POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020
+19
BloodBrother
kavinsky
Wilk
Nela_30
Aleks
Luna
pierniczek
Versus
Alpaka
Sebek
monkeyy
Dastame
marjuz
Justi
Fenistil
Poland
Liver
mercator
Yngwie / admin
23 posters
- PolandUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 826
Re: POLSKA: Szansa na Sukces. Eurowizja 2020
Wto 11 Lut - 13:31
TVP strzeliło sobie właśnie w stopę tłumaczeniem odnośnie piosenek: https://www.eska.pl/news/szansa-na-sukces-eurowizja-2020-skad-taki-dobor-piosenek-mamy-oswiadczenie-tvp-aa-cMVj-vfZK-q389.html?fbclid=IwAR1AjP1qWYf2YChYswlkMiDi6Qn6g1GKkcP3SPs-ig_qvAD7Smjx5rxtrIU
Jest też aktualizacja regulaminu gdzie w pierwszej fazie to producent będzie wybierał piosenkę.
Widzowie na Facebooku programu i Eurowizji tymczasem wyczuli ustawkę w "Szansie" zjechając tym samym Alicję i TVP a popierając Paulinę i Weronikę. Żeby było lepiej Telewizja Polska nadal nie użyła "Złotego Biletu" który to w liczbie mnogiej mógłby załagodzić sytuacje.
Jest też aktualizacja regulaminu gdzie w pierwszej fazie to producent będzie wybierał piosenkę.
Widzowie na Facebooku programu i Eurowizji tymczasem wyczuli ustawkę w "Szansie" zjechając tym samym Alicję i TVP a popierając Paulinę i Weronikę. Żeby było lepiej Telewizja Polska nadal nie użyła "Złotego Biletu" który to w liczbie mnogiej mógłby załagodzić sytuacje.
- LunaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 86
Wto 11 Lut - 17:56
Gdybym się aż tak nie interesowała naszym wyborem na Eurowizję, odpuściłabym sobie całkowicie oglądanie Saszan na Sukces, bo to strata czasu. Bo co covery piosenek, często starych albo nie dających pola do popisu mogą powiedzieć, jak wypadnie nasz reprezentant na właściwym konkursie? Przecież oni wszyscy umieją (lepiej lub gorzej) śpiewać, udawało im się w różnych talent show. Tu wystarczy jedna niewłaściwa piosenka, by pogrzebać szanse dobrych uczestników, a gdyby od razu dostali piosenki stworzone pod nich, mogliby się lepiej zareprezentować. Wiem, że ludzie, którzy tworzą piosenki dla finalistów nie mają czasu na stworzenie tylu piosenek a jakość poleciałaby w dół na koszt ilości, ale te rozbudowane preselekcje są umotywowane wyłącznie oglądalnością.
Nie podobał mi się pierwszy odcinek z Abbą przez to, że ograniczając się do repertuaru jednego zespołu, będzie zbyt jednolicie, każdy uczestnik ma inne walory, a najlepiej mogli się pokazać ci, którym repertuar Abby najlepiej leży (choć nie wszyscy wykorzystali tego potencjału *coughsiostrySzlachtacough*). W trzecim odcinku będzie to samo. Ale mimo to większy niesmak wywołał u mnie drugi odcinek. Po pierwsze: kto wybierał te piosenki? (Mam teorię, że Orzech miał tam coś do powiedzenia.) Piosenki po niemiecku i portugalsku? Czy od naszego reprezentanta oczekuje się, że będzie śpiewał w tych językach na scenie eurowizyjnej? Niemieckie disco, które ma z 40 lat? A jak piosenka, która jest głównie mówiona, ma pokazać potencjał śpiewającego? A skoro Orzech powiedział, że liczy się tylko pierwsze miejsce, to czemu nie ograniczyć repertuaru do zwycięskich piosenek z kilkunastu ostatnich lat? Rise Like a Phoenix czy Arcade to są piosenki, w których można się pokazać. A tu jedynymi takimi piosenkami do pokazania się były Heroes i To nie ja. I tu jest mój drugi zarzut, a mianowicie dość oczywista ustawka pod Szemplińską. Rozumiem, dlaczego TVP tak się nią afiszuje, póki jest o niej głośno to niech korzystają z tego obie strony, TVP będzie miało hajsy a Alicja musi popchnąć karierę do przodu już teraz, bo zaraz pojawią się nowe twarze z różnych talent show i to na nich wszyscy się będą skupiać. Sama jestem fanką jej talentu, ale tak, jak to wyszło... :x Takie coś nie przysporzy Alicji popularności, chyba że dostanie w finale killer songa na podobnym poziomie, co jej rywale i nie zmaści wokalnie. Mogliby wybrać wewnętrznie, nawet zostawić sam finał, bo tak to uczestnicy i widzowie tracą czas na rzecz tego, by poprawić oglądalność, by hajs się Kurskiemu zgadzał.
Żeby nie było, że tylko narzekam, rozdaję honorable mentions z dwóch pierwszych odcinków:
1.Weronika Curyło - każdy, kto zaśpiewa Dschingis Chan i nie zmaści, jest w moich oczach największym chadem, a Weronika nie dość, że nie zmaściła, to jeszcze sprawiła, że ta piosenka stała się słuchable
2.Paulina Czapla - udało jej się utrzymać klimat piosenki bez kopiowania maniery Sobrala, choć coś mi pod koniec zgrzytnęło
3.Amelia Andryszczyk - nie widziałam jej początkowo w repertuarze Abby, ale dała radę. Lubię jej barwę głosu i myślę, że mogłaby zaczarować z odpowiednią piosenką
4.Alicja Szemplińska - wykonanie po ogłoszeniu wyników o wiele lepsze, jak się aż tak nie stara, by się pokazać wokalnie, to jej wychodzi. Bo podczas pierwszego wykonania zamiast sobie komfortowo słuchać, ciągle miałam wrażenie, że zaraz zafałszuje albo przesadzi
5.Kasia Dereń - tu znowu na odwrót, umiała się zareprezentować podczas konkursowego wykonania, widać, że się bardzo szczegółowo przygotowała, ale w drugim występie totalnie odpłynęła
6.Sargis Davtyan - nadał fajny klimat tej piosence, taki trochę mroczny, ale chyba nie miał pomysłu na refren.
Nie podobał mi się pierwszy odcinek z Abbą przez to, że ograniczając się do repertuaru jednego zespołu, będzie zbyt jednolicie, każdy uczestnik ma inne walory, a najlepiej mogli się pokazać ci, którym repertuar Abby najlepiej leży (choć nie wszyscy wykorzystali tego potencjału *coughsiostrySzlachtacough*). W trzecim odcinku będzie to samo. Ale mimo to większy niesmak wywołał u mnie drugi odcinek. Po pierwsze: kto wybierał te piosenki? (Mam teorię, że Orzech miał tam coś do powiedzenia.) Piosenki po niemiecku i portugalsku? Czy od naszego reprezentanta oczekuje się, że będzie śpiewał w tych językach na scenie eurowizyjnej? Niemieckie disco, które ma z 40 lat? A jak piosenka, która jest głównie mówiona, ma pokazać potencjał śpiewającego? A skoro Orzech powiedział, że liczy się tylko pierwsze miejsce, to czemu nie ograniczyć repertuaru do zwycięskich piosenek z kilkunastu ostatnich lat? Rise Like a Phoenix czy Arcade to są piosenki, w których można się pokazać. A tu jedynymi takimi piosenkami do pokazania się były Heroes i To nie ja. I tu jest mój drugi zarzut, a mianowicie dość oczywista ustawka pod Szemplińską. Rozumiem, dlaczego TVP tak się nią afiszuje, póki jest o niej głośno to niech korzystają z tego obie strony, TVP będzie miało hajsy a Alicja musi popchnąć karierę do przodu już teraz, bo zaraz pojawią się nowe twarze z różnych talent show i to na nich wszyscy się będą skupiać. Sama jestem fanką jej talentu, ale tak, jak to wyszło... :x Takie coś nie przysporzy Alicji popularności, chyba że dostanie w finale killer songa na podobnym poziomie, co jej rywale i nie zmaści wokalnie. Mogliby wybrać wewnętrznie, nawet zostawić sam finał, bo tak to uczestnicy i widzowie tracą czas na rzecz tego, by poprawić oglądalność, by hajs się Kurskiemu zgadzał.
Żeby nie było, że tylko narzekam, rozdaję honorable mentions z dwóch pierwszych odcinków:
1.Weronika Curyło - każdy, kto zaśpiewa Dschingis Chan i nie zmaści, jest w moich oczach największym chadem, a Weronika nie dość, że nie zmaściła, to jeszcze sprawiła, że ta piosenka stała się słuchable
2.Paulina Czapla - udało jej się utrzymać klimat piosenki bez kopiowania maniery Sobrala, choć coś mi pod koniec zgrzytnęło
3.Amelia Andryszczyk - nie widziałam jej początkowo w repertuarze Abby, ale dała radę. Lubię jej barwę głosu i myślę, że mogłaby zaczarować z odpowiednią piosenką
4.Alicja Szemplińska - wykonanie po ogłoszeniu wyników o wiele lepsze, jak się aż tak nie stara, by się pokazać wokalnie, to jej wychodzi. Bo podczas pierwszego wykonania zamiast sobie komfortowo słuchać, ciągle miałam wrażenie, że zaraz zafałszuje albo przesadzi
5.Kasia Dereń - tu znowu na odwrót, umiała się zareprezentować podczas konkursowego wykonania, widać, że się bardzo szczegółowo przygotowała, ale w drugim występie totalnie odpłynęła
6.Sargis Davtyan - nadał fajny klimat tej piosence, taki trochę mroczny, ale chyba nie miał pomysłu na refren.
- PolandUżytkownik
- Klan :
Wto 11 Lut - 18:17
Generalnie to w "Szansie na Sukces" jest ustawka od A do Z gdyż każdy ze zwycięzców ma mniejszy lub większy związek z jurorami. Idąc tym tropem Kasia Dereń wygrała dzięki Gromee'mu, Alicja Szemplińska bo Cleo zna się z Baronem w The Voice Kids zaś za tydzień Marzena Ryt będzie ukłonem w stronę Michała Szpaka. Dobrze że w finale jury będzie inne bo nasi reprezentanci by się pozabijali. Tymczasem TVP ogłosiła że w finale znowu będą piosenki eurowizyjne wybrane przez producenta prawdopodobnie będzie przyznany dla oczyszczenia atmosfery przy programie.
- marjuzEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1317
Wto 11 Lut - 19:35
Coo? W TVP coś jest robione nierzetelnie?? Witam na Ziemi. W końcu nie po to się bierze 2 miliardy rekompensaty z budżetu państwa (czyli z pieniędzy obywateli), by wydać cokolwiek na normalne selekcje. Najważniejsze dla tej telewizji jest czy marszałek senatu brał łapówki 30 lat temu, a my możemy dostać co najwyżej Czyngis-Chana i Ożeha mylącego kartki. Na szczęście to na co pieniądze są, to na cysternę wazeliny wsadzaną kompulsywnie w dupę szanownego pana prezesa.
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Wto 11 Lut - 20:30
Ja się jeszcze obawiam, że jak w tym roku też zorganizujemy juniora, to TVP poskąpi na występ w maju:(...
- BloodBrotherUżytkownik
- Liczba postów : 3
Wto 11 Lut - 21:06
Poland napisał:Generalnie to w "Szansie na Sukces" jest ustawka od A do Z gdyż każdy ze zwycięzców ma mniejszy lub większy związek z jurorami. Idąc tym tropem Kasia Dereń wygrała dzięki Gromee'mu, Alicja Szemplińska bo Cleo zna się z Baronem w The Voice Kids zaś za tydzień Marzena Ryt będzie ukłonem w stronę Michała Szpaka. Dobrze że w finale jury będzie inne bo nasi reprezentanci by się pozabijali. Tymczasem TVP ogłosiła że w finale znowu będą piosenki eurowizyjne wybrane przez producenta prawdopodobnie będzie przyznany dla oczyszczenia atmosfery przy programie.
I do tego propozycje eurowizyjne uczestników finału, tak?
- PolandUżytkownik
- Klan :
Wto 11 Lut - 21:19
Tak. W części drugiej.
W moim odczuciu powinno być jak w wersji do "Debiutów" gdzie było 11 finalistów i dopiero w finale skracano tą liczbę do 3 osób - tuż po wykonaniach na żywo.
W moim odczuciu powinno być jak w wersji do "Debiutów" gdzie było 11 finalistów i dopiero w finale skracano tą liczbę do 3 osób - tuż po wykonaniach na żywo.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2309
Wto 11 Lut - 21:28
Piosenki były przydzielone kilka dni przed nagraniem odcinka. Dla widzów telewizyjnych to losowanie jest ściemą, ale do fanów Eurowizji dotarła ta informacja już jakiś czas temu.
- PolandUżytkownik
- Klan :
Wto 11 Lut - 21:41
Ciekawe co zrobi teraz TVP skoro ta cała ściema wypłynęła na wierzch a w niedzielę może ona się pogłębić. Teoretycznie mają "Złoty Bilet" ale tylko jeden (wg. regulaminu ma chwilę obecną) ale z niego nie korzystają.
- mercatorUżytkownik
Sro 12 Lut - 17:54
Dawid napisał:Piosenki były przydzielone kilka dni przed nagraniem odcinka. Dla widzów telewizyjnych to losowanie jest ściemą, ale do fanów Eurowizji dotarła ta informacja już jakiś czas temu.
Nie dość że losowanie to ściema, to jeszcze w drugim odcinku Szemplińska śpiewała około 3 minuty, gdzie reszta wykonywała skrócone piosenki, do około 2 min 20 sek. Po prostu brak słów...
- mercatorUżytkownik
Pią 14 Lut - 17:47
Zwiastun 3 odcinka Szansa na Sukces: Eurowizja 2020:
- DastameUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 902
Nie 16 Lut - 16:12
Mamy 3 [niecenzuralne słowo] głosy w finale. Kibicuje Kaśce, ale jest mi całkowicie obojętne kto z nich pojedzie jeśli tylko będzie miał dobry utwór
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1593
Nie 16 Lut - 16:14
Grates dla Alberta, aczkolwiek znowu bez zaskoczenia. Dobry występ Nicka, zasłużył na docenienie. Jeśli już miałaby zostać zastosowana dzika karta, to dla niego albo Curyło.
btw ponoć Albert będzie brał udział z resztą zespołu, możemy być świadkami historycznego wydarzenia, gdzie jeden zespół rok po roku reprezentuje dwa kraje.
btw ponoć Albert będzie brał udział z resztą zespołu, możemy być świadkami historycznego wydarzenia, gdzie jeden zespół rok po roku reprezentuje dwa kraje.
- mercatorUżytkownik
Nie 16 Lut - 16:18
Moje Top 3 odcinka:
1. Nick Sicler
2. Albert Cerny
3. Barbara Gąsienica Giewont
4. Marek Kaliszuk
5. Adrian Makar
6. Marzeny Ryt
7. Norbert Legieć
Jak dla mnie był to bardziej wyrównany odcinek niż odcinek drugi, mimo że Adrian, Marzena i Norbert odstawała od pozostałej trójki.
Jednak moje przewidywania się spełniły, że do finału musi awansować jeden mężczyzna.
Wydaje mi się że finał i tak jest ustawiony pod Szemplińską. Zastanawiam się nad złotym biletem, czy była jego możliwość przyznania; bo A. Orzech ani razu nie wspomniał o nim.
1. Nick Sicler
2. Albert Cerny
3. Barbara Gąsienica Giewont
4. Marek Kaliszuk
5. Adrian Makar
6. Marzeny Ryt
7. Norbert Legieć
Jak dla mnie był to bardziej wyrównany odcinek niż odcinek drugi, mimo że Adrian, Marzena i Norbert odstawała od pozostałej trójki.
Jednak moje przewidywania się spełniły, że do finału musi awansować jeden mężczyzna.
Wydaje mi się że finał i tak jest ustawiony pod Szemplińską. Zastanawiam się nad złotym biletem, czy była jego możliwość przyznania; bo A. Orzech ani razu nie wspomniał o nim.
- BloodBrotherUżytkownik
- Liczba postów : 3
Nie 16 Lut - 16:55
No i co z tym złotym biletem? :roll:
Pozwolenia na tym forum: