ISLANDIA: Svala - Paper
+14
KarolStark
Yngwie / admin
Fenistil
Nela_30
mercator
Liver
Drover
Aro
Skrzeczek
IgorBielak
Batiooo
Łosoś
yourraxus
DanielW
18 posters
Strona 1 z 2 • 1, 2
Jak oceniasz reprezentantkę Islandii?
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
ISLANDIA: Svala - Paper
Sob 11 Mar - 23:56
Islandię w Kijowie będzie reprezentować Svala z piosenką Paper. W superfinale islandzkich preselekcji wokalistka pokonała Daðiego Freyra Péturssona.
WERSJA STUDYJNA
WYSTĘP PÓŁFINAŁOWY (WERSJA ISLANDZKA)
WYSTĘP FINAŁOWY
WERSJA STUDYJNA
WYSTĘP PÓŁFINAŁOWY (WERSJA ISLANDZKA)
WYSTĘP FINAŁOWY
- yourraxusUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 51
Re: ISLANDIA: Svala - Paper
Nie 12 Mar - 0:07
Najlepsza piosenka ze wszystkich preselekcji razem wziętych! Kocham! 12/12.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Nie 12 Mar - 0:13
Islandia.. Witam w mym top 5 12/12
.....................................
- BatioooUżytkownik
- Liczba postów : 353
Nie 12 Mar - 0:16
Chyba najlepsza piosenka z całego sezonu preselekcyjnego! <3 Jestem zachwycony! Na pewno zagłosuję na Svalę podczas Eurowizji! 100/100 <3
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Nie 12 Mar - 0:23
Tak! Już się bałem, że wygra "Is this love". Nie zachwycam się tą piosenką jak inni i nie uważam jej za genialną, ale jest bardzo dobra. Rośnie nam konkurencja cały czas.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Nie 12 Mar - 0:44
Hmmm może być. Słuchałem już 2 lub 3 razy wcześniej, bo inni mi tę piosenkę pokazywali. Wtedy mnie nie przekonywała, ale teraz zmieniłem zdanie. Jest to wybór nawet dobry. Nie wywołuje u mnie jednak jakichś niesamowicie dobrych odczuć. Po prostu ten utwór leci sobie, jest nawet miły, ale nie wyjątkowy. Istnieje on, trzyma jakiś poziom, wnosi raczej nie dużo do konkursu i jest mi obojętne, jak sobie poradzi, a więc dam 6/12.
Moje odczucia z tą piosenką są coraz lepsze stopniowo. Zwiększam ocenę do 7.
Moje odczucia z tą piosenką są coraz lepsze stopniowo. Zwiększam ocenę do 7.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Nie 12 Mar - 0:45
Uff, Islandia wybrała najlepiej, jak mogła. Bardzo, bardzo dobra piosenka. Niby alternatywna, ale nie przytłacza, dość łatwo ją przyswoić. Klimat jest wspaniały, jednak przyczepię się do głosu wokalistki. Taki wysoki ton na pewno nie jest moją ulubioną kobiecą barwą. Jednak sama piosenka zacna, taka idealna na dyszkę
I nasz półfinał to będzie rzeźnia, jeżeli nikt występu nie popsuje.
I nasz półfinał to będzie rzeźnia, jeżeli nikt występu nie popsuje.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Nie 12 Mar - 0:51
Na razie przesluchalem ja tylko jeden raz, ale podoba mi sie. I mysle, ze z kolejnymi przesluchaniami spodoba mi sie jeszcze bardziej. Na tle tych wszystkich gowien w stylu "This Is Love" albo "Occidentali's Karma" wypada bardzo, bardzo przyzwoicie. Na pewno bedzie wysoko w moim rankingu.
Oby tylko nie zostala robbed jak Greta.
Oby tylko nie zostala robbed jak Greta.
- DanielWUżytkownik
- Liczba postów : 209
Nie 12 Mar - 1:05
Genialny, najlepszy jaki mógł być wybór Islandii Ta piosenka spodobała mi się od samego początku, co prawda troszkę bardziej lubię ją w wersji islandzkiej, ale już przyzwyczaiłem się, że musi stać się cud, by Islandia wysłała coś w swoim języku. Co do samego już utworu - wspaniałe refreny przysłaniają niedoskonałości w postaci tylko dobrych zwrotek. Co do wykonania na żywo - nie mam do Svali żadnych zastrzeżeń, jednak islandzki team musi popracować nad show - to z preselekcji jest dość nudne. Podsumowując - Svala szybuje do TOP5 mojego rankingu i raczej tam zostanie. Mam tylko nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z ubiegłego roku...
Oj tak, to będzie masakra, zaczynam się niestety bać o awans naszej Kasi...
Aro napisał:I nasz półfinał to będzie rzeźnia, jeżeli nikt występu nie popsuje.
Oj tak, to będzie masakra, zaczynam się niestety bać o awans naszej Kasi...
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Nie 12 Mar - 2:02
Spodziewałem się, że Svala będzie jedną ze ścisłych faworytek islandzkich pre i nie dziwi mnie jej zwycięstwo. Utwór mi się podoba, jest taki nordycki, mroźny, bardzo klimatyczny, niesamowicie się wyróżnia na tle amerykańskich radiówek i ballad w tym roku. Myślę, że Islandia ugra w Kijowie naprawdę sporo (może nie zwycięstwo, bo piosenka jest jednak nieco "specyficzna", ale o Top 5 jak najbardziej może powalczyć).
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Nie 12 Mar - 8:16
Świetny wybór Islandii, z sobotnich preselekcji to Islandia wybrała najlepiej jak mogła. Oj, jak już pisałem wcześniej pierwszy półfinał będzie półfinałem śmierci. Na szczęście Polska startuje w drugiej połówce...
- Nela_30Użytkownik
- Liczba postów : 69
Nie 12 Mar - 8:38
Bardzo się cieszę. Piosenka od razu wpadła mi w ucho. Ma w sobie coś z lat 80 i 90-tych zresztą jak sama Svala patrząc na jej ubiór Myślę, że zasługuje na TOP 5 w tym roku. Już się bałam, że te sweterki wygrają, ale na szczęści udało się. Chociaż jeden kraj podjął dobrą decyzję. Ciekawa jestem bardzo co by było gdyby taki mały kraj wygrał Eurowizję. Czy Islandia udźwignęłaby organizację takiego konkursu? (oni mają trochę ponad 300 tysięcy ludności). Już Anglię udało im się pokonać w piłce :P to na pewno stać ich na zwycięstwo.
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie 12 Mar - 8:48
Preselekcje islandzkie są tymi, które w ostatnich latach śledzę chyba najbardziej i już trzeci raz z rzędu moja reakcja na zwycięską piosenkę to: "no niby ok, jak się wsłucham to nawet jestem w stanie to polubić". Jak dwie poprzednie kandydatki skończyły, wszyscy wiemy. Zobaczymy jak będzie tym razem.
Od początku przewidywałem zwycięstwo Svali, choć jej piosenka niespecjalnie mnie rusza. Zdecydowanie wolałbym Daðiego, u którego może szału nie było, ale piosenka bardzo przemówiła do mnie swoją treścią oraz prezentacją sceniczną. Svala na razie wyląduje pewnie gdzieś w trzeciej dziesiątce mojego rankingu.
Od początku przewidywałem zwycięstwo Svali, choć jej piosenka niespecjalnie mnie rusza. Zdecydowanie wolałbym Daðiego, u którego może szału nie było, ale piosenka bardzo przemówiła do mnie swoją treścią oraz prezentacją sceniczną. Svala na razie wyląduje pewnie gdzieś w trzeciej dziesiątce mojego rankingu.
Nie 12 Mar - 10:15
Kocham Cię Islandio! najlepszy wybór wprost do mojego top 3! Dziewczyny rządzą Belgia, Azerbejdżan, Macedonia a teraz Islandia. To był dobry tydzień dla Eurowizji.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Nie 12 Mar - 10:40
Fajny utwór. Na razie jakieś duże więzi mnie z nim nie łączą, ale może się to zmienić. Przynajmniej podoba mi się bardziej od zeszłorocznej Islandii
7/12
7/12
Strona 1 z 2 • 1, 2
Pozwolenia na tym forum: