Eurowizja 2025: Forum Fanów Konkursu
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

+25
IgorBielak
monkeyy
Szymek79
malmex
Triss
pierniczek
Kuba
tomano
Charmoiselle
Liver
Maniuszka
Blainers
tomek992
Łosoś
Luna
mercator
Drover
Aleks
iguś
Skrzeczek
Dawid
Wonder
Aro
KarolStark
Dastame
29 posters
Go down
Skrzeczek
Skrzeczek
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Kaliopi

Liczba postów : 631

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ) - Page 2 Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

Czw 16 Maj - 18:35
mercator napisał:Heh, ja też miałem skuteczność 70%, widzę że zmieściłem się w średniej forumowej. Ciekawe czy ktoś miał 100%??

Ja też 70%. Najbliżej na forum był marjuz, trafiając 9/10.
Luna
Luna
Użytkownik
Użytkownik
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 86

EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ) - Page 2 Empty Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)

Czw 16 Maj - 19:00
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :ireland: :switzerland: :sweden: :malta: :albania: :norway: :netherlands: :azer:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :moldova: :denmark: :croatia: :lithuania:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :armenia: :latvia: :romania: :austria: :russia: :macedonia:

Hm, mam aż 8 państw, które chcę widzieć w finale i choć pewnie wszyscy nie przejdą (Irlandia na bank) to jakoś dzisiaj jestem spokojniejsza i pewna, że nie będę tak zdewastowana wynikami jak we wtorek.
Łosoś
Łosoś
Moderator
Moderator
Klan : Manjola

Liczba postów : 1591

Czw 16 Maj - 20:24
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :latvia: :macedonia: :lithuania: :croatia: (dla dramas) :netherlands: :norway:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :armenia: :denmark: :austria:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :ireland: :moldova: :switzerland: :azer: :albania: :russia: :malta: :sweden: :romania:

tomek992
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 15

Czw 16 Maj - 22:29
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :norway: :denmark: :latvia: :netherlands: :moldova: :russia:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE: :armenia: :romania: :malta: :austria:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY: :sweden: :macedonia: :switzerland: :azer: :lithuania: :croatia: :ireland: :albania:
Blainers
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 17

Czw 16 Maj - 23:18
Armenia za Danię, reszta idealnie. Wnioski na szybko:

1. Sergey zabeczał to na śmierć.
2. Jak wcześniej za Szwajcarią nie przepadałem, tak występem kupił mnie totalnie. Dziś w moich oczach lepsze wrażenie od Holandii.
3. I tak liczę na to, że Duncan wygra.
4. Jutro obejrzę nagrania Big5 i robię top od nowa.
Maniuszka
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 8

Czw 16 Maj - 23:28
Szwecja dzisiaj zachwyciła mnie najbardziej występem. Austria mimo, że piosenka jakoś mi nie przypada do gustu występ na żywo był przepiękny. Dziwię się tylko jak przeszła Dania, dzisiaj fałszowała najbardziej a piosenka też dupy nie urywa a ten dźwięk w tle kojarzy się mocno z (Lemon Tree). Danię wymieniłbym na Armenie i byłoby super.
Liver
Liver
Ekspert Eurowizji
Ekspert Eurowizji
Klan : Rockowiec

Liczba postów : 1312

Czw 16 Maj - 23:29
Albo się starzeje albo wyjątkowo miałem dzisiaj przeczucie, 9/10 Szeroki uśmiech Pomyliłem się tylko co do Łotwy i szkoda, bo mimo swoich ograniczeń, to ładna, nastrojowa piosenka. Nie doceniłem za to Albanii, z której awansu bardzo się cieszę, ponieważ w tym roku jest po prostu sobą.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Czw 16 Maj - 23:41
WOW!
Po ogólnie złym pierwszym półfinale, tu jestem naprawdę usatysfakcjonowany.
I nie chodzi mi nawet o nie bycie bombardowanym LGBT z każdej strony... ale to muzycznie i widowiskowo było coś Szeroki uśmiech
Jestem totalnie uradowany tym, jak moi faworyci wypadli na scenie - szczerze bałem się trochę o prezentację :switzerland: Szwajcarii, a taka :norway: Norwegia czy :netherlands: dziś niesamowicie. Tak czy inaczej największy szał przeżywałem chyba jednak przy boskim :azer: Azerbejdżanie.
Ciekawie wygląda tabela awansujących - 0 państw z pierwszej trójki, za to aż 7 z drugiej połowy, w tym cała szóstka ostatnio występujących! Taka sytuacja się kiedyś zdarzyła? Przyznam, że to był główny powód, dla którego nie brałem pod uwagi :albania: Albanii - przy 5 niemalże pewniakach w ostatniej szóstce koło niej i będąc między widowiskowymi :russia: Rosją i :norway: Norwegią... a jednak się udało ;D

Długo mógłbym wymieniać radości z dnia dzisiejszego, ale po występach miałem wielką nadzieję, ale i obawę o awans :romania: Rumunii i :lithuania: Litwy, a po niespodziewanych wynikach wtorkowych i o :moldova: Mołdawię, i o :croatia: Chorwację się nawet trochę bałem. Ale koniec końców super :-) Trochę :latvia: Łotwy i :austria: Austrii brak, ale jakoś przeboleję.

Kraje z występami zdecydowanie powyżej moich oczekiwań: :azer: Azerbejdżan Serce Serce Serce :netherlands: Holandia Serce Serce :norway: Norwegia Serce Serce :switzerland: Szwajcaria Serce :malta: Malta Serce :austria: Austria
Występy nieporywające, ale satysfakcjonujące: :sweden: Szwecja :armenia: Armenia :albania: Albania :moldova: Mołdawia :latvia: Łotwa
Neutralnie: :macedonia: Macedonia :ireland: Irlandia
Meeh: :russia: Rosja :denmark: Dania :romania: Rumunia :lithuania: Litwa :croatia: Chorwacja

Ogólnie bardzo na plus. Pomyśleć, że jeszcze kilka dni temu nie nazwałbym II półfinału jednoznacznie lepszym...

No i satysfakcja z dobrego wytypowania - przed finałem 8 / 10, na żywo zmieniłem jeszcze słusznie typ :armenia: Armenia --> :denmark: Dania. Przeceniłem tylko :austria: Austrię na niekorzyść :albania: Albanii.
Charmoiselle
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Czw 16 Maj - 23:50
Nie oglądałam półfinału, zerknęłam teraz tylko na kila występów na yt, w tym najbardziej pompowanych baloników i cóż...

:russia: Zgodnie z przewidywaniami na staging poszło pewnie dużo rubelków, euro czy czym oni tam płacili i to widać. Samo wykonanie...nieco rozczarowujące. Z początku myślałam, że piosenka jest stworzona do wykonywania jej na żywo, obecnie myślę, że wersja studyjna jest znacznie lepsza. Rozumiem, że tytuł zobowiązuje, ale Siergiej strasznie ją wykrzyczał, szczególnie pod koniec.
:switzerland: Przykro mi Luca, moje cinnamon roll, ale flop. Przesłuchałam tyle razy teledysk, że jednak bardzo duża różnica w wokalu zaczęła mnie razić od pierwszych sekund. Tańczy bardzo dobrze, to trzeba mu oddać, ale wokal rozczarował mnie bardzo.
:albania: Chociaż Jonida mnie nie zawiodła, absolutnie pięknie <3
:croatia: Staging wyszedł tandetnie, ale jakby zamknąć oczy to ta piosenka ma dla mnie jakiś specyficzny urok, którego nie umiem określić i trochę mi przykro, że dla Chorwacji nie znalazło się miejsce.
:netherlands: Spodziewałam się tego i jednocześnie nie spodziewałam. Duncan w należyty sposób oddał emocje zawarte w tej piosence, a ostatnie pół minuty absolutnie mnie urzekło. Tylko ten keyboard mi tak trochę nie pasował, ale to już mało istotny szczegół. Jeśli Holandia faktycznie wygra, nie będę zawiedziona, w sumie nawet się ucieszę, bo to jedna z nielicznych jakościowo dobrych piosenek w tym roku.
:denmark: Bardzo uroczy występ, taki lekki, chociaż z początku nie podchodziłam entuzjastycznie do tej piosenki.
tomano
tomano
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 10

Czw 16 Maj - 23:59
I jak tu się nie cieszyć kiedy cała twoja pierwsza piątka awansuje do finału: Słowenia, Albania, Szwajcaria, Holandia, Norwegia.

No i brawa dla Macedonii oraz Szwajcarii za powroty do finału po tylu latach.

Natomiast wyniki niby przewidywalne, ale również nie brałem pod uwagę, że Albania i Macedonia mogą razem awansować. Ostatnia szóstka była bardzo mocna i myślałem, że jednak ktoś tej walki nie przeżyje. Awans obu tych państw zakładałem tylko, gdyby się nie powiodło Norwegii.

A poza tym, kto by pomyślał, że Armenia i Rumunia zaliczą wtopę po raz drugi z rzędu. Jeszcze rok temu Emmy była taka samotna, a teraz ma już ze sobą dwóch znajomych  Szeroki uśmiech  Rumuńską piosenkę nawet lubię, ale prezentacja była dla mnie straszna i dobrze, że jednak kicz jest coraz częściej olewany. Tyczy się to też Chorwacji.

Osobiście szkoda mi Austrii i Łotwy, ale brak awansu był do przewidzenia. Gdybym miał coś zmienić to dałbym któreś z tych państw zamiast Malty, która ani mnie grzeje ani ziębi. Micheli brakuje charyzmy na scenie, która przy takim utworze jest po prostu niezbędna.
Kuba
Kuba
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 155

Pią 17 Maj - 0:24
tomano napisał:... Rumuńską piosenkę nawet lubię, ale prezentacja była dla mnie straszna i dobrze, że jednak kicz jest coraz częściej olewany...

Aahhhh król Serhat Lol
tomano
tomano
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 10

Pią 17 Maj - 0:31
Kuba napisał:
tomano napisał:... Rumuńską piosenkę nawet lubię, ale prezentacja była dla mnie straszna i dobrze, że jednak kicz jest coraz częściej olewany...

Aahhhh król Serhat Lol

Serhatowi wybaczam Szeroki uśmiech
Poza tym jego piosenka jest w całości kiczowata, a rumuńska w zamierzeniu chyba miała taka nie być.
Gość
Gość

Pią 17 Maj - 8:35
Tak jak przypuszczałem, to był silniejszy półfinał, mimo, że pierwsze piosenki zwiastowały zupełnie co innego Lol wyniki również bez większych niespodzianek, jak już, to tylko te pozytywne (awans :albania: i :macedonia: Serce), podsumowując, lepiej mi się oglądało drugi półfinał, niż pierwszy, no i krótko o każdym występie:

:armenia: dla mnie to świetnie wyglądało, z dużą pewnością siebie artystka broniła się, jak tylko mogła, pod koniec także z dużym impetem, mogła pozycja startowa przeszkodzić, kiedy później zaczynały się naprawdę interesujące propozycje i występy, brak awansu zostawię bez komentarza.
:ireland: uroczy występ, urocza piosenka, ale nie miała tej siły przebicia, aczkolwiek mi się podobało, jednak patrząc obiektywnie, brak awansu zasłużony.
:moldova: ładne tło, to wszystko, co mogę napisać dobrego o tym, piosenka, jak i wykonanie do zapomnienia, nie zdziwię się, jeśli skończą na ostatnim miejscu, brak awansu bardzo zasłużony.
:switzerland: spodziewałem się większych fałszów, ogólnie świetny występ, dynamiczny, taneczny, wszystko ze sobą współgrało, już myślałem pod koniec ogłaszania wyników, że Szwajcaria znowu się nie dostanie, no to byłby największy szok w dziejach, na szczęście, tak się nie stało Serce
:latvia: jakby ta piosenka, była śpiewana w drugiej połowie, to mógłbym nawet usnąć, bardzo wiele straciła, po energicznej Szwajcarii, dosyć jednostajne to było, brak awansu zasłużony.
:romania: w tym roku Rumunia się nie popisała, może występ był przyzwoity, ale piosenka, trochę zbyt inna, "teatralna", nie kupuję tego, tym razem brak awansu w pełni zrozumiany.
:denmark: to również urocza piosenka, jak się posłuchało na spokojnie od początku do końca, przyznam się, że nawet mi się spodobało i miało większą siłę przebicia, niż Irlandia, czego się nie spodziewałem, nie stawiałem Danii do grona finalistów ale awans na plus. Uśmiech
:sweden: chyba nikt nie sądził, że ten kraj pozostanie w półfinale, solidny występ, głos, wszystko się zgadzało, mimo, że nie jestem wielkim fanem tej propozycji, to należycie znajdzie się w top 5 finału, awans oczywiście, że zasłużony.
:austria: no i ktoś miał absolutną rację, jeśli chodzi o Austrię, że skończy, jak Franka z Chorwacji, mimo, że tutaj występu nie kupuję, nijako wyszło, tym bardziej po Szwecji, gorzej być nie mogło, szybko zapomnę o tej propozycji, brak awansu zasłużony.
:croatia: myślałem, że to będzie najgorszy występ w półfinale, ale troszkę zyskało na żywo, jednak wciąż pozostaje duża przepaść do przyzwoitości, wciąż nie lubię tej piosenki, występ dla mnie dziwny ale jednak coś przykuwało uwagę, brak awansu oczywisty.
:malta: bardzo żywiołowy występ, jedynie nie podoba mi się motyw śpiewania "Chameleon" a tak to wszystko inne bardzo pozytywnie odbieram, wyróżniała się ta propozycja, awans na plus.
:lithuania: najbardziej będzie mi szkoda Litwy, piosenka osobiście mi się podoba i mam świadomość, że jednak jest trochę za zwykła, podobnie z występem, choć miałem nadzieję, że diaspora nieco pomoże, brak awansu trochę nie zasłużony, ale nie wiem nawet, za kogo mogła by wejść ta propozycja.
:russia: też wiele zyskało na żywo, dobre wykonanie utworu, jakieś emocję były, ale to wszystko z mojej strony, o wiele przyjemniej będę wracał do jego piosenki z 2016. Awans, niech będzie.
:albania: Serce Serce Serce największa niespodzianka, myślałem, że jedna ballada wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku, jednak wyszło, że nie będzie żadnych przegranych Szeroki uśmiech piosenkę uwielbiam, występ trochę mniej, jednak był ten efekt wow, przy którym brakowało naszej Polsce. Awans na duży plus.
:norway: kolejny dobry występ, świetna piosenka, nie wiem, czy można było już lepiej się zaprezentować, awans zasłużony.
:netherlands: zwycięzca Eurowizji 2019, mam wielką nadzieję, że zostanie należycie doceniony w finale, mimo kiepskiej pozycji startowej, to się tak wyróżniało swoim spokojem, klimatem, tego brakuję w tej stawce i to będzie jego głównym atutem, trzymam mocno kciuki za to! Finał to była formalność.
:macedonia: Serce wybroniła się, jak na Macedonię dobry występ, wykonanie również, pozostała w pamięci, no i pozycja końcowa na pewno pomogła, awans na plus.
:azer: na sam koniec również dostaliśmy sporą dawkę emocji, występ świetnie dopracowany, głos tego pana również mi się podobał, popisał się nieźle, piosenka to tylko wisienka na torcie, może wiele namieszać w finale, awans oczywiście na plus.

Nie pamiętam, kiedy było tyle dobrych piosenek i ich wykonania pod rząd Uśmiech

PS
Moje przypuszczenia, kto, jakie zajął miejsca w półfinale,
01. :netherlands:
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18. :moldova:

Jeszcze nie wiem xd
pierniczek
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 25

Pią 17 Maj - 8:42
:armenia: No i stało się. To nie była piosenka na występowanie w pojedynkę. Nie pomogło też ciemne, nieciekawe tło. Występ był do zapomnienia niestety.
:ireland: Fajny pomysł z tą animacją podłogi, kiedy Sarah leżała na blacie. Cały występ jednak chaotyczny i wokalnie też niezbyt.
:moldova: Z Z Z
:switzerland: Świetny wokal (pana za sceną). Występ lepszy niż się spodziewałem, szczerze mówiąc. Jednak dalej uważam, że to nie ten klimat, w który Luca powinien celować.
:latvia: Wyglądało to przeuroczo. Szkoda ich trochę.
:romania: Dziecko, co ty masz na sobie? Przez ten strój wyglądała na taką niziutką. :P Dawka kiczu nie była nawet tak duża jak się spodziewałem. Wciąż za dużo i musiało się tak skończyć.
:denmark: Fajnie by było, gdyby Dani nie było.  Wink Ta piosenka jest taka banalna.
:sweden: Slay, The Mamas! Slay! Naprawdę nie miałbym absolutnie nic przeciwko wygranej, mimo że to Szwecja.
:austria: Popełniłem wielki błąd nie udając się w tym miejscu na przerwę toaletową. Panda (wymowa by Artur Orzech) nie zachwycała ani przez chwilę. Youuuuuuuuuuuhuu
:croatia: Nawet to nie było takie koszmarne. W takim 2007 roku wypadłoby świetnie.
:malta: Super staging! Micheli dalej brakuje charyzmy.
:lithuania: Zaskakująco dobrze wyglądało to na obrazku, mimo nudnego tła i tylko jednej osoby na scenie. Na awans za mało.
:russia: Prezentacja jakoś nie zrobiła na mnie wrażenia. :/ Bardzo dobre chórki ma Sergey.
:albania: Ale się cieszę, że przeszło.  Szeroki uśmiech
:norway: Z tego awansu jestem zaś bardzo niezadowolony. Może bez pana łysego miałbym szansę to polubić. Obecnie nienawidzę.
:netherlands: Dalej sądzę, ze ten keyboard był złym pomysłem. I ta kulka? Sorki, nie trafia to do mnie.
:macedonia: Szczerze, dostarczyło mi to więcej emocji niż Holandia :v
:azer: Lol muszę się zgodzić z Orzechem, te roboty nie były potrzebne, a piosenka nie jest ani trochę oryginalna. Występ był dobry mimo wszystko. Tylko jedno wielkie XD z tym efektem, gdzie jego dusza opuszcza jego ciało. Ponoć ten efekt sprawił, że tak podskoczył w notowaniach u bukmacherów. Podwójne XD.

Lepszy to półfinał był. Nawet prowadzący wypadli dużo lepiej tym razem. No i konferencja prasowa po półfinale też była na zdecydowanie lepszym poziomie (zmienili tę beznadziejną prowadzącą).
Triss
Triss
Użytkownik
Użytkownik
Liczba postów : 38

Pią 17 Maj - 9:31
Obstawiam tak:
1. Holandia
2. Szwecja
3. Rosja
4. Norwegia (zaryzykowałabym nawet TOP 3 tele)
5. Szwajcaria
6. Malta
7. Azerbejdżan
8. Macedonia
9. Dania
10. Albania

I kto był tym pechowcem z 1SF, któremu zabrakły 2 punkty do awansu? Węgry?
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: