ESC 2019: PRÓBY
+23
Ilona
Triss
Darka
LittleLiarV
Blainers
Aro
marjuz
Dastame
IgorBielak
Morison
Wonder
Luna
Fenistil
Aleks
Sebek
iguś
monkeyy
magou
mercator
Kuba
Dawid
Yngwie / admin
Łosoś
27 posters
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Re: ESC 2019: PRÓBY
Pon 13 Maj - 20:38
Dzisiaj rozpoczął się oficjalny OGAE Press Poll. Głosowanie w przypadku I semi trwa do jutra. (LINK)
- magouUżytkownik
- Liczba postów : 129
Pon 13 Maj - 21:51
Podobno bardzo dobra próba jurorska Tulii...a u buków spadki hmm
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Pon 13 Maj - 21:54
ogarnij się typiaro nie musisz tego pisać w dwóch miejscachmagou napisał:Podobno bardzo dobra próba jurorska Tulii...a u buków spadki hmm
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Pon 13 Maj - 21:55
magou napisał:Podobno bardzo dobra próba jurorska Tulii...a u buków spadki hmm
Yyy. ale wiesz że ostatnie buki zmieniły swoje oceny przed próbą ?
.....................................
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Pon 13 Maj - 23:52
Grubo, ta próba generalna tak się przeciągnęła, że wypraszają ludzi z centrum prasowego jeszcze przed fałszywymi wynikami Może być śmiesznie jutro.
- magouUżytkownik
Wto 14 Maj - 9:57
Czuję że wyniki dzisiejszego półfinału będą zaskakujące. Jednak obstawiam brak awansu Tulii, a awansuje m.in. Białoruś, San Marino i Gruzja.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Wto 14 Maj - 11:45
magou napisał:Czuję że wyniki dzisiejszego półfinału będą zaskakujące. Jednak obstawiam brak awansu Tulii, a awansuje m.in. Białoruś, San Marino i Gruzja.
Wprawdzie buki nie są wyrocznią, bo nie przypominam sobie kiedy udało im się przewidzieć 10 na 10 państw, które awansowały do finału. Zazwyczaj mają skuteczność 9/10 lub 8/10, a rzadko 7/10. Mniejszej skuteczności niż 7/10 nie przypominam sobie.
Czyli wychodzi że z piątki państw San Marino, BIałoruś, Polska, Gruzja i Portugalia przynajmniej jedno awansuje (bo jeżeli awansuje Czarnogóra lub Finlandia to będę w szoku), lub może nawet dwa państwa. Ponadto wątpię żeby do finału awansowały jednocześnie Czechy, Belgia oraz Estonia, a i Słowenia też nie może być pewna na 100% awansu.
A co do awansu Polski to w forumowym typerze postawił że nie awansuje w tym roku finału. Odchodząc nawet od piosenki, wokali i prezentacji; to nie mamy zbyt sprzyjającego układu państw w finale jeżeli chodzi o diasporę i sąsiadów. 4 pozycja startowa też nie jest zbyt szczęśliwa. Jeżeli Tulia jednak udało by się awansować, to oznaczałoby że piosenka Pali się oczarowała Europę, i będzie to tylko zasługa dziewczyn.
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Wto 14 Maj - 11:53
Ja natomiast liczę na wtopę tzw. pewniaków naszego półfinału. I coś czuję, że wyniki nas zaskoczą. Co do Tuli jestem jakoś dziwnie spokojna. Piwko się chłodzi na wieczór tak, że Europo nie zawiedz mnie, bo chcę opić finał Polski
- magouUżytkownik
Wto 14 Maj - 12:26
Haaa to już coroczny rytuał. Każdy kupuje chipsy, orzeczki i piwo na wieczór?
- mercatorUżytkownik
Wto 14 Maj - 12:40
Duże tego piwa kupujecie :P ?
- magouUżytkownik
Wto 14 Maj - 13:16
Mi tam jedno wystarczy, bo za bardzo wzdyma :-)
Paczka chipsów i orzeszków solonych do tego. A i dobry antypersirant koniecznie musi być, bo przy ogłaszaniu wyników płynie ze mnie. Hmm sumie to i nerwosol przydałby się. Jeszcze 8godz i się zacznie
Paczka chipsów i orzeszków solonych do tego. A i dobry antypersirant koniecznie musi być, bo przy ogłaszaniu wyników płynie ze mnie. Hmm sumie to i nerwosol przydałby się. Jeszcze 8godz i się zacznie
- mercatorUżytkownik
Wto 14 Maj - 14:11
Nie wiem z czego to wynika, ale Polska u buków zalicza powolny zjazd w dół. Za to Portugalia wspina się powoli w górę. Pewnie Portugalii nie uda się wyprzedzić Polski, chociaż u 2 buków jej szansę oceniają wyżej niż naszego kraju.
Wto 14 Maj - 18:09
magou napisał:Haaa to już coroczny rytuał. Każdy kupuje chipsy, orzeczki i piwo na wieczór?
ja nie mam chipsów, ale mam orzeszki i zamiast piwa kupiłem jacka z colą w puszce
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Pozwolenia na tym forum: