EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)
+25
IgorBielak
monkeyy
Szymek79
malmex
Triss
pierniczek
Kuba
tomano
Charmoiselle
Liver
Maniuszka
Blainers
tomek992
Łosoś
Luna
mercator
Drover
Aleks
iguś
Skrzeczek
Dawid
Wonder
Aro
KarolStark
Dastame
29 posters
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
- MorisonUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 619
Niestety, tak jak obawiano się po próbach, występ był poprawny, ale scena wydawała się bardzo pusta, był potencjał do wykorzystania, ale Armeńczycy postawili na minimalizm, tym razem się nie opłaciło.
Taniec z gwiazdami, tylko bez tańca i bez gwiazd. Występ bardzo kiepski, męczyłem się, możliwe ostatnie miejsce.
Bardzo źle mi się słucha jej akcentu, właściwie to tyle co mogę powiedzieć o występie. Tytuł wymowny i proroczy
Nie wiem, co ludzie mają do jego występu i wokalu, kiepsko to było na próbach, w półfinale Luca dał czadu, kursy na niego spadają, jeden z faworytów i chyba jednak mój nr 1 w końcowym rozrachunku przed finałem.
Podobało mi się, fajne, klimatyczne ujęcia, spokojna praca kamer pasująca do utworu, wokal na poziomie, dużo lepszy występ niż podczas selekcji i Carousel 100x bardziej zasłużyło na finał niż
Największa dla mnie strata tego półfinału, pomieszanie teledysku z występem na SL, tylko bardziej poukładane, wokalnie Ester też przewyższała siebie są z selekcji, byłem fanem od początku, a do samego końca liczyłem na awans. Tylko ten strój...średniowieczny mundurek dla szkoły specjalnej.
Nie wiem jakim cudem to awansowało z tak mocnego półfinału, zmarnowane miejsce w sobotnim koncercie, jeszcze ta polityczna poprawność w chórkach - mulatka, ruda, azjata i jakiś mieszaniec (pewnie gej). Hejtuję.
John dał jeszcze bardziej czadu niż na Melo, ogólnie 3/4 piosenek nie wybieranych wewnętrznie brzmi lepiej na scenie eurowizyjnej niż w selekcjach, co bardzo cieszy, najlepsze chórki na świecie.
Zaskakująco fajnie to wyglądało na scenie, jestem fanem głosu Pandy, z czymś bardziej dla mas pewnie weszłaby bez problemu.
Nie było wstydu, myślałem, że Roko nie będzie się tak wydzierał jak na Dorze, ale jednak niewiele zmienił w stylu śpiewania, efekty nawet fajne, chyba nie szorował dna tabeli tak jak przewidywano
W towarzystwie takich sąsiadów Michela musiała awansować, Malta otrzymuje kolejną nagrodę ode mnie, oprócz najlepszego pre-chorusa (do czego z resztą twórcy z tego kraju mają talent - pozdro Ira) chyba też najciekawsze wizualizacje, choreografia też jest spoko, liczę szczerze, że będzie w dziesiątce.
Kolejny zapychacz, na scenie nie działo się zbyt wiele, kompozycja, to jak już pisałem, odrzut z Melofifestivalen, przynajmniej wokal Jurij dopracował bardzo dobrze.
Sergey to jest Sergey dopracowane do perfekcji, utwór nie jest najbardziej interesujący na świecie, ale z tego co dostał, wykrzesał maks. Szkoda tak niskiej pozycji startowej w finale bo zwycięstwo znowu mu ucieknie, ale na pewno będzie wysoko.
Fajna ta cygańska sukienka, Jonida prezentowała się jak pół miliona dolarów, o resztę w sumie też byłem spokojny, nie sądziłem, że sąsiedzi dadzą jej tyle punktów, by awansować, od neutralnych państw również musiała sporo dostać.
Moje guilty pleasure w formie, przez te prawie dwa dni od zakończenia półfinału do teraz słyszę zachwyty głównie nad Keiino, że niby nic odkrywczego ale przewyższa inne up-tempo songi, głównie widzę miłośników Norwegii w grupie wiekowej 40+
Czy mi się wydaje czy Hugo się machnął w tekście na początku?
Duncan zrobił to co do niego należało, widzowie dali się wciągnąć w jego grę, wydaje mi się, że nie będzie to losing game, tak jak śpiewa, chociaż dałbym mu na chwilę obecną zdecydowanie mniejsze szanse na wygraną, niż przewidują eksperci.
Wydaje mi się, że gdyby nie miejsce w samej końcówce koncertu, mimo silnych rywali bezpośrednio przed i po, to pożegnalibyśmy się z Tamarą już w czwartek, niby wszystko było na miejscu, ale takich występów mamy już chyba po dziurki w nosie. Mimo wszystko jednak dobry manewr ze strony bo z bengierami nie wchodzili a teraz tak.
Po tym jak Azerbejdżan skoczył gwałtownie u buków spodziewałem się fajerwerków, a oni go prześwietlili i do domciu. Szału nie było, ale mocny kandydat do Top 10.
Moje top 10 - pierwsze wrażenie:
| | | | | | | | | ||||| | | | | | | |
Przewidywane miejsca w półfinale:
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
11.
12.
13:
14.
15.
16.
17.
18.
Taniec z gwiazdami, tylko bez tańca i bez gwiazd. Występ bardzo kiepski, męczyłem się, możliwe ostatnie miejsce.
Bardzo źle mi się słucha jej akcentu, właściwie to tyle co mogę powiedzieć o występie. Tytuł wymowny i proroczy
Nie wiem, co ludzie mają do jego występu i wokalu, kiepsko to było na próbach, w półfinale Luca dał czadu, kursy na niego spadają, jeden z faworytów i chyba jednak mój nr 1 w końcowym rozrachunku przed finałem.
Podobało mi się, fajne, klimatyczne ujęcia, spokojna praca kamer pasująca do utworu, wokal na poziomie, dużo lepszy występ niż podczas selekcji i Carousel 100x bardziej zasłużyło na finał niż
Największa dla mnie strata tego półfinału, pomieszanie teledysku z występem na SL, tylko bardziej poukładane, wokalnie Ester też przewyższała siebie są z selekcji, byłem fanem od początku, a do samego końca liczyłem na awans. Tylko ten strój...średniowieczny mundurek dla szkoły specjalnej.
Nie wiem jakim cudem to awansowało z tak mocnego półfinału, zmarnowane miejsce w sobotnim koncercie, jeszcze ta polityczna poprawność w chórkach - mulatka, ruda, azjata i jakiś mieszaniec (pewnie gej). Hejtuję.
John dał jeszcze bardziej czadu niż na Melo, ogólnie 3/4 piosenek nie wybieranych wewnętrznie brzmi lepiej na scenie eurowizyjnej niż w selekcjach, co bardzo cieszy, najlepsze chórki na świecie.
Zaskakująco fajnie to wyglądało na scenie, jestem fanem głosu Pandy, z czymś bardziej dla mas pewnie weszłaby bez problemu.
Nie było wstydu, myślałem, że Roko nie będzie się tak wydzierał jak na Dorze, ale jednak niewiele zmienił w stylu śpiewania, efekty nawet fajne, chyba nie szorował dna tabeli tak jak przewidywano
W towarzystwie takich sąsiadów Michela musiała awansować, Malta otrzymuje kolejną nagrodę ode mnie, oprócz najlepszego pre-chorusa (do czego z resztą twórcy z tego kraju mają talent - pozdro Ira) chyba też najciekawsze wizualizacje, choreografia też jest spoko, liczę szczerze, że będzie w dziesiątce.
Kolejny zapychacz, na scenie nie działo się zbyt wiele, kompozycja, to jak już pisałem, odrzut z Melofifestivalen, przynajmniej wokal Jurij dopracował bardzo dobrze.
Sergey to jest Sergey dopracowane do perfekcji, utwór nie jest najbardziej interesujący na świecie, ale z tego co dostał, wykrzesał maks. Szkoda tak niskiej pozycji startowej w finale bo zwycięstwo znowu mu ucieknie, ale na pewno będzie wysoko.
Fajna ta cygańska sukienka, Jonida prezentowała się jak pół miliona dolarów, o resztę w sumie też byłem spokojny, nie sądziłem, że sąsiedzi dadzą jej tyle punktów, by awansować, od neutralnych państw również musiała sporo dostać.
Moje guilty pleasure w formie, przez te prawie dwa dni od zakończenia półfinału do teraz słyszę zachwyty głównie nad Keiino, że niby nic odkrywczego ale przewyższa inne up-tempo songi, głównie widzę miłośników Norwegii w grupie wiekowej 40+
Czy mi się wydaje czy Hugo się machnął w tekście na początku?
Duncan zrobił to co do niego należało, widzowie dali się wciągnąć w jego grę, wydaje mi się, że nie będzie to losing game, tak jak śpiewa, chociaż dałbym mu na chwilę obecną zdecydowanie mniejsze szanse na wygraną, niż przewidują eksperci.
Wydaje mi się, że gdyby nie miejsce w samej końcówce koncertu, mimo silnych rywali bezpośrednio przed i po, to pożegnalibyśmy się z Tamarą już w czwartek, niby wszystko było na miejscu, ale takich występów mamy już chyba po dziurki w nosie. Mimo wszystko jednak dobry manewr ze strony bo z bengierami nie wchodzili a teraz tak.
Po tym jak Azerbejdżan skoczył gwałtownie u buków spodziewałem się fajerwerków, a oni go prześwietlili i do domciu. Szału nie było, ale mocny kandydat do Top 10.
Moje top 10 - pierwsze wrażenie:
| | | | | | | | | ||||| | | | | | | |
Przewidywane miejsca w półfinale:
01.
02.
03.
04.
05.
06.
07.
08.
09.
10.
11.
12.
13:
14.
15.
16.
17.
18.
- LunaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 86
Znowu nie chce mi się opisywać reakcji na każdą piosenkę, bo nie zawsze jest co opisywać, no ale lecim z tym koksem:
- Srbuk ma chyba pecha do tych problemów technicznych c'nie? Ale w sumie to dziwię się, że to nie zmieściło się w pierwszej dziesiątce, bo mimo że piosenka w wersji studyjnej jest przekrzyczana i mnie męczy, to na żywo daje radę.
- Coś mi mocno nie pasowało wokalnie w tym występie, Sarcia mam wrażenie że nie wyrabiała i brzmiała jakby miała za chwilę dostać zadyszki albo ataku kaszlu.
- Jak pani od rysowania w kokainie chciała przejść do finału, to mogła sobie dobrać lepszy podkład muzyczny.
- Po tym co zobaczyłam na próbach nie spodziewałam się wiele, ale wygląda to bardzo dobrze. Choć nadal jest generycznie i w stylu SJB, czyli wokalista i czterech tancerzy.
- Nie do końca rozumiem zamysłu tego występu, tancerze wyszli bardzo kiczowato.
- Cieszy mnie, że była tu jakaś fabuła, a nie tylko "mam skrzydła i będę śpiewał".
- Pomysł na staging bardzo mi się, ale Michela nie ma prezencji scenicznej. Tak czy inaczej bardzo się cieszę z awansu, a jej reakcja była cudna.
- Jeszcze przed próbami spodziewałam się nie wiadomo czego pod względem stagingu a toto wywołało we mnie tylko wywracanie oczami i uśmiech politowania. :roll: Nadmiar dramatyzmu jakoś wcale nie sprawił, że się wczułam, miałam wrażenie przerostu formy nad treścią pod względem emocjonalnym. Ale wokalnie w punkt.
- Jonida wyglądała pięknie, ale niestety fałszowała.
- Po dawce popowych bangerów i patetycznych ballad to było jak powiew świeżego powietrza. Ja miałam ciary i winner vibesy, siostra zresztą też, mimo że ona na co dzień nie gustuje w tego typu muzyce.
- Po próbach jeśli chodzi o staging nie byłam jakoś zachwycona i po wysokich notach w press poll i skoku u bukmacherów spodziewałam się, że najlepsze zostawiają na oficjalny występ. No więc oficjalny występ nadszedł i dowiedziałam się, nad czym się tak spuszczali. Aha xD Wokalnie za to było bardzo dobrze, najbardziej raził mnie refren jeśli już, ale nie dlatego, że było nieczysto.
- Wyniczki: jestem bardzo usytasy, zwłaszcza awans Macedonii był miłą niespodzianką. Jeśli już miałabym coś wymieniać, to Danię na Armenię albo nawet Austrię.
- Realizacja: w czwartek oglądało mi się to lepiej, jakoś wszystko przebiegło bardziej płynnie.
- Orzech: dobrze, że był cały czas, można było usłyszeć klasyki typu "Melodienfestival" czy "Wielka Piątka - założyciele" <3 BTW, czy istnieje jakieś Orzechowe bingo Eurowizyjne? Poskreślałabym sobie.
- Oh nie, jak mogłam o nich zapomnieć! Filmiki z prób nie oddają tego, co się działo w półfinale. Pan łysy robi robotę, bez niego to by było drugie Monsters.
- CharmoiselleUżytkownik
- Liczba postów : 38
Luna napisał:Orzech: dobrze, że był cały czas, można było usłyszeć klasyki typu "Melodienfestival" czy "Wielka Piątka - założyciele" <3 BTW, czy istnieje jakieś Orzechowe bingo Eurowizyjne? Poskreślałabym sobie.
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Po półfinałach najbardziej zyskały u mnie:
1. Malta (27 --> 14)
2. Macedonia (38 --> 29)
3. Finlandia (34 --> 26)
Straciły:
1. Polska (20 --> 30)
2. San Marino (9 --> 16)
3. Dania (30 --> 37)
1. Malta (27 --> 14)
2. Macedonia (38 --> 29)
3. Finlandia (34 --> 26)
Straciły:
1. Polska (20 --> 30)
2. San Marino (9 --> 16)
3. Dania (30 --> 37)
- Szymek79Użytkownik
- Liczba postów : 551
1. NORWEGIA - 170
2. HOLANDIA - 140
3. SZWAJCARIA - 137
4. ROSJA - 124
5. AZERBEJDŻAN - 121
6. SZWECJA - 88
7. MACEDONIA PÓŁNOCNA - 87
8. LITWA - 77
9. ALBANIA - 58
10. MALTA - 50
11. DANIA - 41
12. CHORWACJA 38
13. MOŁDAWIA - 27
14. RUMUNIA - 24
15. ARMENIA - 23
16. ŁOTWA - 13
17. IRLANDIA - 3
18. AUSTRIA - 0
JURY
1. MACEDONIA PÓŁNOCNA - 155
2. SZWECJA - 150
3. HOLANDIA - 140
4. MALTA - 107
5. AZERBEJDŻAN - 105
6. SZWAJCARIA - 95
7. ROSJA - 93
8. MOŁDAWIA - 58
9. DANIA - 53
10. RUMUNIA - 47
11. NORWEGIA - 40
12. ALBANIA -38
13. ŁOTWA - 37
14. CHORWACJA - 26
15. ARMENIA - 26
16. AUSTRIA - 21
17. LITWA - 16
18. IRLANDIA - 13
1. NORWEGIA - 170
2. HOLANDIA - 140
3. SZWAJCARIA - 137
4. ROSJA - 124
5. AZERBEJDŻAN - 121
6. SZWECJA - 88
7. MACEDONIA PÓŁNOCNA - 87
8. LITWA - 77
9. ALBANIA - 58
10. MALTA - 50
11. DANIA - 41
12. CHORWACJA 38
13. MOŁDAWIA - 27
14. RUMUNIA - 24
15. ARMENIA - 23
16. ŁOTWA - 13
17. IRLANDIA - 3
18. AUSTRIA - 0
JURY
1. MACEDONIA PÓŁNOCNA - 155
2. SZWECJA - 150
3. HOLANDIA - 140
4. MALTA - 107
5. AZERBEJDŻAN - 105
6. SZWAJCARIA - 95
7. ROSJA - 93
8. MOŁDAWIA - 58
9. DANIA - 53
10. RUMUNIA - 47
11. NORWEGIA - 40
12. ALBANIA -38
13. ŁOTWA - 37
14. CHORWACJA - 26
15. ARMENIA - 26
16. AUSTRIA - 21
17. LITWA - 16
18. IRLANDIA - 13
- CzerwonePaznokcieUżytkownik
- Liczba postów : 33
Ten półfinał o wiele mocniejszy i wyniki o wiele lepsze.
Tylko Armenii strasznie mi szkoda bo piosenka i Srbuk cudowne.
W sumie szkoda mi też szkoda bo w 2017 roku z mega słabą piosenką i jodłowaniem przeszli a teraz z o niebo lepszą piosenką odpadli. Ale zgadzam się że prezentacja straszna.
W sumie Mołdawia też z gorszymi piosenkami wchodziła ale teraz mieli od początku do końca wtórną piosenkę i prezentację
Tylko Armenii strasznie mi szkoda bo piosenka i Srbuk cudowne.
W sumie szkoda mi też szkoda bo w 2017 roku z mega słabą piosenką i jodłowaniem przeszli a teraz z o niebo lepszą piosenką odpadli. Ale zgadzam się że prezentacja straszna.
W sumie Mołdawia też z gorszymi piosenkami wchodziła ale teraz mieli od początku do końca wtórną piosenkę i prezentację
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Jest dużo zaskoczeń, to zdecydowanie.
Armenia tylko 16? Austria jako jedyna w tym roku 0 punktów od telewidzów? Wiedziałem, że mamy tu kilku faworytów, którzy od większości państw zgarną punkty, ale nie spodziewałem się, że te "normalniejsze" utwory aż tak ucierpią.
Boli wejście mimo niebycia w TOP 10 telewidzów - już bym wolał Litwę; jak zwykle przy małej różnicy punktowej między 10. a 11. miejscem wygrywa jak dla mnie gorsza opcja
170 Norwegia > 140 Holandia u tele to zdecydowanie nie mała różnica, średnio prawie 2 punkty na głosujący kraj; za to u jury trio poza pierwszą dziesiątką, ciekawy widok.
Armenia tylko 16? Austria jako jedyna w tym roku 0 punktów od telewidzów? Wiedziałem, że mamy tu kilku faworytów, którzy od większości państw zgarną punkty, ale nie spodziewałem się, że te "normalniejsze" utwory aż tak ucierpią.
Boli wejście mimo niebycia w TOP 10 telewidzów - już bym wolał Litwę; jak zwykle przy małej różnicy punktowej między 10. a 11. miejscem wygrywa jak dla mnie gorsza opcja
170 Norwegia > 140 Holandia u tele to zdecydowanie nie mała różnica, średnio prawie 2 punkty na głosujący kraj; za to u jury trio poza pierwszą dziesiątką, ciekawy widok.
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 66. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 66. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 65. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 65. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)
Pozwolenia na tym forum: