Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Go down
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale Empty ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale

Nie 20 Paź - 0:12
Według regulaminu "3.5 Dozwolone są piosenki ludowe/etniczne i poezja śpiewana pod warunkiem, że inna wersja nie brała już udziału w konkursie.".
Trad.Attack! wystąpi w tej edycji z piosenką Kallimale. Tekst i jego melodia pochodzą z przyśpiewki "Kallimale, kallimale tahtsin ma". W utworze wykorzystano nagranie, gdzie zaśpiewano ją w 1995 w obwodzie Omskim na Syberii. Tekst utworu opowiada o tym, że mama zobaczyła, jak chłopak i dziewczyna się całują.

Trad.Attack! - Kallimale (proszę do skrótu: 0:59-1:29

Tłumaczenie tekstu:

Tekst w języku estońskim:

ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale Trad-attack-for-web

Bonus, tłumaczenie z Google Translate, które nieco mnie rozbawiło:
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale Empty Re: ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale

Wto 22 Paź - 20:58
Pamiętam, że Trad.Attack! już kiedyś brali udział w KPPDF i tamten utwór zapamiętałem dość dobrze. Spodziewając się brzmień podobnych trochę się zaskoczyłem słuchając Twojego wyboru. A jeszcze bardziej kiedy wleciała druga zwrotka, co za plot twist ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale 1f600 Jest przyjemnie, swojsko i sielankowo, a przy tym mimo wszystko dość ryzykownie, powodzonka!

Skrzeczek lubi ten post

Batiooo
Batiooo
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 353

Nie 27 Paź - 13:10
w sumie przed chwilą trochę hejtowałem Buranovskiye Babushki w poście Bułgarii, a te babcie w teledysku to w sumie taka ich estońska wersja  Krokodyle łzy czuję positive vibes i wewnętrzny spokój po przesłuchaniu tego Modlitwa trzymam kciuki, bo bardzo mocny poziom tej edycji

Skrzeczek lubi ten post

Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Sro 30 Paź - 7:23
Przerwa od PdF chyba Ci posłużyła, bo to kolejny absolutnie świetny utwór. Z początku sztandarowy prosty folk bez udziwnień, ale później do gry wchodzi przeuroczy żeński chór oraz całkowicie hipnotyzująca melodyjka. Czuję się ukojony przez tę propozycję. Niech ktoś mi to zagra do spania gdy będę miał już demencję.

Skrzeczek lubi ten post

Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: