Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

+25
IgorBielak
monkeyy
Szymek79
malmex
Triss
pierniczek
Kuba
tomano
Charmoiselle
Liver
Maniuszka
Blainers
tomek992
Łosoś
Luna
mercator
Drover
Aleks
iguś
Skrzeczek
Dawid
Wonder
Aro
KarolStark
Dastame
29 posters
Go down
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ) Empty EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

Sro 15 Maj - 1:27
Po niestety nieudanym dla Polski, I półfinale, przechodzimy do kolejnego półfinału tegorocznej Eurowizji.

II Półfinał Eurowizji 2019, odbędzie się 16 maja, o godzinie 21 czasu polskiego w Tel-Avivie. Tego wieczoru, wystąpi 18 reprezentantów swoich państw, do finału przejdzie ponownie 10 państw.

Kolejność startowa:

01. :armenia: Srbuk - Walking Out
02. :ireland: Sarah McTernan - 22
03. :moldova: Anna Odobescu - Stay
04. :switzerland: Luca Hänni - She Got Me
05. :latvia: Carousel - That Night
06. :romania: Ester Peony - On a Sunday
07. :denmark: Leonora - Love Is Forever
08. :sweden: John Lundvik - Too Late For Love
09. :austria: PAENDA - Limits
10. :croatia: Roko - The Dream
11. :malta: Michela - Chameleon
12. :lithuania: Jurijus - Run With The Lions
13. :russia: Sergey Lazarev - Scream
14. :albania: Jonida Maliqi - Ktheju tokës
15. :norway: KEiiNO - Spirit In The Sky
16. :netherlands: Duncan Laurence - Arcade
17. :macedonia: Tamara Todevska - Proud
18. :azer: Chingiz - Truth

SKRÓT PIOSENEK
SKRÓT PRÓB

No i oczywiście, nie mogło zabraknąć w sumie już tradycji w postaci prostego pytania: Kogo chcecie czy też nie chcecie w finale?

KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY:

do skopiowania:
Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ) Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

Sro 15 Maj - 14:22
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :switzerland: :denmark: :croatia: :russia: :albania: :netherlands:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :ireland: :moldova: :sweden: :austria: :lithuania: :macedonia:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :armenia: :latvia: :romania: :malta: :norway: :azer:

(chociaż i tak nie będę oglądała)
Dastame
Dastame
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Murzita

Liczba postów : 901

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ) Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

Sro 15 Maj - 14:35
 KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:  :switzerland: :denmark: :albania: :netherlands: :ireland:  :sweden: :macedonia: :armenia: :latvia: :romania: :malta: :norway:
 KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :croatia: :russia: :moldova: :austria: :lithuania: :azer:

HEJA XD
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Sro 15 Maj - 14:42
Ehh, po pierwszym półfinale u mnie 5 / 8 z "chcę", 1 / 2 z "obojętne" i aż 4 / 7 "nie chcę", oby tym razem było lepiej :(

Chcę zobaczyć: :switzerland: Szwajcaria :latvia: Łotwa :sweden: Szwecja :austria: Austria :norway: Norwegia :netherlands: Holandia :azer: Azerbejdżan
Obojętne: :armenia: Armenia :malta: Malta :albania: Albania
Nie chcę zobaczyć: :ireland: Irlandia :moldova: Mołdawia :romania: Rumunia :denmark: Dania :croatia: Chorwacja :lithuania: Litwa :russia: Rosja :macedonia: Macedonia
Gość
Gość

Sro 15 Maj - 14:53
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :ireland: :switzerland: :lithuania: :albania: :norway: :netherlands: :macedonia: :azer:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :armenia: :denmark: :sweden: :malta: :russia:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
:moldova: :latvia: :romania: :austria: :croatia:

Silniejszy półfinał i więcej piosenek chciałoby się posłuchać w finale, mam nadzieję, że większość przejdzie dalej.
:ireland: Irlandia pewno przepadnie w tłumie, choć nadzieja umiera ostatnia, no to taki uroczy song jest, aż żal będzie żegnać się z nim na etapie półfinałów :(
:switzerland: :lithuania: :netherlands: ładni panowie, ładne, chwytliwe piosenki i w dodatku jeden kandydat do zwycięstwa, na co liczę, czego chcieć więcej? 8)
:norway: od początku lubiłem tą piosenkę i wydaje mi się, że nie powinno zdarzyć się przykrej niespodzianki w postaci brakiem awansu, chociaż..mam pewne obawy.
:albania: :macedonia: jestem pewny, że tylko jedna "power women ballad" wyjdzie cało z tego pojedynku, co by nie przeszło dalej, będę się cieszył, choć liczę skrycie, że to będzie Macedonia.
:azer: dla mnie to pewniak, podobno występ jest świetny, do tego ostatnia pozycja startowa, skoro San Marino awansowało, to Azerbejdżan tym bardziej.
:armenia: :russia: :sweden: to są naprawdę solidne propozycję, nawet i mi się podobają, jednak piosenki powyżej, są bliższe memu sercu, choć awans z tej trójki nie będzie dla mnie czymś tragicznym.
:denmark: :malta: bliżej mojej sympatii ale Dania ma swój urok, który doceniam, natomiast Malta chwytliwość i pewny rodzaj irytacji xD wolałbym, żeby jednak lepsze piosenki znalazły się w finale.
:latvia: :austria: Łotwa straciła z czasem, zaczęła mnie nadzwyczajnie nudzić i nie sądzę, aby zawojowała coś więcej, natomiast Austria zyskała, ale wciąż za mało, nawet eleganckim występem z klasą, jeszcze wiele brakuje do zachwytów.
:moldova: :romania: :croatia: najgorsza trójka, kiedyś lubiłem nawet Rumunie, lecz teraz troszkę mnie wkurza, za dużo dziwnych dźwięków, tym razem zasłużenie zostanie w półfinale..a dwa państwa pozostawię bez komentarza Uśmiech
KarolStark
KarolStark
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Lolita

Liczba postów : 984
https://www.lecznicadrcocktora.pl/asystentka

Sro 15 Maj - 15:23
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :switzerland: :latvia: :denmark: :malta: :lithuania: :norway: :netherlands:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :moldova: :croatia:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :armenia: :ireland: :romania: :sweden: :austria: :russia: :albania: :macedonia: :azer:
Aro
Aro
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Eurofan

Liczba postów : 919

Sro 15 Maj - 17:17
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :armenia: :switzerland: :austria: :malta: :lithuania: :netherlands: :azer:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :moldova: :denmark: :croatia: :russia: :albania:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :ireland: :latvia: :romania: :sweden: :norway: :macedonia:

Przed próbami Rumunię miałbym w zielonej grupie, ale z tego co widziałem wszystko poszło w totalnie złą stronę. I smuci mnie to, że kilka państw z mojej czerwonej grupy a pewno awansuje z czołowych pozycji (ekhm ekhm, Rosja). Patrząc na wczorajsze wyniki tak naprawdę w tym semi nie ma państwa, które nie miałoby szans, więc niektóry finaliści mogą być naprawdę wielką niespodzianką.
Wonder
Wonder
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 266

Sro 15 Maj - 17:48
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :netherlands: :latvia: :austria: :denmark: :malta: :albania: :azer:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :russia: :croatia: :moldova: :norway:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :switzerland: :lithuania: :armenia: :ireland: :romania: :sweden: :macedonia:
Dawid
Dawid
Administrator
Administrator

Liczba postów : 2288

Sro 15 Maj - 18:12
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :latvia: :sweden: :austria: :russia: :albania: :netherlands: :macedonia: :azer:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :ireland: :moldova: :romania: :croatia: :lithuania: :norway:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :armenia: :switzerland:  :denmark: :malta:
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

Sro 15 Maj - 19:31
Moje top2 było w I półfinale, ale mimo to drugi wygląda solidniej. Już dzielę się swoją listą życzeń.

Bardzo życzę im awansu: :netherlands:, :denmark:, :russia:
Awans byłby dla mnie zdarzeniem pozotywnym: :albania:, :ireland:, :norway:, :sweden:, :latvia:
Raczej obojętne mi, co się z nimi stanie: :macedonia:, :malta: |granica top10| :moldova:, :romania:, :armenia:, :austria:, :switzerland:, :azer:
Moim zdaniem nie zasługują na finał: :lithuania:, :croatia:

Piosenka z Holandii zyskuje u mnie coraz bardziej, choć początkowo nie robiła na mnie szczególnego wrażenia, ot taka kolejna pieśń o nieszczęśliwej miłości, ale jest w niej jednak coś unikatowego, jakościowego i pięknego. Oprócz tego przyjemna Dania i majestatyczna Rosja też zasługują moim zdaniem zdecydowanie na awans. Szczęśliwie dwa z tych krajów są wymieniane jako jedni z faworytów do awansu, Dania też raczej na top10 oceniana, a te najsłabsze dla mnie nie są widziane wysoko, więc prawdopodobnie w tym półfinale wyniki będą mi bardziej odpowiadać. Nie mogę się doczekać.
iguś
iguś
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Manjola

Liczba postów : 920

Sro 15 Maj - 19:40
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :armenia: :switzerland: :sweden: :malta: :albania: :norway: :netherlands: :macedonia: :azer:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :moldova: :latvia: :croatia: :lithuania:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :ireland: :romania: :denmark: :russia: :austria:

Wyniki tego semi to może być random.org
Aleks
Aleks
Użytkownik
Użytkownik

Liczba postów : 948

Sro 15 Maj - 19:50
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :armenia: :sweden: :austria: :malta: :albania: :netherlands: :macedonia: :azer: :russia:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :moldova: :latvia: :romania: :denmark: :croatia:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :switzerland: :norway: :lithuania: :ireland:

Jak widać, tutaj u mnie jest mniej obojętności niż w pierwszym półfinale - raczej wiem, co chcę zobaczyć w finale, a czego na pewno nie. Z grona awansujących najbardziej będę trzymał kciuki za :albania: Albanię i :macedonia: Macedonię Północną. Jeśli chodzi o resztę z jednym wyjątkiem, zakładam niemal pewne wejście - tym wyjątkiem jest :armenia: Armenia, tutaj chciałbym wejścia, ale nie wiem, czy będzie tego chciała Europa... Lol

W finale szczególnie nie chcę zobaczyć :croatia: Chorwacji, :denmark: Danii i :moldova: Mołdawii, reszty wyżej wymienionej również nie chcę zobaczyć, ale ewentualny awans nie będzie dla mnie jakimś szczególnym przestępstwem. Uśmiech

Te kilka krajów, które są na mojej liście obojętnych są tam dlatego, że ogólnie wywarły na mnie małe wrażenie (tak jak :lithuania: Litwa i :ireland: Irlandia), albo w efekcie nijakich występów na próbach (czyli jak :switzerland: Szwajcaria i :norway: Norwegia).

Życzę Wam wszystkim miłego oglądania i wielu pozytywnych wrażeń! Szeroki uśmiech
Drover
Drover
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Labadziara

Liczba postów : 782

Sro 15 Maj - 20:52
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :latvia: :denmark: :russia: :albania:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :ireland: :moldova: :romania: :sweden: :croatia: :malta:
:armenia: :switzerland: :austria: :lithuania: :norway: :netherlands: :macedonia: :azer:
Fenistil
Fenistil
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Björkman

Liczba postów : 1948

Czw 16 Maj - 2:55
W pierwszym półfinale skuteczność typowań forumowiczów wyniosła jedynie 70% - :hungary: :poland: :portugal: odpadły kosztem :estonia: :belarus: :sanmarino:. Jak będzie tym razem? Szeroki uśmiech Statystyki sporządziłem w oparciu o nasze typy w typerze, szanse na awans przedstawiają się następująco:

:sweden: 100%
:russia: 100%
:netherlands: 100%
:switzerland: 97%
:azer: 97%
:malta: 93%
:norway: 86%
:armenia: 83%

:macedonia: 62%
:denmark: 52%

-------------------
:albania: 38%
:romania: 31%
:austria: 31%

:latvia: 10%
:lithuania: 10%
:croatia: 7%
:moldova: 3%
:ireland: 0%
mercator
mercator
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 519

Czw 16 Maj - 8:21
Heh, ja też miałem skuteczność 70%, widzę że zmieściłem się w średniej forumowej. Ciekawe czy ktoś miał 100%??
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: