Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

WYNIKI

+11
Liver
Morison
Drover
Wilk
Darka
Szymek79
marjuz
Jasiek
Aro
Yngwie / admin
Daniell
15 posters
Go down
Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1311

WYNIKI  Empty WYNIKI

Sob 18 Lip - 22:23
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU <- [KLIK]

OTO FINALIŚCI:

:sunitedkingdom: WIELKA BRYTANIA
Alice Chater - Two Of Us

:sestonia: ESTONIA
TRAD.ATTACK! - Pass-pass

:sfaroes: WYSPY OWCZE
BYRTA - Andvekur

:saustralia: AUSTRALIA
5 Seconds of Summer - Easier

:sireland: IRLANDIA
Maverick Sabre - Into Hope

:shungary: WĘGRY
Odett - Rózsa

:sarmenia: ARMENIA
Garik & Sona - Lusin

:sdenmark: DANIA
Rigmor - Vægtløs

DO FINAŁU NIE AWANSOWALI:
9. :snetherlands: HOLANDIA: Linde Schöne - Ergens In Mijn Hoofd (48 pkt.)
10. :srussia: ROSJA: Linda - Treshchiny (46 pkt.)
11. :ssweden: SZWECJA: Veronica Maggio - Där hjärtat satt förut (42 pkt.)
12. :salbania: ALBANIA: Elvana Gjata & Ledri Vula & John Shahu - Mike (37 pkt.)
13. :sfinland: FINLANDIA: Ollie - Älä riko mua enää (36 pkt.)
14. :spoland: POLSKA: Crvo - Keeping up with batioscy's opera (35 pkt.)
15. :siceland: ISLANDIA: GDRN feat. Birnir - Áður en dagur rís (33 pkt.)

Punktacja finalistów:
1. 95 pkt.
2. 90 pkt.
3. 86 pkt.
4. 80 pkt.
5. 68 pkt.
6. 61 pkt.
7. 57 pkt.
8. 56 pkt.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU <- [KLIK]

:sitaly: WŁOCHY
Elodie, Michele Bravi, Guè Pequeno - Nero Bali

:sfrance: FRANCJA
Yseult - Corps

:skazakh: KAZACHSTAN
NAZIMA - Lenty

:smontenegro: CZARNOGÓRA
Jadranka Barjaktarovic - Laka

:sbelarus: BIAŁORUŚ
Dmitry Koldun - Tsarevna

:sukraine: UKRAINA
Tonka - Tak treba

:sgermany: NIEMCY
Philipp Dittberner & Marv - So kann es weitergehen

DO FINAŁU NIE AWANSOWALI:
8. :snorway: NORWEGIA: Pen Gutt - Bare Dans (60 pkt.)
9. :skosovo: KOSOWO: Kida - Bileta (59 pkt.)
10. :sbelgium: BELGIA: Brihang - Steentje (56 pkt.)
11. :sczech: CZECHY: Aneta Langerová - Tráva (51 pkt.)
12. :sbosnia: BOŚNIA I HERCEGOWINA: Zoster - Ko je jamio... (41 pkt.)
13. :sgreece: GRECJA:  Ivi Adamou feat Stavento - Diko Mou (40 pkt.)
14. :sportugal: PORTUGALIA: Mariza e Miguel Poveda - Meu Fado Meu (37 pkt.)

Punktacja finalistów:
1. 87 pkt.
2. 84 pkt.
3. 74 pkt.
4. 72 pkt.
5. 71 pkt.
6. 69 pkt.
7. 69 pkt.

Dziękuję bardzo Morisonowi za przygotowanie obydwu filmików z wynikami, gratulacje dla awansujących i zapraszam na finał.

marjuz lubi ten post

Daniell
Daniell
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 639

WYNIKI  Empty Re: WYNIKI

Nie 19 Lip - 9:17
Bardzo dziękuję za awans Wink Wyniki takie jeszcze w granicach przyzwoitości, ale jakby Belgia czy Bośnia były dalej to na pewno bym się nie obraził. Pierwszego półfinału jakoś bardzo dobrze nie znam, ale biorąc pod uwagę średni poziom to finał stoi na możliwym poziomie.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Nie 19 Lip - 10:53
Dziękuję za HISTORYCZNY awans :montenegro: Czarnogóry do finału. W Podgoricy szaleństwo, ludzie wyjechali na ulice miast i miasteczek świętując to wydarzenie. Szeroki uśmiech

Liver lubi ten post

Jasiek
Jasiek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 248

Nie 19 Lip - 11:42
Iveta Mukucian w szoku, cały Hayastan świętuje i ślicznie dziękuje za słowa uznania oraz punkty , które złożyły się na ten zaskakujący i historyczny wynik!

Wyniki ogólnie raczej mi się podobają, najbardziej będzie mi chyba brakowało dalej :russia:
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Nie 19 Lip - 13:17
Wyniki pierwszego semi wysmażone w punkt, co prawda zmieścił bym Holandię zamiast pewnej piosenki, ale się tu nie łudziłem, że może być flop. Awans bardzo mnie ucieszył, bo taką serię z flopami mialem ostatnio dopiero w kapie i tu tez powatpiewalem. Drugie semi było dosc wyrownane i tu jakiekolwiek wyniki by mnie specjalnie nie rozsierdziły

Aleks lubi ten post

Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Nie 19 Lip - 13:33
Wyniki pierwszego semi jak najbardziej akceptowalne, chociaż będzie brakować mi dalej :russia: :netherlands: i :finland:, która z pewnością nie zasłużyła na bottom 3. Z drugiej strony miło, że odpuściliście sobie głosowania na joke entry.

Drugi półfinał... Ajajaj. No wspaniale, że moje potencjalne Top 5 finału, czyli :czech: i :belgium: flopnęły. Szkoda mi także :norway:, która powinna na spokojnie awansować. Za to dwa kraje, którym się udało ogromnie mnie zaskoczyły.

Co do rezultatu :iceland: - patrząc na stawkę i opinie to na nic absolutnie się nie nastawiałem. Tak więc ostatnie miejsce (pierwsze w pdf, i drugie w historii licząc też kp) niespecjalnie mnie dziwi i smuci, tym bardziej, że jakieś wielkiej straty do kolejnego miejsca nie miałem. Oczywiści dziękuję za każdy punkcik, jednak czasami trzeba odpocząć od spektakularnych sukcesów :3

Aleks lubi ten post

Gość
Gość

Nie 19 Lip - 15:07
Cóż, po zobaczeniu mojego składu półfinałowego jakoś nie specjalnie nastawiałem się na awans.
Odnośnie wyników to są nawet w miarę, czołówka przeszła dalej, tylko zabrakło w tym gronie :netherlands: Holandii, które domyślam się znalezienie takiego uroczego utworu w danym rynku muzycznym nie było proste, szkoda, że zamiast niej przeszły "łatwiejsze" songi, szkoda mi też :sweden: Szwecji, bo piosenka też miała w sobie pewny urok i :iceland: Islandia moim zdaniem nie zasługiwała na ostatnie miejsce.
Drugi półfinał jest zaskakujący patrząc na grono awansujących, trochę nierówne były te semi, tak mi się wydaje Szok
Gość
Gość

Nie 19 Lip - 15:38
jestescie mega zalosne patrzac na resulterien polski nie jestescie gotowe na nowa sztuke ode mnie..
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 619

Nie 19 Lip - 17:34
Cryo napisał:jestescie mega zalosne patrzac na resulterien polski nie jestescie gotowe na nowa sztuke ode mnie..
Jeszcze nie osiągnąłeś statusu Aldony Orłowskiej ale może kiedyś

Mega dzięki za awans, wyniki I sami bardzo mi się podobają, w finale widziałbym :russia: tylko nie bardzo wiem czyim kosztem Szeroki uśmiech

W drugim półfinale zadziało się więcej dziwot, w życiu nie przewidziałbym awansu :montenegro:, w sumie :belarus: też zaskakująca. A bardzo szkoda, że :kosovo: nie weszło
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Nie 19 Lip - 18:52
:bosnia: Swój wynik uważam za całkiem dobry. W tej edycji akurat dobrze wiedziałem, że skończy się na porażce, ale udało się wyprzedzić kogoś poza :portugal: Portugalią Wink i dorobek punktowy też jest bardzo przyzwoity. Dzięki za wszelkie punkty!

Wyniki drugiego półfinału z jednej strony mnie smucą, bo odpadły świetne :greece: Grecja i :norway: Norwegia, ale z drugiej udało się awansować zarówno :montenegro: Czarnogórze, jak i :belarus: Białorusi. Spodziewałem się trochę, że któraś z nich może sprawić fajną niespodziankę, ale na pewno nie że obie.

W pierwszym półfinale w oczy rzuca się natomiast przede wszystkim to, że społeczność forum nie jest jeszcze gotowa na wielopłaszczyznowe doznania, które jest im w stanie zagwarantować awangardowy artysta :poland: Crvo. Oprócz tego :iceland: Islandia wyróżniała się bardzo odmienną energią i szkoda, że się nie udało. Może jeszcze :sweden: Szwecję bym dalej widział, ale ogólnie nie jest źle.

Yngwie / admin and Aro lubią ten post

Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1311

Nie 26 Lip - 0:19
WYNIKI FINAŁU 26. EDYCJI PIOSENKI DLA FORUM

https://scorewiz.eu/scoreboard/view/339052/26-pdf---final

1. :sitaly: WŁOCHY: Elodie, Michele Bravi, Guè Pequeno - Nero Bali - 133 pkt. (Przemek)

2. :sestonia: ESTONIA: TRAD.ATTACK! - Pass-pass - 133 pkt. (Szymek79)

3. :sarmenia: ARMENIA: Garik & Sona - Lusin - 129 pkt. (Jasiek)

4. :shungary: WĘGRY: Odett - Rózsa - 128 pkt. (Darka)
5. :sfrance: FRANCJA: Yseult - Corps - 118 pkt. (syguu)

WYNIKI  GlIGvoa

Głosów nie oddał alekso33.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/338362/pdf-26---i-semifinal

WYNIKI  1-p-fina
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/338365/pdf-26---ii-semifinal

WYNIKI  2-p-fina

Serdeczne gratulacje dla Przemka za pierwsze zwycięstwo w konkursie!

Dziękuję wszystkim za udział w 23. edycji PdF. Do zobaczenia w kolejnej, którą poprowadzi dla Was @Wonder Szeroki uśmiech
Jasiek
Jasiek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 248

Nie 26 Lip - 0:39
To, że Przemusiowi to zwycięstwo należało się jak psu buda to najbardziej wiadoma rzecz na świecie, także gratuluję kochany! Serce Los chciał, że stało się z utworem, który akurat nie podbił mojego serca jak prawie każdy poprzedni, który wystawiłeś niemniej to już jest sprawa drugorzędna.

Dla mnie najlepsza w tej edycji była zdecydowanie :ireland: Irlandia i gdyby nie ten finisz to byłbym mocno załamany tymi wynikami, ale udało się jeszcze uratować honor tego konkursu. xD Za nisko też :unitedkingdom: Wielka Brytania, która ostatecznie mocno mi się wkręciła.

A teraz przejdźmy do największego wtf tych wyników, czyt. :armenia: Nie spodziewałem się niczego więcej po tej edycji niż trzeciego miejsca od końca w półfinale, bo jak to a tu mam największy szok ever i śmiać mi się po prostu z tego chce, bo szczerze dałbym sobie tak sprawiedliwie jakieś 10 miejsce [co i tak jak na kaukaskie standardy to bardzo dużo] a tu pudło, wtf? Miło jest dostawać tyle punktów, także jestem ukontentowany, ale naprawdę to hit stulecia dla mnie co tu się odwaliło. Plus do tego cała randomowość wystawienia tej piosenki [ @Przemek approves] to już xnt totalny. A to 3. miejsce dedykuję wszystkim tym, którzy zrezygnowali z brania udziału w tej edycji ze względu na trudny kraj.... kochani nigdy nie wątpcie w swoje piosenki z Armenii, Liechtensteinu czy Watykanu, bo logika pdfu to pojęcie niezbadane.  Zakochany

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłej niedzieli. Serce

marjuz, Przemek and Liver lubią ten post

marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Nie 26 Lip - 2:00
Przede wszystkim trochę współczuję Przemkowi, bo wiem jak to jest; ja również wystawiam świetne utwory co edycję (prawie), a wygrałem w pdf z Severiną. Wygrana w sumie była do przewidzenia, bo mamy na forum jednak dość spory odsetek osób, który konsekwentnie ściąga majtki przez głowę jak tylko usłyszy cokolwiek po włosku. A szkoda, bo bardzo blisko wygranej były ambitniejsze utwory po ormiańsku, estońsku i węgiersku. I na pewno miejsce tych piosenek w TOP 4 bardzo cieszy.

Nie nastawiałem się w tej edycji nawet na awans, a udało mi się wykręcić naprawdę świetny wynik; dawno nie miałem takiej zajawki i poczucia przywiązania z utworem który wystawiłem w kpdf, tym samym każdy punkt olbrzymie mnie ucieszył. "12" od Aro i Jaśka bardzo mnie zaskoczyły, "12" od Szymka już ani trochę Wink

Jak zwykle dobrze się bawiłem przy krajowej, ogółem edycje gdzie trzeba wytężyć nieco mózgownice zawsze stoją na wyższym poziomie, mimo pozornie większych ograniczeń. W a la ogólnoświatowych większość wystawia piosenki w podobnym stylu, więc jest nudno i wygrywa byleco.
Szymek79
Szymek79
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 551

Nie 26 Lip - 10:30
Dzięki za świetne 2 miejsce dla :estonia: z drugiej strony szkoda, że zabrakło punkcika do pierwszego zwycięstwa KPDF kto wie jaki byłby ostateczny wynik gdyby Kazachstan zagłosował. Wink
Może się jeszcze uda przed pożegnaniem w tych trzech nadchodzących edycjach czymś Was na tyle przekonać aby wygrać jeszcze raz. Skromny
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Nie 26 Lip - 13:43
Gratki @Przemek Serce Zwycięstwo powinno być już dawno na Twoim koncie, szczególnie... z każdą inną piosenką, która reprezentowała :italy: w tej serii. Jednak Nero Bali to bardzo zgrabne wprowadzenie w klimaty obecnej edycji. Drugie miejsce :estonia: z tak nieszablonowym wyborem też cieszy, jednak chyba wolałbym spędzić wakacje w tym bałtyckim kraju. Wysokie lokaty perełek z :armenia: :hungary: i :ireland: także są niezwykle satysfakcjonujące. Mimo wszystko szkoda, że :unitedkingdom: nie udało się wejść do Top 10, a :kazakhstan: sam się pozbawił szansy na być może triumf, a z pewnością solidną lokatę, bo piosenka zacna.

To była dobra edycja.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: