RUMUNIA: Ilinca feat. Alex Florea - Yodel It!
+16
Fenistil
makalise
Drover
Jasiek
DanielW
Radek
Darka
Alpaka
IgorBielak
KarolStark
mercator
Liver
Szymek79
Yngwie / admin
Aro
iguś
20 posters
Strona 2 z 2 • 1, 2
Na ile punktów oceniasz reprezentantów Rumunii?
- GośćGość
Re: RUMUNIA: Ilinca feat. Alex Florea - Yodel It!
Sro 8 Mar - 22:16
Łuuuuu po skończeniu piosenki przez chwilę przestałem myśleć..na pewno jest na swój sposób kreatywna, nie zbyt często można doświadczyć takich brzmień, co by wtedy było :o mówiąc bardzo krótko podoba mi się, będzie ładne urozmaicenie i na pewno nie będzie nudno waham się pomiędzy dwiema ocenami ale ostatecznie Rumunia dostaję ode mnie ładne 8.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sro 8 Mar - 22:24
Dziwna ta piosenka. Na pewno jest oryginalna, ale mi niezbyt sie podoba. Niestety, ale irytuje. Nie wiem kto bardziej - on czy ona, wedlug mnie to wyszlo dosc chaotycznie. Moze gdyby glosy tej pary byly lepsze, ale mnie nie urzekaja.
- makaliseUżytkownik
- Liczba postów : 2
Czw 16 Mar - 11:00
Pierwszy raz kiedy usłyszałam tą piosenkę, to spodobała mi się bardzo Pomyslalam "wow, ciekawa propozycja z Rumunii" Niestety, ale z każdym kolejnym odsłuchem piosenka podoba mi sie coraz mniej i wręcz zaczyna mnie irytować nie wiem czemu tak się dzieje,ale nie jestem juz w stanie jej całej przesłuchać...
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią 17 Mar - 1:49
Piosenka bardzo mi się podoba - nie będę ukrywał, że w sporej mierze ze względu jodłowanie. Aż mi się wyśmienita Belgia z JESC 2009 przypomina. I choć całość jest może troszkę tania, a wokalnie też mogłoby być lepiej, to jednak słucham raz za razem i utwór z pewnością będzie oscylował w okolicach mojego Top 10.
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Sob 18 Mar - 0:12
Zdecydowanie jeden z najsłabszych utworów w tym roku. Może wreszcie im się noga powinie ileż można shitu wprowadzać do finału.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Wto 21 Mar - 17:26
Mnie się ostatnio coraz bardziej podoba, choć na początku nie mogłem się do końca do niej przekonać. Może brzmi jakoś kiczowato to jodłowanie, ale co z tego, skoro słuchanie tej piosenki daje dosyć dużo przyjemności? Jest bardzo pozytywna, energiczna i jedyna w swoim rodzaju w tegorocznej Eurowizji. Głosów pewnie zdobędzie dużo dzięki swej wyjątkowości (i rumuńskiej diasporze).
8/12
8/12
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Czw 23 Mar - 23:03
Ciężko znaleźć słowa, którym mogę wyrazić swoją opinię na temat tego tworu. Powiedzmy, że jest to mocno specyficzna propozycja. Niestety mnie nie przekonuję. Nie przepadam za hip-hopem, jodłowianie toleruję, ale raczej w muzyce folkowej. Doceniam pomysł na połączenie jodłowania z muzyką popularną, ale akurat tutaj to się nie sprawdza.
2/12 +1 punkt za pomysł i bądź co bądź dobre jodłowanie ze strony Illinci
2/12 +1 punkt za pomysł i bądź co bądź dobre jodłowanie ze strony Illinci
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Sro 29 Mar - 13:46
Aro napisał:Teoretycznie nic w tej piosence nie pasuje. Jednak dobrze to połączenie rapu z jodłowaniem wyszło i słucha się tego nadzwyczaj przyjemnie To jest takie pocieszne i chwytliwe Jedyne, do czego bym się przyczepił to głos pani na żywo, powinna popracować nad tym do maja. Pomimo to jest to najlepszy wybór od 2011 roku, zasłużone 8.
Byłem wtedy dziwnym człowiekiem. Na szczęście wszystko co złe kiedyś się kończy i przychodzi to, co dobre. Na serio - nie mam pojęcia co mi odbiło tak wysoko oceniając Rumunię. Piosenka z każdym dniem, kontaktem z nią straci coraz bardziej. Jedna z najbardziej irytujących piosenek tego roku, z 8 na 3 spada ocena.
- RaheiUżytkownik
- Liczba postów : 108
Sro 29 Mar - 18:51
Koszmarek ESC 2017
Strzelam facepalma za facepalmem oglądając kolejne topy na YT, ja nie wiem czy Rumuni opanowali 90% topów i propsują swoją piosenkę jak się da ale ja totalnie nie czaję tego zachwytu. Mamy rock'n'roll a to proszę państwa jest Shit'n'kicz. Życzę Rumunii dna w półfinale!
Strzelam facepalma za facepalmem oglądając kolejne topy na YT, ja nie wiem czy Rumuni opanowali 90% topów i propsują swoją piosenkę jak się da ale ja totalnie nie czaję tego zachwytu. Mamy rock'n'roll a to proszę państwa jest Shit'n'kicz. Życzę Rumunii dna w półfinale!
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Pon 3 Kwi - 17:11
Aro napisał:Aro napisał:Teoretycznie nic w tej piosence nie pasuje. Jednak dobrze to połączenie rapu z jodłowaniem wyszło i słucha się tego nadzwyczaj przyjemnie To jest takie pocieszne i chwytliwe Jedyne, do czego bym się przyczepił to głos pani na żywo, powinna popracować nad tym do maja. Pomimo to jest to najlepszy wybór od 2011 roku, zasłużone 8.
Byłem wtedy dziwnym człowiekiem. Na szczęście wszystko co złe kiedyś się kończy i przychodzi to, co dobre. Na serio - nie mam pojęcia co mi odbiło tak wysoko oceniając Rumunię. Piosenka z każdym dniem, kontaktem z nią straci coraz bardziej. Jedna z najbardziej irytujących piosenek tego roku, z 8 na 3 spada ocena.
Piosenka Rumunii, robi nawet niezłe pierwsze wrażenie. Ale po kilku przesłuchaniach po prostu zaczyna irytować. Ale w maju większość usłyszy ją pierwszy raz. Mimo że piosenka nie podoba mi się, to jednak obstawiam, że Jodełkę usłyszymy też w finale.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Pią 7 Kwi - 5:21
No i stało się. Rumunia znalazła się na ostatnim miejscu mojego rankingu, a przy tym jest najgorszą w tym roku pomimo i tak tragicznego poziomu. Paskudna piosenka. To jest po prostu tak słabe, że nie da się wysłuchać nawet kilkunastu sekund bez odruchu wymiotnego i chęci zabicia osoby stojącej obok. Tragedia! O tej piosence nie da się napisać JAKIEGOKOLWIEK pozytywu. Jak to wejdzie do finału to będzie parodia. Może za rok będzie lepiej?
- InsilesUżytkownik
- Liczba postów : 107
Pią 7 Kwi - 20:35
Co to ma być? i jeszcze to jodłowanie i rap (chyba XD) nie po prostu nie może być w finale bo to będzie porażka. 1/12
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
Pią 21 Kwi - 22:26
Oficjalne video do rumuńskiej propozycji.
Strona 2 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: