ESTONIA: Koit Toome & Laura – Verona
+23
Rahei
vestmann
Insiles
Skrzeczek
Fenistil
Drover
Qweir
Defiś
KarolStark
monkeyy
Naar
mercator
iguś
Liver
Batiooo
marjuz
DanielW
Aro
Alpaka
yourraxus
Jasiek
IgorBielak
Yngwie / admin
27 posters
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Ile punktów przyznał(a)byś Estonii?
- monkeyyUżytkownik
- Liczba postów : 85
Re: ESTONIA: Koit Toome & Laura – Verona
Nie 5 Mar - 21:48
Ale mi to pachnie tandetnym występem Rumunii w 2014. Może jest trochę mniej krzyku, za to więcej (zdecydowanie za dużo) falsetów.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Pon 6 Mar - 11:10
W superfinale "Verona" zdobyła ponad 20000 głosów więcej niż "Spirit Animal"... Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć jak to się stało. 1. półfinał wygrał Ivo Linna (xd), a 2. Kerli (*).
Tu macie pełne wyniki (w zakładce "Before Eurovision") - https://en.wikipedia.org/wiki/Estonia_in_the_Eurovision_Song_Contest_2017
Tu macie pełne wyniki (w zakładce "Before Eurovision") - https://en.wikipedia.org/wiki/Estonia_in_the_Eurovision_Song_Contest_2017
Pon 6 Mar - 13:02
Takie średnie dla mnie. Ni to mi się podoba, ni to nie podoba. Raczej będę obojętny względem niej.
5/12
5/12
- DefiśUżytkownik
- Liczba postów : 21
Pon 6 Mar - 13:35
Stwierdziłam, że nie warto śledzić pre, bo i tak mój faworyt na pewno by przepadł
Włączyłam sobie wersję studyjną, przeleciała sobie, nie pokaleczyła uszu, ale też w ogólnie nie zainteresowała:) Takie "jo maj hart, jo maj sol"
Włączyłam sobie wersję studyjną, przeleciała sobie, nie pokaleczyła uszu, ale też w ogólnie nie zainteresowała:) Takie "jo maj hart, jo maj sol"
- QweirUżytkownik
- Liczba postów : 26
Wto 7 Mar - 22:56
Młody Koit Toome
- LiverEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1312
Wto 7 Mar - 23:19
Jak dla mnie, miał wtedy znacznie lepszy utwór niż teraz Spokojny, niezbyt oklepany. Miejsce zajął jednak średnie.
- AroUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 919
Wto 7 Mar - 23:21
I co Koit, da się jechać na Eurowizję z czymś dobrym? Oczywiście, że się da. Przez to jeszcze bardziej zniechęcę się do tego paździerza aka Verony (o ile to możliwe)
- GośćGość
Sro 8 Mar - 22:06
Z Estońskich preselekcji posłuchałem piosenek od Kerli i Eliny, ta druga mnie nie przekonała a w przypadku Kerli jest lepiej ale i tak nie przebiła "Fatal Heart".
Verona jest całkiem przyzwoitą propozycją z ładnym zgraniem przez ten duet ale pod koniec już się męczyłem, miałem ochotę przerwać to ale jakoś się zmusiłem, mimo, że końcówka była taka sama, ogólnie ładnie ale nie świetnie..póki co 6 ale zmiana bardzo możliwa.
Verona jest całkiem przyzwoitą propozycją z ładnym zgraniem przez ten duet ale pod koniec już się męczyłem, miałem ochotę przerwać to ale jakoś się zmusiłem, mimo, że końcówka była taka sama, ogólnie ładnie ale nie świetnie..póki co 6 ale zmiana bardzo możliwa.
- iguśUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 920
Sro 8 Mar - 22:12
Matko Bosko, "Verona" tak mi się wkręciła, że nucę cały dzień. *-* Podwyższam do 10/12, choć wciąż uważam, że Kerli byłaby lepszym wyborem.
- DroverUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 782
Sro 8 Mar - 22:17
Swietna piosenka. Milion razy lepsza od beznadziejnej Kerli, bardzo ciesze sie z ich (zasluzonej) wygranej. Bardzo szybko wpada w ucho, wokale i tekst rowniez ciekawe. Z czyms mi sie kojarzy ten utwor, ale nie wiem z czym...
- QweirUżytkownik
- Liczba postów : 26
Sob 11 Mar - 3:46
Mi jak tego słucham to kojarzy się z Modern Talking
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Nie 12 Mar - 9:01
Choć Elina i Kerli miały lepsze piosenki, to ostatecznie z Verony też jestem zadowolony. To całe oooooooo w refrenie bardzo łatwo wchodzi do głowy - mnie tu od razu nachodzą skojarzenia z naszym Michałem Szpakiem. Piosenka może nie jest najwyższych lotów, ale ostatnio mi się wkręciła i tworzy przyjemną całość.
- SkrzeczekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 631
Pon 13 Mar - 17:57
Nie najgorszy utwór z Estonii. Początkowo mi się nie podobał, bo wydawał mi się być bardzo zwyczajny. Brzmi dosyć fajnie, ale nie widzę w nim jakiejś większej wartości muzycznej. Można było się bardziej postarać.
6/12
6/12
- InsilesUżytkownik
- Liczba postów : 107
Sob 18 Mar - 22:55
Modern Talking dla biednych
A tak na poważnie niby fajnie się słucha ale dla mnie jest taka sobie :v
A tak na poważnie niby fajnie się słucha ale dla mnie jest taka sobie :v
- vestmannUżytkownik
- Liczba postów : 346
Czw 23 Mar - 23:14
Nie rozumiem wyboru Estończyków. Mieli w stawce tyle ciekawych propozycji (Ariadne, Angeelia, Antsud Kerli czy Ivo Linna) a wybrali akurat ten duet... Lubię piosenki utrzymane w stylistyce retro, ale tutaj nic do siebie nie pasuje. Według mnie przynajmniej. Słuchając "Verony" czuję się jakbym słyszałem zeszłoroczne "Supersonic" Laury z dopisanymi kwestiami dla Koita... Jeszcze gdyby nie fragmenty "Aaaa..." w refrenie to mógłbym nawet nazwać ten utwór średnim, niestety ten fragment wybitnie mnie irytuje, więc niestety ogólna ocena estońskiej propozycji obniża się.
3/12
3/12
Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Pozwolenia na tym forum: