Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
dejmieeen
dejmieeen
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 19

WĘGRY: Vito Bambino - Etna Empty WĘGRY: Vito Bambino - Etna

Dzisiaj o 7:51 pm
Mam długą shortlistę, ale - jak to się mówi - raz kozie śmierć.

Węgry zgłaszają piosenkę: Vito Bambino - Etna
Słowo uzasadnienia: Nie przepadam za gościem. Jedno to jego attitude - przekonanie o byciu wybitną jednostką, co jednak życie i Fryderyki zweryfikowały (tutaj akurat niesłusznie, w tym przypadku). Drugie - na dłuższą metę jego maniera wokalna mnie irytuje - coś na zasadzie "niby potrafię śpiewać, ale nie chce mi się, mam Was w nosie i w ogóle to powinienem iść do logopedy, a mi się nie chce". Nieznośne to jest po czasie, ale od każdej reguły jest wyjątek. "Etna". Znakomita kompozycja, produkcyjny majstersztyk - ten numer się pięknie rozwija pod względem dynamiki, by w drugim refrenie wręcz eksplodować - niczym tytułowy wulkan. Słychać tu jakieś, nomen-omen, etniczne naleciałości, ale i nowoczesną produkcję. Lirycznie wersy:

moje serce, moje serce ma dość
i jak na mięsień, coraz częściej dostaje w kość

to jedne z najlepszych momentów ubiegłego roku. Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym Szeroki uśmiech
Zgłaszam coś, czego jeszcze nie ma w puli.

skrót: 2:00-2:30
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 937

WĘGRY: Vito Bambino - Etna Empty Re: WĘGRY: Vito Bambino - Etna

Dzisiaj o 9:24 pm
Co do opinii Vito mam bardzo podobne uczucia - przez jego postawę i zachowanie ciężko mi w pełni cieszyć się jego muzyką, która jest naprawdę dobra! A Etna to jeden z tych utworów, które przyczyniają się do tego stanu rzeczy. Solidna propozycja, która na pewno urozmaici tę edycję (nie znam jeszcze stawki, ale podejrzewam, że większość pójdzie w spokojniejsze/rockowe brzmienia, więc szybsze granie też się przyda). Jedynie co to szkoda trochę, że skoro już jest Bambino to nie postawiłeś na któryś z jego duetów z Natalią Szroeder (oba to hymny, które uwielbiam i mocno się zastanawiałem, czy jednego z nich nie wystawić) Serce Powodzenia Wink

dejmieeen lubi ten post

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: