- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
GRECJA: Yael Naim - Dream In My Head
Nie 8 Wrz - 14:57
Francusko-izraelska wokalista Yael Naim urodziła się w 1978 roku. Wywodzi się z rodziny Sefardyjczyków (Żydów zamieszkujących Półwysep Iberyjski). Jej muzyka łączy elementy folku, popu czy jazzu. W 2008 roku wygrała Nagrodę "Victoires de la Musique" w kategorii "Najlepszy album na świecie", a w 2011 w kategorii "Najlepsza wokalistka". Znana głównie z utworu "New Soul". Dwukrotnie w KP, w PDF debiutuje
2:33 skrót
Re: GRECJA: Yael Naim - Dream In My Head
Pon 9 Wrz - 11:38
Prawdziwa perełka muzyczna, która wciąga od pierwszych dźwięków. Jej delikatny, lecz jednocześnie hipnotyzujący głos wprowadza słuchacza w magiczny, senny świat pełen emocji. Piosenka łączy w sobie subtelność z głębokim przesłaniem, co sprawia, że każdy moment staje się wyjątkowy. Melodia, choć minimalistyczna, doskonale współgra z wokalem, tworząc atmosferę spokoju i refleksji. To utwór, który można słuchać wielokrotnie i za każdym razem odkrywać coś nowego – idealny do relaksu i zatracenia się w dźwiękach
marjuz lubi ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: GRECJA: Yael Naim - Dream In My Head
Czw 12 Wrz - 0:57
Rozbujała mnie ta piosenka. Sam fragment ze skrótu nie oddaje jej sprawiedliwości - trzeba przesłuchać całość, żeby w pełni docenić. Co prawda nic mnie tu z nóg nie zwaliło, ale czuję, że spędziłem wartościowe 4,5 minuty.
marjuz lubi ten post
Pozwolenia na tym forum: