Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

ESTONIA: Victor Crone (Storm)

+16
Mrs.Nobody
Skrzeczek
Bluee
Aro
Luna
Ilona
Sebek
Fenistil
marjuz
iguś
Drover
monkeyy
Kuba
IgorBielak
mercator
Łosoś
20 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś reprezentantowi Estonii?

0 - 0%
1 - 6%
1 - 6%
1 - 6%
4 - 22%
1 - 6%
3 - 17%
4 - 22%
2 - 11%
0 - 0%
1 - 6%

Wszystkich Głosów: 18

Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

ESTONIA: Victor Crone (Storm) Empty ESTONIA: Victor Crone (Storm)

Sob 16 Lut - 21:30
ESTONIA: Victor Crone (Storm) Ejcpgnwr.pww

Oficjalnie, zakończył się dziś finał tegorocznego Eesti Laul. Tegorocznym reprezentantem :estonia: Estonii został szwedzki wokalista Victor Crone, który zaprezentuje się w Tel-Avivie z utworem "Storm".

Victor urodził się w 1991 roku, w Sztokholmie. Pierwszy kontakt z muzyką, miał w wieku 15 lat, kiedy zaczął grać na gitarze oraz śpiewać. W wieku 18 lat, wyjechał do Los Angeles i tam zaczął komponować piosenki dla amerykańskich wykonawców. W 2015 roku, nagrał swój pierwszy utwór "Burning Man", oraz uczestniczył w Melodifestivalen, gdzie wraz Behrangiem Miri wystąpił z utworem "Det Rår Vi Inte För". Kolejne single "Feeling Good", "California" oraz "Made of" wydawane były co roku.

W 2019 roku, wokalista zgłosił się do preselekcji Eesti Laul. Wraz z napisanym przez niego oraz Stiga Raste, utworem "Storm", zwyciężył całe preselekcje i będzie reprezentować Estonię na tegorocznej Eurowizji.

:estonia: (AUDIO) :estonia:
:estonia: (LIVE) :estonia:

TEKST:

All my life I've wondered why
I keep fighting all the tides
For a million reasons that I find
But I might, I might be all wrong

I've hit highs and I've hit lows
But somewhere down the winding road
It felt like I could lose it all
But I might, I might have been wrong

A storm like this
Can break a man like this
But when it all calms down
We're all safe and sound

All my life I've tried to find
The meaning of what's left behind
They say it's life itself but I
(feel) it might, it might be all wrong

Refren (x2)

In no time the storm will end
It'll be alright again
The battle scars won't matter then
But I might, I might be all wrong

:estonia: :estonia: :estonia: :estonia: :estonia:

.....................................

ESTONIA: Victor Crone (Storm) Laura-poldvere-laura
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

ESTONIA: Victor Crone (Storm) Empty Re: ESTONIA: Victor Crone (Storm)

Sob 16 Lut - 21:41
Piosenka przyzwoita, ale ten wokal?? Czy ten Victor tak śpiewa czy tylko miał zatkany nos??
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

Sob 16 Lut - 21:49
Trochę mi przypomina naszą piosenkę sprzed roku. Fajna, radiowa, ale na scenie już nie tak super. Może wymyślą jakiś ciekawy pomysł na występ. Chociaż pewnie dobre dynamiczne ujęcia i światła pomogą czego chyba nam zabrakło.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Sob 16 Lut - 22:11
Ehhh, no jak dla mnie fatalny wybór od Estonii. Piosenka jak od razu mi nie podeszła, z czasem coraz bardziej irytuje; a o wokalu Victora chyba nie ma co się rozpisywać :-(

9. miejsce u jury na 12 uczestników jak najbardziej zasłużone - wielka szkoda, że rozkład punktów mimo wszystko wyniósł Storm do super finału (a o włos!). Moim zdaniem o wiele lepszym wyborem byłby Uku Suviste, ale także i Coming Home, Cold Love czy Without You byliby dobrymi reprezentantami. Szkoda bardzo, całokształt Storm od początku był dla mnie jedną z najmniej przekonujących propozycji tej edycji, a zdecydowanie najgorszym z faworytów.

2+ / 12
monkeyy
monkeyy
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 85

Sob 16 Lut - 22:44
Nie dość, że radiówka w stylu losowego zwycięzcy XFactora/The Voice to jeszcze wykonana tragicznie na żywo. Tanie efekciarstwo związane ze znikaniem i pojawianiem się gitary oraz efektami na green screenie zamiast zaciekawiać jeszcze bardziej odpychają. Estonio, jestem zawiedziony.
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 783

Sob 16 Lut - 22:49
Mieć całkiem porządne preselekcje, a wybrać takie gówno... Faktycznie brzmi jak typowa radiówka, ale po takiej spodziewałbym się chociaż wpadającego w ucho refrenu, a tu nawet tego nie ma.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 920

Nie 17 Lut - 0:33
Tegoroczne Eesti było naprawdę zadziwiająco słabe, nie do takiego poziomu Estonia nas przyzwyczaiła w ostatnich latach.
Mimo tego mieli w finale chociażby Sandrę czy Stefana, którzy dzisiejszego wieczoru byli zdecydowanie najlepsi, a jedyna i prawdziwa królowa tego Eesti została doceniona jedynie w naszych rankingach. :king:
Wracając do Storm, nie jest to zły utwór, całkiem przyjemna radiówka, ale taka na jedno przesłuchanie, na pewno nie będę do niej wracać. Wokalnie było lepiej niż w półfinale, jednakże nadal nie mogę się nadziwić dlaczego Estończycy zagłosowali masowo na ten właśnie występ. Pomijam to, że Victor nie jest Estończykiem, ale jak do pewnego momentu prezentacja ani ziębi, ani grzeje, tak pod koniec gdy widzę te efekty z green screenu, to wzbudza to u mnie bardziej uśmiech politowania niż jakikolwiek zachwyt. 🇳🇴 Jury oceniło dziś Victora odpowiednio, naprawdę nie wiem co odbiło widzom.

5/12, chyba najsłabsza Estonia od... nie wiem czy nie od 2008 roku. :x
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Nie 17 Lut - 4:27
Zgadzam się z jurorami, selekcje powinien wygrać Stefan, ewentualnie czwarta w ich głosowaniu Kerli Kivilaan. Dwa dobre utwory, które w przeciwieństwie do Victora czy Uku, nie są melopodobną łupanką. Wygrana "Storm" nie swędzi mnie jednak aż tak mocno, jako eurowizyjny hicior typu "Hey Mamma" może się sprawdzić. Utwór, choć wtórny, jest dobrze wyprodukowany i wpada w ucho. Potrzebne na esc są i takie piosenki, "Storm", a także "La venda", to bardzo przystępne propozycje, które powinny się spodobać też kanapowym widzom 6/12
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Nie 17 Lut - 11:08
Piosenka to przyzwoita radiówka, ale nic więcej. Mijają te 3 minuty i jest nawet okej, ale nic z tego potem nie zostaje w głowie. Do tego występ na żywo jest bardzo słaby wokalnie i opiera się głównie na efektach z green screenem. Przyznam, że wyszły one nawet ciekawie - czyżby to właśnie to był ten czynnik, który skłonił estońskich widzów do wepchnięcia na siłę Victora na Eurowizję?
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 710

Nie 17 Lut - 13:01
Storm to bardzo przyjemna radiówka, ale tak jak już wcześniej wspomniało kilka osób, na jedno - góra dwa przesłuchania. Nie ma w tym utworze nic co przyciągnęłoby bardziej. Wokalnie fajerwerków nie było ale wciąż lepsze wykonanie niż podczas semi. Efekciarska prezentacja podczas preselekcji niestety mnie do siebie nie przekonała. Ta znikająca i pojawiająca się kobiecina, to samo ta gitarka, w dodatku ten green screen, który wyglądał trochę tak jak Sergey Lazarev 2016 wersja bieda. Cóż Estonia mogła wybrać Sandrę lub Stefana (albo Kaię!!!!!!!) i byłby to zdecydowanie lepszy wybór.
6/12
Ilona
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 42

Nie 17 Lut - 20:34
A mi sie podoba. Jak na razie moje TOP 3, tuż za Soldi. Ja akurat jestem zwolenniczka radiowek na eurowizji, wiec Estonia jak na razie w gronie moich "ulubieńców".
Luna
Luna
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 86

Pon 18 Lut - 17:23
Cienko śpiewający Szwed wygrywający nieszwedzkie preselekcje za sprawą głosów telewidzów? Mam déjà vu. Pasowałoby jeszcze, gdyby Eesti pozostała w półfinale. Utwór to radiówka jakich tysiące. Nie boli mnie jej słuchanie (chyba że słucham Victora na żywo, hue hue) ale w żadnym przypadku nie jest to utwór, którego słuchałabym sama z siebie a tym bardziej wydała piniondz na zagłosowanie na niego. Niech będzie że 4. Nie ma co posłuchać ale przynajmniej jest na co popatrzeć bo Victor jest całkiem wyględny.
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Pon 18 Lut - 17:39
To może zacznę od plusów - na pewno jest to lepszy wybór niż poprzednie dwie propozycje Eesti razem wzięte Uśmiech Przynajmniej tego da się jako tako słuchać.

No i to by było na tyle z pozytywów. Generyczne, odtwórcze, nijakie. Porządna radiówka powinna wpadać w ucho od pierwszego refrenu, tutaj nawet po kilkukrotnym przesłuchaniu mam problem, żeby odtworzyć melodię chociażby w najmniejszym stopniu. Preselekcje estońskie nie stały na najwyższym poziomie, chociaż kilka perełek sie znalazło (Milline päev, Without You :( ), szkoda, że wybór jest ostatecznie taki, a nie inny.
Bluee
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 33

Pon 18 Lut - 23:20
Bardzo to szwedzkie i ma się wrażenie że już gdzieś to się słyszało. Ale ogółem lubię radiówki więc wybór Estonii na plus. Szeroki uśmiech Nie wiem czy będzie sukces bo może to wydawać się zbyt nijakie. 8/10
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Wto 19 Lut - 15:27
Szczyt odkrywczości to to nie jest, Victor na żywo śpiewał słabo, a w dodatku nie lubię, jak dany kraj reprezentują osoby nie pochodzące z niego (choć przynajmniej do powstania piosenki po części przyczynił się Estończyk Stig Rästa), ale utwór całkiem przyjemnym i na nie najgorszym poziomie. Może nieco kojarzyć się z Aviciim, ale nie mówię tu o jakiejś przesadnej inspiracji. Na iTunes go nie ściągnę i nie zagłosuję na ESC, ale też nie będzie mi jakoś szczególnie przeszkadzać w finale, tylko wypadałoby poprawić ten wokal.

Siedem na dwanaście
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: