ROSJA: Manizha (Russian Woman)
+12
Traveler
Aro
vestmann
Łosoś
lepik
Iker
Szymek79
marjuz
mercator
Fenistil
iguś
Yngwie / admin
16 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś rosyjskiej propozycji?
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Re: ROSJA: Manizha (Russian Woman)
Nie 25 Kwi - 8:32
Łosoś napisał:schlay, wig znaleziona na stole u manizhas
Z całym szacunkiem dla pozostałych uczestników, ale wczoraj Manizha nie miała konkurencji i wszystkich przyćmiła. Cudo
iguś, Aro and Sebek lubią ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie 25 Kwi - 12:44
Aro napisał:Tę piosenkę śmiało mogałby śpiewać Mery Spolsky. Muzycznie chaos porównywalny do El Diablo, ale tutaj czuć duszę i jakąkolwiek tożsamość. Już dawno wybór Rosji nie był tak perfidnie nastawiony na sukces, co nie zmienia faktu że LITTLE BIG BIEDACTWA ZASŁUŻYLIŚCIE AF :(
Ja po pierwszym przesłuchaniu: wtf co to jest
Ja po drugim przesłuchaniu: ok, ciekawy wybór ale nie będę wracać, nie mój typ muzyki
Ja 1,5 miesiąca później: POLEPOLEPOLEJAŻMAŁA
W ostatnich dniach ta piosenka tak mnie to siebie przekonała, że szok. Dałem się porwać tej energii, a Manizha wczoraj rozwaliła system i mam nadzieję, że zrobi to samo w maju, takiej charyzmy i scenicznej prezentacji nie ma nikt inny w tegorocznej stawce.
Yngwie / admin and vestmann lubią ten post
- TravelerUżytkownik
- Liczba postów : 146
Nie 25 Kwi - 20:36
Zakochałam się od pierwszego usłyszenia. Uwielbiam tę różnorodność w utworze, odczuwalnego wschodniego ducha zmieszanego z nowoczesnością. Do tego Maniża ma świetny głos, emanuje energią, a charyzmą mogłaby obdzielić cały swój półfinał. Mam jednak pewne obawy, czy zachód doceni "Russian Woman". Wiem jedynie, że pewnie normalnie nie natknęłabym się na ten utwór i właśnie za takie perełki lubię Eurowizję najbardziej.
Łosoś lubi ten post
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Sro 28 Kwi - 22:17
Od momentu zwycięstwa Manhizhy w tych XNT preselekcjach ta piosenka naprawdę zyskała w moich oczach. Po pierwszym przesłuchaniu Russian Woman wydawało się ciekawe, jednak było nieco zbyt chaotyczne, trochę też za bardzo przegadane. Po każdym kolejnym przesłuchaniu te wcześniej wymienione przeze mnie cechy z wad stały się zaletami rosyjskiej propozycji. Osobiście nie jestem fanem takiego mówienia podczas piosenek, ale w tym utworze wyszło to świetnie. Majestatyczny moment z chórem w środku utworu to strzał w dziesiątkę, bardzo zapada to w pamięć. Reszta piosenki wcale też nie odstaje jakością. Sama Manizha jest niesamowicie charyzmatyczna, ma świetny głos i pełno energii w sobie. Genialny występ z hiszpańskiego pre-party tylko to potwierdza.
Cieszy mnie taka odmiana jeśli chodzi o wybory z Rosji. Ich ostatnie propozycje były wyprane z emocji i przygotowywane tylko pod dobry wynik. Tym razem jednak otrzymaliśmy coś nieszablonowego, oby w dalszych latach szli w podobnym kierunku.
10/12
Cieszy mnie taka odmiana jeśli chodzi o wybory z Rosji. Ich ostatnie propozycje były wyprane z emocji i przygotowywane tylko pod dobry wynik. Tym razem jednak otrzymaliśmy coś nieszablonowego, oby w dalszych latach szli w podobnym kierunku.
10/12
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Sob 1 Maj - 0:24
Aż sam się sobie dziwię, że ten utwór nie spodobał mi się szybciej. Super, że Rosja postawiła na coś swojskiego, w swoim języku, a jednocześnie takie ciekawe. Najbardziej podobają mi się te bardzo chwytliwe gitarowe brzdękania (bardzo lubię tego typu dźwięki), warto też wspomnieć o tych chórkach świetnie komponujących się z dominującym wokalem Manizhy, a do tego wartościowy przekaz i ogólnie dzieje się w tym utworze, a jednocześnie nie jest on przesadzony. Naprawdę się zastanawiam nad obsunięciem szalonej impry z Ukrainy o jeszcze jedno miejsce na rzecz kolejnego kraju na literę "R"(w tym roku piosenki z krajów na literę "R" to moi najwięksi "growerzy", zdecydowanie). Także postawię 10/12.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Czw 6 Maj - 15:00
Maniża zrobiła na mnie fenomenalne wrażenie już przy pierwszym wysłuchaniu. Może odrobinkę wynikało to z żenującego poziomu preselekcji, ale nie da się ukryć, że zostałem oczarowany. Jestem pod wrażeniem tej kreatywnej zabawy gatunkami. Maniżha to szalenie świadoma artystka, która niczego się nie boi.
Bardzo lubię wschodnie rytmy, a tutaj w żaden sposób nie szczędzi się na tym aspekcie. Monumentalny chórek jest tak niesamowity, że od razu zostaje w głowie.
Rosja dostarczyła niemałego szoku wystawiając utwór w ojczystym języku. Po latach bezbarwnych angielskojęzycznych propozycji nastawionych na wynik (poza Julką queen), w końcu dostaliśmy coś etnicznego, swojskiego i szczerego. Moment przełomowy, oby pozostali na tej ścieżce w kolejnych latach.
O tym jak ważny dla Rosjanek jest ten utwór świadczą liczne zarzuty o brak patriotyzmu, zły gust, promowanie wrogich wartości i tego typu bzdury. Nieczęsto w Rosji tak otwarcie w przestrzeni publicznej porusza się tematy emancypacji kobiet. Myślę, że wciąż za mało uwagi przy tym utworze poświęcono społecznemu wydźwiękowi. Bądź silna Maniża!
Dla mnie tegoroczna topka. Bardzo wysoki poziom mamy w tym roku i z bólem serca przychodzi mi tworzenie wszelkiego rodzaju rankingów. Życzę więc po prostu jak najlepszego wyniku.
Bardzo lubię wschodnie rytmy, a tutaj w żaden sposób nie szczędzi się na tym aspekcie. Monumentalny chórek jest tak niesamowity, że od razu zostaje w głowie.
Rosja dostarczyła niemałego szoku wystawiając utwór w ojczystym języku. Po latach bezbarwnych angielskojęzycznych propozycji nastawionych na wynik (poza Julką queen), w końcu dostaliśmy coś etnicznego, swojskiego i szczerego. Moment przełomowy, oby pozostali na tej ścieżce w kolejnych latach.
O tym jak ważny dla Rosjanek jest ten utwór świadczą liczne zarzuty o brak patriotyzmu, zły gust, promowanie wrogich wartości i tego typu bzdury. Nieczęsto w Rosji tak otwarcie w przestrzeni publicznej porusza się tematy emancypacji kobiet. Myślę, że wciąż za mało uwagi przy tym utworze poświęcono społecznemu wydźwiękowi. Bądź silna Maniża!
Dla mnie tegoroczna topka. Bardzo wysoki poziom mamy w tym roku i z bólem serca przychodzi mi tworzenie wszelkiego rodzaju rankingów. Życzę więc po prostu jak najlepszego wyniku.
- XytrosUżytkownik
- Liczba postów : 70
Pią 9 Lip - 21:12
Bardzo nietuzinkowa propozycja, od samego początku wywołała u mnie pozytywne wrażenie, może dlatego, że nie do końca spodziewałem się, jak poleci utwór, w jakim kierunku, mamy tutaj naprawdę wiele różnych elementów, dla mnie to dodatkowy plus i jak widać całkiem dobrze się przyjęła w ostatecznym notowaniu, ja tam się cieszę z tego faktu. Ocenka 8/12.
- GośćGość
Pią 30 Lip - 11:56
Jak zobaczyłam ekran z kobietami podczas występu, to po prostu szczena mi opadła po sam RÓW MARIAŃSKI
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: