Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Darka
Darka
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 282

FRANCJA: Billkin, PP Krit - Coming of Age Empty FRANCJA: Billkin, PP Krit - Coming of Age

Sro 1 Wrz - 20:33

No to jeszcze raz.. Już po wystawieniu po raz 1 piosenki uznałam, że chyba jednak wolę zrezygnować z tej edycji. Po tym jak zobaczyłam jakie super hity wystawiają niektórzy z was, postanowiłam jednak wrócić i kochane organizatorki zgodziły się na powrót z tą samą piosenką.

Poznajcie więc dwóch tajskich aktorów, którzy wykonują francuską propozycję w tej filmowo-serialowej edycji. Billkin i  PP Krit grają razem główne role w serialu "I Promised You the Moon", który jest kontynuacją serialu "I Told Sunset About You". Obie części opowiadają historię ich miłości. W 1. części poznajemy historię ich spotkania po latach, ponownego budowania  relacji ze sobą, tworzenia pierwszych wspólnych marzeń i celów. Bohaterowie próbują zrozumieć nowe dla siebie odczucia i odnaleźć się w zmieniającym się świecie, na progu dorosłości.
"I Promised You the Moon" opowiada natomiast historię ich relacji podczas studiów. Każdy odcinek opowiada o jednym roku. Relacja przez cały ten czas dojrzewa, poawiają się trudności, które są dla bohaterów ciężkim doświadczeniem.
Piosenka, którą wybrałam "Coming of Age" jest zwieńczeniem ich wspólnej drogi. Teledysk rozpoczyna się w domu jednego z głównych bohaterów, gdzie rozgrywa się spora część 1 sezonu. Zakończenie dzieje się natomiast w tym samym miejscu, gdzie ostatnia scena serialu.

Jako ciekawostkę mogę jeszcze powiedzieć, że Billkin i PP Krit wykonują większość piosenek, które pojawią się w serialu. Przed ITSAY grali też już w innym serialu i to właśnie z tego powodu powstało ITSAY. Aktorzy świetnie spisywali się razem na ekranie i dlatego reżyser postanowił stworzyć osobny serial z nimi w głównych rolach. Rzeczą, którą wyróżnia więc ITSAY/IPYTM od przeciętnego tajskiego bl jest to, że jest to oryginalna historia, a nie serial na podstawie wcześniej wydanej nowelki.
Swoją drogą w Tajlandii z roku na rok seriale bl zyskują coraz większą popularność i każdego roku powstaje od kilkunastu do nawet kilkudziesięciu nowych tytułów. Popularności ta rozszerza się też na inne kraje i produkcje tego typu są tworzone też w innych krajach, takich jak: Filpiny, Tajwan, Wietnam, Chiny (choć tam wygląda to trochę specyficznie przez obowiązujące prawo), a nawet ostatnio Korea Południowa.
FRANCJA: Billkin, PP Krit - Coming of Age Screenshot_8

Dawid, Fenistil and Morison lubią ten post

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: