EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
+35
Morison
tomano
Ilona
malmex
marjuz
kreator
Triss
Maniuszka
Marzyciel12
pierniczek
Blainers
Dawid
RafalZiemniak
Luna
Wilk
tomek992
IgorBielak
Sebek
mercator
Wonder
Fenistil
Aro
Kuba
KarolStark
Aleks
Yngwie / admin
magou
Skrzeczek
monkeyy
Batiooo
Drover
Charmoiselle
Dastame
iguś
Łosoś
39 posters
- FenistilEkspert Eurowizji
- Klan :
Liczba postów : 1948
Re: EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
Pon 13 Maj - 23:17
Ten półfinał jest na pewno zdecydowanie słabszy od drugiego, ale jednocześnie praktycznie każdy poza Czarnogórą ma moim zdaniem realne szanse na finał, więc będzie ciekawie. Nie chce mi się już wypisywać zbyt wiele co do moich nadziei i oczekiwań - co ma być to będzie, a pewnie i tak po występach na żywo sporo się zmieni. Prezentuję Wam za to procentowe szanse na awans do finału wg użytkowników Eurowizyjnie (konkretnie wg tego ile osób zatypowało awans danego kraju w typerze*).
* - ostatni wliczany post: tomek992
100%
96%
96%
93%
89%
89%
86%
79%
68%
64%
------------------
39%
32%
21%
21%
18%
4%
4%
* - ostatni wliczany post: tomek992
100%
96%
96%
93%
89%
89%
86%
79%
68%
64%
------------------
39%
32%
21%
21%
18%
4%
4%
- AleksUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 948
Poczułem się wywołany do odpowiedzi - masochizmem akurat można nazwać Twoje wypowiedzi na tym forum. Patrząc na większość Twoich wypowiedzi i na tą jedną konkretnie widać, że okaleczasz się z resztek godności. Nikt nie każe Ci słuchać Cypru, tak samo nikt nie kazał Ci słuchać Maruv - krytyka musi być konstruktywna. Tymczasem Ty wolisz obrażać uczucia innych użytkowników forum, nie mówiąc już o obrażaniu samych wokalistek. Nawet Twój obrzydliwy hejt pojawiający się w większości postów powinien mieć swoje granice, ale Ty nie wiesz, kiedy przystopować.magou napisał:Stawianie tej do granic możliwości cypryjskiej sieczki jako faworyta to masochizym. Ten kawałek i cała ta Tamta jest tak cienki że aż strach. Już ubiegłoroczny Cypr był do granic wsteczny, ale Repley to już najwyższa liga uwsteczniania się.
- WonderUżytkownik
- Liczba postów : 266
Wto 14 Maj - 11:35
Yaaas, to już dzisiaj
KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY:
Życzę wszystkim wielkich emocji i udanych wyników, a pewnej hejterce, żeby ktoś ją w końcu uszczęśliwił w jakiś sposób :*
Życzę wszystkim wielkich emocji i udanych wyników, a pewnej hejterce, żeby ktoś ją w końcu uszczęśliwił w jakiś sposób :*
- mercatorUżytkownik
- Liczba postów : 519
Wto 14 Maj - 11:52
magou napisał:Stawianie tej do granic możliwości cypryjskiej sieczki jako faworyta to masochizym. Ten kawałek i cała ta Tamta jest tak cienki że aż strach. Już ubiegłoroczny Cypr był do granic wsteczny, ale Repley to już najwyższa liga uwsteczniania się.
Może i piosenka Cypru nie jest wybitna, ale oprócz piosenki i wokalu liczy się też prezentacja. Jakoś Europie zeszłoroczna piosenka Fuego bardzo się spodobała i zajęła 2 miejsce. Zresztą w muzyce rozrywkowej chyba już wszystko wymyślono, trudno stworzyć coś całkiem innego, oryginalnego i jednocześnie takiego, co by podobało się szerszej publiczności.
Ale już za parę godzin przekonamy się czy piosenka Tamty spodobała się Europie i awansowała do finału, czy też nie . Więc radzę zluzować, :P :P :P ...
- GośćGość
Wto 14 Maj - 12:04
Po obejrzeniu drugich prób moje opinie dotyczące praktycznie każdej piosenki uległa zmianie, największy regres wystąpił u Cypru, jakby wyglądało i brzmiało to tak świetnie, jak chociażby w wersji studyjnej, zagościłbym Tamte, do grona państw awansujących, a tak to jest mi całkowicie obojętnie, może dzisiaj jeszcze zmienię zdanie podczas jej występu na żywo.
Spadki również zaliczyła Czarnogóra, Estonia, gdzie normalnie byłyby w gronie państw obojętnych, tak teraz nie chcę ich awansu, bo są na swój sposób..irytujące, szczególnie Estonia.
Bez zmian pozostała Portugal, mimo jeszcze gorszego występu, już u mnie niżej nie może spaść marzy mi się nie widzieć tego w finale, to byłoby drugie dla mnie, zaraz po awansie Polski, uradowanie w tym półfinale.
Wspomniana Polska po próbach zyskała, szczególnie pod względem głosów dziewczyn.
Bez większych zmian po obejrzeniu prób pozostały u mnie , jak wcześniej lubiłem którąś piosenkę bardziej, lub mniej, nadal tak pozostaje.
Progres zdecydowanie u Australii, mimo nietypowej piosenki, tak występ (tylko przed TV) będzie zjawiskowo się prezentował, stąd awansowała do grona piosenek mi obojętnych.
No i Gruzja, także wzrosła w moim rankingu ale nie jakoś tak wybitnie, chociaż nie sądzę, żeby się wybronili, ktoś kiedyś napisał odnośnie występu Niny Sublatti z 2015, że najsłabszym elementem była właśnie piosenka, w tym przypadku piosenka jest dużo gorsza "patetyczna" i tego nie udźwignie chyba nawet perfekcyjny występ..aczkolwiek, dzisiaj się tego dowiemy, co będzie.
Życzę wszystkim miłego oglądania z dużym nadmiarem emocji, bo w końcu, tyle się czekało właśnie na ten dzień! :P
Po obejrzeniu drugich prób moje opinie dotyczące praktycznie każdej piosenki uległa zmianie, największy regres wystąpił u Cypru, jakby wyglądało i brzmiało to tak świetnie, jak chociażby w wersji studyjnej, zagościłbym Tamte, do grona państw awansujących, a tak to jest mi całkowicie obojętnie, może dzisiaj jeszcze zmienię zdanie podczas jej występu na żywo.
Spadki również zaliczyła Czarnogóra, Estonia, gdzie normalnie byłyby w gronie państw obojętnych, tak teraz nie chcę ich awansu, bo są na swój sposób..irytujące, szczególnie Estonia.
Bez zmian pozostała Portugal, mimo jeszcze gorszego występu, już u mnie niżej nie może spaść marzy mi się nie widzieć tego w finale, to byłoby drugie dla mnie, zaraz po awansie Polski, uradowanie w tym półfinale.
Wspomniana Polska po próbach zyskała, szczególnie pod względem głosów dziewczyn.
Bez większych zmian po obejrzeniu prób pozostały u mnie , jak wcześniej lubiłem którąś piosenkę bardziej, lub mniej, nadal tak pozostaje.
Progres zdecydowanie u Australii, mimo nietypowej piosenki, tak występ (tylko przed TV) będzie zjawiskowo się prezentował, stąd awansowała do grona piosenek mi obojętnych.
No i Gruzja, także wzrosła w moim rankingu ale nie jakoś tak wybitnie, chociaż nie sądzę, żeby się wybronili, ktoś kiedyś napisał odnośnie występu Niny Sublatti z 2015, że najsłabszym elementem była właśnie piosenka, w tym przypadku piosenka jest dużo gorsza "patetyczna" i tego nie udźwignie chyba nawet perfekcyjny występ..aczkolwiek, dzisiaj się tego dowiemy, co będzie.
Życzę wszystkim miłego oglądania z dużym nadmiarem emocji, bo w końcu, tyle się czekało właśnie na ten dzień! :P
- SebekUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 710
Wto 14 Maj - 13:59
Dołączam się do życzeń kissesWonder napisał:
- IgorBielakUżytkownik
- Liczba postów : 141
Wto 14 Maj - 15:01
Też uwierzyć nie mogę, że rok minął tak szybko haha i już stresik jest xD. Miłego wieczoru wszystkim i aby tym razem udało się awansować, mocno trzymam kciuki za Tulię
- tomek992Użytkownik
- Liczba postów : 15
Wto 14 Maj - 16:28
Macie może link do aktualnych kursów bukmacherskich na 1 półfinał ? W zeszłym roku miałem zestawienie, w którym było ujętych kilka firm bukmacherskich, które podawały kursy live i na tej podstawie było prezentowane zestawienie ze średnimi kursami i prawdopodobieństwem awansu.
- ŁosośModerator
- Klan :
Liczba postów : 1591
Wto 14 Maj - 16:31
tomek992 napisał:Macie może link do aktualnych kursów bukmacherskich na 1 półfinał ? W zeszłym roku miałem zestawienie, w którym było ujętych kilka firm bukmacherskich, które podawały kursy live i na tej podstawie było prezentowane zestawienie ze średnimi kursami i prawdopodobieństwem awansu.
https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1 ??
- tomek992Użytkownik
- Liczba postów : 15
Wto 14 Maj - 16:38
Łosoś napisał:tomek992 napisał:Macie może link do aktualnych kursów bukmacherskich na 1 półfinał ? W zeszłym roku miałem zestawienie, w którym było ujętych kilka firm bukmacherskich, które podawały kursy live i na tej podstawie było prezentowane zestawienie ze średnimi kursami i prawdopodobieństwem awansu.
https://eurovisionworld.com/odds/eurovision-semi-final-1 ??
Dokładnie tego szukałem, dzięki.
- WilkUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 680
Wto 14 Maj - 17:37
Reszty nawet nie wypełniam bo mi wychodzi że nie chce w finale 9 piosenek xD
A wiąże się to z niskim poziomem tego półfinału i za dużo w nim piosenek których nie trawię, bardziej lub mniej ale jednak... Belgię miałem w top 10 całego konkursu bo piosenka jest ok ale występ zanosi się na rozczarowanie wokalne i wizualne więc jest mi już obojętny jej los.
Naszej Tulii oczywiście życzę jak najlepiej mimo że ten styl muzyczny i piosenka to nie moja bajka. Przewiduję że widzowie nas umieszczą w miarę wysoko a jurorzy pocisną jak zwykle ale mimo to uda nam się awansować jednak finału już nie zawojujemy, myślę że w nim już tak miejsce 16-26, ciekawe czy się sprawdzi :P
Reszty nawet nie wypełniam bo mi wychodzi że nie chce w finale 9 piosenek xD
A wiąże się to z niskim poziomem tego półfinału i za dużo w nim piosenek których nie trawię, bardziej lub mniej ale jednak... Belgię miałem w top 10 całego konkursu bo piosenka jest ok ale występ zanosi się na rozczarowanie wokalne i wizualne więc jest mi już obojętny jej los.
Naszej Tulii oczywiście życzę jak najlepiej mimo że ten styl muzyczny i piosenka to nie moja bajka. Przewiduję że widzowie nas umieszczą w miarę wysoko a jurorzy pocisną jak zwykle ale mimo to uda nam się awansować jednak finału już nie zawojujemy, myślę że w nim już tak miejsce 16-26, ciekawe czy się sprawdzi :P
- LunaUżytkownik
- Klan :
Liczba postów : 86
Wto 14 Maj - 18:51
Aaaa, today is the day!
No to jeszcze tak na szybko:
No to jeszcze tak na szybko:
- KubaUżytkownik
- Liczba postów : 155
Wto 14 Maj - 19:03
Ooo dobra robota @Fenistil z tymi procentami Sam ze średnią zgadzam się w 9 / 10 przypadków. WOW że aż na drugim miejscu i tylko jedna osoba zatypowała finał bez niej.
- RafalZiemniakUżytkownik
- Liczba postów : 2
Wto 14 Maj - 20:32
1# KRAJE, KTÓRE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
2# KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
3# KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY:
1# Piosenki, które zostały mega przygotowane pod scenę.Najbardziej z tej grupy kibuce jednak Polsce,Grecji i Słowenii.Propozycja Australii nie jest moją ulubioną, ale widząc fragmenty z próby od razu podskoczyła w moim rankingu i nie mogę się doczekać aż będę mógł obejrzeć cały ten występ na żywo.
2#
Czechy mnie strasznie denerwują, Estonia brzmi strasznie nijako na scenie, Finlandia to piosenka sprzed 15 lat, a Czarnogóra jest po prostu nudna.
3# Najbardziej szkoda mi z tej grupy Węgier i Belgii.Obie te piosenki bardzo lubię, ale przygotowały według mnie nieciekawe występy.Choreografia Eliota i jego bębniarzy wygląda mega sztucznie.Gruzja przygotowała ciekawy występ ,ale wątpię czy to wystarczy na awans.Tamta nie za bardzo radzi sobie z śpiewaniem na żywo ,ale jeśli przejdzie do finału to spoko bo lubię całkiem ten utwórBiałoruś to typowa piosenka dla nastolatek, jej awans nie wkurzy mnie ,ani jakoś specjalnie nie uszczęśliwi.
2# KRAJE, KTÓRYCH NIE CHCĘ WIDZIEĆ W FINALE:
3# KRAJE, KTÓRYCH LOS JEST MI OBOJĘTNY:
1# Piosenki, które zostały mega przygotowane pod scenę.Najbardziej z tej grupy kibuce jednak Polsce,Grecji i Słowenii.Propozycja Australii nie jest moją ulubioną, ale widząc fragmenty z próby od razu podskoczyła w moim rankingu i nie mogę się doczekać aż będę mógł obejrzeć cały ten występ na żywo.
2#
Czechy mnie strasznie denerwują, Estonia brzmi strasznie nijako na scenie, Finlandia to piosenka sprzed 15 lat, a Czarnogóra jest po prostu nudna.
3# Najbardziej szkoda mi z tej grupy Węgier i Belgii.Obie te piosenki bardzo lubię, ale przygotowały według mnie nieciekawe występy.Choreografia Eliota i jego bębniarzy wygląda mega sztucznie.Gruzja przygotowała ciekawy występ ,ale wątpię czy to wystarczy na awans.Tamta nie za bardzo radzi sobie z śpiewaniem na żywo ,ale jeśli przejdzie do finału to spoko bo lubię całkiem ten utwórBiałoruś to typowa piosenka dla nastolatek, jej awans nie wkurzy mnie ,ani jakoś specjalnie nie uszczęśliwi.
- DawidAdministrator
- Klan :
Liczba postów : 2288
Wto 14 Maj - 20:47
Nie pojawię się na forum przez cały półfinał, więc życzę Wam niezapomnianego show!
DO FINAŁU JAZDA :king:
DO FINAŁU JAZDA :king:
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 67. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 68. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 64. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 66. Konkurs Piosenki Eurowizji (I PÓŁFINAŁ)
- EUROWIZYJNIE FORUM LIVE: 66. Konkurs Piosenki Eurowizji (II PÓŁFINAŁ)
Pozwolenia na tym forum: