Propozycje dotyczące forum (sprawy organizacyjne)
+19
marjuz
Darka
Sebek
Wonder
Skrzeczek
monkeyy
Poland
Kuba
Justi
mercator
Sier
KarolStark
Łosoś
Fenistil
iguś
Aro
Naar
Liver
Yngwie / admin
23 posters
Propozycje dotyczące forum (sprawy organizacyjne)
Pią 24 Lut - 19:47
Hej, jeśli macie jakieś pytania, propozycje zmian na forum, coś was drażni, czegoś brakuje - śmiało piszcie w tym temacie.. postaram się w miarę możliwości poprawić co się da.. btw, Naar już szukam tych linków
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Re: Propozycje dotyczące forum (sprawy organizacyjne)
Pią 24 Lut - 19:58
W kwestii życia działu Europa wybrała.
1.Umówmy się, że poza wklejeniem zdjęcia i kilku linków, piszemy coś od siebie. Chociaż zdanie albo 2 szczątkowych informacji. Ok? Nie chodzi mi o to, żeby kogoś wytykać albo coś w tym stylu. Po prostu, zachowajmy poziom ze starego forum
2.Co z ankietami?
1.Umówmy się, że poza wklejeniem zdjęcia i kilku linków, piszemy coś od siebie. Chociaż zdanie albo 2 szczątkowych informacji. Ok? Nie chodzi mi o to, żeby kogoś wytykać albo coś w tym stylu. Po prostu, zachowajmy poziom ze starego forum
2.Co z ankietami?
Pią 24 Lut - 20:08
Liver: spoko, dwa zdania od siebie + ankieta (tam gdzie nie było to dodałem)
Naar: zmieniłem kolor czcionki, bo jak zmieniam kolor linków to zmieniają się odnośniki na stronie głównej (nie tylko ja mam z tym problem z tego co czytałem w supporcie)
Naar: zmieniłem kolor czcionki, bo jak zmieniam kolor linków to zmieniają się odnośniki na stronie głównej (nie tylko ja mam z tym problem z tego co czytałem w supporcie)
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Pią 24 Lut - 20:24
Yngwie napisał:
Ale o to mi dokładnie chodziło od razu widać różnicę gdzie jest normalny tekst, a gdzie jest wrzucony link
To ja jeszcze dwie sprawy do ankiet:
1. Czy da się zrobić tak by była możliwość wpisania więcej niż 10 odpowiedzi? (bo aktualnie można wstawić skalę punktową od 12 do 1pkt, a na 0 już brakuje miejsca)
2. To raczej prośba, ale by przy tworzeniu ankiet zaznaczać opcję"cancel vote" czy jakoś tak, bo umożliwi zmianę własnych głosów, gdy piosenka nam się bardziej/mniej spodoba od wystawienia oceny.
Sob 25 Lut - 9:24
Naar napisał:Yngwie napisał:
Ale o to mi dokładnie chodziło od razu widać różnicę gdzie jest normalny tekst, a gdzie jest wrzucony link
To ja jeszcze dwie sprawy do ankiet:
1. Czy da się zrobić tak by była możliwość wpisania więcej niż 10 odpowiedzi? (bo aktualnie można wstawić skalę punktową od 12 do 1pkt, a na 0 już brakuje miejsca)
2. To raczej prośba, ale by przy tworzeniu ankiet zaznaczać opcję"cancel vote" czy jakoś tak, bo umożliwi zmianę własnych głosów, gdy piosenka nam się bardziej/mniej spodoba od wystawienia oceny.
zrobione, potem pododaje "0" w ankietach, które już są i wstawię zmienię głosu.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Sob 25 Lut - 14:38
Da się wyłączyć wyświetlanie podpisów u innych? Nie mogę znaleźć takiej opcji, jak wchodzę w profil.
- NaarUżytkownik
- Liczba postów : 68
Wto 7 Mar - 21:49
Nie wiem czy tylko ja tak mam czy inni też mają ten problem, ale od kilku dni, szczególnie wieczorami wchodząc na forum mam oznaczone wszystkie posty jako przeczytane mimo iż patrząc na datę i godzinę dodania widze, że jest sporo nowych postów, które pojawiły się od ostatniego logowania.
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Wto 7 Mar - 22:26
U mnie wygląda to może trochę inaczej, ale zdarza się, że forum nie wyświetla mi "powiadomienia" o nowym poście.
Wto 7 Mar - 22:33
Naar: hmmm.. dziwne może trzeba byłoby sprawdzić ustawienia w Notifications (na tym czarnym pasku na samej górze). Jeśli to nie to, w takim razie poszukam przyczyny.
Liver: też zajrzyj do tej funkcji "Notifications" zresztą mi też czasem nie wyświetla tego powiadomienia na samej górze forum. To chyba tylko dodatek.
Liver: też zajrzyj do tej funkcji "Notifications" zresztą mi też czasem nie wyświetla tego powiadomienia na samej górze forum. To chyba tylko dodatek.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Wto 7 Mar - 22:45
Nie chodziło mi dosłownie o Powiadomienia Miałem na myśli, że jak przy nowych postach ikonka działu powinna być czerwona, pozostaje normalna.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Wto 7 Mar - 22:45
A ja mam odwrotnie, niż Naar. To znaczy pomimo tego, że przeczytam zalogowany dany post, to i tak potem się wyświetla na czerwono :<
Wto 7 Mar - 22:47
spoko, trochę to dziwne, być może związane to jest z 'grupami', jutro postaram się rozwiązać ten problem.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 921
Sro 8 Mar - 0:35
A jeszcze wtrącę swoje 3 grosze i: mam czasem podobnie jak Aro, lecz nie jest to specjalnie irytujące, a druga rzecz, to taka, że jak napisze posta, a następnie wychodzę do strony głównej, to mój post, który napisałem, wyświetla mi się jako "nieprzeczytany". :P
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Sro 8 Mar - 0:42
O, mam jeszcze jedno:
(PPM -> Pokaż obrazek)
Kiedy klikam w link po lewo, zamiast do postu igusia przenosi mnie do początku tematu. Co jest dość uciążliwe, kiedy temat ma kilka stron.
(PPM -> Pokaż obrazek)
Kiedy klikam w link po lewo, zamiast do postu igusia przenosi mnie do początku tematu. Co jest dość uciążliwe, kiedy temat ma kilka stron.
Sro 8 Mar - 15:21
Aro napisał:O, mam jeszcze jedno:
(PPM -> Pokaż obrazek)
1) tak wiem, bo to były linki do tematów, już zmieniłem na linki do najnowszych postów i powinno działać
2) co do tych widocznych i niewidocznych czytanych i nie czytanych postów to sprawa jest grubsza, bo to są jakieś błędy techniczne forum. zrobiłem re-synchronizację forum, podobno ma pomóc, jeśli wraz problem nie będzie rozwiązany to poszukam innych przyczyn. Wiem jeszcze, że na innych forach jest taki problem, że jak kogoś automatycznie wyloguje, to wszystkie posty automatycznie stają się przeczytane (trochę to głupie, ale ktoś musiał pisać ten skrypt xD).
Pozwolenia na tym forum: