ESTONIA: Dean Fujioka - History Maker
+3
Drover
Aleks
Dastame
7 posters
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
ESTONIA: Dean Fujioka - History Maker
Sob 9 Mar - 0:00
W pierwszej niesamowitej edycji nowego konkursu o zaszczytnej nazwie PDF Estonię reprezentować będzie Dean Fujioka z piosenką History Maker.
Uważam że tytuł piosenki bardzo wpasowuje się w to co działo się przez ostatni czas i to w jakim miejscu obecnie jest nasze forum.
Dlatego teraz wszyscy HISTORY MAKER
Piosenka została wykorzystana w anime o gejach :3
Uważam że tytuł piosenki bardzo wpasowuje się w to co działo się przez ostatni czas i to w jakim miejscu obecnie jest nasze forum.
Dlatego teraz wszyscy HISTORY MAKER
Piosenka została wykorzystana w anime o gejach :3
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Re: ESTONIA: Dean Fujioka - History Maker
Sob 9 Mar - 0:07
Gratki Dastame - to jest naprawdę dobre. Warstwa instrumentalna jest po prostu genialna. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się czegoś takiego - to nie brzmi jak piosenka z anime. Jak wokalista zaczął śpiewać, pierwsze o czym pomyślałem to Freddie Mercury, niesamowite... :P
Trzymam kciuki!
Trzymam kciuki!
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sob 9 Mar - 10:20
Interesujący wybór. Słychać, że piosenka stworzona na potrzeby jakiegoś filmu/anime/czegoś tam. Refren mógłby być lepszy, niezbyt mnie przekonuje. Podoba mi się pozytywny wydźwięk tego utworu. Powodzenia.
Sob 9 Mar - 15:55
na wstępie powiem, że od dziecka jestem fanem Dragon Ball i nawet dziś od czasu do czasu zdarzy mi się obejrzeć jakiś odcinek xD a mówię o tym, bo piosenka ma klimat anime - niby wszystko brzmi nowocześnie ale gdzieś tam w warstwie muzycznej słychać ten czarujący i miły dla ucha wpływ dalekiego wschodu i to jest to co baaardzo lubię. Wolałbym jednak aby utwór był bardziej rozbudowany niż krótka zwrotka i refren (brakuje mi trochę takiego przejścia) ale mimo wszystko interesujący wybór.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie 10 Mar - 12:43
Ojej, jakie to fajne. Czuć tutaj ten filmowy/bajkowy vibe, ale przy tym jest dość potężnie i epicko. Jednak kawałek sobie fajnie płynie i nie nudzi. I podobnie jak siska Aleks wyczułem nieznaczne podobieństwo do Mercurego i zespołu Queen. Fajnie rozpoczęcie serii przez Estonię.
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Czw 14 Mar - 18:57
Piosenkę oczywiście bardzo dobrze znam, gdyż widziałam anime z którego ona pochodzi. Było one swego czasu niezwykle popularne, a że Darka jest bardzo wszystkiego ciekawa, to koniecznie musiałam to obejrzeć. No i pierwszą rzeczą, która chwyciła mnie za serce było właśnie "History Maker". Ba, kilkakrotnie nawet zastanawiałam się nad wystawieniem tego utworu w poprzednim konkursie. To jedna z tych piosenek, które można słuchać w zapętleniu, a i tak brzmi zaskakująco świeżo i zawsze dodaje mi wiele energii. Podoba mi się ten podniosły nastrój i wykorzystanie instrumentów smyczkowych. Głos wokalisty jest również bardzo dobry, charakterystyczny. Trzymam kciuki za Estonię!
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Czw 14 Mar - 22:37
Darka napisał:Piosenkę oczywiście bardzo dobrze znam, gdyż widziałam anime z którego ona pochodzi. Było one swego czasu niezwykle popularne, a że Darka jest bardzo wszystkiego ciekawa, to koniecznie musiałam to obejrzeć. No i pierwszą rzeczą, która chwyciła mnie za serce było właśnie "History Maker". Ba, kilkakrotnie nawet zastanawiałam się nad wystawieniem tego utworu w poprzednim konkursie. To jedna z tych piosenek, które można słuchać w zapętleniu, a i tak brzmi zaskakująco świeżo i zawsze dodaje mi wiele energii. Podoba mi się ten podniosły nastrój i wykorzystanie instrumentów smyczkowych. Głos wokalisty jest również bardzo dobry, charakterystyczny. Trzymam kciuki za Estonię!
hah nie wiedziałem, że ktoś jeszcze tu animce ogląda xD Masz racje Yuri on ice nagle z dupy stało się hitem sezonu jesień 2016 :P Ogólnie głównie dla soundtracku to obejrzałem <3
Dzia wszystkim za komentarze ^^
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Sob 23 Mar - 19:30
Przy pierwszych wysłuchaniach myślałem sobie coś w stylu "co to za znowu mangowy shit, jasny gwint!!", ale tekst piosenki i niewymuszony entuzjazm wokalisty sprawił, że strasznie mi się to spodobało! Ten utwór to wręcz hymn!
Pozwolenia na tym forum: