WYNIKI
+11
Dastame
Łosoś
iguś
Aleks
Aro
Poland
Morison
Skrzeczek
Drover
Liver
Fenistil
15 posters
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
WYNIKI
Sob 13 Kwi - 22:07
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
OTO FINALIŚCI:
○ PORTUGALIA
○ HOLANDIA
○ ARMENIA
○ AUSTRALIA
○ NIEMCY
○ FRANCJA
○ FINLANDIA
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. DANIA: Buslav - Burning Low (60 pkt.)
09. BIAŁORUŚ: My3 - Tęcza (54 pkt.)
10. CHORWACJA: Andrzej Grabowski - Kwestia miesiąca (52 pkt.)
11. GRUZJA: Donatan i Maryla Rodowicz - Pełnia (48 pkt.)
12. POLSKA: barshxhq x PLC - Bella Ciao (41 pkt.)
13. WŁOCHY: Męskie Granie 2018 - Początek (38 pkt.)
________________________________________________________________________________________________________
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
OTO FINALIŚCI:
○ WIELKA BRYTANIA
○ HISZPANIA
○ ISLANDIA
○ LIECHTENSTEIN
○ SZWECJA
○ UKRAINA
○ IZRAEL
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. ROSJA: Ifi Ude feat. RAU - Wielkomiejski Smutek (54 pkt.)
09. ESTONIA: Maja i Dandysi - Plaża nad Wisłą (52 pkt.)
10. GRECJA: Marysia Starosta - Sama (46 pkt.)
11. IRLANDIA: Fisz Emade Tworzywo feat. Justyna Święs - Pył (40 pkt.)
12. NORWEGIA: Closterkeller - Dlaczego noszę broń (35 pkt.)
13. CZECHY: Marcelina - Tańcz (34 pkt.)
OTO FINALIŚCI:
○ PORTUGALIA
○ HOLANDIA
○ ARMENIA
○ AUSTRALIA
○ NIEMCY
○ FRANCJA
○ FINLANDIA
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. DANIA: Buslav - Burning Low (60 pkt.)
09. BIAŁORUŚ: My3 - Tęcza (54 pkt.)
10. CHORWACJA: Andrzej Grabowski - Kwestia miesiąca (52 pkt.)
11. GRUZJA: Donatan i Maryla Rodowicz - Pełnia (48 pkt.)
12. POLSKA: barshxhq x PLC - Bella Ciao (41 pkt.)
13. WŁOCHY: Męskie Granie 2018 - Początek (38 pkt.)
________________________________________________________________________________________________________
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
OTO FINALIŚCI:
○ WIELKA BRYTANIA
○ HISZPANIA
○ ISLANDIA
○ LIECHTENSTEIN
○ SZWECJA
○ UKRAINA
○ IZRAEL
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. ROSJA: Ifi Ude feat. RAU - Wielkomiejski Smutek (54 pkt.)
09. ESTONIA: Maja i Dandysi - Plaża nad Wisłą (52 pkt.)
10. GRECJA: Marysia Starosta - Sama (46 pkt.)
11. IRLANDIA: Fisz Emade Tworzywo feat. Justyna Święs - Pył (40 pkt.)
12. NORWEGIA: Closterkeller - Dlaczego noszę broń (35 pkt.)
13. CZECHY: Marcelina - Tańcz (34 pkt.)
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Re: WYNIKI
Sob 13 Kwi - 23:09
Jak to "Tańcz" ostatnie w półfinale? Ja się na to nie zgadzam. A moje miejsce rozumiem, spodziewałam się tego ale i tak miło, że komuś Fisz Emade się spodobało
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie 14 Kwi - 0:01
W pierwszym półfinale wyniki uznaję za dobre. Co prawda Polskę i Chorwację bardzo chciałem zobaczyć w finale, ale ich awansu i tak realnie nie oczekiwałem. Trochę szkoda, że Białorusi się nie udało, bo naprawdę niewiele zabrakło, a bardzo to było sympatyczne. Najważniejsze jednak, że dalej w grze jest pewna perełka, o której losy w konkursie mocno drżałem. Ja natomiast zanotowałem z Holandią drugi z rzędu awans, co w KP ani razu nie miało miejsca, a tu udało się od razu. Dzięki za głosy dla moich Suk!
Drugi półfinał pod względem wyników wypada dużo gorzej, bo doły grzeją dwa utwory z mojego top 3 tej edycji - Irlandia i Czechy. Nie powiedziałbym jednak, że jestem z tym półfinałem wystarczająco osłuchany, więc tutejszych finalistów też na pewno jeszcze nie skreślam z walki o moje wysokie punkty.
EDIT: I zapomniałbym wspomnieć o awansie Liechtensteinu. Mocno mnie to zaskoczyło i na pewno było bardzo pozytywnym aspektem tych wyników.
Drugi półfinał pod względem wyników wypada dużo gorzej, bo doły grzeją dwa utwory z mojego top 3 tej edycji - Irlandia i Czechy. Nie powiedziałbym jednak, że jestem z tym półfinałem wystarczająco osłuchany, więc tutejszych finalistów też na pewno jeszcze nie skreślam z walki o moje wysokie punkty.
EDIT: I zapomniałbym wspomnieć o awansie Liechtensteinu. Mocno mnie to zaskoczyło i na pewno było bardzo pozytywnym aspektem tych wyników.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
Nie 14 Kwi - 0:54
Norwegia zdecydowanie za nisko, ale cóż? Kilka innych rzeczy w wynikach można pewnie zmienić, chociaż byłyby to plastyczne zmiany, ponieważ cała edycja jest "na jedno kopyto". Zaskoczyło mnie ostatnie miejsce Włoch, równie niska pozycja Gruzji i to że Białoruś powalczyła :P
Dzięki za awans, fajnie że wystawienie charakterystycznego utworu opłaciło się
Dzięki za awans, fajnie że wystawienie charakterystycznego utworu opłaciło się
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 14 Kwi - 1:07
Mało było, a prawie zająłbym ostatnie miejsce. :P Jednak w ogóle nie nastawiałem się na awans w tej edycji, po prostu zgłosiłem to, co mi się podoba ze świadomością, że może bardzo sflopić. Patrząc na komentarze cieszę się, że jednak znalazło się trochę osób, którym moja propozycja przypadła do gustu i że mogłem się nią z wami podzielić. Poziom jest moim zdaniem niestety słaby, ale wyniki na szczęście całkiem znośne. "Pył" (!) i "Sama" zdecydowanie zasłużyły na awans, ale reszty jakoś nie jest mi szkoda. Zasłużone ostatnie miejsce dla Włoch.
Powodzenia dla wszystkich finalistów!
edit: Podczas wyników nie miałem czasu i tak tylko zerkałem, ale zauważyłem porównania do Agnieszki Chylińskiej (:suspect:). Nie rozumiem z czego one wynikały, ale zupełnie nietrafne i wręcz obrażające Anję. Anja to Anja, Agnieszka to Agnieszka. Są zupełnie różne i mają różne style. Zdaję sobie sprawę, że pewnie mieliście na myśli wczesną twórczość Chylińskiej (bo twory typu "Królowa łez" czy "Nie mogę cię zapomnieć" to typowy mainstreamowy popik), ale nadal nie. Try again.
edit: Podczas wyników nie miałem czasu i tak tylko zerkałem, ale zauważyłem porównania do Agnieszki Chylińskiej (:suspect:). Nie rozumiem z czego one wynikały, ale zupełnie nietrafne i wręcz obrażające Anję. Anja to Anja, Agnieszka to Agnieszka. Są zupełnie różne i mają różne style. Zdaję sobie sprawę, że pewnie mieliście na myśli wczesną twórczość Chylińskiej (bo twory typu "Królowa łez" czy "Nie mogę cię zapomnieć" to typowy mainstreamowy popik), ale nadal nie. Try again.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Nie 14 Kwi - 1:26
Z I półfinału szkoda nieco Chorwacji i Białorusi. Włochom nie dałbym ostatniego miejsca mimo wszystko, chociaż powiedzmy, że był to znacząco zbyt oczywisty wybór piosenki.
W II półfinale pozytywnie zaskoczył awans Liechtensteinu. Nie mam pojęcia, jak Czechy znalazły się na ostatniej pozycji. To był utwór na awans.
Ze swojej strony dziękuję za aw... to, że wszyscy zagłosowali i fajnie, że większość moich faworytów jest dalej w grze .
W II półfinale pozytywnie zaskoczył awans Liechtensteinu. Nie mam pojęcia, jak Czechy znalazły się na ostatniej pozycji. To był utwór na awans.
Ze swojej strony dziękuję za aw... to, że wszyscy zagłosowali i fajnie, że większość moich faworytów jest dalej w grze .
- GośćGość
Nie 14 Kwi - 10:48
Chciałbym podziękować za awans już myślałem na końcu, że szykuję się powtórka z pierwszej edycji :oops:
Wyniki w moim półfinale, faworyci dalej w grze, tylko szkoda mi Białorusi, mimo, że na codzień nie słucham takich sweet songów, to tak jakoś miło się wyróżniała na tle reszty, no i z Gruzją lekki smutek, choć jednak i tak lepiej wypadła, niż wcześniej.
Drugiego półfinału jeszcze nie znam.
Wyniki w moim półfinale, faworyci dalej w grze, tylko szkoda mi Białorusi, mimo, że na codzień nie słucham takich sweet songów, to tak jakoś miło się wyróżniała na tle reszty, no i z Gruzją lekki smutek, choć jednak i tak lepiej wypadła, niż wcześniej.
Drugiego półfinału jeszcze nie znam.
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Nie 14 Kwi - 11:33
Wyniki umiarkowanie mi się podobają - z obu awansowało 5/7 moich faworytów, liczyłem, że na hajpie z legendarnych preselekcji będzie kontynuować triumfalną ścieżkę i wielu uwierzy, że w finale może namieszać, moim osobistym skandalem jest tak niskie miejsce , na plus to, że chyba bardziej lubicie hip hip od disco polo Cieszy natomiast awans , któremu należało się już w poprzedniej edycji, a tym razem też musiał czekać do samego końca.
W drugim semi moi faworyci, czyli i byli bardzo blisko, pewnie miejsca 4-9 dzieliły jakieś śmieszne różnice punktowe, w I edycji również bardzo ceniłem wasze wybory i mam nadzieję, że jednorazowa wpadka nie zrazi was do szukania kłaliti songów na przyszłość.
No i oczywiście wielkie dzięki za awans
W drugim semi moi faworyci, czyli i byli bardzo blisko, pewnie miejsca 4-9 dzieliły jakieś śmieszne różnice punktowe, w I edycji również bardzo ceniłem wasze wybory i mam nadzieję, że jednorazowa wpadka nie zrazi was do szukania kłaliti songów na przyszłość.
No i oczywiście wielkie dzięki za awans
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 818
Nie 14 Kwi - 11:36
Jestem mocno zaskoczony (i to negatywnie) brakiem awansu Białorusi do finału. Nie dałoby się wprowadzić jakiejś dzikiej karty?
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie 14 Kwi - 12:28
Dzięki za awans Jednak wyniki pierwszego półfinału nie są dla mnie zbyt zadowalające. Jestem szczególnie zawiedziony pozycjami Danii i Polski. I ile spodziewałem się, że Bella Ciao może nie awansować, do jednak przedostatnie miejsce to jakiś nieśmieszny żart. Za to Danię obstawiałem jako pewniaka do finału.
Drugi półfinał średnio znam, ale na pewno dałbym wyżej Czechy i Irlandię. Cóż, szkoda, że tak się to wszystko potoczyło.
Drugi półfinał średnio znam, ale na pewno dałbym wyżej Czechy i Irlandię. Cóż, szkoda, że tak się to wszystko potoczyło.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie 14 Kwi - 14:22
Osobisty brak awansu przyjmuję z pokorą - bardzo dziękuję za każdy punkt oddany na utwór "Sama".
W I półfinale Białoruś, Chorwacja, Gruzja i Polska to dla mnie utwory do finału, ale rozumiem, że w tym półfinale poziom był wysoki, a poza tym każdemu podoba się co innego.
W II półfinale Rosja powinna awansować, a Norwegia z pewnością powinna być wyżej.
Powodzenia wszystkim finalistom!
W I półfinale Białoruś, Chorwacja, Gruzja i Polska to dla mnie utwory do finału, ale rozumiem, że w tym półfinale poziom był wysoki, a poza tym każdemu podoba się co innego.
W II półfinale Rosja powinna awansować, a Norwegia z pewnością powinna być wyżej.
Powodzenia wszystkim finalistom!
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie 14 Kwi - 17:21
Bardzo mocno dziękuję za awansik.
Wyniki 1 semi naprawdę fantastyczne, żaden finalista mi nie wadzi. Szkoda jedynie trochę Danii.
2 semi jeszcze nie znam za dobrze, ale ostatnie miejsce Czech to negatywne zaskoczenie. ;o
Wyniki 1 semi naprawdę fantastyczne, żaden finalista mi nie wadzi. Szkoda jedynie trochę Danii.
2 semi jeszcze nie znam za dobrze, ale ostatnie miejsce Czech to negatywne zaskoczenie. ;o
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Nie 14 Kwi - 18:06
Cieszy mnie, że skoro już zaliczyłem flopa to w mocniejszym półfinale i edycji, o której chcę szybko zapomnieć xD Reszta wyników dla mnie słaba (Przy ostatnim to chyba z zazdrości homofoby nie głosowaliście) (*)
No ale jeszcze jest szansa na fajnego wina
Powodzenia ^^
No ale jeszcze jest szansa na fajnego wina
Powodzenia ^^
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie 14 Kwi - 19:21
Dobre wyniki, aczkolwiek nw czuje zażenowanie jakieś, brakiem bosskiej Białorusi Według mnie zdecydowanie wyróżniał się max ten utwór w tej beznadziejnej edycji, nie tylko jakością ale też i emocjami. Do tego jeszcze Polska powinna znaleźć się wyżej. Co do reszty I semi, wyniki chyba ok, choć dwa państwa bym wymienił.
W II semi wyniki też całkiem, choć szkoda max jednego utworu, który zasługiwał na awans. Na pewno zaskoczony pozytywnie jestem awansem Liechtensteinu, co jest sporą niespodzianką. Gratulacje
Dzięki za wszystkie punkty. Dla mnie to całkiem dobry wynik, zważywszy na to, że od początku skazywałem tą edycję na straty. Max jeszcze raz dziękuje i życzę finalistom powodzenia
W II semi wyniki też całkiem, choć szkoda max jednego utworu, który zasługiwał na awans. Na pewno zaskoczony pozytywnie jestem awansem Liechtensteinu, co jest sporą niespodzianką. Gratulacje
Dzięki za wszystkie punkty. Dla mnie to całkiem dobry wynik, zważywszy na to, że od początku skazywałem tą edycję na straty. Max jeszcze raz dziękuje i życzę finalistom powodzenia
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Wto 16 Kwi - 13:18
Dzięki za awans i za wszystkie punkty oddane na Szwecję!
W I semi wyniki są całkiem w porządku.
W dodatku Polska znalazła się zdecydowanie za nisko!
Tak kolorowo jednak nie jest według mnie w II półfinale. Ostatnie miejsce Czech to jakiś nieśmieszny żart. Ta propozycja zasługiwała na Top5 finału. Szkoda, że w finale zabrakło miejsca dla Rosji i Estonii. Mimo tego jednak wszyscy finaliści są dla mnie na plus.
W I semi wyniki są całkiem w porządku.
^Łosoś napisał:Dobre wyniki, aczkolwiek nw czuje zażenowanie jakieś, brakiem bosskiej Białorusi
W dodatku Polska znalazła się zdecydowanie za nisko!
Tak kolorowo jednak nie jest według mnie w II półfinale. Ostatnie miejsce Czech to jakiś nieśmieszny żart. Ta propozycja zasługiwała na Top5 finału. Szkoda, że w finale zabrakło miejsca dla Rosji i Estonii. Mimo tego jednak wszyscy finaliści są dla mnie na plus.
Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: