CZARNOGÓRA: Vladana (Breathe)
+4
Liver
Dastame
Łosoś
Yngwie / admin
8 posters
Ile punktów przyznał(a)byś propozycji czarnogórskiej?
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1311
CZARNOGÓRA: Vladana (Breathe)
Pon 31 Maj - 18:22
[postbg=https://i.servimg.com/u/f51/19/62/66/77/bckgrd10.jpg]
Po niemal dwuletniej nieobecności w konkursie, czarnogórska telewizja zdecydowała, że reprezentować ich będzie Vladana!
Vladana Vučinić urodziła się w 1986 w Podgoricy (wtedy jeszcze Titograd). Posiada wykształcenie muzyczne, jak i również dziennikarskie. Ma już doświadczenie z Eurowizją. Brała udział w preselekcjach Serbii i Czarnogóry w 2005 oraz 2006 (za pierwszym nie dostała się do ogólnokrajowego etapu, za drugim razem w duecie z Bojaną Nenezić zajęła 11. miejsce). Jej utwór nosi tytuł Breathe i zostanie wykonany w języku angielskim, podobnie jak ostatnia, genialna propozycja kraju w 2019.
Vladana Vučinić urodziła się w 1986 w Podgoricy (wtedy jeszcze Titograd). Posiada wykształcenie muzyczne, jak i również dziennikarskie. Ma już doświadczenie z Eurowizją. Brała udział w preselekcjach Serbii i Czarnogóry w 2005 oraz 2006 (za pierwszym nie dostała się do ogólnokrajowego etapu, za drugim razem w duecie z Bojaną Nenezić zajęła 11. miejsce). Jej utwór nosi tytuł Breathe i zostanie wykonany w języku angielskim, podobnie jak ostatnia, genialna propozycja kraju w 2019.
VLADANA - BREATHE
- Tekst:
- Breathe
The pain will go away they say
And the clouds fall
You'll keep the things to feel their smell
Just to make you warm
No, nothing feels the same
The fear won't leave you anyway
The battle for the life
Is bigger than you know
To act so selfishly is unforgivable
The air is what they need
Air is what they breathe
They'll die without it
It's unforgivable
Breathe, breathe
Fight for your life
Breathe, breathe
Go to sleep and dream that we
We will be reborn
Our souls will find themselves again
In the sweat of the storm
No, nothing feels the same
The fear won't leave you anyway
The battle for the life
Is bigger than you know
To act so selfishly is unforgivable
The air is what they breathe
They'll die without it
It's unforgivable
They'll die without it
It's unforgivable
Unforgivable, forgivable
Nothing would feel the same
Unforgivable, forgivable
We can't lose them
Have to save them
It's unforgivable
Breathe, breathe
Fight for your life
You better breathe
They'll die without it
It's unforgivable
Breathe
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Re: CZARNOGÓRA: Vladana (Breathe)
Wto 12 Paź - 11:10
Czarnogóra wraca do konkursu po dwuletniej przerwie! W 2020 zrezygnowali z udziału w atmosferze skandalu (pieniądze, które najprawdopodobniej miały zostać wykorzystane do opłacenia składki członkowskiej, wydano na nowe samochody dla pracowników RTCG), w 2021 "nie, bo nie". Teraz zmienili zdanie.
http://esctoday.com/184052/montenegro-rtcg-confirms-participation-at-eurovision-2022/
Oby to był równie mocny powrót, co w 2012.
http://esctoday.com/184052/montenegro-rtcg-confirms-participation-at-eurovision-2022/
Oby to był równie mocny powrót, co w 2012.
Yngwie / admin, Dawid and Fenistil lubią ten post
Wto 12 Paź - 16:54
bardzo dobra wiadomość, będę z ciekawością wypatrywał czarnogórskiej piosenki - ten mały kraj zawsze potrafi zaskoczyć, albo wysyłają coś ze smakiem jak Adio czy Moj svijet, nietuzinkowego jak Igranka, lub totalne gnioty jak to ostatnie Heaven. Chyba najbardziej chciałbym usłyszeć jakąś bałkańską balladę.
.....................................
Autor powyższego posta: Yngwie
Liver lubi ten post
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Wto 12 Paź - 19:25
mega mam nadzieję na bosską Montevizije i xnt w postaci koperty z wynikami spadającymi z nieba
Dawid lubi ten post
- ŁosośModerator
- Klan :
Wto 4 Sty - 2:11
Reprezentanta Czarnogóry poznamy dzisiaj. Wiadomo już, że będzie to kobieta oraz osoba która występowała już na scenie Monteviziji (nie określono jednak, czy jako uczestniczka, czy jako interval act).
- ŁosośModerator
- Klan :
Wto 4 Sty - 18:18
Do Turynu pojedzie Vladana Vučinić. Wiadomo, że utwór został skomponowany przez Darko Dimitrova (kompozytor m.in "Proud" i "Loco Loco"), oraz że prawdopodobnie będzie to ballada.
- ŁosośModerator
- Klan :
Pią 4 Mar - 22:58
Odbyła się premiera utworu:
Liver lubi ten post
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Pią 4 Mar - 23:12
Typ ballady, która co roku znajduje się w konkursie jedna spodoba się bardziej jedna mniej. Powiem szczerze, że nie licząc 1:20-1:40 to ta piosenka całkiem przypadła mi to gustu, a jeśli Vladana ogarnie na żywo to jury powinno sypnąć pkt i zapewne skończy 8-12 w semi. Na minus może być to, że dosyć późno się rozwija no ale nic ja po cichu liczę liczę na awans chociaż nie umrę jeśli tak się nie stanie
6/10
6/10
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Pią 4 Mar - 23:37
Macedonię rozumiem, bo jak skończyła się era jednego półfinału to ciężej ślizgać się na czołowych notach z regionu, ale jaka krzywda spotkała Czarnogórę? Jeszcze żeby ten angielski dawał im wyniki. W tym roku może w końcu coś ugrają. Nawet średnia ballada, są etno wstawki, rozkręca się. Albania takie wysyła i ostatnio (jak by nie było) regularnie wchodzą do finału.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1290
Sro 16 Mar - 1:46
Nie wiem czemu intuicyjnie nastawiałem się na fuego-rozklapciochę, przyzwyczajenia z . Dostajemy raczej klasyczną bałkańską power-balladę żywcem przypominająca propozycję z 2014. Fragment instrumentalny po refrenie jest prawie identyczny z tym z "Moj Svijet", nawet baletnica w obu jest xD (występ Sergeja z finału - 1:42, teledysk Vladany - 2:08).
Na nic nie liczyłem, dlatego rezultat jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Daje mi ten utwór lekkie poczucie nostalgii, nie ma w nim nic niezwykłego, ale bardzo szybko przelatuje i łyka się to na raz. Trudno doszukiwać się do lepszych czy gorszych fragmentów, to po prostu dobra składna bałkańsa ballada, wypada żeby chociaż jedna na ESC była. Wszystko jest w swoim miejscu, teledysk ładny, jest to o czymkolwiek, ja daję okejkę. 6/12
Na nic nie liczyłem, dlatego rezultat jest dla mnie pozytywnym zaskoczeniem. Daje mi ten utwór lekkie poczucie nostalgii, nie ma w nim nic niezwykłego, ale bardzo szybko przelatuje i łyka się to na raz. Trudno doszukiwać się do lepszych czy gorszych fragmentów, to po prostu dobra składna bałkańsa ballada, wypada żeby chociaż jedna na ESC była. Wszystko jest w swoim miejscu, teledysk ładny, jest to o czymkolwiek, ja daję okejkę. 6/12
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Czw 17 Mar - 14:06
To brzmi tak bardzo jak typowa eurowizyjna ballada... Plus jest taki, że nie jest tak nudna jak "Boys Do Cry" czy jakieś "Stay" z poprzednich lat, ale dla mnie to jest zdecydowanie za bardzo podniosłe. Mam mieszane uczucia.
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 901
Czw 7 Kwi - 17:53
Sliczne <3
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Pią 29 Kwi - 0:17
Bardzo szkoda, że jest po angielsku, bo subtelne bałkańskie elementy są tu obecne i jakiś potencjał był. Natomiast to co wyszło, wyszło jednak trochę zbyt mało charakterystycznie.
Pozwolenia na tym forum: