Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

+22
tomek992
Marzyciel12
Sebek
KarolStark
Luna
Yngwie / admin
Drover
marjuz
iguś
Morison
Dawid
Fenistil
Maniuszka
mercator
Dastame
Kuba
malmex
Wilk
Szymek79
magou
Triss
Łosoś
26 posters
Go down
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ) Empty EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

Pią 17 Maj - 1:57
Może i za nami oba półfinały tegorocznej Eurowizji, jednakże przed nami największe emocje a mianowicie - wielki finał. Z każdego półfinału, poznaliśmy po dziesiątce szczęśliwych wykonawców, którzy zawalczą w finale o zwycięstwo. Tej nocy została opublikowana kolejność występów. Prezentuje się następująco:

01. :malta: Michela - Chameleon
02. :albania: Jonida Maliqi - Ktheju tokës
03. :czech: Lake Malawi - Friend of a Friend
04. :germany: S!sters - Sister
05. :russia: Sergey Lazarev - Scream
06. :denmark: Leonora - Love Is Forever
07. :sanmarino: Serhat - Say Na Na Na
08. :macedonia: Tamara Todevska - Proud
09. :sweden: John Lundvik - Too Late For Love
10. :slovenia: Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi
11. :cyprus: Tamta - Replay
12. :netherlands: Duncan Laurence - Arcade
13. :greece: Katerine Duska - Better Love
14. :israel: Kobi Marimi - Home
15. :norway: KEiiNO - Spirit In The Sky
16. :unitedkingdom: Michael Rice - Bigger Than Us
17. :iceland: Hatari - Hatrið mun sigra
18. :estonia: Victor Crone - Storm
19. :belarus: ZENA - Like It
20. :azer: Chingiz - Truth
21. :france: Bilal Hassani - Roi
22. :italy: Mahmood - Soldi
23. :serbia: Nevena Božović - Kruna
24. :switzerland: Luca Hänni - She Got Me
25. :australia: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity
26. :spain: Miki - La Venda

(SKRÓT WYSTĘPÓW)

Który z tych wykonawców, według Was przeniesie Eurowizję na swój teren? Tego dowiemy się już w sobotę, 18 maja o godz. 21.
Niech zwycięży najlepszy!

Ostatnio zmieniony przez Łosoś dnia Pią 17 Maj - 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Triss
Triss
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ) Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

Pią 17 Maj - 5:40
Duncan musi to wygrać, wczorajszy występ był wspaniały, jak już pan Orzech kibicuje, to musi być dobrze! Szeroki uśmiech Wydaje mi się, że gdy wszystkie szybsze piosenki będą walczyć o swoją pulę głosów, to wtedy do akcji wkroczy Holandia i wymiecie system, zgarniając całą resztę.
Kto może sprawić niespodziankę? Chyba wszyscy wiedzą, że Islandia, nawet ode mnie z domu poleci w sobotę głos :P Ponadto liczę na TOP10 w televotingu dla Norwegii.

Gratulacje dla fabryki Milanova, jak co roku wysoka skuteczność Wink
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ) Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

Pią 17 Maj - 7:59
Nie wiem kto wygra. Serio. Wcale się nie zdziwię jeśli Holandia stawiana jako faworyt zajmie miejsce 3-5. Rosja może wygrać televoting, u jury będzie słabiej. Jeśli idę dobrym tropem to Czechy będą bardzo wysoko i chyba zasłużenie bo w tv wygląda to wyśmienicie jak teledysk a nie występ na żywo. Malta ma szansę być w top10, tak jak baba na kiju z Australii. Reszta? Hmm obstawiam że faworyci wykończą się nawzajem.
Szymek79
Szymek79
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 551

Pią 17 Maj - 9:59
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Pią 17 Maj - 10:40
Szczerze powiedziawszy trudno wskazać faworyta, niby u buków Holandia bije wszystkich na głowę, a w dodatku jej groźny konkurent Rosja dostała niską pozycję (ale Holandia też nie występuje pod koniec) i może to się odbić na televotingu; to równie dobrze może wygrać Australia, Włochy, Szwajcaria czy Azerbejdżan. Ja się zastanawiam nad Australią, dużo będzie zależało jak oceni ten kraj jury, bo u widzów pewnie spokojnie będzie Top3.

Ostatnio zmieniony przez mercator dnia Sob 18 Maj - 18:59, w całości zmieniany 1 raz
Wilk
Wilk
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 680

Pią 17 Maj - 12:27
FRANCJA :sfrance:
CYPR :scyprus:
HOLANDIA :snetherlands:

To moje ostateczne top 3 tego roku z czego jedynie Cypr nie ma tu raczej szans na wygraną ani nawet powtórzenie miejsca Eleni. Francję zauważyłem że wszyscy lekceważą ale mam nadzieję jednocześnie się wszyscy zdziwią na koniec Uśmiech Jeśli nie Bilal to jak najbardziej będę się cieszył ze zwycięstwa Holandii, jeśli wygra natomiast ktoś inny będę delikatnie mówiąc niepocieszony i rozczarowany.

Moje głosy w finale z UK otrzyma :france: (19) oraz :cyprus: (1)

"We are all kings/queens"  Serce
malmex
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 6

Pią 17 Maj - 12:40
Ja obecnie widzę tylko jednego zwycięzce i będzie to najlepszy wybór również dla reputacji konkursu. Jest nim Holandia. Najlepszy występ, najlepszy utwór. Byłaby to pierwsza wygrana od 2013 (oprócz 2015) gdzie wygrała piosenka, jakaś tam jakość a nie kontrowersja czy polityka.

W drugiej kolejności, państwa które muszą być wysoko to Azerbejdżan, Szwecja, Szwajcaria, Czechy, Rosja. Których z nich mógłby nawet wygrać, nie byłby to zły wybór.

Wygrana Australii, Islandii i Francji to będzie kolejna katastrofa dla reputacji Eurowizji. Lepiej niech trzymają się z daleko od lewej kolumny tablicy wyników. Włochy lepiej tylko maksymalnie TOP10.

Reszty nie będę komentować, bo chyba nie mają szans.
Ogólnie poziom w tym roku słaby.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Pią 17 Maj - 12:54
Całkiem satysfakcjonujące pozycje startowe!
Po wczorajszym występie chyba najbardziej uradowałby mnie triumf :azer: Azerbejdżanu, ale w roli zwycięzcy bardzo chętnie widziałbym też :iceland: Islandię i :switzerland: Szwajcarię. Jak nie oni, to niech bukmacherzy mają rację - :netherlands: Holandia lub :australia: Australia również by ucieszyli! Za to mam wielką nadzieję, że przy dominacji u jury nie skorzysta :sweden: Szwecja (choć piosenkę lubię, jej zwycięstwo byłoby jak dla mnie zbyt banalne) i proszę, tylko nie :france: Francja... :russia: Rosji nie biorę pod uwagę, do You Are The Only One nie dorasta do pięt, a wokal Sergeya meeh.

Hatari między :unitedkingdom: UK i :estonia: Estonią Serce

Jak z całego serca kibicuję :switzerland: Szwajcarii, :azer: Azerbejdżanowi i :netherlands: Holandii, to przy starciu z :russia: Rosją, :sweden: Szwecją i :italy: Włochami wyczuwam ładne rozproszenie głosów SMS i upodobań jury. Myślę, że wielu jurorów nawet tak "dla kultury" stawiając wszystkich panów w ścisłej czołówce, dziś przy ustalaniu kolejności rozdzieli ich innymi piosenkami, żeby nie było zbyt jednolicie. Jak napisałem wcześniej na forum, zbyt dużo tych ładnych panów z dobrymi produkcjami... to samo tyczy się televotingu - myślę, że duża grupa ludzi, która zagłosowałaby na te wielkie pop-produkcje gdyby były w mniejszej ilości, jutro widocznie się rozdzieli między nich i może dać niespodziewanie więcej niż oczekujemy np. :iceland: Isladnii, :france: Francji, :australia: Australii czy :malta: Malcie; oczywiście nie w każdym wypadku, ale wyczuwam niespodziewany flop przynajmniej jednego z sześciu wymienionych.

A tak obstawiając teorie i własne upodobania: nie oszukujmy się, :netherlands: Holandia wygra i jak napisał mój poprzednik - będzie to bardzo zjawisko dla reputacji konkursu Uśmiech
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

Pią 17 Maj - 14:17
Nie mam w tym roku piosenki 10/10 ale za to dużo takich które bardzo lubię.
Zadowoli mnie win każdego poniżej XD

01. :malta: Michela - Chameleon
02. :albania: Jonida Maliqi - Ktheju tokës
03. :czech: Lake Malawi - Friend of a Friend
04. :germany: S!sters - Sister
06. :denmark: Leonora - Love Is Forever
08. :macedonia: Tamara Todevska - Proud
09. :sweden: John Lundvik - Too Late For Love
12. :netherlands: Duncan Laurence - Arcade
13. :greece: Katerine Duska - Better Love
15. :norway: KEiiNO - Spirit In The Sky
17. :iceland: Hatari - Hatrið mun sigra
20. :azer: Chingiz - Truth
22. :italy: Mahmood - Soldi
23. :serbia: Nevena Božović - Kruna
24. :switzerland: Luca Hänni - She Got Me
25. :australia: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Pią 17 Maj - 15:33
malmex napisał:.

Wygrana Australii, Islandii i Francji to będzie kolejna katastrofa dla reputacji Eurowizji. Lepiej niech trzymają się z daleko od lewej kolumny tablicy wyników. Włochy lepiej tylko maksymalnie TOP10.

Z tej trójki to wydaje mi się że mogłaby wygrać Australia, ale nie wiem czy to by aż tak źle było odebrane. W każdym razie w następnych latach odejście było od skromnych występów i znowu stawiano by na show, co często prowadziłoby to do "kicz show".
Ja jednak jestem bardzo zadowolony po półfinał, bo do finału awansowały piosenki, a nie państwa, które miały większą diasporę lub bardziej przychylnych sąsiadów. Skończyły się czasy gdy np. taka Rumunia wchodziła do finału z każdą piosenką, a dobre utwory przepadały. Może w tym roku wyjątkiem jest San Marino, ale każdy chyba pamięta jak raz skrzywdzona Valentinę...
Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Pią 17 Maj - 21:49
Mnie się wydaje, że będzie krwawa walka między Holandią a Australią o 1 miejsce, Szwecja, Szwajcaria i Islandia będą się bić o resztę podium, Rosja zaś obejdzie się smakiem i skończy blisko, bo blisko, ale poza TOP 3.
Może Włochy coś tam jeszcze namieszają.
Maniuszka
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 8

Sob 18 Maj - 0:06
Serio te dziwadło z Australii miałoby wygrac- cuda na kiju? Nie... to już wolę Holandię z tych piosenek co nie lubię, przynajmniej Duncan ma świetny głos. A czemu nikt nie mówi o Israelu? Ten występ na żywo był cudowny a piosenka też nie jest polityczna i kontrowersyjna, dla mnie powinien być Izrael w Top10 chyba, że przepadnie i zostanie niedoceniony tak jak swego czasu Finlandia i Islandia w 2011 i Islandia w 2013.
Moje typy na top10 (bez konkretnych miejsc)- Malta, Szwecja, Holandia, Grecja, Israel, Norwegia, Islandia, Azerbejdżan, Włochy, Szwajcaria.
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Sob 18 Maj - 1:45
Wydaje mi się, że o końcowy triumf tak realnie powalczyć mogę jedynie :netherlands: Holandia, :australia: Australia oraz :sweden: Szwecja, co w sumie mi odpowiada - każdy z tych występów był świetny i jakościowy. Holandia ma z nich najlepszą piosenkę, Australia najlepszą prezentację, a Szwecja jest perfekcyjna jak zawsze i jestem pewny, że zarówno u widzów jak i u jury będzie wysoko. Jeśli miałbym jednak wybierać zwycięzcę, to byłaby to bezapelacyjnie Australia i to głównie za nią będę trzymał kciuki.

Z innych opcji: nigdy nie można ignorować :russia: Lazareva, a zwycięstwo :iceland: Hatari byłby szokujące, ale możliwe - kto tam wie, co tym Europejczykom tak naprawdę siedzi w głowach... :P Oprócz tego mamy też :france: Francję i :italy: Włochy - oba kraje mają potencjał i niby są dostępne do obejrzenia na internecie, ale nie czując tych emocji przy oglądaniu show na żywo sam jeszcze nie wiem, na ile są w grze.

Reszta raczej już całkiem bez szans, choć oczywiście mam nadzieję na miejsce dla :malta: Malty w top 10 albo, na przyzwoity wynik dla :denmark: Danii oraz na ucieczkę :spain: Hiszpanii z okolic trzeciej dziesiątki.
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator
Klan : Murzita

Liczba postów : 2288

Sob 18 Maj - 13:25
Holandia jedzie po zwycięstwo. Chcę zobaczyć Francję i Włochy jako uzupełnienie podium. Pewnie i tak jeden wielki misz-masz się wydarzy.
Morison
Morison
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 619

Sob 18 Maj - 14:50
Pewnie skończy się jak zwykle i faworyt wygra, zwłaszcza, że na chwilę obecną Duncan ma olbrzymie jak na taki konkurs szanse, ale dla samej niespodzianki liczę na to, że za rok spotkamy się gdzie indziej niż w Amsterdamie (bo wybiorą Hagę heheh.). Mega obawiam się Australii, zawsze była mowa, że jak wygrają to będzie problem z organizacją itp, a tu nagle Kate wyskakuje z tekstem, że jak wygra to za rok widzimy się w Londynie i elo Szeroki uśmiech
Moim cichym faworytem jest :switzerland:, chociaż poniekąd przychylam się do zdania, że szybkie songi takie jak on, :azer:, :norway:, :malta: czy :spain: wymordują się nawzajem bo mają tę samą grupę docelową, a Laurence zrobi swoje:
Spoiler:

Moje top 10 przed finałem:

01. :switzerland: Luca Hanni - She Got Me
02. :norway: KEiiNO - Spirit in the Sky
03. :iceland: Hatari - Hatrið mun sigra
04. :netherlands: Duncan Laurence - Arcade
05. :serbia: Nevena Božović - Kruna
06. :sweden: John Lundvik - Too late for Love
07. :spain: Miki - La venda
08. :australia: Kate Miller-Heidke - Zero Gravity
09. :malta: Michela - Chameleon
10. :italy: Mahmood - Soldi
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: