyt dużej różnicy. Nadal jest mi dość obojętna.
Dobra jednak po kolejnym przesłuchaniu zmieniam zdanie. Jest dużo lepiej. Myślę, że u mnie w rankingu dużo wyżej.
Dobra jednak po kolejnym przesłuchaniu zmieniam zdanie. Jest dużo lepiej. Myślę, że u mnie w rankingu dużo wyżej.
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Nie 12 Mar - 0:14
Wow! Chciałem podwyższyć pozycję Wielkiej Brytanii w moim rankingu jeszcze przed wyjściem tego revampu, chyba po prostu przekonałem się do tej kompozycji. Nowa wersja jest jednak jeszcze lepsza od poprzedniej, ma głębię i wydaje mi się bardziej emocjonalna. Dobra robota!
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Nie 12 Mar - 2:37
Trzeba oddać autorom piosenki, że konkretnie wzięli za revamp. Jest znacznie bogatsza muzycznie, niż wtedy gdy wygrywała brytyjskie preselekcje. Nie zmieniło się jednak moje postrzeganie jej. Dalej nie wywołuje u mnie zbytnich uczuć, a przecież nie dość że to utwór na Eurowizję, to w dodatku ballada.
- PoduszkaUżytkownik
- Liczba postów : 2
Nie 12 Mar - 4:35
Lucie Jones przypomina mi Dorotę Osińską :shock: Śpiew, wygląd, mimika twarzy, ułożenie ust oraz sposób w jaki śpiewa. Ma ktoś jeszcze tak? Czy tylko ja tak sobie ubzdurałam? Samej piosenki nie lubię. Chociaż ta nowa wersja jest troszkę lepsza, ale bardzo irytuje mnie głos Jones, za dużo w niej wycia.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie 12 Mar - 8:55
Choć, jak zwykle w takiej sytuacji, wolę w pierwszym odruchu kochany przeze mnie oryginał od revampu, to uważam, że nie zepsuł on tej piosenki i pierwsze miejsce u mnie raczej utrzyma. A kto wie, może z czasem odkryję jeszcze jakąś dodatkową wartość tej nowej wersji. A jako że reakcje na przeróbkę są bardzo pozytywne, to cieszę się, że dzięki niej więcej osób się przekona do tego uworu.
Nie 12 Mar - 10:31
Poduszka napisał:Lucie Jones przypomina mi Dorotę Osińską :shock: Śpiew, wygląd, mimika twarzy, ułożenie ust oraz sposób w jaki śpiewa. Ma ktoś jeszcze tak? Czy tylko ja tak sobie ubzdurałam? Samej piosenki nie lubię. Chociaż ta nowa wersja jest troszkę lepsza, ale bardzo irytuje mnie głos Jones, za dużo w niej wycia.
coś w tym musi być, obserwuję na tt dziewczynę z Hiszpanii i rok temu bardzo kibicowała Dorocie w naszych pre, teraz ma Wielką Brytanie na 1 miejscu w swoim TOP i raz nawet porównała ją do Doroty i tak nowa wersja jest lepsza, ładny teledysk, szkoda mi UK mogli by już skończyć chociaż raz w top 15
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pon 13 Mar - 18:23
Ostatnio Wielka Brytania awansowała w moim rankingu. Coraz bardziej czuję tę piosenkę. Autentyczna i szczera - te słowa najbardziej do niej pasują. Lucie świetnie ją wykonuje, w szczególności refren. Daje z siebie wszystko. Może przez moment śpiewa nawet trochę aż zbyt emocjonalnie . Bardzo lubię takie utwory, które można przeżywać, słuchając ich. Na początku jej nie doceniłem. Nadal jednak czegoś mi w niej brakuje do tych najwyższych ocen.
Mocne 8 lub słabe 10 na 12.
Mocne 8 lub słabe 10 na 12.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Pon 13 Mar - 22:20
Poduszka napisał:Lucie Jones przypomina mi Dorotę Osińską :shock: Śpiew, wygląd, mimika twarzy, ułożenie ust oraz sposób w jaki śpiewa. Ma ktoś jeszcze tak? Czy tylko ja tak sobie ubzdurałam?
Mi też przypomina, mi też! Nie jesteś sama
Co do nowej wersji utworu - będę w mniejszości, ale pierwsza wersja bardziej mi się podobała. Trzeba przyznać, że teraz brzmi bardziej profesjonalnie, ale przy tym za bardzo rozmemłanie. Brakuje mi tej delikatności z pierwowzoru, a sama wokalista czasami przesadza z emocją (jak wspomniana Dorota ) Mimo to WB nie brzmi tak źle, jak liczne koszmarki w tej edycji, więc spadek nie będzie jakiś drastyczny w rankingu.
- RadekUżytkownik
- Liczba postów : 106
Wto 14 Mar - 21:11
Dziwię się trochę Wielkiej Brytanii, mając taki rynek muzyczny, ostatnie lata to raczej grecka tragedia, chcesz oderwać wzrok i nie możesz...
I ta piosenka też się tak zapowiadała, bynajmniej dla mnie, ale po małym "tuningu" piosenka brzmi znacznie lepiej, nowocześniej. Raczej Brytyjczycy tą piosenką nie wygrają, ale przynajmniej nie będzie tragedii
I ta piosenka też się tak zapowiadała, bynajmniej dla mnie, ale po małym "tuningu" piosenka brzmi znacznie lepiej, nowocześniej. Raczej Brytyjczycy tą piosenką nie wygrają, ale przynajmniej nie będzie tragedii
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Wto 14 Mar - 22:59
Pierwsza wersja bardziej mi się podobała. Ten minimalizm instrumentalny i emocje na pierwszym planie chwyciły mnie za serducho. Nowe wersja brzmi bardziej festiwalowo (jakie Opole czy coś...) co nie jest złe, ale utraciło dla mnie magię wersji pierwotnej.
Mimo to nadal lubię ten utwór i będę mu kibicować
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Wto 14 Mar - 23:09
Pytanie, czy to aż takie dziwne? Mam osobistą teorię, dlaczego kiedyś UK odnosiło tyle sukcesów w konkursie, a teraz jest bida z nędząRadek napisał:Dziwię się trochę Wielkiej Brytanii, mając taki rynek muzyczny, ostatnie lata to raczej grecka tragedia, chcesz oderwać wzrok i nie możesz...
Od lat 50. do późnych 90., rynek muzyczny działał inaczej niż obecne. Nie było tylu środków promocji, więc Eurowizja stanowiła dla brytyjskich artystów trampolinę, dzięki której mogli się wybić i zrobić międzynarodową karierę. Obecnie jest w telewizji pełno kanałów muzycznych, komercyjnych stacji radiowych, Internet. Adele, One Direction czy którakolwiek obecna gwiazda tego kraju nie miała już takiej motywacji, by jechać na ESC
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Pon 27 Mar - 20:34
Naar napisał:Pierwsza wersja bardziej mi się podobała. Ten minimalizm instrumentalny i emocje na pierwszym planie chwyciły mnie za serducho. Nowe wersja brzmi bardziej festiwalowo (jakie Opole czy coś...) co nie jest złe, ale utraciło dla mnie magię wersji pierwotnej.
Mam bardzo podobne odczucia. Mimo początkowego chłodu, ostatnio oryginalna wersja (a zwłaszcza występ z finału eliminacji) zaczęła mocno na mnie oddziaływać, bardzo mnie urzekła. W odświeżonej wersji brakuje trochę tego minimalizmu, który świetnie pasował do tego utworu i podkreślał jego emocjonalność. Jest jeszcze jedna rzecz, która mi nieco przeszkadza - nie do końca podoba mi się że głos Lucie został tak widocznie "poprawiony" komputerowo (2:38-2:50, chyba że coś źle słyszę), ale akurat ten problem zniknie podczas występu na żywo.
Była szansa na ocenę zbliżoną do , niestety po poprawce nota spada do naciąganego 10/12
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Sro 29 Mar - 16:28
Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tej piosenki, poza pięknym głosem Lucie nic specjalnego w niej nie widziałam. Po pewnym czasie tak mi się wkrecila, ze wylądowała w moim top ten. W tym roku UK zasługuje na to by być wysoko w finale.
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: