WYNIKI
+11
Liver
Morison
Drover
Wilk
Darka
Szymek79
marjuz
Jasiek
Aro
Yngwie / admin
Daniell
15 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Re: WYNIKI
Nie 26 Lip - 14:53
Po pierwsze wielkie gratulacje dla Przemka . Po moich glosach widać, że "Nero Bali" bardzo przypadlo mi do gustu.Jest takie lekkie i wakacyjne. No jest tu fajne połączenie śpiewu i rapu co zawsze docenię.
Co do mojego wyniku. Jest to mój najlepszy wynik w PDF, więc naprawdę mnie to cieszy. Jak widać ten język węgierski coś mi odpowiada bo obie moje finałowe piosenki w konkursie były właśnie w tym języku. Tak jak przyznalam na wieczorku wynikowym trochę nie rozumiem tego, że ta piosenka aż tak się wam spodobała. Jest zgrabna, ma naprawdę ciekawe zwrotki ale jednocześnie jest powtarzalna i choć trwa niecałe trzy minuty to może nudzić. Podoba mi się i wiedziałam, że w konkursie może się sprawdzić, więc dlatego ją wybrałam. W ogóle to natrafiłam ją w ostatnim momencie, bo miałam już przygotowany post z inną piosenką ale tamta była bardzo specyficzna i jestem pewna, że zostalaby w półfinale i dlatego zmieniłam w ostatnim momencie moje zdanie co do wyboru.
Jeśli chodzi o pozostale piosenki to naprawdę podoba mi się top 5 tego konkursu i tak naprawdę każda z tych piosenek moglaby wygrać. Szkoda, że Kazachstan na własne życzenie pozbawił się zwycięstwa ale no cóż przynajmniej mamy bardzo interesujące wyniki. Żaluję jedynie, że podczas głosowania nie docenilam niezwykle przyjemnych Niemiec
Co do mojego wyniku. Jest to mój najlepszy wynik w PDF, więc naprawdę mnie to cieszy. Jak widać ten język węgierski coś mi odpowiada bo obie moje finałowe piosenki w konkursie były właśnie w tym języku. Tak jak przyznalam na wieczorku wynikowym trochę nie rozumiem tego, że ta piosenka aż tak się wam spodobała. Jest zgrabna, ma naprawdę ciekawe zwrotki ale jednocześnie jest powtarzalna i choć trwa niecałe trzy minuty to może nudzić. Podoba mi się i wiedziałam, że w konkursie może się sprawdzić, więc dlatego ją wybrałam. W ogóle to natrafiłam ją w ostatnim momencie, bo miałam już przygotowany post z inną piosenką ale tamta była bardzo specyficzna i jestem pewna, że zostalaby w półfinale i dlatego zmieniłam w ostatnim momencie moje zdanie co do wyboru.
Jeśli chodzi o pozostale piosenki to naprawdę podoba mi się top 5 tego konkursu i tak naprawdę każda z tych piosenek moglaby wygrać. Szkoda, że Kazachstan na własne życzenie pozbawił się zwycięstwa ale no cóż przynajmniej mamy bardzo interesujące wyniki. Żaluję jedynie, że podczas głosowania nie docenilam niezwykle przyjemnych Niemiec
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Nie 26 Lip - 20:57
Gratulacje @Przemek, jestem mega szczęśliwy że moja 12 wygrała bo ten utwór zdecydowanie zagości na mojej playliście a poza tym już od jakiegoś czasu dobijałeś się do zwycięstwa i nareszcie się udało z kawałkiem który jak to wspomniał Aro idealnie wprowadza do kolejnej edycji Nie zdziwię się nawet jeśli zwycięzca wakacyjnej będzie mniej wakacyjny niż "Nero Bali". Ogółem muszę przyznać że cała edycja jak na krajową stała na dobrym poziomie.
Ze swojej strony dziękuję & za 12 oraz za ustawienie mnie na podium przez no i za inne mniejsze punkciki też ;-)
Ze swojej strony dziękuję & za 12 oraz za ustawienie mnie na podium przez no i za inne mniejsze punkciki też ;-)
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Nie 26 Lip - 22:15
Wielkie gratulacje dla Przemka. Nie raz już powtarzałem, że się należy i w końcu się udało . Co prawda wolę Felicità puttana i Tokyo, ale Nero Bali też zacne no i super, że w końcu wygrało coś, co mnie w pełni przekonuje. Ze swojej strony bardzo dziękuję za 10 miejsce i 12 od Bośni i Włoch
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 26 Lip - 22:20
Szczerze to nie zachwyciła mnie ta edycja. Tak bardziej porwały mnie dwie piosenki - "Corpses" (której być może nie doceniłem należycie w półfinale, ale się odkupiłem tutaj ) i "Lusin", które obstawiałem na zwycięzcę całego konkursu. No i oba utwory skończyły w TOP5, więc jest okej. Powodzenia dla zwycięzcy, który równie dobrze pasowałby do wakacyjnej, mnie to nie chwyciło, stąd zero punktów, ale spodziewałem się sukcesu. Kazachstan sflopił po całości. :P "Tsaverna" zdecydowanie za nisko przy takim poziomie i to na tyle. "Steentje" i "Trava" powinny znaleźć się w finale. (*)
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Pon 27 Lip - 9:31
Zwycięzca jest O.K. ale dopiero co dowiedziałem się, że Przemek walczy od dawna o wygraną i właśnie ją zdobył, nie czułem żadnej podbudowy tego historycznego wydarzenia, powinno być to bardziej spektakularne :P No ale życie nie zawsze pisze najlepsze scenariusze, chyba, że chodzi o brak głosów od potencjalnego zwycięzcy
Apeluję do pana @alekso33 o zrobienie swojej topki i opublikowanie na forum bo normalnie mnie skręca z ciekawości, czy uwaliłbyś się własnymi głosami
Co do swojego wyniku, to tak jak Dawida w I serii uczepiła się cyfra 2, tak samo ja mam z nią problem, tylko, że występuje w formie 11 (trzeci raz w ciągu 4 ostatnich edycji), mimo takiego sobie wyniku mega dzięki dla Fenistila, Xytrosa i Daniella, gdyż nie spodziewałem się żadnych dużych punktów w finale.
Apeluję do pana @alekso33 o zrobienie swojej topki i opublikowanie na forum bo normalnie mnie skręca z ciekawości, czy uwaliłbyś się własnymi głosami
Co do swojego wyniku, to tak jak Dawida w I serii uczepiła się cyfra 2, tak samo ja mam z nią problem, tylko, że występuje w formie 11 (trzeci raz w ciągu 4 ostatnich edycji), mimo takiego sobie wyniku mega dzięki dla Fenistila, Xytrosa i Daniella, gdyż nie spodziewałem się żadnych dużych punktów w finale.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
Pon 27 Lip - 11:15
Gratulacje Przemek. Raczej zasłużone zwycięstwo, bo edycja bardzo średnia i było ryzyko, że wygra coś wyznaczające trendy a jednak zrobił to fajny, wpadający w ucho kawałek. Szkoda, że alekso nie wyrobił się z głosami. I to chyba tyle.
Dzięki za kolejny awans, ale też to, że udało mi się uniknąć ostatniego miejsca w finale, których mam nadal więcej niż tych w półfinale.
Dzięki za kolejny awans, ale też to, że udało mi się uniknąć ostatniego miejsca w finale, których mam nadal więcej niż tych w półfinale.
- alekso33Użytkownik
- Liczba postów : 47
Pon 27 Lip - 12:19
siema byczki,
mega SORRY za brak moich votas, zostałem pochłonięty przez moją pracę w LADYBUG S.A.
obiecałem sobie i @Cryo, że zrobię topkę. spełniam prośbę @Morison i ją udostępniam. nie sprawdzałem wcześniej wyników, oprócz mojej wiedzy o winnerze:
Wyspy Owcze 12
Ukraina 10
Francja 8
Armenia 7
Dania 6
Australia 5
Czarnogóra 4
Włochy 3
Estonia 2
Wielka Brytania 1
buziaki
mega SORRY za brak moich votas, zostałem pochłonięty przez moją pracę w LADYBUG S.A.
obiecałem sobie i @Cryo, że zrobię topkę. spełniam prośbę @Morison i ją udostępniam. nie sprawdzałem wcześniej wyników, oprócz mojej wiedzy o winnerze:
Wyspy Owcze 12
Ukraina 10
Francja 8
Armenia 7
Dania 6
Australia 5
Czarnogóra 4
Włochy 3
Estonia 2
Wielka Brytania 1
buziaki
Liver lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Pon 27 Lip - 13:32
Tak właśnie myślałem, że głosy @alekso33 nie zabrałyby zwycięstwa Kazachstanowi... Totalna masakra, szkoda tak fajnego winnera. Mamy za to Włochy - oczywiście gratulacje @Przemek bo nie wiem czy ktoś dłużej czekał na win (może teraz moja kolej). 0_0 Niemniej nie jest to szczyt marzeń, tym bardziej, że Michele Bravi z lepszym utworem zajął kiedyś w KP ostatnie miejsce w semi. Zatem w mojej głowie "Lenty" wygrało.
Mówiłem to już 10 razy na chacie, ale napiszę jeszcze raz! Bozia czuwała nad moimi głosami. Już po wysłaniu głosów, ale jeszcze przed tym jak zostały odczytane, zmieniłem swój 1pkt. Wykreśliłem Australię i wpisałem Włochy! Myślałem wtedy, że będzie śmiesznie jak to coś zmieni w wynikach, a tu okazuje się, że w ten sposób mamy innego winnera!!!
Czołówka (poza tym sanremo) nietuzinkowa i z nietypowych państw. Przed edycją nigdy bym nie wpadł na to, że Estonia będzie tak blisko zwycięstwa. Bardzo miłe zaskoczenie. Armenia też grower z każdym wysłuchaniem. Francja, czyli moje 12pkt również w Top5, a tuż za nią dobra Irlandia, więc jest mega ślicznie. Gratulacja dla wssspaniałej Nedy! Zasłużone 8. miejsce, oby jeszcze więcej dobrej muzy w konkursie...
Nie miałem okazji jeszcze skomentować wyniku swojej belgijskiej propozycji, ale po udostępnieniu pełnej punktacji mocno zmienia się w tej kwestii perspektywa. Nie pierwszy raz mój rapowany kawałek staje się totalnym love or hate przez co kończy zabawę w półfinale. Dostałem najwięcej 12pkt z całej stawki tego semi (na równi z Francją)! Bardzo się zatem cieszę, że tak mocno ten utwór przypadł do gustu @Daniell @Drover i @Łosoś.
W stawce finałowej najbardziej zabrakło mi "Bare Dans" - hipnotyzujący utwór, a także znanego przeboju "Keeping up with batioscy's opera"... Żałosny heyt...!
Moim zdaniem poziom edycji był na bardzo dobrym poziomie. Podpisuję się pod słowami @marjuz. Im bardziej trzeba się wysilić podczas poszukiwań, mając przy tym ograniczone pole, to okazuje się, że można wystawić piosenki w zupełnie różnych stylach.
Mhm, nawet nie myśl o tym!! Za dużo dobrej muzy wystawiasz.
Do zo na wakacyjnej
Mówiłem to już 10 razy na chacie, ale napiszę jeszcze raz! Bozia czuwała nad moimi głosami. Już po wysłaniu głosów, ale jeszcze przed tym jak zostały odczytane, zmieniłem swój 1pkt. Wykreśliłem Australię i wpisałem Włochy! Myślałem wtedy, że będzie śmiesznie jak to coś zmieni w wynikach, a tu okazuje się, że w ten sposób mamy innego winnera!!!
Czołówka (poza tym sanremo) nietuzinkowa i z nietypowych państw. Przed edycją nigdy bym nie wpadł na to, że Estonia będzie tak blisko zwycięstwa. Bardzo miłe zaskoczenie. Armenia też grower z każdym wysłuchaniem. Francja, czyli moje 12pkt również w Top5, a tuż za nią dobra Irlandia, więc jest mega ślicznie. Gratulacja dla wssspaniałej Nedy! Zasłużone 8. miejsce, oby jeszcze więcej dobrej muzy w konkursie...
Nie miałem okazji jeszcze skomentować wyniku swojej belgijskiej propozycji, ale po udostępnieniu pełnej punktacji mocno zmienia się w tej kwestii perspektywa. Nie pierwszy raz mój rapowany kawałek staje się totalnym love or hate przez co kończy zabawę w półfinale. Dostałem najwięcej 12pkt z całej stawki tego semi (na równi z Francją)! Bardzo się zatem cieszę, że tak mocno ten utwór przypadł do gustu @Daniell @Drover i @Łosoś.
W stawce finałowej najbardziej zabrakło mi "Bare Dans" - hipnotyzujący utwór, a także znanego przeboju "Keeping up with batioscy's opera"... Żałosny heyt...!
Moim zdaniem poziom edycji był na bardzo dobrym poziomie. Podpisuję się pod słowami @marjuz. Im bardziej trzeba się wysilić podczas poszukiwań, mając przy tym ograniczone pole, to okazuje się, że można wystawić piosenki w zupełnie różnych stylach.
Szymek79 napisał:Może się jeszcze uda przed pożegnaniem (...)
Mhm, nawet nie myśl o tym!! Za dużo dobrej muzy wystawiasz.
Do zo na wakacyjnej
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto 28 Lip - 21:13
Gratuluję, Przemek! Włoska piosenka była na tyle lekka, wakacyjna i przyjemna, że nawet gdybym nie chciał, to jakieś punkty po prostu musiały ode mnie wpaść. I choć po moich punktach może tego nie widać, to ogólnie czołówka wygląda całkiem nieźle i ciekawie. Przez dłuższy czas skłaniałem się, żeby docenić oryginalność Estonii 1 punktem, ale ostatecznie stwierdziłem, że mimo wielkiej oryginalności nie czerpię z tej piosenki aż takiej przyjemności. Mimo to wciąż doceniam. Armenia zrobiła na mnie (i pewnie też na innych) ogromne wrażenie tym jak odmienna stylowo była od typowych kaukaskich krajówek i może mnie nie zachwyciła, ale na pewno ją polubiłem (a przez cały ostatni weekend nie chciała mi wyjść z głowy, obecnie pewnie dałbym ją jeszcze nieco wyżej). No i Węgry przez długi okres były w moim top 3 całej edycji, ale pod koniec nieznacznie mnie zniechęciły swoim refrenem, do którego mam ambiwalentny stosunek. Za to zwrotki wciąż uważam za rewelacyjne i niezwykle świeże.
Oczywiście szkoda trochę, że cała moja czołówka w postaci znalazła się w dolnej połowie tabeli, ale i tak dobrze, że w ogóle znaleźli się oni w finale. A z Kazachstanem oczywiście trochę głupio wyszło, zawsze szkoda gdy ktoś sobie w ten sposób zawali zwycięstwo.
Oczywiście szkoda trochę, że cała moja czołówka w postaci znalazła się w dolnej połowie tabeli, ale i tak dobrze, że w ogóle znaleźli się oni w finale. A z Kazachstanem oczywiście trochę głupio wyszło, zawsze szkoda gdy ktoś sobie w ten sposób zawali zwycięstwo.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Sro 29 Lip - 2:10
Grates Przemek, z jednej strony wolałbym żeby to był którykolwiek twój utwór z tej serii (nio może poza felicią la putą) a z drugiej max lb "Nero Bali", mega muziczka wakacyjna, dla mnie troszkę już zbyt osłuchana, aczkolwiek byłem pewien tego zwycięstwa i dziwię się, że nie poszło tak prosto. To akurat dobrze, fajnie że doceniono utwory ze znacznie trudniejszych rynków (i tu mega grates bo ciężko złapać taki wynik w krajowej z Estonią, Węgrami a już w w szczególności z Armenią (nio chb, że jesteś Ivetką). Muza kazachska też byłaby spk winnerem i tu trochę flop, że aleksoo nie votnął. Reszta wyników całkiem ok, w sumie moi faworyci zostali docenieni, szkoda tylko
Białorusi, choć to że i Białoruś i Czarnogóra weszły do finału, można uznać za pewien sukces, także nie ma tragedii.
Co do semis, to nio ja nw co żeście myślały wywalając Belgię z finału, oraz szkoda Rosji z I semi, byłyby pewne głosy, mega muza.
A z mojej strony mega podziękowania za 8 miejsce dla Nedy Dzięki za każde przyznane punkty, w szczególności za 12 z Australii i
Wysp Owczych oraz za te bardziej spodziewane, jak i mniej spodziewane punkty 0.0. (Neda was całuje i błogosławi )
Białorusi, choć to że i Białoruś i Czarnogóra weszły do finału, można uznać za pewien sukces, także nie ma tragedii.
Co do semis, to nio ja nw co żeście myślały wywalając Belgię z finału, oraz szkoda Rosji z I semi, byłyby pewne głosy, mega muza.
A z mojej strony mega podziękowania za 8 miejsce dla Nedy Dzięki za każde przyznane punkty, w szczególności za 12 z Australii i
Wysp Owczych oraz za te bardziej spodziewane, jak i mniej spodziewane punkty 0.0. (Neda was całuje i błogosławi )
.....................................
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: