WYNIKI
+9
KarolStark
Skrzeczek
Darka
Fenistil
zatecki65
Daniell
saopi
Drover
Dawid
13 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
WYNIKI
Nie 27 Paź - 22:46
I PÓŁFINAŁ
II PÓŁFINAŁ
Walka o awans była nadzwyczaj zacięta. Gratulacje dla szczęśliwych finalistów!
- WYNIKI:
- Awansowali:
ESTONIA: Trad.Attack! - Kallimale (Skrzeczek)
BUŁGARIA: TRIGAIDA - Sluntseto Trepti (Fenistil)
POLSKA: Kathia - kamfora (Rahei)
FRANCJA: Lenie - Sans Toi (Daniell)
HOLANDIA: Maan ft. Goldband - Stiekem (Radek)
PALESTYNA: Lina Makoul - Fish Masari (Traveler)
SŁOWENIA: Martin Martian feat. Fed Horses - Ljubezen je (Darka)
Odpadli:
08 SZWECJA: Miss Li - TA MIG (för den jag är) (CB93) - 57 pkt
09 CZECHY: LANUGO - Vlci (Aro) - 54 pkt
10 IRLANDIA: Daithi, Ailbhe Reddy - Sunset (Dawid) - 47 pkt
11 WŁOCHY: Ceneri, Chiello & B-CROMA - Ghiaccio (KarolStark) - 41 pkt
12 WIELKA BRYTANIA: black midi - Sugar/Tzu (zatecki65) - 30 pkt
Punkty finalistów:
79 73 68 68 63 59 57
II PÓŁFINAŁ
- WYNIKI:
- Awansowali:
RUMUNIA: AMI - Dulce Simfonie (yngve)
UKRAINA: Anton Kramer, YUVI - Do krapli (Sebek)
NIEMCY: error - SIGNS (Batiooo)
TURCJA: Sezen Aksu - Hadi Bakalım (Drover)
HISZPANIA: Isabel Aaiún - Potra salvaje (hawk21cmb)
FINLANDIA: Sara Siipola ft. Sexmane - Juostaan (Chione)
PORTUGALIA: Miss Universo - Ser Português (saopi)
Odpadli:
08 MONAKO: Soprano - Facile à danser (Szymek79) - 50 pkt
09 CZARNOGÓRA: Sijenke - Ne mogu da zamišljam (Liver) - 49 pkt
10 AUSTRALIA: Kita Alexander - Matter of Miles (justi578) - 43 pkt
11 AZERBEJDŻAN: Aisel - De (Contratiempo) - 33 pkt
Punkty finalistów:
100 89 79 75 64 63 51
Walka o awans była nadzwyczaj zacięta. Gratulacje dla szczęśliwych finalistów!
Skrzeczek and Liver lubią ten post
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Re: WYNIKI
Nie 27 Paź - 23:05
Wyniki pierwszego półfinału są wręcz zaskakująco dobre! Jedynie dalej widziałbym też chętnie Szwecję, ale no ciężko byłoby mi wskazać za kogo miałaby wskoczyć. Ze swojej strony dziękuję za wszystkie punkty dla Czech. Co prawda passa awansów została przerwana, ale niedużo brakło do finału, a że poziom był kosmicznie wysoki to gdzieś tam liczyłem się z brakiem awansu, zaliczałem już o wiele boleśniejsze flopy
Drugi półfinał - tu już jest ciutkę gorzej. Zarówno Australię i Czarnogórę z chęcią widziałbym dalej w grze. Bardzo szkoda, że zabrakło dla nich miejsca :<
Tak czy inaczej - finał zapowiada się wyśmienicie, od X czasu nie pamiętam tak dobrego poziomu i już teraz wiem, że nie nagrodzę punktami wszystkich piosenek, które na to zasługują (z góry wszystkich przepraszam )
PS: @Fenistil nie wiem czy filmik z wynikami drugiego półfinału dobrze się wgrał, zamiast planszy ze wszystkimi piosenkami jest niebieski ekran...
Drugi półfinał - tu już jest ciutkę gorzej. Zarówno Australię i Czarnogórę z chęcią widziałbym dalej w grze. Bardzo szkoda, że zabrakło dla nich miejsca :<
Tak czy inaczej - finał zapowiada się wyśmienicie, od X czasu nie pamiętam tak dobrego poziomu i już teraz wiem, że nie nagrodzę punktami wszystkich piosenek, które na to zasługują (z góry wszystkich przepraszam )
PS: @Fenistil nie wiem czy filmik z wynikami drugiego półfinału dobrze się wgrał, zamiast planszy ze wszystkimi piosenkami jest niebieski ekran...
- Spoiler:
justi578 lubi ten post
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Nie 27 Paź - 23:16
Strasznie przykro widzieć niepowtarzalną i udaną Wielką Brytanię na ostatnim miejscu, a basic nudy w finale.
Sebek and saopi lubią ten post
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 27 Paź - 23:22
Mnie się wyniki trochę mniej podobają, zwłaszcza jeśli chodzi o I półfinał - fajne piosenki poodpadały, co prawda poziom mocny, ale dwie bez problemu bym podmienił. Jeśli chodzi o II półfinał szkoda Czarnogóry, ale było blisko awansu. Oba ostatnie miejsca imo niezasłużone. Dzięki za awans.
- saopiUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 15
Nie 27 Paź - 23:25
W drugim semi zamieniłbym tylko jedno państwo na Monako/Australię, natomiast wyniki pierwszego półfinału są dla mnie niezrozumiałe.
justi578 lubi ten post
- Klan :
Nie 27 Paź - 23:35
Aro napisał:PS: @Fenistil nie wiem czy filmik z wynikami drugiego półfinału dobrze się wgrał, zamiast planszy ze wszystkimi piosenkami jest niebieski ekran...
Niestety postawiłem przed sobą trochę zbyt ambitne zadanie i w efekcie gdy po długich męczarniach program wypluł mi w końcu pierwszy skrót, to na sensowne przygotowanie drugiego było już o wiele za późno. Jedyną alternatywą było przerwanie generowania, wyrzucenie całego projektu do kosza i zaczęcie od początku, a wolałem mieć choć jeden ładny skrót niż żadnego. Przepraszam za tę jawną niesprawiedliwość. Wyciągnę z tego wnioski na przyszłość.
---
Bardzo dziękuję za awans, bo spodziewałem się, że dla niektórych to może być mocny kandydat do wyzerowania, ale jednak jak widać znalazł też swoich zwolenników. A reszta wyników niestety już słaba. Prawie cała moja czołówka odpadła ( ) i zamiast tego powchodziły utwory też niezłe, ale głównie z dolnej połówki. W drugim półfinale natomiast bardzo mi szkoda Azerbejdżanu, a Czarnogóra też mogłaby wejść i szkoda, bo bardzo mało brakło.
marjuz and CB93 lubią ten post
- DaniellUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 639
Pon 28 Paź - 0:27
2 z 3 piosenek, które w mojej opinii bardzo odstawały poziomem od całkiem dobrego 1 półfinału przeszły dalej… Słabo
- zatecki65Użytkownik
- Klan :
Liczba postów : 63
Pon 28 Paź - 0:42
jakieś to wszystko takie nie wiem......
Dawid lubi ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Pon 28 Paź - 5:23
Kompletnie nie rozumiem wyniku Wielkiej Brytanii i Włoch. Włochy były przepiękne i nie zasługiwały na przedostatnie miejsce w półfinale, a Wielka Brytania to dzieło wybitne, ale czy nie okazało się zbyt ambitne na ten konkurs?
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Sro 30 Paź - 19:55
W II półfinale najbardziej szkoda wyeliminowania Czarnogóry, a trochę zaskoczył mnie brak finału dla Monako, które raczej przepuściłbym dalej. Przeszły w ich miejsce utwory z dołu mojego rankingu, ale jest dobrze, bo 2 najlepsze utwory dalej w grze . Jest kilka utwór, które nieszczególnie do mnie przemówiły, ale ogólnie to w porządku półfinał.
I półfinał jest wyjątkowo dobry i wyrównany. Wybory niemalże bezbłędne, brawo! Wyniki podobają mi się , choć nie są idealne. Najbardziej szkoda, że Czechy ominął finał, ale coś przeczuwałem, że tak się może stać, a Wielka Brytania zdecydowanie nie powinna znaleźć się na ostatnim miejscu, ale jakoś niespecjalnie mnie zaskakuje ten rezultat. Takie bardziej specyficzne utwory mogą niektórym nie leżeć i nie pierwszy raz tak wyraziste nagranie ląduje na ostatnim miejscu z wyraźną stratą. Sam sądzę, że mogłem je szybciej i bardziej docenić.
I półfinał jest wyjątkowo dobry i wyrównany. Wybory niemalże bezbłędne, brawo! Wyniki podobają mi się , choć nie są idealne. Najbardziej szkoda, że Czechy ominął finał, ale coś przeczuwałem, że tak się może stać, a Wielka Brytania zdecydowanie nie powinna znaleźć się na ostatnim miejscu, ale jakoś niespecjalnie mnie zaskakuje ten rezultat. Takie bardziej specyficzne utwory mogą niektórym nie leżeć i nie pierwszy raz tak wyraziste nagranie ląduje na ostatnim miejscu z wyraźną stratą. Sam sądzę, że mogłem je szybciej i bardziej docenić.
- Klan :
Nie 3 Lis - 22:40
FINAŁ
SCOREWIZ
I PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
II PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
Dzięki za bardzo przyjemną i bezproblemową edycję! W kolejnej zajmie się Wami ponownie @Sebek.
Hasło do moich głosów: wracajdejmieeen
SCOREWIZ
- WYNIKI:
1. miejsce TURCJA: Sezen Aksu - Hadi Bakalım (Drover)
2. miejsce PORTUGALIA: Miss Universo - Ser Português (saopi)
3. miejsce NIEMCY: error - SIGNS (Batiooo)
Drover tyle się naczekał na to pierwsze zwycięstwo, a teraz chyba coś się na dobre odblokowało. Czyżby od tej pory dominacja?
I PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
- WYNIKI:
II PÓŁFINAŁ
SCOREWIZ
- WYNIKI:
Dzięki za bardzo przyjemną i bezproblemową edycję! W kolejnej zajmie się Wami ponownie @Sebek.
Hasło do moich głosów: wracajdejmieeen
KarolStark, Liver, Drover, Sebek, saopi and Traveler lubią ten post
- DarkaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 282
Nie 3 Lis - 22:46
Estonia deserved better
Dawid and Skrzeczek lubią ten post
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Nie 3 Lis - 23:11
Gratuluję kolejnego zdecydowanego zwycięstwa, Drover! Do samego końca była szansa na pobicie rekordu (182 pkt.), ale 173 pkt. to też super wynik, zaskoczyło mnie, jak dobrze poszło temu nagraniu O_O. Ale jest to też moim zdaniem naprawdę dobry zwycięzca.
W czołówce 3/6 utworów, których raczej bym nie obstawiał. Ogólnie moim zdaniem utwory z I półfinału były w większości o wiele lepsze, same co najmniej bardzo dobre utwory, a wyszło na to, że te z II półfinału poradziły sobie lepiej. Szczerze mówiąc, Finlandię widziałbym zdecydowanie niżej, ale tak czy siak gratuluję @Chione pierwszego top5 :-)! Fajnie, że Bułgaria i Palestyna poradziły sobie dobrze.
Dziękuję za punkty dla Estonii. Przede wszystkim za dwunastki od Darki, Fenistila i Dawida, u których jakimś cudem zdobyłem co najmniej drugie miejsce drugą edycję z rzędu . Bez nich mogło być ostatnie miejsce w półfinale, a tak jest w finale ;-). Jakoś szczególnie nie nastawiałem się na finał, ale jak już w nim się znalazłem, to miałem dosyć dobre przeczucie. Nie poszło za dobrze, ale miło, że dla kogoś utwór był wartościowy. Warto było go tutaj przedstawić.
W czołówce 3/6 utworów, których raczej bym nie obstawiał. Ogólnie moim zdaniem utwory z I półfinału były w większości o wiele lepsze, same co najmniej bardzo dobre utwory, a wyszło na to, że te z II półfinału poradziły sobie lepiej. Szczerze mówiąc, Finlandię widziałbym zdecydowanie niżej, ale tak czy siak gratuluję @Chione pierwszego top5 :-)! Fajnie, że Bułgaria i Palestyna poradziły sobie dobrze.
Dziękuję za punkty dla Estonii. Przede wszystkim za dwunastki od Darki, Fenistila i Dawida, u których jakimś cudem zdobyłem co najmniej drugie miejsce drugą edycję z rzędu . Bez nich mogło być ostatnie miejsce w półfinale, a tak jest w finale ;-). Jakoś szczególnie nie nastawiałem się na finał, ale jak już w nim się znalazłem, to miałem dosyć dobre przeczucie. Nie poszło za dobrze, ale miło, że dla kogoś utwór był wartościowy. Warto było go tutaj przedstawić.
Dawid, Fenistil, Drover and Chione lubią ten post
Nie 3 Lis - 23:29
@Drover, ty zjadłaś... ogromne gratulacje
Dawid and Drover lubią ten post
- TravelerUżytkownik
- Liczba postów : 146
Wczoraj o 0:09
Świetny zwycięzca tej edycji, gratulacje Drover! Dobrze widzieć docenioną Portugalię, chętnie widziałabym wyżej Holandię i Rumunię w finałowej tabeli.
Bardzo dziękuję Wam za wszystkie punkty oddane na Palestynę i miło mi, że odebraliście Fish Masari pozytywnie
Bardzo dziękuję Wam za wszystkie punkty oddane na Palestynę i miło mi, że odebraliście Fish Masari pozytywnie
Liver, Drover and saopi lubią ten post
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: