WŁOCHY: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma
+17
Skrzeczek
Drover
iguś
Fenistil
IgorBielak
mercator
DanielW
Alpaka
Aro
Naar
Nela_30
Liver
marjuz
marco_polo
Jasiek
Yngwie / admin
Defiś
21 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Ile punktów przyznał(a)byś Włochom?
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Re: WŁOCHY: Francesco Gabbani - Occidentali's Karma
Wto 28 Lut - 22:38
Nie wiem czy Włochy wygrają, ale wiem, że byłbym szczęśliwy. Świetna piosenka z fajnym tekstem, który niestety nie wszyscy zrozumieją. Mam nadzieję, że ludzie nie wezmą go za dziwaka z gorylem. Szkoda, że nie będzie po angielsku :/
- AlpakaUżytkownik
- Liczba postów : 112
Sro 1 Mar - 12:13
Tekst jest super, ale wątpię, żeby przeciętny widz Eurowizji zrozumiał go w jakimkolwiek większym stopniu jeśli byłby po angielsku, niż po włosku
Ponadto jestem fanem narodowych języków na esc, a już niejednokrotnie wersje anglojęzyczne okazały się o wiele gorsze od pierwotnych, tak więc pozostawienie włoskiego to rozsądny krok
Ponadto jestem fanem narodowych języków na esc, a już niejednokrotnie wersje anglojęzyczne okazały się o wiele gorsze od pierwotnych, tak więc pozostawienie włoskiego to rozsądny krok
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Sro 1 Mar - 20:55
Piosenka jest bardzo pozytywna i przyjemna do słuchania, a Francesco jest dobrym wokalistą i do tego dochodzi jeszcze goryl , tak więc całość oceniam bardzo na plus. Nie jest to co prawda coś, nad czym bym się zachwycał i póki co jestem dość sceptycznie nastawiony do ewentualnego zwycięstwa Włoch, ale w czołówce powinny się znaleźć.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Nie 5 Mar - 14:39
To jedna z takich piosenek, którą wszyscy się zachwycają, a do mnie nie przemawia. :P Najbardziej irytujący element to dla mnie głos wokalisty. Tak mnie jakoś drażni. Do tego nie odpowiada mi język włoski w tym utworze. Wyróżnić jednak w maju na pewno się wyróżni i jestem niestety pewien na 90%, że Włochy będą w TOP3 w Kijowie. Obym się mylił. Jeśli wygrają to jedyny pozytyw z tego będzie taki, że Włosi będą mieli okazję zmyć plamę po tragicznie wręcz zorganizowanej Eurowizji 1991.
Naprawdę, staram się przekonać do tego utworu, ale nie wychodzi mi to. :/ 3/12
Naprawdę, staram się przekonać do tego utworu, ale nie wychodzi mi to. :/ 3/12
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sro 8 Mar - 22:42
Jak ja tego nie trawie... Tak wiesniackiej piosenki juz dawno nie slyszalem! W tej piosence wszystko jest wiesniackie i najzwyczajniej w swiecie slabe - muzyka, wokal, dziwna choreografia. Brzmi jak taka typowa radiowka na jeden sezon i tyle. Nie rozumiem jak tylu ludzi moze sie tym jarac. Serio, dawno nie slyszalem czegos tak slabego i irytujacego. Modle sie, by to cos nie wygralo, bo to bylaby porazka. 1/10 (bo 0 dac sie nie da).
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pią 17 Mar - 19:32
Skrócona wersja eurowizyjna.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Pią 17 Mar - 19:37
Drover napisał:Jak ja tego nie trawie... Tak wiesniackiej piosenki juz dawno nie slyszalem! W tej piosence wszystko jest wiesniackie i najzwyczajniej w swiecie slabe - muzyka, wokal, dziwna choreografia. Brzmi jak taka typowa radiowka na jeden sezon i tyle. Nie rozumiem jak tylu ludzi moze sie tym jarac. Serio, dawno nie slyszalem czegos tak slabego i irytujacego. Modle sie, by to cos nie wygralo, bo to bylaby porazka. 1/10 (bo 0 dac sie nie da).
Mi też już ta piosenka się przejadła. Ale "Janusze Eurowizji" to kupią. Na nich większe wrażenie zrobi tańczący goryl, niż solidnie zaaranżowana i zaśpiewana piosenka...
Pią 17 Mar - 20:03
moja fascynacja tą piosenką również już minęła bo po prostu doszły dużo lepsze piosenki jak chociażby Azery i Belgia Na początku faktycznie była posucha muzyczna i Occidentali's Karma jawił się jako zwycięzca, ale ostatnie 2 tygodnie wywróciły moje top10 do góry nogami (już nie wspomnę, że co najmniej 3 piosenki podczas SanRemo podobały mi się bardziej niż utwór Francesca).
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Sob 18 Mar - 11:51
Trochę szkoda mi, że nie ma drugiej zwrotki. Mogli uciąć ten jakby przedrefren, albo bridge'a kawałek i ten moment gdy nie śpiewa, bo dziwnie to teraz brzmi. Oczywiście ludzie pierwszy raz będą słyszeli piosenkę, ale dla mnie, jako osoby, która znała ją prawie na pamięć xD to tak średnio :/
- Jasiek1Użytkownik
- Liczba postów : 8
Sob 18 Mar - 20:14
Mi również ta piosenka się przejadła. Niestety wręcz zaczęła mnie irytować. Nie jest źle, ale to już nie to samo, co na początku, gdy piosenka ta była moim faworytem do wygranej.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Wto 21 Mar - 17:31
Podobnie, jak większość fanów konkursu, uważam, że to jest świetny wybór. Mojego głosu pewnie nie zdobędzie, ale jego zwycięstwo absolutnie by mi nie przeszkadzało. Dosyć energetyczny utwór, zapadający w pamięć zabawny i przemyślany występ mogą doprowadzić do sukcesu. Na uwagę zasługuje dość ciekawy tekst. Trochę nie do końca mogę go pojąć (mówię o tłumaczeniu, bo włoskiego i tak nie znam ). Instrumental jest świetny. Głos wydaje mi się być nieco nietypowy, ale też nie jest zły, pasuje do utworu. Osobiście jestem zaskoczony aż tak dobrym odbiorem tego utworu :shock: . Jest dosyć nietypowy, a negatywne komentarze, o ile się pojawiają, o tyle nie są zbyt częste. W rankingach eurowizyjnych różnych ludzi jest w dużej większości na bardzo wysokich miejscach. Bardzo ciekawi mnie, jak potraktują go jurorzy w tym roku.
8/12
8/12
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Pon 27 Mar - 23:17
Po raz kolejny postawili na ciekawy utwór. Sama kompozycja jest przyjemna dla ucha i łatwa do zapamiętania. Do tego dużym plusem jest tekst, który w porównaniu do większości stawki ma jakieś przesłanie. Niestety wersja eurowizyjna została dość niefortunnie przycięta, przez co trochę traci na spójności, a pierwsza część za szybko przemija. Propozycja dużo zyskiwała podczas występu na żywo z orkiestrą, w wersji studyjnej czegoś mi brakuje.
7/12
7/12
- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 108
Sro 29 Mar - 19:02
Ciesze się, że po zeszłorocznej porażce Włosi się obudzili i wysłali coś chwytliwego. Piosenka do bólu włoska, głos Francesco również i mimo to bardzo mi to pasuje. Jest włoska w taki fajny sposób, który mnie nie drażni. Live z San Remo jest boski, widać chemię z publicznością i bijącą energię od Francesco
Jestem zachwycona i życzę Włochom top 5
Jestem zachwycona i życzę Włochom top 5
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Sro 29 Mar - 23:15
Mnie ta piosenka od początku nie zachwyciła i też się dziwiłam jak ludzie mogą się tym jarac. I jeszcze ten goryl... bez komentarza. Swoją drogą mogliśmy wysłać Cleo z Mi-Sie, Cleo oczywiście z misiem na scenie, może też byśmy furorę zrobili.
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: