WYNIKI
+3
Dawid
yngve
marjuz
7 posters
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
WYNIKI
Nie 4 Cze - 23:10
I PÓŁFINAŁ
II PÓŁFINAŁ
Dziękuje za udział w głosowaniu, zapraszam na finał!
- WYNIKI:
- Awansowali:
MACEDONIA PÓŁNOCNA: 070 Shake - Cocoon (Batiooo)
LUKSEMBURG: Lolahol - Purple Apple (floorentines)
FINLANDIA: The Knife - Pass This On (CB93)
IRLANDIA: Voidie - pushing daisies (cryo_official_profile)
WIELKA BRYTANIA: Boogie Belgique - Volta (Fenistil)
FRANCJA: Hervé - Tout ira mieux demain (KarolStark)
BELGIA: Yard Act - The Overload (zatecki65)
SZWECJA: iamamiwhoami - thunder lightning (Szymek79)
Odpadli:
09 POLSKA: Hades feat. Sacha Vee - Imperium (Daniell) - 49 pkt
10 PALESTYNA: Sharmoofers - Al Hamdullah (Eyida) - 40 pkt
11 DANIA: MC Tha - Rito de Passá (Traveler) - 35 pkt
12 HISZPANIA: Lorenzo Jovanotti Cherubini - Sabato (Radek) - 27 pkt
13 MAROKO: Samira Said - Yallah Rouh (Krzyzak99) - 35 pkt - DSQ (brak głosów)
Punkty finalistów:
90 83 81 72 67 59 58 58
II PÓŁFINAŁ
- WYNIKI:
- Awansowali:
PORTUGALIA: Nena - segui (syguu)
WYSPY OWCZE: pehmoaino - mietin sua pahalla (Aro)
NORWEGIA: Vaarin - Angel (vestmann)
SŁOWENIA: Irina Rimes - Changer (Dastame)
WŁOCHY: Rosa Chemical - BELLU GUAGLIONE (Morison)
LIBAN: Arooj Aftab - Last Night (Drover)
HOLANDIA: Maan - Sowieso Overhoop (olśa)
UKRAINA: Mistmorn - Bozhevillia dvokh (justi578)
Odpadli:
09 SZWAJCARIA: TALK - Run Away to Mars (yngve) - 55 pkt
10 GRUZJA: Unknown Mortal Orchestra - First World Problem (marjuz) - 51 pkt
11 NIEMCY: Rêve - CTRL + ALT + DEL (bing bing) - 44 pkt
12 TUNEZJA: El Morabba3 - El Wuhoosh (Sebek) - 41 pkt
13 CHORWACJA: Bebe Rexha & Dolly Parton - Seasons (Wilk) - 36 pkt
14 SŁOWACJA: Jula - Patronus (Poland) - 24 pkt
Punkty finalistów:
95 81 67 67 66 62 62 61
Dziękuje za udział w głosowaniu, zapraszam na finał!
Dawid, KarolStark, marjuz and Drover lubią ten post
Wilk nie lubi tego postu
Re: WYNIKI
Pon 5 Cze - 0:01
Wielka szkoda, ze Polsce, Palestynie i Maroko sie nie udalo. Dania tez niedoceniona. Ale poziom 1 semi bardzo wysoki wiec wyniki naprawde mi sie podoboają i od siebie dziekuje za AWANS. Co do II semi to smuci brak awansu Szwajcarii, NIEMIEC !!!!! i Tunezji :( Ale za to Cieszą Włochy, Ukraina oraz Liban który myslalem ze nie wejdzie Reszta lepsza/gorsza ale całościowo wyniki II semi wypadły gorzej niż I semi.
marjuz, Drover, Sebek, Traveler, justi578 and bing bing lubią ten post
- yngveUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 319
Pon 5 Cze - 21:52
disappointed but not surprised
Wilk lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Pon 5 Cze - 22:05
Skrajne emocje wywołują we mnie te wyniki. Pierwszy półfinał był z wyższym poziomem i najbardziej quality songom udało się przejść (czego nie byłem taki pewny), szkoda jedynie Danii. Drugi półfinał to natomiast istna masakroza, Gruzja i Tunezja absolutnie zasłużyły na finał... Również Germany i nawet Szwajcarię widziałbym zamiast niektórych awansujących pieśni. Powodzenia w grande finale.
KarolStark, marjuz, Sebek and Traveler lubią ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Nie 11 Cze - 23:10
FINAŁ
SCOREWIZ
I PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
II PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
Dziękuję za tę edycję . Gratulacje dla wszystkich, którzy współtworzyli fantastyczne emocje, dramy co miało swoja kulminację w głosowaniu. Następną edycję poprowadzi @Fenistil
hasło do moich głosów: lex tusk
SCOREWIZ
- WYNIKI:
1. miejsce HOLANDIA: Maan - Sowieso Overhoop (olśa)
2. miejsce MACEDONIA PÓŁNOCNA: 070 Shake - Cocoon (Batiooo)
3. miejsce FRANCJA: Hervé - Tout ira mieux demain (KarolStark)
Wielkie gratulacje dla użytkownika @olśa za zwycięstwo w swoim debiucie w PDF! Remis został rozstrzygnięty mniejszą ilością zer (4:5). Widzimy się w Holandii!!
I PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
- WYNIKI:
II PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
- WYNIKI:
Dziękuję za tę edycję . Gratulacje dla wszystkich, którzy współtworzyli fantastyczne emocje, dramy co miało swoja kulminację w głosowaniu. Następną edycję poprowadzi @Fenistil
hasło do moich głosów: lex tusk
Dawid, KarolStark and Sebek lubią ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie 11 Cze - 23:25
Jestem mega dumny z Ciebie @olśa. Perfekcyjne wejście w konkurs razem z drzwiami. Ja w płaczu, bo powtórzyłeś mój wyczyn z mojego debiutanckiego 77'KP, więc wszystko zostało w rodzinie Życzę samych kolejnych sukcesów, teraz na pewno jesteś zachęcony do dalszego udziału
Ten remis na top2 pokazuje tylko jak ważne są każde głosy. To jest lekcja dla wszystkich uczestników. Istotne jest czy przemyślicie na spokojnie każdy swój punkt, czy wysłuchacie uczciwie z uwagą wszystkich piosenek. Gratulacje @Batiooo, ten utwór jest moim zdaniem powiewem ogromnej świeżości. Fakt, że tak dobrze się przyjął świadczy pozytywnie o konkursie, idziemy naprzód, pora na nowe brzmienia!
Reszta wyników bez zachwytów, ale można to wyczytać z mojej starannie przygotowanej klasyfikacji
Ten remis na top2 pokazuje tylko jak ważne są każde głosy. To jest lekcja dla wszystkich uczestników. Istotne jest czy przemyślicie na spokojnie każdy swój punkt, czy wysłuchacie uczciwie z uwagą wszystkich piosenek. Gratulacje @Batiooo, ten utwór jest moim zdaniem powiewem ogromnej świeżości. Fakt, że tak dobrze się przyjął świadczy pozytywnie o konkursie, idziemy naprzód, pora na nowe brzmienia!
Reszta wyników bez zachwytów, ale można to wyczytać z mojej starannie przygotowanej klasyfikacji
KarolStark, Fenistil, Batiooo and olśa lubią ten post
- olśaUżytkownik
- Liczba postów : 24
Nie 11 Cze - 23:40
Dobry wieczór wszystkim!!!!!!
Jestem niezwykle zadowolony z osiągniętego sukcesu, nie spodziewałem się zupełnie! Przed konkursem celem było wejście do finału, może TOP 10, a słowa mojej sis @Dawid o winnerze odbierałem żartobliwie. Jednak mleko się rozlało i wygrałem, śmieszne.
Dziękuję pięknie za każdy głos, to bardzo miłe, że zebrałem najmniej 0 z całej stawki. Poziom był naprawdę wysoki, dzięki czemu z przyjemnością rozdawałem swoje punkty, a nie był to przykry obowiązek dobierania dziesiątki. O wysokim poziomie świadczy niesamita dramaturgia ogłaszania wyników, @Batiooo twój song był świetny i nawet dobrze, że dałem ci punkt więcej, bo dzięki temu finał był jeszcze bardziej emocjonujący. Spokojnie też możesz czuć się winnerem, zasłużyłeś!
Nie pozostaje mi nic innego niż opić ów sukces, który zapewne jeszcze długo albo nawet nigdy się nie powtórzy. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie głosy i miłe słowa, do zobaczenia podczas kolejnej edycji, ciaoooo i baila.
Jestem niezwykle zadowolony z osiągniętego sukcesu, nie spodziewałem się zupełnie! Przed konkursem celem było wejście do finału, może TOP 10, a słowa mojej sis @Dawid o winnerze odbierałem żartobliwie. Jednak mleko się rozlało i wygrałem, śmieszne.
Dziękuję pięknie za każdy głos, to bardzo miłe, że zebrałem najmniej 0 z całej stawki. Poziom był naprawdę wysoki, dzięki czemu z przyjemnością rozdawałem swoje punkty, a nie był to przykry obowiązek dobierania dziesiątki. O wysokim poziomie świadczy niesamita dramaturgia ogłaszania wyników, @Batiooo twój song był świetny i nawet dobrze, że dałem ci punkt więcej, bo dzięki temu finał był jeszcze bardziej emocjonujący. Spokojnie też możesz czuć się winnerem, zasłużyłeś!
Nie pozostaje mi nic innego niż opić ów sukces, który zapewne jeszcze długo albo nawet nigdy się nie powtórzy. Jeszcze raz dziękuję za wszystkie głosy i miłe słowa, do zobaczenia podczas kolejnej edycji, ciaoooo i baila.
Dawid, KarolStark, marjuz, Fenistil, Batiooo and CB93 lubią ten post
Pon 12 Cze - 11:25
WOOOW....SERDECZNE I SZCZERE GRATULACJE OD FRANCUSKIEJ DELEGACJI
Bravo za tą przepiękną debiutancką wygraną. Totalnie zasłużona choć niewiele brakowało aby zająć 2 miejsce, które zgarnął batio1, również zasłużone gdyż takiego przeokrutnego bopa już dawno nie słyszałom. Co do reszty wyników... całe top 5 jest przepiękne. Cieszy mnie, że Wielka Brytania została doceniona. Dziwi mnie niskie miejsce Finlandii bo byłem przekonany że będzie walczyć o zwycięstwo. Również Ukraina zdecydowanie nie zasługiwała na ostatnie miejsce, gdyż w finale były gorsze utwory. Reszta okej.
Od siebie bardzo dziękuję za 3 miejsce. Naprawdę nie spodziewałem się i przewidywałem okolice 10 miejsca. W trakcie trwania edycji również przeszła mnie myśl, że wystawiłbym co innego dlatego taki wynik jak najbardziej mnie satysfakcjonuje. Szczegulnie djakuju wszystkim haterkom które nie brały nawet udziały, szorowaly doly tudziez nie wyszly nawet z semifinala.. pamietajcie tez jestescie POTRZEBNE
KarolStark, Fenistil, Batiooo, justi578 and olśa lubią ten post
- BatioooUżytkownik
- Liczba postów : 353
Pon 12 Cze - 18:51
dziękuję pięknie za 2. miejsce dla !!! mega że "Cocoon" zostało tak ciepło odebrane i jeszcze bardziej cieszy fakt, że zdobyło tyle punktów przy tak wysokim poziomie
gratulacje dla @olśa za zasłużony win, "Sowieso Overhoop" zagościło na mojej playliście jakiś czas temu, więc gratuluję dobrego smaku taki sukces w debiutanckiej edycji, mmm, mam nadzieję, że będzie to zachęta dla reszty debiutantów, że warto brać udział w pdf!!
życzę wszystkim kolejnych dobrych edycji, powodzenia ;]]
gratulacje dla @olśa za zasłużony win, "Sowieso Overhoop" zagościło na mojej playliście jakiś czas temu, więc gratuluję dobrego smaku taki sukces w debiutanckiej edycji, mmm, mam nadzieję, że będzie to zachęta dla reszty debiutantów, że warto brać udział w pdf!!
życzę wszystkim kolejnych dobrych edycji, powodzenia ;]]
Dawid, KarolStark, marjuz and olśa lubią ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto 13 Cze - 1:12
Gratulacje, olśa! Zasłużone zwycięstwo, piosenka miała w sobie ten PdF-winner-vibe i choć dałem jej tylko 1 punkt, to było to wynikiem jedynie bardzo mocnej konkurencji. W ogóle całe top 5 bardzo ładne i choć kilku moich faworytów grzeje też doły, to ostatecznie chyba nie mam na co narzekać.
Tym bardziej, że zafundowaliście mi mój drugi najlepszy wynik na przestrzeni tych dotychczasowych wspólnych 89 edycji. Bardzo mnie cieszy, że się spodobało, bo Boogie Belgique to moje stosunkowo świeże odkrycie, pod którego urokiem wciąż mocno tkwię, a wybór tego typu muzyki wiązał się też z pewnym ryzykiem, które najwyraźniej się opłaciło.
Tym bardziej, że zafundowaliście mi mój drugi najlepszy wynik na przestrzeni tych dotychczasowych wspólnych 89 edycji. Bardzo mnie cieszy, że się spodobało, bo Boogie Belgique to moje stosunkowo świeże odkrycie, pod którego urokiem wciąż mocno tkwię, a wybór tego typu muzyki wiązał się też z pewnym ryzykiem, które najwyraźniej się opłaciło.
KarolStark and olśa lubią ten post
Pią 23 Cze - 20:06
Ciekawe, czy będzie kiedyś taka edycja PdF gdzie spokojnie zrobię top 10. Na chwilą obecną mogę zrobić tylko top 3.
Dawid, Sebek and cryo_official_profile lubią ten post
Pozwolenia na tym forum: