Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020

+19
BloodBrother
kavinsky
Wilk
Nela_30
Aleks
Luna
pierniczek
Versus
Alpaka
Sebek
monkeyy
Dastame
marjuz
Justi
Fenistil
Poland
Liver
mercator
Yngwie / admin
23 posters
Go down
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 902

POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020 - Page 6 Empty Re: POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020

Nie 16 Lut - 17:05
Złoty bilet dostala Saszan i Patłyk skoczyński za najlepsze wykonania
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020 - Page 6 Empty Re: POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020

Nie 16 Lut - 17:09
Ten złoty bilet chyba był zarezerwowany dla Szemplińskiej, gdyby jury nie dało jej pierwszego miejsca w drugim odcinku;).
Wszystko jednak skłania się do tego, że finał wygra Alicja. Bo za konkurentów ma K. Dereń, niby zdolną dziewczynę; ale ona ma 35 lat i do tej pory śpiewała głównie chórkach i jak sama powiedziała, do tej pory nic nie wygrała. A z drugiej strony mamy A. Ciernego, niby ma polskie pochodzenie, ale przeciętny widz w Polsce będzie głosował na "rodowitego Polaka".
Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

Nie 16 Lut - 18:04
Pozostaje mi jedynie sobie posłuchać jeszcze raz tych którzy powinni być w finale... strasznie mi żal tej dwójki a Albert max co powinien dostać to wyróżnienie :| ehhh.

mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik

Nie 16 Lut - 18:19
@Wilk: ja bym do te grona dodał jeszcze Paulinę Czaplę. Szkoda że wykoszono artystów z charyzmą i talentem do śpiewania. Mam nadzieję że za tydzień piosenka która wygra, jakoś zrekompensuje nam te nasze preselekcje...
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator

Liczba postów : 2314

Nie 16 Lut - 18:52
Tak bardzo obchodzą mnie te pre, że w ogóle zapomniałem dziś obejrzeć. Właśnie nadrobiłem. Dobrze, że mamy już za sobą to koszmarnie bezsenowne karaoke. Widząc wczoraj tak świetnie zorganizowany finał w biedniejszej i mniejszej Litwie, chce się tylko płakać.
Curyło zasłużyła na awans zamiast tej nieciekawej Alicji, ale przynajmniej jest szansa na dobry utwór od wytwórni. Dereń chwali się, że będzie super, więc trzymam kciuki. Albert na odcinku dał do zrozumienia, że bardziej chodzi mu o pokazanie się dziadkom w polskiej tv niż reprezentowanie :poland: na Eurowizji XD, niemniej spoko, barwniejsza stawka. Chyba wolałbym z tego odcinka mimo wszystko Nicka, ale jego repertuar to właściwie same sweet piosenki a'la lata 70.
Najgorsze jest to, że jak przypadkiem awansujemy do finału to TVP nam zaserwuje to samo żałosne show za rok...
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik

Nie 16 Lut - 19:29
Czy słyszeliście już jakieś plotki na temat piosenek przygotowanych dla finalistów?? Na dzienniku eurowizyjny pisze że nie wszystkie piosenki będą szybkie. Natchnąłem też się na zagranicznych forach, że prawdopodobnie K. Dereń będzie miała piosenkę uptempo, zaś Alicja balladę w bondowskim stylu. Co piosenki Alberta to nic nie piszą, ale ponoć wystąpi razem z zespołem .
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator

Liczba postów : 2314

Nie 16 Lut - 19:35
Właśnie dokładnie te plotki dotarły i do mnie. Albert potwierdził, że będzie z zespołem, pewnie zaśpiewają najnowszy singiel "Lucy". Ciekawy jestem Dereń. Alicja i tak pewnie wygra cokolwiek by nie zaśpiewała.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik

Nie 16 Lut - 19:58
Dawid napisał:Albert potwierdził, że będzie z zespołem, pewnie zaśpiewają najnowszy singiel "Lucy". Ciekawy jestem Dereń. Alicja i tak pewnie wygra cokolwiek by nie zaśpiewała.

Właśnie przesłuchałem tą piosenkę Lucy, trwa ona mniej więcej 3 minuty i na yt pojawiła się 14 lutego. Tak więc na 99% usłyszymy tą piosenkę w finale. Nie jest to wprawdzie tak dobra piosenka, jak rok temu miało Lake Malawi, przynajmniej wg mnie. Ale przynajmniej finał mielibyśmy pewny (pewnie od Czechów wpadłoby 2x12 punktów).
Co do Alicji, to taka bondowska ballada by pasowała, ale w ostatnich latach na esc tego typu ballady nie osiągają dobrych wyników, no chyba że wykonuje je "baba z brodą"...
Przy 3 piosenkach w finale, jeżeli Alicja będzie pierwsza o jury, to reszta ma nikłe szanse, bo przy remisie punktowym jury ma decydujący głos...

PS. Piosenka Kasi ma być uptempo, z elementami tańca. Czyli pewnie ma przygotowaną piosenkę podobną do Superhero. Czyżby TVP jednak postawiło na nią?? Chociaż taka bondowska ballada pasuje do Alicji...
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik

Nie 16 Lut - 21:52
yo do Alicji zajebiscie pasuja podobne ballady https://www.youtube.com/watch?v=QkuLGdNvB4A Ta piosenka Alberta lepsza niż połowa stawki wybranej, ale jednak liczę na dziewczyny. Sercem z Kasia, ale obojetne przy dobrych songach kto
Poland
Poland
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 826

Nie 16 Lut - 21:59
Dastame napisał:Złoty bilet dostala Saszan i Patłyk skoczyński za najlepsze wykonania
Skąd wiesz? Moim zdaniem są lepsi od nich - zwłaszcza w drugim i trzecim półfinale Wink
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik

Pon 17 Lut - 3:47
Poland napisał:
Dastame napisał:Złoty bilet dostala Saszan i Patłyk skoczyński za najlepsze wykonania
Skąd wiesz? Moim zdaniem są lepsi od nich - zwłaszcza w drugim i trzecim półfinale Wink
xD
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik

Pon 17 Lut - 6:57
Ktoś tu chyba nie zrozumiał sarkazmu 🤦 . Ciekawe, że przez 3 odcinki A Orzech nie wspomniał ani razu że jest możliwość przyznania złotego biletu.
Albert Cenry potwierdził oficjalnie że wystąpi w finale razem z zespołem...
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Pon 17 Lut - 9:30
Podsumowanie, na wstępie nie wierzę w złote bilety i inne cuda na kiju. Jest zwycięzca odcinka i to jest sprawiedliwe bo trzeba przyznać, że w każdym odcinku wygrało najlepsze wykonanie, głos i osobowość (tu też podziękowania dla Cleo, Michała i Gromeego za dokonanie optymalnych wyborów).

Kasia Dereń - uwielbiam ją, cieszę się na myśl o tanecznej piosence właśnie dla niej, na dodatek wsparta chórkami a w nich Nick Sinckler, który brał także udział w nagrywaniu piosenki jako backing vocal. Kasia ma power, ma ten pazur mam nadzieję tylko, że to będzie dobra piosenka, nie cukierkowaty pop.

Alicja Szemplińska - przecież ta dziewczyna jest stworzona do ballad, nic innego dla jej mocnego głosu. Jak to będzie ballada w stylu Wicked Game z VoP, nowoczesna nieco mroczna w którym będzie mogła rozwinąć cały wachlarz swoich umiejętności to już mam ciary i zbieram szczękę z podłogi.

Albert Cerny - jeśli faktycznie, będzie to "Lucy" to mamy trzecią kompozycję zupełnie inną od pozostałych i cieszy mnie taka różnorodności w finale. Najnowszy utwór Lake Malawi podoba mi się bardziej niż Friend of a friend, którego nie lubię do dziś. Teledysk również na poziomie, w ich stylu. W tym przypadku wszystko zależy jak wypadnie na żywo.

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
Nela_30
Nela_30
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 69

Pon 17 Lut - 22:30
Jeżeli Albert będzie z Lake Malawi w finale Szansy na sukces i zaśpiewają "Lucy" to będę wniebowzięta, bo piosenka spodobała mi się od pierwszego przesłuchania. Lepsze to na pewno od "Friend of a Friend" i niesamowicie wpada w ucho.

A to fragment wywiadu Alberta z eurowizja.org Wygląda na to, że jednak to zaśpiewają.

Co szykujesz na finał programu? Jaka będzie twoja konkursowa piosenka?
Albert Cerny: Zaśpiewam najnowszy singiel Lake Malawi. Piosenka jest wesoła i melodyczna. Tak naprawdę powstała tuż po powrocie z Eurowizji w zeszłym roku. Napisałem ją w Oslo wraz z norweskim producentem pod pseudonimem JOWST, a także Lasse Piirainenem [z grupy Norma John – przyp. red.] oraz austriackim piosenkarzem o imieniu Cesar Sampson.

Ostatnio zmieniony przez Nela_30 dnia Wto 18 Lut - 10:58, w całości zmieniany 1 raz
Alpaka
Alpaka
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 112

Pon 17 Lut - 23:59
Całkiem bym w sumie chciał Alicję Szemplińską na Eurowizji, więc liczę na to że jej piosenka nie będzie szła w kierunku ballady "typowej eurowizyjnej" a'la albania ale w kierunku bardziej niekonwencjonalnym... szkoda by było uważam gdyby taka dobra świeża artystka na start kariery przepadła w półfinale w eurowizji
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: