POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020
+19
BloodBrother
kavinsky
Wilk
Nela_30
Aleks
Luna
pierniczek
Versus
Alpaka
Sebek
monkeyy
Dastame
marjuz
Justi
Fenistil
Poland
Liver
mercator
Yngwie / admin
23 posters
Re: POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020
Wto 18 Lut - 19:53
Kasia Dereń to chyba jak do tej pory najbardziej otwarta uczestniczka polskiego finału Szansy na Sukces, właśnie uchyliła rąbka tajemnicy i już wiemy, że w niedzielę zaśpiewa utwór pt. "Ufaj Mi".
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 826
Wto 18 Lut - 20:05
No w sumie tak pomijając jej konkurenta w osobie Alberta z Lake Malawi który jako jedyny ujawnił piosenkę. Niby faworytka Alicja jest teraz mocno z tyłu.
Wto 18 Lut - 20:09
Poland napisał:No w sumie tak pomijając jej konkurenta w osobie Alberta z Lake Malawi który jako jedyny ujawnił piosenkę. Niby faworytka Alicja jest teraz mocno z tyłu.
którą piosenkę zaśpiewa Lake Malawi?
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Wto 18 Lut - 20:11
Chyba "Lucy".
A co do piosenki K. Dereń "Ufaj mi", to tytuł pasuje do ballady, a nie do szybkiej piosenki :x. Nawet ta okładka, dobra by była do jakieś rzewnej ballady :P ... Po za tym były przecieki, że wszystkie piosenki będą w całości po angielsku, a tutaj mamy polski tytuł. Więc piosenka może być po polsku, lub będzie w dwóch językach. Żeby nie okazało się że Kasia i Alicja będą miały ballady. A może wcześniejsze plotki, były tylko plotkami :!: :!: :!: ...
A co do piosenki K. Dereń "Ufaj mi", to tytuł pasuje do ballady, a nie do szybkiej piosenki :x. Nawet ta okładka, dobra by była do jakieś rzewnej ballady :P ... Po za tym były przecieki, że wszystkie piosenki będą w całości po angielsku, a tutaj mamy polski tytuł. Więc piosenka może być po polsku, lub będzie w dwóch językach. Żeby nie okazało się że Kasia i Alicja będą miały ballady. A może wcześniejsze plotki, były tylko plotkami :!: :!: :!: ...
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1593
Wto 18 Lut - 20:35
Znani są autorzy utworów:
Kasia Dereń - Ufaj Mi (tekst: Mateusz Krautwurst, Marcin Januszkiewicz; muz: Piotr Walicki)
Alicja Szempińska (Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek (Superhero), Laurell Barker (ESC 2019 - She Got Me, Bigger Than Us, Sister) )
Lake Malawi - Lucy (Alasdair Bouch, JOWST (ESC 2017), Cesár Sampson (ESC 2018), Lasse Piirainen (ESC 2017).
Kasia Dereń - Ufaj Mi (tekst: Mateusz Krautwurst, Marcin Januszkiewicz; muz: Piotr Walicki)
Alicja Szempińska (Patryk Kumór, Dominic Buczkowski-Wojtaszek (Superhero), Laurell Barker (ESC 2019 - She Got Me, Bigger Than Us, Sister) )
Lake Malawi - Lucy (Alasdair Bouch, JOWST (ESC 2017), Cesár Sampson (ESC 2018), Lasse Piirainen (ESC 2017).
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Wto 18 Lut - 21:14
Przeraża mnie wizja reprezentowania kraju przez Lake Malawi z tą przeciętną pioseneczką, nasz rynek muzyczny stać na o wiele więcej a zapychamy finał czymś takim, serio mieliśmy wiele lepszych piosenek które brały udział niegdyś w krajowych eliminacjach i przepadały... Utwór Kasi natomiast widzę szykuje się po polsku - więc NIE ode mnie, musiałby być mega wybitny w co wątpię. Jeśli miałbym teraz brać kogoś w ciemno to Alicja - stoją za nią zdecydowanie autorzy utworu więc skoro stworzyli jej taki BOP na miarę tych które tworzyli wcześniej (pomijając to sister i bigger than us xd ) to niech jedzie, może i nawet wkurw za wygranie odcinka minie każdemu :roll: następnym razem po prostu niech wybiorą wewnętrznie bez robienia cyrków.
- kavinskyUżytkownik
- Liczba postów : 7
Wto 18 Lut - 22:01
Jest już dostępny wywiad z Alicją: https://youtu.be/e1UMLH3yvxw Piosenka zapowiada się ciekawie i mam nadzieję, że pokaże w niej cały swój warsztat. Z tych wszystkich finalistów, chyba tylko Alicja ma w sobie coś takiego, co ma szansę się przebić na Eurowizji. Jeśli utwór będzie świetny, to możemy być spokojni.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 902
Wto 18 Lut - 22:09
No akurat finalistów mamy takich, że każdy może się przebić z dobrym songiem. Kasia jest raczej najbardziej stabilna. Mam nadzieje, ze piosenka będzie miała mieszane języki i jednak będzie szybka, ale Krautwurst odpowiadający za tekst mnie trochę smuci.
Wto 18 Lut - 22:54
z tego co wiadomo to Kasia będzie miała wersję dwujęzyczną piosenki (polsko-angielską), być może premiera singla odbędzie się jeszcze przed niedzielnym odcinkiem Szansy Na Sukces (w przypadku Alicji chyba nie ma co na to liczyć, stawia na element zaskoczenia).
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 826
Sro 19 Lut - 10:21
I to może ją pogrzebać - zwłaszcza jeżeli Kasia Dereń szybciej opublikuje piosenkę. Ala wyjdzie wtedy na najbardziej zamkniętą w sobie uczestniczkę która myśli że jak wyskoczy w ostatniej chwili z piosenką to wszyscy ją wybiorą ze względu na to że po "The Voice of Poland" jest faworytką. To zbyt pewne poczucie może ją zgubić.
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Sro 19 Lut - 12:38
Nie zgadzam się - przeciętny niedzielny telewidz będzie miał absolutnie w nosie, kto opublikował piosenkę przed programem. Moim zdaniem nie ma szans, by ten program wygrał ktoś inny niż Alicja Szemplińska.Poland napisał:I to może ją pogrzebać - zwłaszcza jeżeli Kasia Dereń szybciej opublikuje piosenkę. Ala wyjdzie wtedy na najbardziej zamkniętą w sobie uczestniczkę która myśli że jak wyskoczy w ostatniej chwili z piosenką to wszyscy ją wybiorą ze względu na to że po "The Voice of Poland" jest faworytką. To zbyt pewne poczucie może ją zgubić.
- mercatorUżytkownik
Sro 19 Lut - 13:31
Aleks napisał:Nie zgadzam się - przeciętny niedzielny telewidz będzie miał absolutnie w nosie, kto opublikował piosenkę przed programem. Moim zdaniem nie ma szans, by ten program wygrał ktoś inny niż Alicja Szemplińska.Poland napisał:I to może ją pogrzebać - zwłaszcza jeżeli Kasia Dereń szybciej opublikuje piosenkę. Ala wyjdzie wtedy na najbardziej zamkniętą w sobie uczestniczkę która myśli że jak wyskoczy w ostatniej chwili z piosenką to wszyscy ją wybiorą ze względu na to że po "The Voice of Poland" jest faworytką. To zbyt pewne poczucie może ją zgubić.
Dokładnie miałem to samo napisać. Większość głosujących w niedziele, pierwszy raz usłyszy wszystkie 3 utwory. Po za tym często wykonawca ma najmniej do gadania, o terminie publikacji. Zresztą nie wiadomo czy K. Dereń wyrobi się do niedzieli. Czasu co raz mniej, może usłyszymy przynajmniej fragment jej utworu.
A do murowanego zwycięstwa Szemplińskiej wszystko będzie zależało od jury, bo ma decydujący głos. Komu da 3 punkty (bo pewnie będzie jak w SNS:JESC 2019) to 90% pojedzie do Rotterdamu.
- JustiUżytkownik
- Liczba postów : 49
Sro 19 Lut - 15:00
Kasia napisała na Instagramie pod jednym komentarzem, że jej utwór usłyszymy w całości jeszcze przed finałem. Tylko patrzeć jak to samo usłyszymy od Ali. Pozostaje tylko czekać aż opublikują swoje piosenki.
- VersusUżytkownik
- Liczba postów : 16
Sro 19 Lut - 16:29
Na Instagramie Kasia Dereń dała informację, że premiera utworu będzie w piątek.
- mercatorUżytkownik
Sro 19 Lut - 17:15
No to czekamy do piątku, oby to był hicior, bo w przeciwnym razie zostanie nam czekanie, na to co zaprezentuje Alicja.
Pozwolenia na tym forum: