Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023

+19
yngve
iguś
CB93
Fenistil
xantino
Wilk
Morison
Sebek
cryo_official_profile
Nela_30
Drover
Iker
marjuz
Dastame
KarolStark
Szymek79
lepik
Łosoś
Dawid
23 posters
Go down
Szymek79
Szymek79
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 551

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 Empty Re: POLSKA: Tu bije serce Europy 2023

Sro 15 Lut 2023, 16:51
Nic ciekawego
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 Empty Re: POLSKA: Tu bije serce Europy 2023

Sro 15 Lut 2023, 18:38
uwielbiam booty podczas sluchania tej piosenki moje dupsko wykonuje niezidentyfikowane dotąd ruchy wprowadzajac w ruch plyty tektoniczne

Dawid, Fenistil, Batiooo and Sebek lubią ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Sro 15 Lut 2023, 18:53
Jak co roku będzie trzeba poczekać na wszystkie premiery przed finalnym wyrokiem, ale już teraz można nieco wywnioskować. Na pewno rzuca się w oczy, że trzeba współpracować z TVP, aby mieć w ogóle szansę zaistnieć - aż 8 z 10 uczestników to postacie, które pojawiały się na antenie TVP z różnych okazji w ostatnich miesiącach. Bije z tego bezczelność, ale przecież to żaden szok przy tak upodlonej politycznej instytucji samozwańczo określanej "publiczną". Selekcja znowu po łebkach i za zasługi niż jakkolwiek oceniająca walory muzyczne.

Przejdę do plusów. Mimo wszystko TVP odważyło się umieścić w stawce faworyta fanów - Janna. Bardzo dobre zagranie, przy którym mogą wyjść wyłącznie na plus. Niewątpliwie piosenka ma ogromny potencjał i wiążę z nią największe nadzieje. Świetna elektroniczno-alternatywna produkcja robiąca duże wrażenie. Tym bardziej imponujące, że Jann jest samodzielnym autorem kompozycji. Obawiam się trochę presji jaka spadnie na niego, budowany hype jest przytłaczający, a to przecież dopiero rozkręcający muzyczną przygodę młody człowiek. Ogromnie kibicuję i nie zamierzam wieszać psów jeśli występ na żywo nie będzie już tak piorunująco jakościowy jak wersja studyjna.

Interesujące, że Alicja Szemplińska znalazła się w stawce. W kuluarach mówiło się o dramie z tvp po tym jak bezczelnie zastąpiono ją Rafałem Brzozowskim, co absolutnie nie dziwi. Najwyraźniej jednak sytuacja opanowana. Czekam na premierę, gdyż zdarzały się Alicji ciekawe utwory. Największym jednak niezrozumieniem darzę umieszenie niejakiej Ahleny w stawce. Skąd się wzięła? Czyją jest przyjaciółką? Może TVP po prostu chce wyśmiać ciałopozytywność tak beznadziejnym utworem?

Sebek and CB93 lubią ten post

yngve
yngve
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 319

Sro 15 Lut 2023, 21:37
:spoland: 1. Ahlena - "Booty"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 1a%20%E2%80%94%20kopia%20%E2%80%94%20kopia
Ahlena (Magdalena Pawłowska) to pochodząca z Gdańska wokalistka, autorka tekstów i producentka. Muzyka zawsze była dużą częścią jej życia, ale w 2020 roku Ahlena postanowiła zacząć komponować własne utwory i tym samym rozpoczęła swoją przygodę z produkcją muzyczną. Jej muzyka to mieszanka popu, r&b i rapu, ale zdecydowanie nie boi się eksperymentować z różnymi dźwiękami i stylami podczas tworzenia swojej muzyki. W swoim debiutanckim utworze Booty, artystka pokazuje jak bardzo jest dumna ze swoich krągłości i jak, wbrew temu co niektórzy mogą myśleć, wykorzystuje je do stawania się lepszą wersją siebie.
.................................................................................................................................................................................................................................................................................

:spoland: 2. Blanka - "Solo"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 2a%20%E2%80%94%20kopia%20%E2%80%94%20kopia

Blanka, pół-Polka, pół-Bułgarka, już jako nastolatka wiedziała, że chce związać swoje życie z muzyką. Uwielbia wykonywać mnóstwo skomplikowanych choreografii na scenie, ale można ją także usłyszeć za stołem DJ-skim. Utwór Solo opowiada o miłości, która okazała się czymś innym niż się na początku wydawało.
.................................................................................................................................................................................................................................................................................

:spoland: 3. Dominik Dudek – „Be Good”

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 3a%20%E2%80%94%20kopia%20%E2%80%94%20kopia

Dominik Dudek to multiinstrumentalista pochodzący z Limanowej, w województwie małopolskim. Uczęszczał do Akademii Muzycznej w Katowicach, gdzie grał na saksofonie, gitarze i fortepianie. Wkrótce potem wyruszył w trasę koncertową po Polsce i Wielkiej Brytanii ze swoim zespołem Redford. Dominik jest również laureatem programu TVP "The Voice of Poland".  Artysta sam pisze teksty i komponuje muzykę.

:spoland: 4. Felivers - „Never Back Down”

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 4a%20%E2%80%94%20kopia%20%E2%80%94%20kopia

Felivers to grupa czterech przyjaciół (Miłosz, Konrad, Wojtek i Cody), którzy marzą, że kiedyś rock'n'roll powróci jako gatunek muzyczny do głównego nurtu. Ich muzyczni idole to Machine Gun Kelly, Metallica i Yungblund, co w pewnym stopniu tłumaczy, dlaczego brzmienie sochaczewskiego zespołu zdominowane jest przez rock, pop-funk i trap. Stawiają na jasny przekaz, wolność słowa i ciężkie, żywe brzmienia.

:spoland: 5. Yan Majewski - "Champion"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 5a%20%E2%80%94%20kopia%20%E2%80%94%20kopia

Yan Majewski (lub Jan Majewski) to 18-letni wokalista i gitarzysta z Radomia, który dał się poznać szerszej publiczności dzięki występom w programach The Voice of Poland, Szansa na Sukces oraz Jaka to melodia. Od tego czasu Yan brał udział w wielu festiwalach muzycznych w całej Polsce.

:spoland: 6. Maja Hyży - "Never hide"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 6a%20%E2%80%94%20kopia%20%E2%80%94%20kopia

Maja to wokalistka, influencerka, a także uczestniczka wielu muzycznych programów typu talent show. Artystka musiała wykazać się ogromną wolą pokonywania przeszkód w swoim życiu. Po przejściu kilku poważnych operacji biodra i nogi, wola powrotu do zdrowia pozwoliła Mai stanąć na własnych nogach ponownie, 2 lata później. Dlatego też jej piosenka Never Hide jest o pokonywaniu postrzeganych słabości. Jest to również przesłanie, aby "nigdy się nie poddawać".

:spoland: 7. Jann - "Gladiator"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 7a%20%E2%80%94%20kopia

Jan Rozmanowski z muzyką związany jest od dziecka. Od 12 roku życia śpiewał w Operze Narodowej. Uczęszczał również do Flynn Performing Arts School w Newry oraz studiował wokal w prestiżowej londyńskiej uczelni BIMM. Posiada niezwykle rzadki głos, znany jako kontratenor. Mimo klasycznego wykształcenia, w swojej twórczości stawia na ambitną muzykę pop i alternatywną. Artysta jest odpowiedzialny zarówno za tekst, jak i muzykę wszystkich swoich utworów.

:spoland: 8. Natasza (Urbańska) - "Lift you up"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 Nnnnnnn

Natasza Urbańska znana jest jako aktorka teatralna i filmowa, piosenkarka i tancerka. Przez wiele lat trenowała gimnastykę rytmiczną - i została mistrzynią Warszawy. Od 2007 roku występowała w programach telewizyjnych Hit Night i Złota Sobota, emitowanych przez TVP. W 2007 roku otrzymała tytuł Viva! Najpiękniejsza, w 2008 roku została ogłoszona jedną z 50 najbardziej wpływowych kobiet polskiego show-biznesu, a w 2009 roku otrzymała nagrodę Wiktora w kategorii Gwiazda Piosenki i Sceny.

:spoland: 9. Alicja Szemplińska - "New Home"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 Ssssssss

Laureatka The Voice of Poland 2019, największą pasją tej artystki jest muzyka soul i r&b. W jej brzmieniu słychać wpływy takich ikon jak Aaliyah czy Aretha Franklin. W zeszłym roku została wybrana Oficjalnym Artystą Mistrzostw Świata w Piłce Ręcznej Mężczyzn, dla których stworzyła oficjalny hymn Stick Together. Miała reprezentować Polskę z piosenką Empires na Konkursie Piosenki Eurowizji 2020, zanim został on odwołany z powodu globalnej pandemii.

:spoland: 10. Kuba Szmajkowski - "You do me"

POLSKA: Tu bije serce Europy 2023  - Page 2 10a

Startował w polskich preselekcjach w 2022 roku, z piosenką Lovesick, która dała mu 4 miejsce. Finalista pierwszej edycji The Voice Kids, Kuba był wcześniej członkiem boysbandu 4Dreamers. Artysta pracuje obecnie nad nowym materiałem muzycznym ze szwedzkimi producentami.

Wilk lubi ten post

Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 783

Sro 15 Lut 2023, 23:13
No na razie zapowiada się bardzo słabo i raczej tak zostanie - nie nastawiam się na nic dobrego od Szemplińskiej czy tym bardziej Szmajkowskiego. Jedyna znośna piosenka z tej znanej nam 5 to ta od Urbańskiej - reszta to TOTALNA wiocha. Ktoś mi powie gdzie jest ten światowy poziom w "Solo", o którym każdy mówi, bo ja tego w ogóle nie widzę? Wyobraźcie sobie najbardziej bezpłciowe współczesne piosenkarki popu typu Bebe Rexha czy Zara Larsson - to brzmi jak coś takiego, a nawet bardzo nijako, co jest nie lada wyczynem. Hyży to jest taki kicz, że szkoda to komentować. "Booty" to aż się płakać chce, że coś takiego się w ogóle dostało. A "Gladiator" - no nie wiem, ja tego fenomenu o którym każdy pisze nie widzę.

marjuz, vestmann, Szymek79 and Aleks lubią ten post

KarolStark, Wilk and CB93 nie lubią tego postu

Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 818

Czw 16 Lut 2023, 10:31
lepik napisał:where Perssonki
Też się nad tym zastanawiam. Nie ma taz Cynthii, Juli Chan i Agnieszki Wiechnik. Ta ostatnia miała utwór po polsku i była w TVP. Zaskoczeniem jest też brak Karoliny Lizer Szeroki uśmiech
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

Czw 16 Lut 2023, 11:28
Drover napisał:No na razie zapowiada się bardzo słabo i raczej tak zostanie - nie nastawiam się na nic dobrego od Szemplińskiej czy tym bardziej Szmajkowskiego. Jedyna znośna piosenka z tej znanej nam 5 to ta od Urbańskiej - reszta to TOTALNA wiocha. Ktoś mi powie gdzie jest ten światowy poziom w "Solo", o którym każdy mówi, bo ja tego w ogóle nie widzę? Wyobraźcie sobie najbardziej bezpłciowe współczesne piosenkarki popu typu Bebe Rexha czy Zara Larsson - to brzmi jak coś takiego, a nawet bardzo nijako, co jest nie lada wyczynem. Hyży to jest taki kicz, że szkoda to komentować. "Booty" to aż się płakać chce, że coś takiego się w ogóle dostało. A "Gladiator" - no nie wiem, ja tego fenomenu o którym każdy pisze nie widzę.

dziewczyno !!!! ja po przeczytaniu doszłom do ponizszej kokluzji...

umyj uszy tudziez zazyj plyn Akustone 15 ml
spray do higieny uszu

pzdr dr ZSB

Fenistil, Wilk and CB93 lubią ten post

Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 680

Czw 16 Lut 2023, 14:29
Drover napisał:Ktoś mi powie gdzie jest ten światowy poziom w "Solo", o którym każdy mówi, bo ja tego w ogóle nie widzę? Wyobraźcie sobie najbardziej bezpłciowe współczesne piosenkarki popu typu Bebe Rexha czy Zara Larsson - to brzmi jak coś takiego, a nawet bardzo nijako, co jest nie lada wyczynem.

Tego typu piosenki w krajach latino zbierają jakieś kolosalne wyświetlenia i są mega hitami. "Solo" muzycznie niczym od nich nie odstaje i jest catchy... extra muza do tańczenia lambady.

OD ZARY I BEBE won, widziałem ZARE na żywo i jest mega artystką, nie jakieś lelum polelum. BEBE też super laseczka więc myślę że BLANKA czułaby się zaszczycona takim porównaniem.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 901

Czw 16 Lut 2023, 17:49
Jan w PYTE czekam na bosqa Alicja reszta na razie neh

Dawid lubi ten post

Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 783

Czw 16 Lut 2023, 20:04
No ja się z tobą totalnie nie zgadzam i to nie jest tak, że mam kija w tyłku, bo sam lubię posłuchać popu. Ale takie wokalistki jak Rihanna, Gaga, Katy chociaż się wyróżniały i miały jakieś swoje brzmienie i wizerunek, że nawet jak miały przeciętną piosenkę to mogłeś powiedzieć, że to ich. A jak słyszę coś od Zary czy Bebe to brzmi jak od pierwszej lepszej wokalistki, gdybym usłyszał w radiu jakąś piosenkę Zary, której nie znam to wątpię, bym się domyślił, że to od niej.

Klimaty latino mogą być spoko jak każde inne, ale tutaj nie dość, że ta piosenka jest strasznie basic to moim zdaniem wokalistka niczym nie nadrabia - np. Chanel miała świetną charyzmę na scenie. Dla mnie to jest zaśpiewane od niechcenia i bez energii. Już "Light Me Up" podobało mi się dużo bardziej mimo że też było słabe. Ale jeszcze zostało kilka piosenek to może ktoś zaskoczy, bo nie znam wszystkich nazwisk.

Dawid, marjuz, vestmann, Aleks and cryo_official_profile lubią ten post

Wilk nie lubi tego postu

Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Czw 16 Lut 2023, 22:37
Jest naprawdę nieźle! Wszystkich opublikowanych dotąd piosenek da się słuchać, a aż trzy zdążyłem już polubić. Przy Nataszy i Mai jestem na razie raczej na nie, bo to bardzo typowy i niezapamiętywalny pop (choć Maja pokombinowała trochę z tym rapem). No a "Dupsko" to klasa sama w sobie, Europa chyba nie jest na to gotowa. Język 2

Jann jest z tego co widzę niesamowicie hype'owany przez polskich internautów i w związku z tym chyba wyrasta na faworyta. W sumie spoko, bo piosenka ma nietypowy dla polskich preselekcji klimat i już po pierwszym przesłuchaniu miałem chęć na parę replayów.

Dominik Dudek zaskoczył z niesamowicie przyjemną i pozytywną radiówką, która bardzo trafia w moje gusta. Także wydaje się mieć pewne poparcie online, a jako że wygrał Voice'a, to też bym go całkiem nie skreślał.

No a piosenka Blanki to co by nie mówić z pewnością kompozycja bardzo kompetentna w ramach swoich założeń. Czy ktoś lubi płaskie pseudo-latino wakacyjne bopy to już kwestia indywidualna. Ja najwyraźniej trochę lubię. Język 3 Gdzieś tę piosenkę oczywiście już wcześniej słyszałem i wiem, że Blanka była na sylwestrze w TVP, ale z jakiegoś powodu zakładałem, że to ktoś z zagranicy (co o czymś świadczy) z jakimś lekko odkurzonym od zapomnienia hitem wakacji sprzed paru lat (co też o czymś świadczy).

No a to nie koniec, bo jeszcze kilka piosenek przed nami, w tym ta od Alicji. Przed ujawnieniem stawki nie chciało mi się śledzić wieści z naszego krajowego podwórka, ale teraz naprawdę czuję się tą rywalizacją zaciekawiony.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 901

Czw 16 Lut 2023, 22:55
Nie cierpiałem Dudka w the voice, ale ten song na razie chyba mój ulubiony. Jak na ten rok to te pre nie są złe wcale
yngve
yngve
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 319

Pią 17 Lut 2023, 21:21
To są najlepsze preselekcje od 2016 roku, a sądząc już po tym, że będą poza siedzibą TVP to mogę pokusić się o stwierdzenie, że najlepiej przygotowane technicznie.

1. Dominik Dudek - Be Good
Mój osobisty faworyt, po prostu marzę o takiej zwykłej radiowej piosence na eurowizji z potencjałem na bycie tegorocznym SNAP. Piosenka wpada w ucho, jest przyjazna i nie ociera się o żadne kontrowersje, których w powiązaniu z eurowizją mam serdecznie dość. Dominik to bezpieczny wybór, znamy jego świetne warunki wokalne, to jak naturalnie czuje się na scenie i jego feeling udzielający się publiczności - na dodatek ta piosenka będzie trudna do zniszczenia przez TVP w drodze występu, tancerze Aguroli tu nie pasują, efekty nakładkowe no ciężko, z pirotechniką też nie zaszaleją - to jest to! piosenka, głos i postać Dominika, to się obroni w Liverpoolu, mogę wam to przysiąc TOP10 jak nic (rok temu przysięgałem to samo z saudade, saudade i miałem rację, elo).

2. Jann - Gladiator
Zdaje się faworyt fanów, nie wiem jak wokalnie ale skoro występował w Operze Narodowej to jest potencjał. Piosenka średnio mi podchodzi, jest ciężka w odbiorze - ciekawy jestem jak wypadnie na żywo, czy nikt tu nie przekombinuje (przypominam, że dementory mieliśmy rok temu w Turynie), może to być klapa albo najczystszy art, przed którym pochylę głowę. Oczywiście życzę jak najlepiej i trzymam kciuki za drugą opcję, chociaż powtórzę się, że pomimo tego, że piosenka ma mroczny klimat to przez pierwszą połowę mnie nudzi i mało interesuje, chociaż w ogólnym rozrachunku jest oryginalna i się wyróżnia, co jest na plus.

3. Blanka - Solo
Po 10 latach doczekaliśmy się polskiej Mandingi, czyli lekkiego popu, popularnego w wakacyjnych kurortach Złotych Piasków. Warunki wokalne Blanki mogliśmy słyszeć podczas Sylwestra Marzeń w Zakopanym i są nie oszukujemy się średnie, a piosenka nie jest wyjątkowo trudna do zaśpiewania. Lubię to, że jest to również utwór radiowy, wakacyjny, lekki i przyjemny, ale w tym przypadku brzmi tanio, jak wakacje last minute w Bułgarii. Jest część ludzi która to doceni i dobrze, cieszę się że Solo wybrzmi w preselekcjach bo to sympatyczne urozmaicenie stawki.  

4. Felivers - Never Back Down
Dobry utwór pod młodszą (raczej mniej wymagającą publikę), atutem na pewno jest dynamika i energia jaką zespół wytwarza na scenie. W Never Back Down jest wyraźny wokal - do którego nie mogę się przyczepić, są gitary elektryczne i perkusja, szybkie tempo i to wszystko na prawdę brzmi profesjonalnie, więc jestem mile zaskoczony bo to dobra produkcja. Chciałbym usłyszeć całość bo pewnie w ostatniej minucie dzieje się dużo więcej niż w opublikowanym urywku.

5. Natasza Urbańska - Lift U Up
Natasza! nasza narodowa, preselekcyjna weteranka (już zapowiedziała kolejne starty w razie porażki) - i dobrze niech się kobieta pokaże bo na pewno nie odmówię jej talentu, a czym starsza to jak wino... wiadomo. Lif U Up to pozytywne zaskoczenie, utwór stonowany, w rodzaju mid-tempo pop i dodatkowo z feministycznym przesłaniem, nie jest to mój faworyt ale przyznam, że jest to lepsza kompozycja niż 90% chłamu jaki możemy usłyszeć w melodifestivalen, więc Natasza nie przynosi wstydu a raczej bardzo ładnie uzupełnia finałową stawkę. Pochwalić muszę za ładny teledysk i przemyślany, spójny wizerunek.

6. Ahlena - Booty
Jeśli TVP ma nam podsyłać joke entry to tylko takie ile razy miałem banana słuchając tego booty, booty, booty SO FAT!!! tekst jest srogi - zastanawiam się czy w ogóle ktoś w telewizji zwrócił na niego uwagę i zadał sobie trud przetłumaczenia chociaż pierwszej zwrotki. Jest to klasyczny przykład utworu, który jest tak zły że aż dobry, tym się właśnie wyróżnia - okropnie jestem ciekawy jak to wypadnie na żywo, mam nadzieję że nie zabraknie elementów twerkingu (mam nadzieję, że dla Ahleny to must be jej występu) haha. Ogromny plus za dystans do samej siebie, obalanie stereotypów i odprowadzenie body-shaming do kąta.

7. Maja Hyży - Never Hide
Maja wydaje się sympatyczną osobą, ale charakter to nie jest główny cel preselekcji tu liczy się piosenka, a w przypadku Mai jest kiepsko, być może dla kogoś ten utwór może stać się guilty pleasure, jest to piosenka utrzymana w szybkim tempie, ale z uwagi na gryzące się ze sobą różne części kompozycji brzmi jak trzy utwory w jednej piosence - a czasami mniej znaczy więcej. Również nie kupuje historii z chorobą i hospitalizacją, bardzo mi z tego powodu przykro, że musiała przez to wszystko przechodzić i cieszę się, że jest już zdrowa i wygląda kwitnąco, no ale ta piosenka nie należy do moich ulubionych.

8. Alicja
9. Szmajkowski
10. Yan (Majewski)

when...?

Fenistil and Wilk lubią ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator

Liczba postów : 2288

Pią 17 Lut 2023, 21:35
Krzywię się na wszeobecne pozytywy w sprawie stawki. W zeszłym roku mieliśmy ciekawe i bardzo polsko brzmiące utwory (Ania Byrcyn, Karolina Lizer). Dodatkową różnorodność wprowadziło Unmute z językiem migowym oraz Karolina & Chika z latino hiszpańskim, a jeszcze wystąpiła moja prywatna queen Lidia Kopania. Ten rok stoi pod znakiem bland (pol. młdych) piosenek z szuflad, wszystko po angielsku, wszystko tak samo radiówkowo-nijakie. Nawet odpowiednik "Paranoi" czyli "Solo" jest słabsze, mam alergię na tego typu odtwórcze brzmienie. Natasza i Maja to kolejne próby zaistnienia nie mając absolutnie nic muzycznie do powiedzenia. Felivers i Yan we fragmentach brzmią forgettable i nudno. Ahlenę już przemilczę, a Kuba co by nie nagrał to wiem że będzie słabe. Dudkowa piosenka brzmi nieźle, ale to też nic do czego bym chciał wrócić, zabarwiona country piosenka jakich wiele w selekcjach skandynawskich.
Nadzieja w Alicji (pokazany fragment niewiele mówi), a jak nie to... "smash your competition baby"

CB93 lubi ten post

Versus
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 16

Sob 18 Lut 2023, 10:24
Mój osobisty komentarz do dwóch moich ulubionych utworów (dotąd opublikowanych):
- Dominik Dudek – „Be Good” - przyjemna radiówka. Można być pewnym wokalu, więc wydaje się to być bezpiecznym wyborem. Osobiście mam jednak problem z samym Dominikiem - nie spostrzegam go za artystę ze zbytnią charyzmą sceniczną. Akurat przy tym utworze (jego treść) może to być pewną zaletą, ale trzeba to odpowiednio sprzedać. Niestety przy TVP mogłoby to się skończyć fragmentami teledysku jako wizualicjami, żeby podkreślić przekaz utworu (błagam, nie róbcie tego). Mam nadzieję, że Dominik będzie miał pomysł na swój występ.
- Jann - "Gladiator" - przykuwa uwagę od pierwszych chwil. Niebezpieczeństwo tkwi chyba jednak w tym, że Jann sprzedał nam pewien pełen pakiet konceptu - piosenkę, teledysk i siebie samego w tej odsłonie. Teraz przyjdzie czas by przetłumaczyć to na występ w selekcjach - będzie to sprawdzian na ile jest on dojrzałym artystą i na ile potrafi już odnaleźć się w realiach telewizyjnych.
Podsumowując - sercem jestem berdziej za Jannem. Ale czekam na występy na żywo by podjąć ostateczną decyzję. Może jeszcze Alicja coś namiesza w moich ocenach, ale jeśli to ballada to raczej nie zdobędzie mojej uwagi.

marjuz, Fenistil and Luna lubią ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: