WIELKA BRYTANIA: Lucie Jones - Never Give Up on You
+18
Radek
Aro
Skrzeczek
Yngwie / admin
Poduszka
DanielW
Dawid
Łosoś
Szymek79
KarolStark
Drover
Naar
Fenistil
Qweir
IgorBielak
mercator
Defiś
Liver
22 posters
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Jak oceniasz reprezentantkę Wielkiej Brytanii?
- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 108
Re: WIELKA BRYTANIA: Lucie Jones - Never Give Up on You
Sro Mar 29, 2017 6:34 pm
Występ z preselekcji trochę mnie przeraził bo dziewczyna trochę męczyła swoim krzykiem tą piosenkę. Mimo to doceniam fakt, że Wielka Brytania wysłała coś na jakimkolwiek poziomie i w miarę z klasą. Lucie ma ładny głos, śpiewa z emocjami, musi tylko uważać by nie przesadzić. Jestem zaskoczona, że pojawia się w wielu topach na YouTubie w pierwszej dziesiątce.
No ładnie i tyle, nic nie urywa.
No ładnie i tyle, nic nie urywa.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Pon Kwi 03, 2017 10:58 pm
Do revampu podszedłem optymistycznie - od początku preferowałem tę wersję od pierwotnej. Jednak piosenka z odsłuchania na odsłuchanie zyskuje u mnie coraz więcej i już zawitała w okolice mojego top15. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko jakichś chórków (które sam muszę sobie podczas słuchania piosenki w głowie wizualizować :<) głównie w kulimnacyjnym punkcie piosenki, ale chyba mieści się to tylko w sferze moich marzeń, a naprawdę brzmiałoby to rewelacyjnie, także niech stanie się cud. :") Przyznaję 8/12 - pewnie będzie solidnie u jury i troszkę gorzej u widzów.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie Mar 14, 2021 10:22 pm
Fenistilowa Topka Wszechczasów
Miejsce 56
Od samego początku bardzo mi podeszła ta piękna ballada. Pamiętam, że występ z preselekcji mogłem oglądać bez końca (i tak zresztą przed Eurowizją robiłem). Szczerze mówiąc trochę żałuję, że doszło do revampu, bo poprzednia wersja bardziej do mnie przemawiała. Sprawiała wrażenie dużo bardziej osobistej i porażała prostotą, a delikatna obecność w instrumentalu niskich dźwięków instrumentów smyczkowych działała kojąco.
Trzeba jednak przyznać, że końcowa wersja dużo bardziej pasowała do tej koncepcji występu, na którą Wielka Brytania się zdecydowała. W poprzedniej wersji raczej musiałby zostać występ okrojony do minimum. Te latające światełka z kolei faktycznie wyglądały zjawiskowo, do czego pasował nowy instrumental, mający w sobie moim zdaniem coś kosmicznego. Podobał mi się też pomysł z wachlarzem luster, który zresztą tuż po Eurowizji stał się dla mnie na studiach inspiracją do mojej pracy na konkurs z ray tracingu - nawet jeśli na pierwszy rzut oka tej inspiracji grą luster być może nie widać.
Co jeszcze? Lucie Jones jest bardzo ładna, sympatyczna i świetnie śpiewa, choć zdecydowanie ma nad czym pracować jeśli chodzi o aktorstwo. Gdy tylko próbowała okazać swoją mimiką jakieś większe emocje, to zawsze wychodził z tego jakiś dziwny grymas, który wywoływał u odbiorcy co najwyżej wybuch śmiechu. Mimo to pod każdym innym względem udźwignęła ten utwór. Cieszę się bardzo, że Wielka Brytania osiągnęła wtedy w miarę przyzwoity wynik w postaci 15. miejsca, co jak na ich ogólną mierną postawę w ubiegłej dekadzie było naprawdę czymś.
Miejsce 56
Od samego początku bardzo mi podeszła ta piękna ballada. Pamiętam, że występ z preselekcji mogłem oglądać bez końca (i tak zresztą przed Eurowizją robiłem). Szczerze mówiąc trochę żałuję, że doszło do revampu, bo poprzednia wersja bardziej do mnie przemawiała. Sprawiała wrażenie dużo bardziej osobistej i porażała prostotą, a delikatna obecność w instrumentalu niskich dźwięków instrumentów smyczkowych działała kojąco.
Trzeba jednak przyznać, że końcowa wersja dużo bardziej pasowała do tej koncepcji występu, na którą Wielka Brytania się zdecydowała. W poprzedniej wersji raczej musiałby zostać występ okrojony do minimum. Te latające światełka z kolei faktycznie wyglądały zjawiskowo, do czego pasował nowy instrumental, mający w sobie moim zdaniem coś kosmicznego. Podobał mi się też pomysł z wachlarzem luster, który zresztą tuż po Eurowizji stał się dla mnie na studiach inspiracją do mojej pracy na konkurs z ray tracingu - nawet jeśli na pierwszy rzut oka tej inspiracji grą luster być może nie widać.
- Moja praca z ray tracingu inspirowana występem Lucie, z którą zająłem 2. miejsce w konkursie:
Co jeszcze? Lucie Jones jest bardzo ładna, sympatyczna i świetnie śpiewa, choć zdecydowanie ma nad czym pracować jeśli chodzi o aktorstwo. Gdy tylko próbowała okazać swoją mimiką jakieś większe emocje, to zawsze wychodził z tego jakiś dziwny grymas, który wywoływał u odbiorcy co najwyżej wybuch śmiechu. Mimo to pod każdym innym względem udźwignęła ten utwór. Cieszę się bardzo, że Wielka Brytania osiągnęła wtedy w miarę przyzwoity wynik w postaci 15. miejsca, co jak na ich ogólną mierną postawę w ubiegłej dekadzie było naprawdę czymś.
Dawid lubi ten post
Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: