Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

CYPR: Tamta (Replay)

+21
Drover
magou
marjuz
Dastame
Contratiempo
Aleks
Bluee
Sebek
IgorBielak
iguś
Aro
Morison
Iker
Yngwie / admin
syguu
Wilk
Batiooo
Wonder
Mrs.Nobody
Insiles
Łosoś
25 posters
Go down

Ile punktów przyznał(a)byś cypryjskiej kompozycji?

5 - 38%
0 - 0%
2 - 15%
1 - 8%
1 - 8%
2 - 15%
1 - 8%
0 - 0%
0 - 0%
0 - 0%
1 - 8%

Wszystkich Głosów: 13

syguu
syguu
Użytkownik
Użytkownik
Klan : San Remiarz

Liczba postów : 216

CYPR: Tamta (Replay) - Page 2 Empty Re: CYPR: Tamta (Replay)

Sob 2 Mar - 18:54
Cypr chce w końcu wgrać i im się nie dziwię. Eleni powinna już wygrać w 2018.
Już po opublikowaniu testera Cypr wskoczył do mojego top 3. A jeszcze czekam na całość.
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Wto 5 Mar - 17:48
Tamta (Replay) dziś już za 2 godz. premiera!

a zapowiada się dobrze.

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
Iker
Iker
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 154

Wto 5 Mar - 19:03
Myślałem, że piosenka jest już dostępna po takiej ilości komentarzy Szeroki uśmiech Jak widać jest pewien hype. Ja jakoś nie ogarniam jak ludzie mogą już zachwycać się urywkami, no ale dobra.
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 619

Wto 5 Mar - 20:11
Fajne, wpada w ucho, ale niestety płaskie jak klata Tamty. Brakuje tego czegoś, czym zachwyciło Fuego, no i mamy powielenie schematu, bo Cypr wyraźnie chce uszczknąć w tym roku ile się da ze swojej poprzedniej propozycji. Ostatnie 30 sekund bardzo dobre, ale to normal w tego typu kompozycjach. Po pierwszym przesłuchaniu, roboczo
6/12
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Wto 5 Mar - 20:15
Po pierwsze - teledysk jak na standardy ESC to slay Serce A sama piosenka - nie będę miał raczej aż takiego szału jak niektórzy. Pewnie, jest to bardzo dobra produkcja, nieraz ją odpalę sam z siebie. Jednak mam wrażenie, że jest tutaj za duże ciśnienie na wygraną i trochę na siłę jest to wszystko robione. Do tego imo trochę za bardzo podobne do Fuego. Cóż, wątpię w powtórzenie rezultatu Eleni, chyba, że Cypr na próbach zaskoczy jak rok temu.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

Wto 5 Mar - 20:25
To się nazywa muza. 🇩🇯
Piosenka idealnie wpasowuje się w mój gust, brakowało mi w tegorocznej stawce właśnie takiej popowej piosenki na wysokim poziomie (Maruv zabrali :(). Całość ma iście amerykański styl, co bardzo mi odpowiada. Nie da się ukryć, że stylistycznie koncepcja jest podobna do Fuego, ale nie jest to moim zdaniem kopia, takie opinie uważam za przesadzone.
Pokochałem ten utwór już po wyciekniętych urywkach, dzisiejsza premiera nic w tej kwestii nie zmienia, a ostatnie 30 sekund - mega. Serce
Myślę, że Cypr nie wygra w tym roku, ale liczę na bosski staging. Coś czuję, że otworzą SF1.

Zdecydowanie wciskam replay, 12/12.

No i teledysk jest genialny. :shock:
IgorBielak
IgorBielak
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 141

Wto 5 Mar - 20:26
Jest dobrze. Solidna propozycja, fajna radiówka, ale jest gorsza niż Fuego. Nie wiem czy powtarzanie tego samego się opłaci, ale myślę, że w tym roku już tak dobrego rezultatu nie zdołają osiągnąć. Szansa na lewą stronę tabeli, ale co dalej już nie wiem.
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 710

Wto 5 Mar - 20:35
Cóż... Replay spodobało mi się już po tych 30 sekundach opublikowanych wcześniej a teraz już wiem, że i reszta utworu miażdży. Uwielbiam tą piosenkę od pierwszego przesłuchania, słychać w niej amerykański styl, tak jak zapowiadała cypryjska telewizja. W dodatku cały czas w głowie mam świetny refren. Faktycznie sama budowa utworu jest praktycznie taka sama jak w Fuego ale to chyba jedyne podobieństwa między tymi utworami. Na pewno nie raz wcisnę replay a w maju liczę na ciekawy występ.
12/12
Bluee
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 33

Wto 5 Mar - 21:03
Nareszcie jakiś dobry komercyjny utwór! Mam wrażenie że duża ilość utworów w stawce jest na siłę artystyczna i brakowało takiego utworu do którego można się pobawić i Cypr takie coś wysyła!! Faktycznie podobne trochę do Fuego no ale trudno :P 12/12
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 948

Wto 5 Mar - 21:05
Podtrzymuję wszystko to, co mówiłem dotychczas - to jest po prostu nie z tej ziemi! Serce Mmm… SMSki będą leciały w maju jak nigdy! Serce Serce

12/12
Contratiempo
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 58

Wto 5 Mar - 21:08
Według mnie zasłużyła na wysokie miejsce w finale, jednak mnie jakoś nie porwała. Raczej nie będzie moim faworytem do wygranej.
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Sro 6 Mar - 0:40
Strasznie to nudne jak na szybką piosenkę. Cypr drugi raz wysyła podobny utwór i pewnie skończy się to tak jak dla Mołdawii rok temu. Mołdawia 2017 3miejsce Mołdawia 2018 10miejsce
Cypr 2018 2miejsce Cypr 2019 7-10miejsce. Pragnę zauważyć, że mieliśmy porządną podróbę Fuego w tym roku, ale niestety odpadła w preselekcjach, a szkoda, bo pięknie przyćmiłaby teraz Cypr. Do finału na pewno wejdzie, ale i tak jestem hejterka. Nie będę tego słuchał aż do eurowizji :C
5/12
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Sro 6 Mar - 6:16
Perełka. Różne są pomysły na wygranie Eurowizji, ale Cypr ma zdecydowanie najciekawszy. Zajęliśmy 2 miejsce w zeszłym roku z lubianą piosenką? - splagiatujmy ją, może tym razem wygra. Co jest najstraszniejsze, to chyba działa, co widać po lawinie dwunastek, choćby w tym temacie. 

Moim zdaniem to nie ma szans na aż tak dobry wynik, bo w zeszłym roku poza Fuego, Toy i La Forzą na ESC mieliśmy totalne nudy (z perspektywy kanapowego widza), to i wynik był zacny. A tu już w półfinale wbiją Hatari z Osirisem i się skończy. 

Wonder napisał:Śmierdzi kopią na kilometr. Nie wiem co autorzy tego "hitu" sobie myślą. Ludzie w maju drugi raz na to nie pójdą. Poza tym ta kopia jest znacznie uboższa niż oryginał. Feugo prezentowało nam catchy word w innym języku i etniczne rytmy, a Riplej w ogóle tego nie ma. Owszem, jest to chwytliwy song, ale totalnie nie pasuje mi, że Cypr chce nam drugi raz wcisnąć prawie to samo. To niestety łapie się pod definicję kotletowa. Fłego już było. Ja chciałem coś innego, a nie Cypr 2018 version 2019. 
Tamta nie ma ani włosów Eleni, ani jej charyzmy. Radzę sobie zobaczyć jej niezbyt spektakularne występy. 
Jestem zawiedziony. 

Ja już więcej nie dodaję, z szacunku do Eleni więcej niż 3/12 nie dam
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

Sro 6 Mar - 10:09
Ojeny jaki kit. Gdyby nie ten zaporzyczony beat to ta piosenka byłaby płaska jak klatka piersiowa 8 latki
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 783

Sro 6 Mar - 12:16
A już myślałem, że jestem jedyną osobą, która nie rozumie fenomenu tej piosenki. Szeroki uśmiech Strasznie nudne i kiczowate.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: