Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

+22
tomek992
Marzyciel12
Sebek
KarolStark
Luna
Yngwie / admin
Drover
marjuz
iguś
Morison
Dawid
Fenistil
Maniuszka
mercator
Dastame
Kuba
malmex
Wilk
Szymek79
magou
Triss
Łosoś
26 posters
Go down
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ) - Page 2 Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

Sob 18 Maj - 15:47
Ciężko uwierzyć, że to wszystko co się działo przez ostatnie miesiące - dramy, klęski i tryumfy preselekcyjnych faworytów - znajduje swój punkt kulminacyjny już dzisiaj. Zapowiada się fantastyczne widowisko!

BARDZO chciałbym zwycięstwa kogoś z tej grupy: :netherlands: :australia: :switzerland:
Naprawdę ucieszy mnie jeśli wygra ktoś z tej grupy: :norway: :cyprus: :greece: :italy: :sweden: :malta: :iceland:

Moim zdaniem dzisiejsze show może mieć 2 scenariusze:
1) Duncan zmiata konkurencję i wygrywa z olbrzymią przewagą zarówno u jury jak i u widzów
2) Mamy wyrównane głosowanie, po którym wygrywa Holandia

Życzę miłego oglądanka wszystkim! Cieszmy się tym magicznym wieczorem! Serce
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ) - Page 2 Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (FINAŁ)

Sob 18 Maj - 15:53
Mi się marzy niezjechanie przez jury :iceland: Islandii, takie przynajmniej TOP 10 proszę Uśmiech
marjuz
marjuz
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Kowboj

Liczba postów : 1290

Sob 18 Maj - 16:12
Przed nami jedna z najpiękniejszych nocy w roku. Ja się szykuję na niesamowite emocje podczas oglądania 26 propozycji, później zaskoczenia w wynikach a na końcu długie analizowanie wyników aż do świtu. Mam tylko nadzieję, że ze zwycięzcą nie będzie zaskoczeń i wygra :netherlands:.

A teraz ryzykowne typy, których ja dziś się spodziewam w wynikach:

- :czech: Czechy wyżej od :russia: u jury
- :estonia: Estonia wyżej od :malta: Malty i w jury i w televotingu
- :azer: Azerbejdżan w TOP 3 u jury
- :serbia: Serbia w TOP 10 u widzów, z wynikiem ponad 100-punktowym
- :spain: Hiszpania w TOP 5 u widzów
- :norway: Norwegia najsłabszym państwem skandynawskim w finale
- :unitedkingdom: Wielka Brytania z jednocyfrowym wynikiem u widzów i trzycyfrowym u jurów
- :italy: Włochy wyżej od :russia: w televotingu
- :france: Francja z gorszym wynikiem niż w zeszłym roku
- :belarus: Białoruś wyżej od :greece: Grecji
- :iceland: Islandia i :australia: Australia po lewej stronie tabeli u jury

Zobaczymy, na pewno emocje będą przednie!
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Sob 18 Maj - 16:13
Mam nadzieję, że baba na kiju nie wygra. Już mieliśmy gdaczącą kurę i babę z brodą. Tym razem liczę na coś normalnego...
Yngwie / admin
Yngwie / admin
Administrator
Administrator
Liczba postów : 1465
https://eurowizyjnie.forumpolish.com

Sob 18 Maj - 16:41
MOJE TOP 10
Eurowizja 2019

01. :italy: Włochy
- bardzo dobry radiowy, nowoczesny i profesjonalny utwór, Mahmood szczery i cały występ do mnie trafia.
02. :switzerland: Szwajcaria - zmieniłem zdanie po półfinale co do Luca, świetny występ i bardzo taneczny utwór.
03. :netherlands: Holandia - piękny instrumental i ładny obrazek w tv, to byłby przyzwoity zwycięzca.
04. :malta: Malta - głos trochę zawodzi, ale prezentacja jak i sama piosenka zasługuje na wysokie miejsce.
05. :greece: Grecja - nie jestem fanem występu jako takiego, ale uwielbiam jej głos i utwór też jest bardzo przyjemny.
06. :sweden: Szwecja - w sumie to tylko ze względu na mamuśki, jak ja je kocham.
07. :serbia: Serbia - ten utwór wyróżnia się w tłumie, bardzo mocna ballada.
08. :denmark: Dania - tak wiem, że nikt za tym nie przepada, ale mi się podoba: lekkie i przyjemne.
09. :russia: Rosja - piosenka taka sobie, ale występ jest naprawdę pełen emocji i ten głos Sergeya, nic dodać.
10. :france: Francja - piosenka z ważnym przesłaniem, roi od początku mi się podobało, występ również jest w punkt.

Na pewno nie chciałbym widzieć zwycięstwa: :australia: Australii oraz :iceland: Islandii.
Piosenki zasługujące na dobre miejsce: :czech: Czechy oraz :macedonia: Macedonia.

.....................................

Autor powyższego posta: Yngwie
Luna
Luna
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 86

Sob 18 Maj - 18:03
Duncan po występie w półfinale otrzymuje mojego osobistego aprufa do wygranej. Nie obrażę się, jeśli wygrają Włochy, choć prezentacja nie powala. Inne kraje, którym kibicuję i życzę dużej ilości punktów to:
- :iceland: Islandia - zauważyłam, że hajp na nich jest także poza fandomem, więc mogą być wysoko u widzów, czego im życzę.
- :azer: Azerbejdżan - liczę na wysokie miejsce, ale niekoniecznie na wygraną, bo są lepsze piosenki i występy.
- :malta: Malta - jw.
- :switzerland: Szwajcaria - jw.
- :spain: Hiszpania - życzę wygrzebania się z dołu tabeli, a kiedy jak nie teraz, z dobrą i przystępną piosenką, dopracowanym występem i ostatnim slotem?
Trochę mniej kibicuję, ale nadal: :france: :sweden: :albania: :slovenia: :czech: :greece: :norway:
Niech giną: :estonia: :germany: (ta flaga wygląda inaczej niż pozostałe, why?) :denmark: :serbia:
I życzę Serhatowi żeby czyściej śpiewał. I Kate, żeby nie upuściła mikrofonu. I Tamcie, żeby nie było wardrobe malfunction. Szeroki uśmiech
Pewnie wyślę po jednym symbolicznym SMSku na Holandię, Włochy i Islandię (chyba że kompletnie zwalą występy). I może kogoś jeszcze, jeśli zaskoczy na plus.
Triss
Triss
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Sob 18 Maj - 18:11
Moje przeczucia na teraz:
1. TOP5 tele dla Norwegii (taka trochę Rumunia z 2017)
2. Zwycięstwo Duncana
3. Flop Sergeya, na moje to może być tuż poza najlepszą 10 lub na końcu TOP10
4. Podium: Holandia, Szwecja, Australia (oby nie, nie chcę baby na kiju w najlepszej trójce), a za nimi Islandia

Yyyyy... Nie mogę znaleźć mojej magicznej kuli, nie mam więcej pomysłów Uśmiech

Bawcie się dobrze podczas dzisiejszego wieczoru! Uśmiech
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

Sob 18 Maj - 19:07
Po raz pierwszy od 2016 roku z tak dużym zaciekawieniem będę oglądał finał Eurowizji. Mam kilku faworytów, ale najbardziej liczę na zwycięstwo :netherlands: Holandii lub :iceland: Islandii i mam nadzieję, że będzie to ktoś z nich. Zadowolony również będę, jeśli wygra :australia: Australia, :switzerland: Szwajcaria lub :italy: Włochy. Mam nadzieję, że wyniki nas trochę zaskoczą dzisiaj.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Sob 18 Maj - 19:21
Jak dla mnie ten rok jest jeszcze ciekawszy niż 2016. Nie pamiętam już kiedy było tyle państw typowane do zwycięstwa. Niby Holandia jest u buków na pierwszym miejscu, ale nie wiadomo co tak naprawdę spodoba się widzom. Ja już od pierwszego półfinału mam przeczucie że wygra Australia. Chociaż wydaje mi się, że nie przypadkowo Holandia została umieszczona na końcu pierwszej połówki...
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Sob 18 Maj - 19:45
To i ja zapostuję moje TOP 10 finału!

1. :azer: Azerbejdżan - Chingiz - Truth
2. :switzerland: Szwajcaria - Luca Hänni - She Got Me
3. :iceland: Islandia - Hatari - Hatrið Mun Sigra
4. :australia: Australia - Kate Miller-Heidke - Zero Gravity
5. :netherlands: Holandia - Duncan Laurence - Arcade
6. :israel: Izrael - Kobi Marimi - Home
7. :norway: Norwegia - KEiiNO - Spirit In The Sky
8. :czech: Czechy - Lake Malawi - Friend Of A Friend
9. :slovenia: Słowenia - Zala Krajl & Gašper Šantl - Sebi
10. :malta: Malta - Michela - Chameleon

Ogólnie satysakcjonująco, gdybym miał uzupełnić stawkę o niezakwalifikowanych,  w środku umieścił bym jeszcze tylko dodatkowo :portugal: Portugalię, spychając :malta: Maltę. Niech wygra najlepszy!
Sebek
Sebek
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 710

Sob 18 Maj - 20:03
Wow, nie mogę uwierzyć, że finał zacznie się już za mniej niż godzinę Serce Liczę na widowisko na poziomie! Jeżeli chodzi o zwycięzce to bardzo chciałbym wygranej :netherlands: Holandii. Będę się także cieszyć gdy zwycięży :switzerland: Szwajcaria, :iceland: Islandia, :cyprus: Cypr lub :italy: Włochy.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator

Liczba postów : 1591

Sob 18 Maj - 20:29
jedziemy do amsterdam sucki

ewentualnie lublana albo reykyavik, ale to raczej pobożne życzenia kisses

(choć povinien byc zagreb 2020)
Marzyciel12
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 6

Sob 18 Maj - 22:59
Liczę na wygraną Włoch bądź Islandii. Oby tylko nie Francja, już dość dziwnych zwycięzców.
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Sob 18 Maj - 23:07
No tak, bo Islandia to by był normalny zwycięzca;)
magou
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 129

Sob 18 Maj - 23:07
Holandia Włochy Szwajcaria to moje podium. Kolejność dowolna. Każda świetna na swój sposób.

Później Norwegia, Azerbejdżan, Islandia, Czechy, Malta, Serbia, Australia i Cypr.

Było kilka świetnych kawałków i słuchania na dłuho po Eurowizji.

Oby nie wygrała Francja albo Szwecja.
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: