HOLANDIA: O'G3NE - Lights and Shadows
+15
Fenistil
Liver
Skrzeczek
Naar
Aro
Yngwie / admin
domi10
Jasiek
DanielW
KarolStark
Radek
mercator
IgorBielak
Szymek79
iguś
19 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Na ile punktów oceniasz propozycję holenderskich wokalistek?
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: HOLANDIA: O'G3NE - Lights and Shadows
Sob 4 Mar - 2:36
Jedyną ciekawą rzeczą w tym utworze jest świetne i bardzo ciekawe brzmienie połączonych głosów dziewczyn, natomiast sam w sobie póki co mnie nie przekonuje. Jestem bardzo ciekawy, jak wypadnie to na żywo.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sob 4 Mar - 17:19
Cóż, piosenka ma dość dobre oceny i opinie, co raczej mnie martwi. Po OG3NE spodziewałem się co prawda gorszego utworu, ale ten i tak nie zrobił na mnie większego wrażenia. Jako że Holandia trafiła do drugiego półfinału, zapowiadanego proroczo jako półfinał śmieci, obawiam się że Niderlandy zameldują się w finale. Liczę jednak, że skończy się jak w 2015 roku.
- GośćGość
Sob 4 Mar - 17:39
Także się spodziewałem czegoś z mocniejszym powerem, bo skoro to trzy dziewczyny o niesamowitych głosach to jak najbardziej mogły by pokazać swoje umiejętności, nie ma czegoś takiego ale całkiem przyjemnie się słucha, tak płynnie, nie nudzi jednak dużo już jest tego typu ballad to swoje ulubione mam gdzie indziej i stąd nie mogę dać więcej niż 6 na tą propozycję..na duży plus piosenka lepsza od zeszłorocznej >
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Wto 7 Mar - 23:32
Kolejna dawka wykonań na żywo "Lights and Shadows"
Live @ 538
Dodatkowo po premierowym występie w RTL utwór dziewczyn oraz Eurowizję w Szwecji oceniła Zara Larsson (od 4:35) KLIK KLIK
A co do utworu dziwczyn to przyznam, że początkowo byłem bardzo na nie, ale po dwóch przesłuchaniach ich utwór utkwił mi tak w głowie, że dziś cały dzień chodziłem w pracy i nuciłem "LaS". Holendrzy na pewno zadbają o to by prezentacja sceniczna znów była na najlepszym poziomie, a jak do tego doda się super wokal OG3NE to możemy mieć prosta drogę do top10 finału.
Live @ 538
Dodatkowo po premierowym występie w RTL utwór dziewczyn oraz Eurowizję w Szwecji oceniła Zara Larsson (od 4:35) KLIK KLIK
A co do utworu dziwczyn to przyznam, że początkowo byłem bardzo na nie, ale po dwóch przesłuchaniach ich utwór utkwił mi tak w głowie, że dziś cały dzień chodziłem w pracy i nuciłem "LaS". Holendrzy na pewno zadbają o to by prezentacja sceniczna znów była na najlepszym poziomie, a jak do tego doda się super wokal OG3NE to możemy mieć prosta drogę do top10 finału.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sro 8 Mar - 22:13
Jakie to jest beznadziejne... Kojarzy mi sie z jakimis girlsbandami w stylu Little Mix. Takie slodkie nie wiadomo co. Niestety, ale slabiutko. Nijako, do bolu popowo, sztucznie, zle! To jest po prostu takie bezbarwne, ze jednym uchem wlatuje, a drugim wylatuje. Nic z tego nie zostaje w pamieci.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pią 10 Mar - 18:06
Czyż ni podobne?
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Pon 27 Mar - 0:57
Nie przepadam za twórczością sióstr. W przypadku ich eurowizyjnej propozycji nie jest aż tak źle jak na przykład z "Magic" którego nie mogę znieść. "Lights and Shadows" brzmi zaskakująco przyzwoicie w stosunku do oczekiwań jakie miałem co do OG3NE. Nie należy do grona moich faworytów, ponieważ nie jest to muzyka która do mnie przemawia, ale na plus muszę zaliczyć synchronizację wokalną wszystkich sióstr - w trakcie występów na żywo robi to naprawdę duże wrażenie.
5/12
5/12
- InsilesUżytkownik
- Liczba postów : 107
Pon 27 Mar - 18:24
Tak podobne jak kamień do wody. Czyli nie, nie jest podobne.Szymek79 napisał:Czyż ni podobne?
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Pon 27 Mar - 18:31
Wiadomo, że ta piosenka z 1990 może w porównaniu do tegorocznej Holandii brzmieć nieco archaicznie, ale pewne podobieństwo melodii jest (podczas zwrotek, bo refreny się bardziej różnią).
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: