Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

NIEMCY: Unser Lied für Israel Empty NIEMCY: Unser Lied für Israel

Czw 8 Lis - 17:44
:germany: :germany: :germany:

NIEMCY: Unser Lied für Israel Germany_esc

Po niespodziewanym sukcesie Michael Schulte niemiecki nadawca publiczny NDR postanowił kontynuować znany wszystkim format eurowizyjny. Znamy już 6 uczestników niemieckich preselekcji:

1. Aly Ryan

Urodzona w Niemczech, a mieskzająca w Los Angeles  indie-popowa piosenkarka, której singiel No Parachute trafił na listy przebojów w Niemczech.

2. BB Thomaz

Finalistka The Voice of Germany, gdzie ostatecznie zajęła 4 miejsce. Nagrodzona w 2016 roku German Rock and Pop Award a utwór Don't go missing.

3. Linus Bruhn

Młoda postać, znana głównie z udziału w The Voice of Germany i youtube, gdzie nagrywa covery znanych utworów.

4. Gregor Hägele

Kolejny uczestnik The Voice of Germany, gdzie w 2017 roku dotarł do półfinałów.

5. Lilly Among Clouds

Młoda popowa piosenkarka. Swój pierwszy album Aerial perspective wydała w 2017 roku. Gra na gitarze i pianinie.

6. Makeda

Niemiecka piosenkarka z karaibskimi korzeniami. Nagrała cover "Fighter" Christiny Aguilery, czym zwróciła uwagę samej autorki. Christina określiła ją jako piękną i utalentowaną.

Viel Glück!

Ostatnio zmieniony przez Yngwie dnia Wto 8 Sty - 18:42, w całości zmieniany 1 raz
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

NIEMCY: Unser Lied für Israel Empty Re: NIEMCY: Unser Lied für Israel

Pon 31 Gru - 1:13
Muszę przyznać, że w ostatnim czasie mocno zaprzyjaźniłem się z twórczością Lilly Among Clouds i jej albumem Aerial Perspective. Abstrahując już od kilku fenomenalnych moim zdaniem piosenek, stwierdzam że dziewczyna ma niezwykły i nietuzinkowy wokal, a wnioskując po kilku występach, wydaje się też niezawodny na żywo. Dlatego z niecierpliwością czekam na jej propozycję i całe preselekcje. Mi by takie Everyone Else w zupełności wystarczyło, ale mam nadzieję że wraz z kompozytorami na warsztatach kształtuje się utwór, który pozwoli Lilly jeszcze lepiej rozwinąć wokalne skrzydła i w konsekwencji zabukować bilety do Izraela.

Oby Niemcy nie zmarnowali tej perełki...
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Wto 8 Sty - 18:47
Znamy już tytuły piosenek:

Aly RyanWear your love
BB ThomazDemons
Linus BruhnOur city
Gregor HägeleLet me go
SistersSister
Lilly Among Clouds Surprise
MakedaThe day I loved you most

Duet Sisters (Carlotta Truman & Laurita) zostały początkowo zdyskwalifikowane za niespełnienie wymogów formalnych, jednak jury uznało że ich utwór zasługuje aby dopełnić skład niemieckich preselekcji do Eurowizji. W taki oto sposób na niemiekciej scenie zaprezentuje się nie 6, a 7 utworów. Finał Unser Lied für Israel odbędzie się 22 Lutego!

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji

Pią 22 Lut - 0:27
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Pią 22 Lut - 0:55
Całkiem zacne preselekcje <3 Myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie. Wstępnie moją faworytką jest Lilly Among Clouds - "Surprise" Ta piosenka jest tak magiczna, a głos Lilly jeszcze jej dodaje <3 Niemcy nie zjebcie tego. Numerem dwa jest Makeda. Dla większości pewnie będzie to nudny utwór, ale mnie złapał za serduszko <3 Lubie również siski (o dziwo bo myślałem że będzie słabo) Gregor Hägele - "Let Me Go" jest spoko, ale już nic wybitnego. W Linus Bruhn - "Our City ciągle w jednym momencie który się powtarza kilka razy słyszę Brodkę xD Brodka Aly Ryan - "Wear Your Love" jest spoko, ale raczej nie chcę żeby pojechała. Tak o to została mi tylko BB Thomaz - "Demons :C Nie powiem że jest jakoś źle, ale za dużo przeskoków trochę z dupy.
Generalnie preselekcje na jednym z wyższych poziomów według mnie. Lilly i Makeda <333333333333333
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji

Pią 22 Lut - 1:24
Absolutnie fenomenalne Surprise. Czekałem z niecierpliwością do północy by ten utwór przesłuchać (szkoda że jutro nie będę miał okazji, mogli zostawić ten czwartek :p) i jako fan Lilly mogę stwierdzić, że to jej najlepszy utwór. Idealnie wpasowuje się w moje wyobrażenia: coś jednocześnie w miarę eurowizyjnego i po prostu zgodnego z jej stylem. Piosenka z każdą sekundą zyskuje, fantastycznie płyną te 3 minuty. Występ też zapowiada się świetnie, porównywany jest do Loreen. Jeśli nie wygra, to się chyba zastrzelę. W zeszłym roku w Niemczech też triumfował mój faworyt, więc oby się udało.

Niestety w tych selekcjach jest bardzo mocna konkurentka, czyli Aly Ryan i Wear Your Love. Bardzo porządna i nowoczesna radiówka, powinna się ludziom spodobać, choć tak jak przy estońskim Storm, przypomina coś bardziej znanego (może to Lone Ranger??). Na szczęście tele ma tylko 1/3 wpływu na wynik, a staging zapowiada się średnio. Ogółem to bez wątpienia najlepszy finał preselekcyjny jak do tej pory.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Pią 22 Lut - 11:16
Cóż za miły surprise ze strony Niemiec! Nie wiem czy to zasługa ładnego wyniku Michaela w zeszłym roku, ale ktoś tu chyba znowu zajmie wysoką notę w finale. Póki co odsłuchałem Surprise, Wear Your Love i The Day I Loved You Most... no i panie naprawdę dają radę Uśmiech
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Pią 22 Lut - 14:20
Jak dla mnie poziom nie jest jakiś rewelacyjny. Fakt, "Surprise" jest dobre i też mi się podoba, zdecydowanie najlepszy utwór. "The Day I Loved You Most" też spoko. Pozostała piątka jednak do mnie kompletnie nie przemówiła. Pozostaje mi liczyć, że zwycięzcą zostanie ktoś z wymienionej przeze mnie dwójki.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Pią 22 Lut - 19:43
Gdy wczoraj przed snem odpaliłem na chwilę piosenki, to byłem miło zaskoczony ogólnym poziomem. Dziś gdy bardziej się wsłuchałem to już trochę mniej, jednak wciąż obie kobiece ballady (Lilly Among Clouds, Makeda) robią na mnie dobre wrażenie.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: