WYNIKI
+12
Fenistil
Aro
Aleks
KarolStark
Batiooo
Liver
Skrzeczek
Dawid
vestmann
iguś
Łosoś
Dastame
16 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
WYNIKI
Sob Mar 23, 2019 10:13 pm
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
OTO FINALIŚCI:
○ ROSJA
○ HOLANDIA
○ WIELKA BRYTANIA
○ SZWECJA
○ LITWA
○ UKRAINA
○ PORTUGALIA
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. FINLANDIA: XOV - Nebula (60 pkt.)
09. ISLANDIA: JFDR - White Sun (53 pkt.)
10. DANIA: Nik og Jay - Forstadsdrømme (47 pkt.)
11. AUSTRALIA: Bobi Andonov - Smoke (45 pkt.)
12. IRLANDIA: Tom Odell - Go Tell Her Now (39 pkt.)
13. GRUZJA: Sultan-Uragan i Murat Tchagalegov - Na diskoteku (36 pkt.)
14. BIAŁORUŚ: Aura - Чуеш мяне (14 pkt.)
________________________________________________________________________________________________________
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
OTO FINALIŚCI:
○ ARMENIA
○ NIEMCY
○ HISZPANIA
○ CZECHY
○ ESTONIA
○ CHORWACJA
○ GRECJA
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. BELGIA: Léa Paci - Adolescente Pirate (49 pkt.)
09. NORWEGIA: Jenny Hval - That Battle Is Over (43 pkt.)
10. WŁOCHY: Giorgia - È l'amore che conta (41 pkt.)
11. FRANCJA: Charlotte Gainsbourg - Sylvia Says (33 pkt.)
12. LIECHTENSTEIN: Coronatus - Dunkle Blume (24 pkt.)
13. POLSKA: DiscoBoys & Discobeat - Ona dziś chce (24 pkt.)
OTO FINALIŚCI:
○ ROSJA
○ HOLANDIA
○ WIELKA BRYTANIA
○ SZWECJA
○ LITWA
○ UKRAINA
○ PORTUGALIA
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. FINLANDIA: XOV - Nebula (60 pkt.)
09. ISLANDIA: JFDR - White Sun (53 pkt.)
10. DANIA: Nik og Jay - Forstadsdrømme (47 pkt.)
11. AUSTRALIA: Bobi Andonov - Smoke (45 pkt.)
12. IRLANDIA: Tom Odell - Go Tell Her Now (39 pkt.)
13. GRUZJA: Sultan-Uragan i Murat Tchagalegov - Na diskoteku (36 pkt.)
14. BIAŁORUŚ: Aura - Чуеш мяне (14 pkt.)
________________________________________________________________________________________________________
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
OTO FINALIŚCI:
○ ARMENIA
○ NIEMCY
○ HISZPANIA
○ CZECHY
○ ESTONIA
○ CHORWACJA
○ GRECJA
DO FINAŁU NIE PRZESZLI:
08. BELGIA: Léa Paci - Adolescente Pirate (49 pkt.)
09. NORWEGIA: Jenny Hval - That Battle Is Over (43 pkt.)
10. WŁOCHY: Giorgia - È l'amore che conta (41 pkt.)
11. FRANCJA: Charlotte Gainsbourg - Sylvia Says (33 pkt.)
12. LIECHTENSTEIN: Coronatus - Dunkle Blume (24 pkt.)
13. POLSKA: DiscoBoys & Discobeat - Ona dziś chce (24 pkt.)
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Re: WYNIKI
Sob Mar 23, 2019 11:51 pm
Wspaniałe wyniki Zmieniłbym tylko po jednej osobie z każdego półfinału. Belgia (*)
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie Mar 24, 2019 1:25 am
Bossko dzięki za awans . Co do wyników I semi nio to, prawie wszystko dobrze, ale brak awansu Australii - no nie wiem, co powiedzieć szczerze, podobnie zresztą myśle o rezultacie Gruzji, która nie zasługiwała by być przedostatnia. Reszta spodziewana, wymieniłbym jeden utwór.
A w drugim semi, to na pewno cieszę się z awansu Czech oraz Hiszpanii, szkoda max bosskiej Belgii, nio ale taka kara. Reszta finalistów pasuje, ponownie mi tylko jeden wybór wadzi.
Reszcie finalistów życzę powodzenia
A w drugim semi, to na pewno cieszę się z awansu Czech oraz Hiszpanii, szkoda max bosskiej Belgii, nio ale taka kara. Reszta finalistów pasuje, ponownie mi tylko jeden wybór wadzi.
Reszcie finalistów życzę powodzenia
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie Mar 24, 2019 1:55 am
Wyniki pierwszego półfinału mi się podobają - żaden z finalistów mi nie wadzi i choć szkoda mi odpadnięcia Gruzji i Danii, to zdecydowanie się tego spodziewałem. No i trochę smutno, że taka sympatyczna Białoruś aż tak wyraźnie odstaje punktowo. Ale poza tym i tak jest dobrze i bardzo dziękuję dla awans dla Holandii. Wspaniale, że piosenka się Wam spodobała. W KP moje wybory wewnętrzne osiągały finał tylko w edycjach krajowych, cieszę się więc z przełamania tej złej passy. Nowy konkurs - nowy ja.
Z wynikami drugiego półfinału jest już zdecydowanie gorzej - są pewne pozytywne akcenty, ale przede wszystkim odpadł mój faworyt tej edycji Norwegia. Francja i Belgia były dla mnie pewniakami i ta druga oczywiście jest sama sobie winna, ale w przypadku Francji nie mam pojęcia co się stało. Bardzo życzyłem sobie też awansu Polski, ale to akurat od początku podchodziło pod cud.
Życzę nam wszystkim udanego finału i masy emocji.
Z wynikami drugiego półfinału jest już zdecydowanie gorzej - są pewne pozytywne akcenty, ale przede wszystkim odpadł mój faworyt tej edycji Norwegia. Francja i Belgia były dla mnie pewniakami i ta druga oczywiście jest sama sobie winna, ale w przypadku Francji nie mam pojęcia co się stało. Bardzo życzyłem sobie też awansu Polski, ale to akurat od początku podchodziło pod cud.
Życzę nam wszystkim udanego finału i masy emocji.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie Mar 24, 2019 10:10 am
Najbardziej zaskakuje mnie tak niska pozycja . Szkoda, że ten utwór nie został doceniony, bo jest świetny. Liechtenstein też powinien dostać więcej punktów. Nawet nie liczyłem na awans, więc nie jestem zawiedziony, a bardzo cieszy mnie fakt, że moja propozycja przypadła niektórym do gustu, więc uważam to za sukces. Dzięki za wszystkie punkty.
W I półfinale bardzo przewidywalne wyniki. Szkoda, że na miejsce np. bezpłciowej Szwecji nie weszła Gruzja czy nawet Dania. Islandię też chętnie zobaczyłbym w finale.
Powodzenia wszystkim finalistom i życzę udanej zabawy.
W I półfinale bardzo przewidywalne wyniki. Szkoda, że na miejsce np. bezpłciowej Szwecji nie weszła Gruzja czy nawet Dania. Islandię też chętnie zobaczyłbym w finale.
Powodzenia wszystkim finalistom i życzę udanej zabawy.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie Mar 24, 2019 10:27 am
Mimo, że nie udało mi się awansować, to wyniki pierwszego półfinału naprawdę mogę uznać na udane. 5 piosenek, które przeszło naprawdę bardzo lubię, tak naprawdę razi mnie tylko awans jednego utworu. Szkoda max Finlandii.
Jeśli chodzi o drugi półfinał, to był słabszy od pierwszego, co nie oznacza, że zły. Najlepszym utworem z tej grupy była niezaprzeczalnie Belgia, trochę zawaliłaś sprawę Batjo. :(
Powodzenia dla finalistów!
Jeśli chodzi o drugi półfinał, to był słabszy od pierwszego, co nie oznacza, że zły. Najlepszym utworem z tej grupy była niezaprzeczalnie Belgia, trochę zawaliłaś sprawę Batjo. :(
Powodzenia dla finalistów!
- GośćGość
Nie Mar 24, 2019 12:04 pm
Krótko o swoim wyniku, mogło być gorzej.
W moim półfinale awansujące państwa bardzo przewidywalne, aż szkoda, że nie zdarzyły się jakieś niespodzianki, dodatkowo sądzę, że Białoruś nie zasłużyła na ostatnie miejsce i jeszcze, z tak małym dorobkiem punktowym. Jeszcze szkoda mi Danii z początku miałem sceptyczne nastawienie do piosenki i gatunku, jednak z czasem zaczęło się wkręcać. Nie podoba mi się awans jednego kraju, uważam, że jest mocno przeceniany, mam nadzieję, że w finale znajdzie swoje miejsce...najlepiej na samym końcu.
Drugi półfinał pozostał dla mnie niewiadomą.
W moim półfinale awansujące państwa bardzo przewidywalne, aż szkoda, że nie zdarzyły się jakieś niespodzianki, dodatkowo sądzę, że Białoruś nie zasłużyła na ostatnie miejsce i jeszcze, z tak małym dorobkiem punktowym. Jeszcze szkoda mi Danii z początku miałem sceptyczne nastawienie do piosenki i gatunku, jednak z czasem zaczęło się wkręcać. Nie podoba mi się awans jednego kraju, uważam, że jest mocno przeceniany, mam nadzieję, że w finale znajdzie swoje miejsce...najlepiej na samym końcu.
Drugi półfinał pozostał dla mnie niewiadomą.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Nie Mar 24, 2019 6:23 pm
Bardzo bardzo dziękuję za upragniony awans do finału. Ogromnie się cieszę, że udało mi się go zdobyć w pierwszej edycji nowego konkursu, tym bardziej, że mój ostatni awans jeszcze w starym poczciwym KP osiągnąłem w 93' edycji - tak więc trochę musiałem poczekać i dojrzeć do niego muzycznie...
Jeśli chodzi o I półfinał, jestem zadowolony z wyników - troszkę smuci mnie jedynie tak niskie miejsce Gruzji, ta piosenka była bardzo pozytywna, miała swojski klimat i mogłaby być ciut wyżej.
Jeśli chodzi o II półfinał, również jestem zadowolony (i to nie tylko z własnego awansu... ), jednak bardzo mnie smuci odpadnięcie Belgii (jakby nie patrzeć, na własne życzenie). Wyżej mogłyby być Włochy, Norwegia i przede wszystkim Polska (to było naprawdę dobre jak na standardy Disco Polo - mi się podobało, nie podłamuj się @Dawid ).
Życzę powodzenia wszystkim pozostałym finalistom, a tym którym się nie udało - szczęścia w następnej edycji!
Jeśli chodzi o I półfinał, jestem zadowolony z wyników - troszkę smuci mnie jedynie tak niskie miejsce Gruzji, ta piosenka była bardzo pozytywna, miała swojski klimat i mogłaby być ciut wyżej.
Jeśli chodzi o II półfinał, również jestem zadowolony (i to nie tylko z własnego awansu... ), jednak bardzo mnie smuci odpadnięcie Belgii (jakby nie patrzeć, na własne życzenie). Wyżej mogłyby być Włochy, Norwegia i przede wszystkim Polska (to było naprawdę dobre jak na standardy Disco Polo - mi się podobało, nie podłamuj się @Dawid ).
Życzę powodzenia wszystkim pozostałym finalistom, a tym którym się nie udało - szczęścia w następnej edycji!
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie Mar 24, 2019 6:28 pm
Dzięki serdeczne za awans Reszta wyników II półfinału bardzo w porządku, wszyscy moi faworyci nadal w grze. Może z wyjątkiem Belgii, co tu się zadziało :o Byłem przekonany, że będzie to mocny faworyt do wygrania całości. No i pozycja Francji nieco dziwi, spodziewałem się awansu.
Pierwszy półfinał jest w większości dla mnie zagadką, jednak na pewno dobrze widzieć Ukrainę w finale.
Pierwszy półfinał jest w większości dla mnie zagadką, jednak na pewno dobrze widzieć Ukrainę w finale.
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Nie Mar 24, 2019 8:44 pm
Niestety nie udało się awansować. Nie jest to nic nowego, trochę szkoda bo nie brakło aż tak wielu punktów do awansu. Dużo bardziej zadowolony jestem z tego że wszystkie piosenki, które najbardziej przypadły mi do gustu (w obu półfinałach) awansowały Jedynie Irlandia mogłaby znaleźć się nieco wyżej w rankingu.
Głosowanie finałowe zapowiada się interesująco i ciekawe komu uda się wygrać historyczną pierwszą edycję
Głosowanie finałowe zapowiada się interesująco i ciekawe komu uda się wygrać historyczną pierwszą edycję
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Pon Mar 25, 2019 6:33 pm
Meh, wróciło KP PDF, wróciło poczucie niesmaku po wynikach. :P
Awans mojego hiciora byłby dużym zaskoczeniem, ale uważam, że ostatnie miejsce to niesłuszna porażka. Mogłem być chociaż nad tym paskudnym Liechtensteinem. Pare wtórnych i nudnych piosenek zabrało miejsce chociażby świetnej Norwegii. Nie ma tragedii, ale po prostu też nie było w czym wybierać.
edit. A no i kończmy to głosowanie już. Wiadomo, że Litwa wygrała.
Awans mojego hiciora byłby dużym zaskoczeniem, ale uważam, że ostatnie miejsce to niesłuszna porażka. Mogłem być chociaż nad tym paskudnym Liechtensteinem. Pare wtórnych i nudnych piosenek zabrało miejsce chociażby świetnej Norwegii. Nie ma tragedii, ale po prostu też nie było w czym wybierać.
edit. A no i kończmy to głosowanie już. Wiadomo, że Litwa wygrała.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pon Mar 25, 2019 7:40 pm
Dzięki za awans! Sam nie byłem go aż tak wielce pewny. Wyniki mają kilka dobrych aspektów, choć ja byłbym w stanie dokonać kilku korekt. Bardzo mnie cieszy awans jednej piosenki z I półfinału, nie byłem pewny, czy się uda. Szkoda, że większość mojej pozostałej czołówki jednak przepadła, choć nie liczyłem na to, że wszystkie przejdą. Najbardziej zaskakują mnie pozycje Australii i Irlandii, niespodzianką dla mniej jest też awans Portugalii. Reszta rzeczywiście jest raczej przewidywalna. I również zaznaczę, że Białoruś nie zasłużyła na aż tak słaby wynik.
W II półfinale sprawy potoczyły się gorzej, bo przepadły nagrania, dla których już przygotowane miałem 12 i 10 pkt. w finale tj. Francja i Norwegia. Brak awansu tej pierwszej jest sporym rozczarowaniem, bo nie dopuszczałem do siebie myśli, że "Sylvia Says" może odpaść. Utwór ten brzmi bardzo relaksująco i ma przyciągający mnie klimat. Wydawało mi się, że przypadnie Wam do gustu bardziej, a tu 10 pkt mniej i mogłoby być nawet ostatnie miejsce.. Być może to zdarzenie będzie miało tytuł mojego największego zaskoczenia serii? Z kolei norweskiej propozycji dawałem szanse tak 50:50. Reszta może nie jest idealnie, ale w większości w porządku.
Głosowanie zostało dla mnie nieco utrudnione, bo piosenki zarówno z góry jak i dołu mojego rankingu w większości odpadły xD. Większości utworów w tej edycji słucha się całkiem ok, kilka ma szanse na bycie przeze mnie zapamiętanymi, a takich, których naprawdę nie lubię jest jak zwykle mało, więc myślę, że edycja jest spoko i każdy powinien z niej wyciągnąć to, co dla niego najlepsze (chyba, że jest ktoś, komu nie podobał się żaden utwór :P ). Miłego dnia/wieczoru/nocy i do zobaczenia w sobotę!
W II półfinale sprawy potoczyły się gorzej, bo przepadły nagrania, dla których już przygotowane miałem 12 i 10 pkt. w finale tj. Francja i Norwegia. Brak awansu tej pierwszej jest sporym rozczarowaniem, bo nie dopuszczałem do siebie myśli, że "Sylvia Says" może odpaść. Utwór ten brzmi bardzo relaksująco i ma przyciągający mnie klimat. Wydawało mi się, że przypadnie Wam do gustu bardziej, a tu 10 pkt mniej i mogłoby być nawet ostatnie miejsce.. Być może to zdarzenie będzie miało tytuł mojego największego zaskoczenia serii? Z kolei norweskiej propozycji dawałem szanse tak 50:50. Reszta może nie jest idealnie, ale w większości w porządku.
Głosowanie zostało dla mnie nieco utrudnione, bo piosenki zarówno z góry jak i dołu mojego rankingu w większości odpadły xD. Większości utworów w tej edycji słucha się całkiem ok, kilka ma szanse na bycie przeze mnie zapamiętanymi, a takich, których naprawdę nie lubię jest jak zwykle mało, więc myślę, że edycja jest spoko i każdy powinien z niej wyciągnąć to, co dla niego najlepsze (chyba, że jest ktoś, komu nie podobał się żaden utwór :P ). Miłego dnia/wieczoru/nocy i do zobaczenia w sobotę!
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
Pon Mar 25, 2019 9:45 pm
Udało się nie zająć ostatniego miejsca. Punktów co prawda tyle samo, ale zwycięzców się nie sądzi :P Dla wszystkich, którzy dołożyli swoją cegiełkę do tego sukcesu - dzięki bardzo
Moi faworyci raczej awansowali. Szkoda, że Gruzja (w sumie tak jak ja) wyprzedziła tylko jedną piosenkę, chociaż dało się to przewidzieć.
Moi faworyci raczej awansowali. Szkoda, że Gruzja (w sumie tak jak ja) wyprzedziła tylko jedną piosenkę, chociaż dało się to przewidzieć.
Sob Mar 30, 2019 9:40 pm
WYNIKI FINAŁU 1. EDYCJI PIOSENKI DLA FORUM!
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/254506/1-edycja-pdf---normalna-fina
1. LITWA: Lenny - Hell.o - 182 pkt. (Skrzeczek)
2. UKRAINA: Poppy - Play Destroy - 138 pkt. (Cryo)
3. WIELKA BRYTANIA: Lyra - Falling - 127 pkt. (Wonder)
Blisko podium byli:
4. CHORWACJA: CLOVES - California Numb - 121 pkt. (marjuz)
5. PORTUGALIA: Amor Electro - Miúda do Café - 118 pkt. (Eyida)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253065/1-edycja-pdf---normalna-1-pfina
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253070/1-edycja-pdf---normalna-2-pfina
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Brawa dla Litwy za pierwsze zwycięstwo w konkursie!
Dziękuję wszystkim za udział w 1. edycji Piosenki dla Forum! W 2. odsłonie konkursu widzimy się na Litwie!
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/254506/1-edycja-pdf---normalna-fina
1. LITWA: Lenny - Hell.o - 182 pkt. (Skrzeczek)
2. UKRAINA: Poppy - Play Destroy - 138 pkt. (Cryo)
3. WIELKA BRYTANIA: Lyra - Falling - 127 pkt. (Wonder)
Blisko podium byli:
4. CHORWACJA: CLOVES - California Numb - 121 pkt. (marjuz)
5. PORTUGALIA: Amor Electro - Miúda do Café - 118 pkt. (Eyida)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
WYNIKI 1. PÓŁFINAŁU
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253065/1-edycja-pdf---normalna-1-pfina
WYNIKI 2. PÓŁFINAŁU
https://scorewiz.eu/scoreboard/view/253070/1-edycja-pdf---normalna-2-pfina
Brawa dla Litwy za pierwsze zwycięstwo w konkursie!
Dziękuję wszystkim za udział w 1. edycji Piosenki dla Forum! W 2. odsłonie konkursu widzimy się na Litwie!
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: