WYNIKI
+14
Fenistil
Aro
vestmann
Szymek79
Yngwie / admin
marjuz
hawk21cmb
Aleks
Jasiek
Darka
Przemek
Morison
Dawid
Drover
18 posters
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: WYNIKI
Nie Lis 15, 2020 8:31 pm
Całkiem dobre wyniki, co prawda Niemcy po za finałem, ale widocznie takie były gusta - a o nich się nie dyskutuje. Moim zdaniem każdy w PdF wystawia to co mu się podoba, bynajmniej ja tak robię i jestem z tego zadowolony.. a ewentualny awans i wynik to już rzecz drugorzędna, efekt uboczny jak się uda to fajnie jak nie to też ok. bo chociaż ktoś poznał i posłuchał tego co uważam za swoje.
- JasiekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 249
Nie Lis 15, 2020 8:45 pm
Chciałem tylko napisać, że jestem bardzo rozczarowany brakiem awansu dla głównie z powodu, że zdecydowana większość osób, którym piosenka przypadła do gustu znalazły się w drugim półfinale co się potwierdza w komentarzach tutaj oraz pod moim tematem... Z grona awansujących z I półfinału, nie licząc dwóch utworów które znałem wcześniej, to bardziej zainteresowała mnie tylko natomiast flopnęły jeszcze mocniej niż mój utwór. [*] Reszta kawałków wydała mi się niestety albo bardzo podobna do wszystkiego, albo nietrafiająca w mój gust.
Dobrze widzieć w finale.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Powodzonka w finale.
Dobrze widzieć w finale.
Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Powodzonka w finale.
Daniell, marjuz, Aro, Drover and Wilk lubią ten post
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie Lis 15, 2020 11:43 pm
W pełni podpisuję się pod tym, co mówiła duża część z Was - ten konkurs nie jest po to, by zadowalać czyjeś muzyczne ego albo fetysze idące w stronę konkretnych gatunków. Każdy może tu wystawić to, co mu się żywnie podoba, jedyną kwestią ograniczającą jest zgodność z regulaminem. Mam drobną prośbę do osób, które stale narzekają na poziom edycji albo na brak obecności / nadobecność danych gatunków w konkursie - usiądźcie sobie któregoś wieczorku na spokojnie, otwórzcie sobie dobry napój (taki, jaki każdy lubi ) i pomyślcie sobie, jaki ten konkurs byłby nudny, gdyby składał się wyłącznie z ambitnej muzy albo wyłącznie z gatunków, które Wy cenicie / lubicie. Byłoby szaro, buro i ponuro - nie byłoby w tym absolutnie niczego intrygującego. A tak to mamy sympatyczne szlagiery, które emocjonująco biją się o awans / dobry wynik w finale, ale przede wszystkim pokaz różnorodności naszych gustów / stylów muzycznych. Nie musimy kochać propozycji nieutożsamiających się z naszym gustem, możemy je zerować / przeklinać sobie wewnętrznie, ale w imię czego należy to od razu uzewnętrzniać, a w konsekwencji często sprawiać komuś zwyczajnie, po ludzku przykrość. Pamiętajmy, że w ogromnej mierze od atmosfery panującej na deskach konkursu zależy to, jak długo będzie on nam tutaj dzielnie trwał.
Wobec tego wszystkiego, co zdarza mi się często zauważać, nie ukrywam swojej radości z faktu organizacji w tej serii edycji "Joke Entry & Guilty Pleasure". Zdaję sobie sprawę z tego, że ze wszystkich edycji tej serii budzi ona najbardziej skrajne emocje, ale mocno czuję, że ta edycja jest temu konkursowi silnie potrzebna. W tej edycji nie chodzi o to, żeby wygrał / awansował "dobry utwór" (samo pojęcie dobrego utworu jest bardzo subiektywne - pamiętajmy o tym), jej celem jest przede wszystkim powrót do korzeni i uświadomienie nas wszystkich, że ten konkurs ma być przede wszystkim (bezapelacyjnie na pierwszym miejscu) dobrą zabawą, a zabawa ma - jak dobrze wiecie - rozluźniać nas z toku naszego codziennego życiowego stresu. Po co dokładać sobie więcej negatywnych emocji do i tak dużej dawki, z którą spotykamy się jeśli nie w życiu prywatnym, to w życiu publicznym? Szanujmy innych jak i siebie - a w kontekście konkursu, szanujmy muzę innych jak i muzę własną niezależnie od osiągniętego wyniku, bo jak już wspomniałem - tu nie chodzi przede wszystkim o wynik. Raz się wygrywa, a raz się przegrywa i myślę, że każdy z nas zarówno w życiu osobistym, jak i tutaj doznał jednego jak i drugiego.
Kończąc moją wielką Odę Strzegomską chciałbym ze swojej strony podziękować za awans oraz pogratulować wszystkim - zarówno tym, którzy tym razem tą rywalizację o awans wygrali, jak i tym, którzy przegrali. Podsumowując - ktoś musi wygrać, ktoś musi przegrać, ale zabawa może pozostać ciągle jedna i ta sama. Najlepiej, jeśli będzie nas ona wszystkich łączyć, a nie dzielić.
Wobec tego wszystkiego, co zdarza mi się często zauważać, nie ukrywam swojej radości z faktu organizacji w tej serii edycji "Joke Entry & Guilty Pleasure". Zdaję sobie sprawę z tego, że ze wszystkich edycji tej serii budzi ona najbardziej skrajne emocje, ale mocno czuję, że ta edycja jest temu konkursowi silnie potrzebna. W tej edycji nie chodzi o to, żeby wygrał / awansował "dobry utwór" (samo pojęcie dobrego utworu jest bardzo subiektywne - pamiętajmy o tym), jej celem jest przede wszystkim powrót do korzeni i uświadomienie nas wszystkich, że ten konkurs ma być przede wszystkim (bezapelacyjnie na pierwszym miejscu) dobrą zabawą, a zabawa ma - jak dobrze wiecie - rozluźniać nas z toku naszego codziennego życiowego stresu. Po co dokładać sobie więcej negatywnych emocji do i tak dużej dawki, z którą spotykamy się jeśli nie w życiu prywatnym, to w życiu publicznym? Szanujmy innych jak i siebie - a w kontekście konkursu, szanujmy muzę innych jak i muzę własną niezależnie od osiągniętego wyniku, bo jak już wspomniałem - tu nie chodzi przede wszystkim o wynik. Raz się wygrywa, a raz się przegrywa i myślę, że każdy z nas zarówno w życiu osobistym, jak i tutaj doznał jednego jak i drugiego.
Kończąc moją wielką Odę Strzegomską chciałbym ze swojej strony podziękować za awans oraz pogratulować wszystkim - zarówno tym, którzy tym razem tą rywalizację o awans wygrali, jak i tym, którzy przegrali. Podsumowując - ktoś musi wygrać, ktoś musi przegrać, ale zabawa może pozostać ciągle jedna i ta sama. Najlepiej, jeśli będzie nas ona wszystkich łączyć, a nie dzielić.
Dawid, marjuz, Przemek and Darka lubią ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie Lis 15, 2020 11:48 pm
Miałem nic nie pisać, ale już na koniec.
Sprawa postawiona jest tak jakbym cokolwiek komukolwiek zabraniał wystawić. Nie wiem skąd pomysł, że wszyscy mają się dostosować pod jednego uczestnika. Każde moje zdanie jest w pierwszej osobie. Postawiłem jedynie propozycję diagnozy skąd mógł się wziąć słaby poziom edycji i średnio atrakcyjne w moich oczach propozycje. Jeżeli miałbym wystawiać punkty przez pryzmat innych konkursów to wyłącznie na plus bo miałbym więcej czasu na osłuchanie się z piosenką.
Ja chciałbym jak najwięcej zwrotnych informacji o swoim utworze. Pokazujemy je przecież sobie nawzajem. Jakby utwór to była wyłącznie moja sprawa to odpaliłbym sobie spotify, a nie pdf.
Sprawa postawiona jest tak jakbym cokolwiek komukolwiek zabraniał wystawić. Nie wiem skąd pomysł, że wszyscy mają się dostosować pod jednego uczestnika. Każde moje zdanie jest w pierwszej osobie. Postawiłem jedynie propozycję diagnozy skąd mógł się wziąć słaby poziom edycji i średnio atrakcyjne w moich oczach propozycje. Jeżeli miałbym wystawiać punkty przez pryzmat innych konkursów to wyłącznie na plus bo miałbym więcej czasu na osłuchanie się z piosenką.
Ja chciałbym jak najwięcej zwrotnych informacji o swoim utworze. Pokazujemy je przecież sobie nawzajem. Jakby utwór to była wyłącznie moja sprawa to odpaliłbym sobie spotify, a nie pdf.
thxPrzemek napisał:Może w takim razie powinieneś się skupić w pełni na tamtym konkursie, a ten zostawić w spokoju
marjuz lubi ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Pon Lis 16, 2020 12:07 am
Aleks napisał:Każdy może tu wystawić to, co mu się żywnie podoba
I każdy ma prawo skrytykować co mu się nie podoba. Bo bez tego "byłoby szaro, buro i ponuro - nie byłoby w tym absolutnie niczego intrygującego."
Dawid and Aleks lubią ten post
- AleksUżytkownik
- Klan :
Pon Lis 16, 2020 12:26 am
Jeszcze jak, w końcu nie mamy tu jeszcze cenzury. Tylko zawsze lepiej, jeśli krytyka jest odpowiednio wyważona (każdy sam powinien dokonać stosownych pomiarów i obliczeń ), aby kogoś za bardzo nie urazić (bo wiadomo, że często faktycznie się nie da zupełnie nie urazić, bo uraza jest równie subiektywnym odczuciem co krytyka) i żeby takowa krytyka nie odbijała się potem na ogólną atmosferę wokół konkursu.marjuz napisał:Aleks napisał:Każdy może tu wystawić to, co mu się żywnie podoba
I każdy ma prawo skrytykować co mu się nie podoba. Bo bez tego "byłoby szaro, buro i ponuro - nie byłoby w tym absolutnie niczego intrygującego."
marjuz lubi ten post
- hawk21cmbUżytkownik
- Liczba postów : 92
Pon Lis 16, 2020 7:27 am
A tak wracając do wyników, to na pewno takie awanse jak w tej edycji smakują najlepiej. Wynik dla wielu jak czytam był nieoczywisty i zaskakujący, dla mnie też, bo przecież zdaję sobie sprawę jak bardzo czasami idę pod prąd ze swoimi wyborami. Jednak po tylu latach w tym konkursie, sukcesy z "bezpiecznymi" i neutralnymi piosenkami przestały mnie bawić. Taki awans to już jak wygrana Dzięki jeszcze raz!
W I półfinale oczywiście szkoda Timotejek, ale jak Wilk zauważył, zajęły dość wysokie miejsce. Chociaż nie wiem czy Polanda to satysfakcjonuje Mógłby się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami. Kolejny pozytyw to na pewno , piosenka starsza ode mnie, a zdołała się obronić i to w edycji Normalnej, gratki!
Nie będę oryginalny jak napiszę, że zaskoczył mnie fejl Wydawała się pewniakiem i może to ją zgubiło, bo każdy myślał że i tak sobie poradzi i tak. Liczyłem też na awans , ale tutaj specyfika utworu mogła go trochę zgubić. Nie był to wybór dla każdego, a i pewnie wielu osobom dodatkowo przeszkadzał jeszcze język A tak poza tym, to raczej bez niespodzianek, mam nadzieję że w kolejnej edycji trochę lepszą piosenkę zaprezentuje nam
Powo w Finale!
W I półfinale oczywiście szkoda Timotejek, ale jak Wilk zauważył, zajęły dość wysokie miejsce. Chociaż nie wiem czy Polanda to satysfakcjonuje Mógłby się z nami podzielić swoimi spostrzeżeniami. Kolejny pozytyw to na pewno , piosenka starsza ode mnie, a zdołała się obronić i to w edycji Normalnej, gratki!
Nie będę oryginalny jak napiszę, że zaskoczył mnie fejl Wydawała się pewniakiem i może to ją zgubiło, bo każdy myślał że i tak sobie poradzi i tak. Liczyłem też na awans , ale tutaj specyfika utworu mogła go trochę zgubić. Nie był to wybór dla każdego, a i pewnie wielu osobom dodatkowo przeszkadzał jeszcze język A tak poza tym, to raczej bez niespodzianek, mam nadzieję że w kolejnej edycji trochę lepszą piosenkę zaprezentuje nam
Powo w Finale!
Liver lubi ten post
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Wto Lis 17, 2020 11:38 pm
W pierwszym półfinale znaleźli się niemal wszyscy moi główni faworyci tej edycji, więc raczej jasne było, że nie wszystkim się powiedzie. I choć większa część tej grupy w postaci już niestety odpadła, to mimo to nie czuję, żeby te wyniki były bardzo złe. Po pierwsze: udało mi się uzyskać mój pierwszy "jawny" awans od 10 edycji, za co bardzo Wam dziękuję. Po drugie zaś: ogólny poziom w tym półfinale był naprawdę bardzo dobry i nawet te 2 zera, które musiałem przyznać, to było dla mnie za dużo.
W drugim półfinale moim jedynym życzeniem był awans Grecji, do czego niestety bardzo dużo zabrakło. Znalazła się jednak pewna piosenka wśród awansujących, której dotąd udawało się jakoś umknąć mojej uwadze, a ma naprawdę spory potencjał, żeby zasiać spustoszenie u mnie w czołówce. Trzeba się wsłuchać. A może jeszcze którąś z tych piosenek odkryję na nowo?
Powodzenia w finale!
W drugim półfinale moim jedynym życzeniem był awans Grecji, do czego niestety bardzo dużo zabrakło. Znalazła się jednak pewna piosenka wśród awansujących, której dotąd udawało się jakoś umknąć mojej uwadze, a ma naprawdę spory potencjał, żeby zasiać spustoszenie u mnie w czołówce. Trzeba się wsłuchać. A może jeszcze którąś z tych piosenek odkryję na nowo?
Powodzenia w finale!
Liver lubi ten post
- AleksUżytkownik
- Klan :
Sob Lis 21, 2020 10:52 pm
WYNIKI FINAŁU 31. EDYCJI PIOSENKI DLA FORUM
[You must be registered and logged in to see this link.]
1. DANIA: LÉON - And It Breaks My Heart - 140 pkt. (Szymek79)
2. FINLANDIA: Amaranthe feat. Noora Louhimo - Strong - 135 pkt. (hawk21cmb)
3. POLSKA: Papyllon - What About Tonight - 126 pkt. (Sebek)
4. ARMENIA: FINNEAS - Let's Fall in Love for the Night - 118 pkt. (Daniell)
5. ROSJA: grandson - Dirty - 108 pkt. (Wonder)
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Serdeczne gratulacje dla Szymka79 za historyczne, pierwsze zwycięstwo w konkursie!
Dziękuję wszystkim za udział w 31. edycji PdF. Do zobaczenia w kolejnej, którą poprowadzi dla Was [You must be registered and logged in to see this link.].
1. DANIA: LÉON - And It Breaks My Heart - 140 pkt. (Szymek79)
2. FINLANDIA: Amaranthe feat. Noora Louhimo - Strong - 135 pkt. (hawk21cmb)
3. POLSKA: Papyllon - What About Tonight - 126 pkt. (Sebek)
4. ARMENIA: FINNEAS - Let's Fall in Love for the Night - 118 pkt. (Daniell)
5. ROSJA: grandson - Dirty - 108 pkt. (Wonder)
Votów nie oddały [You must be registered and logged in to see this link.] (w półfinale i w finale) oraz [You must be registered and logged in to see this link.] (w finale).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
Serdeczne gratulacje dla Szymka79 za historyczne, pierwsze zwycięstwo w konkursie!
Dziękuję wszystkim za udział w 31. edycji PdF. Do zobaczenia w kolejnej, którą poprowadzi dla Was [You must be registered and logged in to see this link.].
Yngwie / admin, Daniell and Liver lubią ten post
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sob Lis 21, 2020 11:03 pm
Dawid, Przemek, Jasiek, Darka, vestmann, Fenistil, Łosoś and lubią ten post
Sob Lis 21, 2020 11:19 pm
Na początku dzięki za wszystkie punkty dla w pierwszym półfinale. Co do wyników to zasłużone zwycięstwo Danii chociaż niewiele w tyle równie dobra, jednak totalnie inna muzycznie propozycja Finlandii. Pudło dla propozycji Polski jest dla mnie trochę zaskoczeniem, ale fakt że utwór mógł się spodobać większości i w ten sposób doceniony. Co do innych piosenek tej edycji to na pewno według mnie świetne Niderlandy powinny być wyżej (myślałem nawet, że utwór powalczy o zwycięstwo) i Australia zdecydowanie za nisko - ale niezbadane są wyroki gustów muzycznych. No to w następnej edycji widzimy się w Danii chociaż edycja Dalekowschodnia.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Sob Lis 21, 2020 11:22 pm
WOW! Muszę przyznać, że zupełnie się takiego obrotu sprawy nie spodziałem. Z resztą jak było widać po głosach moi główni faworyci znaleźli się raczej w dolnej części. Z drugiej strony bardzo się cieszę, że moja tegoroczna wakacyjno-urlopowa piosenka aż tak się spodobała. Dziękuję za wszystkie większe i mniejsze punkty i zapraszam w kolejnej edycji do Aalborga.
Fenistil lubi ten post
- hawk21cmbUżytkownik
- Liczba postów : 92
Sob Lis 21, 2020 11:43 pm
Powiem tak, dzięki Wam wszystkim, mentalnie to i tak wygrała tę edycję. 2 miejsce z takim wyborem smakuje wybornie. Co prawda na dwa komplety głosów przed końcem głosowania, był lider (wtedy by dopiero była miazga), jednak widząc, kto został jeszcze do końca już gratulowałem wygranej. Mimo że z Szymkiem jesteśmy tutaj najstarsi, to nasze gusta ZAWSZE się rozmijają. Nie inaczej było i tym razem. Ja jak widać po punktach, fanem zwycięzcy nie jestem, ale doceniam i gratuluję.
Z pozostałych wyników, cieszą wysokie miejsca dla , wybór również nieoczywisty, i za oryginalność wysoka pozycja się należała. i też miłe dla ucha, wyniki spoks, chociaż w ich przypadkach było raczej do przewidzenia. Zaskok zdecydowanie mniejszy niż w przypadku Bandy i Wandy.
Pozdra, jeszcze raz dzięks za edycję i widzimy się w następnej!
Z pozostałych wyników, cieszą wysokie miejsca dla , wybór również nieoczywisty, i za oryginalność wysoka pozycja się należała. i też miłe dla ucha, wyniki spoks, chociaż w ich przypadkach było raczej do przewidzenia. Zaskok zdecydowanie mniejszy niż w przypadku Bandy i Wandy.
Pozdra, jeszcze raz dzięks za edycję i widzimy się w następnej!
Liver and Fenistil lubią ten post
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Sob Lis 21, 2020 11:48 pm
Wyniki przyzwoite, wygrał dobry utwór, także gratulacje [You must be registered and logged in to see this link.]. Chociaż jak dla mnie było kilka ciekawszych propozycji, z których większość skończyła zdecydowanie zbyt nisko - Szwecja, Australia, Czechy lub nawet wogóle nie awansowała do finału - Wyspy Owcze, Niemcy czy Szwajcaria... :( Z poztywów - miło, że :finlandia: Finlandia znalazła się na podium.
Rezultat Kazachstanu trochę przykry. Zależało mi na dobrym wyniku Manizhy, jednak "Mama" skończyła jak większość utworów co do ktorych miałem podobne odczucia - blisko dołu tabeli (no, może troche lepiej, tym razem chociaż byl finał).
Dziękuje jednak za wszystkie glosy
Rezultat Kazachstanu trochę przykry. Zależało mi na dobrym wyniku Manizhy, jednak "Mama" skończyła jak większość utworów co do ktorych miałem podobne odczucia - blisko dołu tabeli (no, może troche lepiej, tym razem chociaż byl finał).
Dziękuje jednak za wszystkie glosy
Fenistil lubi ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Sob Lis 21, 2020 11:58 pm
Gratulacja [You must be registered and logged in to see this link.] Piosenka świetna, wspaniałe rozpoczęcie serii. W sumie całe Top 6 pokryło się z moją szóstką, więc nie mam na co narzekać. Ewentualnie dałbym wyżej i wpuścił do Top 10.
Co do rezultatu Mołdawii to jeżeli mam być szczery to nie spodziewałem się ostatniego miejsca xd Mimo wszystko dzięki wszystkim za głosy, w szczególności i , Kc Was :*
Co do rezultatu Mołdawii to jeżeli mam być szczery to nie spodziewałem się ostatniego miejsca xd Mimo wszystko dzięki wszystkim za głosy, w szczególności i , Kc Was :*
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: